Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jahac96

#1601 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

Nisam mogao naruciti mobitel u gore vrijeme. Svi zatvorni i na odmorima od danas pa do 6 Feb. Tako da sada moram cekati da mi posalju mobitel tek u feb pa na to plus sto cu cekati da stigne...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1602 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

SONY_91 wrote:
konektovan wrote:Meni je ova slika skroz korektna. :mrgreen:
Samo jednom uradi zum pa pogledaj nivo 'šuma'.
Uporedjujuci ovu sliku, sa sony slikom xperia Z, mogu ti reci da je bolja tvoja. :)
madesa

#1603 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

za redmi 4A koji format za kameru da odaberem 4:3 ili 16:9
purgatorio

#1604 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

madesa wrote:za redmi 4A koji format za kameru da odaberem 4:3 ili 16:9
4:3 je vise mpx, 16:9 je bolje jer je slika widescreen.
radiša

#1605 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

SONY_91 wrote:
madesa wrote:sve sam pokusao, kamera je uzasna a fol prednja 5 zadnja 13
Pisao sam ranije o kameri na RN4 koji je skuplji uređaj još. Kamere su najlošija tačka na uređaju ;-) .

Image
Slika prosjecna ko na vecini mobitela po danu,pitanje kakve su fotografije na slabijoj osvjetljenosti.
citroen xm

#1606 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Vrlo loše.
kikilika

#1607 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kikilika »

mislio sam prvo uzeti redmi note 3 pro 3/32, ali sada mi je ispala i opcija za Xiaomi Mi 5 LTE (kupio bih ga u BiH, na rate); može li neko ko ima Xiaomi Mi 5 LTE napisati kako je zadovoljan, koji su nedostaci i sl.
kikilika

#1608 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kikilika »

zaboravio sam pitati i za Xiaomi MI MAX 3/32, ako ga neko ima kako se pokazao, jeste li zadovoljni; hvala
zlo zlo

#1609 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

mi max(ja) i mi5(muž) pokazali se odličnima, bez mane.
konektovan

#1610 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

zlo zlo wrote:mi max(ja) i mi5(muž) pokazali se odličnima, bez mane.

Da ti nije malo povelik taj max?????? :D :D

6,4 displej, tablet haman?! :)
zlo zlo

#1611 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

nije, ko kupuje max zna što želi :D joj kako mi bilo čudno kad probala igricu igrat poslije maxa na manjem telefonu, koma :lol: :lol: nedam maxa :D
agent_zero

#1612 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

irac300 wrote:
agent_zero wrote:Nego šta mene buni vezano za redmi note 3/4 - jel se to fakat ne zna kakav vas rom može potrefit? Zar se mob ne dobija sa nekim evropskim zvaničnim romom, jer čitam neko dobije nešto unofficial, kako je to moguće ako se mob nov uzima?
Ma zna se koji će te potrefit kada kupuješ. :D Piše obično ispod koji ROM želiš da ti nabace ili koji već unaprijed dolazi sa kupnjom. Većinom je ovaj Official Global za Evropu i ostatak svijeta sa OTA updateom.
Ne znam, čitao sam po forumima da su ljudima sa novim telefonom dolazili nekakvi unofficial MIUI romovi :-)

Ko to čeprka po telefonu prije prodaje ako je nov?
konektovan

#1613 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

[u][/u][quote="zlo zlo"]nije, ko kupuje max zna što želi :D joj kako mi bilo čudno kad probala igricu igrat poslije maxa na manjem telefonu, koma :lol: :lol: nedam maxa :D[/quote]

I ja sam plaho zainteresovan za max, al' me najvise odbija to, sto ne moze u dzep stati. :D
Morao bih torbu zbog njega nositi. :roll:
SONY_91

#1614 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

agent_zero wrote:Ko to čeprka po telefonu prije prodaje ako je nov?
Sve telefone reselleri testiraju prije nego pošalju :wink: . I, tako znaju nabaciti usput i prekuhani rom :D .
zlo zlo

#1615 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

konektovan wrote:
zlo zlo wrote:nije, ko kupuje max zna što želi :D joj kako mi bilo čudno kad probala igricu igrat poslije maxa na manjem telefonu, koma :lol: :lol: nedam maxa :D

I ja sam plaho zainteresovan za max, al' me najvise odbija to, sto ne moze u dzep stati. :D
Morao bih torbu zbog njega nositi. :roll:
pitaj alfonsa da ti posudi koju torbicu? i maxa :lol: :lol:
agent_zero

#1616 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

SONY_91 wrote:
agent_zero wrote:Ko to čeprka po telefonu prije prodaje ako je nov?
Sve telefone reselleri testiraju prije nego pošalju :wink: . I, tako znaju nabaciti usput i prekuhani rom :D .
Znači ne dobiješ "nov" nov mob, nego mob po kojem je neko tandrčio po firmware-u.

Kakva je situacija ako se kupuje preko pika?

Btw: http://mob.hr/hugo-barra-odlazi-iz-xiao ... smartfona/
SONY_91

#1617 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

agent_zero wrote:Znači ne dobiješ "nov" nov mob, nego mob po kojem je neko tandrčio po firmware-u.

Kakva je situacija ako se kupuje preko pika?
Upravo tako. Xiaomi ako nisi dobio upakovan u celofan kao što je slučaj sa iPhone uređajima znači da je uređaj vađen iz kutije. Ali, to je i normalno jer većina dolaze iz tvornice sa predinstaliranim kineskim firmware-om od ovih uređaja koje mi naručujemo iz Kine i koji se prodaju po olx-u. To reselleri u Kini raspakuju, nabace global verziju i onda šalju. Malte ne je nemoguće pronaći izvornu Global verziju. Ako hoćeš telefon u celofanu moraš naglasiti reselleru. Ja sam znao par puta naglasiti i od geekbuying.com sam dobijao uređaje u celofanu, netaknute :wink: . A, i sa ostalim uređajima je slično. Jer, sve se testira prije slanja.
HardCore

#1618 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Ja sam rn3 dobio u celofanu, a ne vjerujem da je skupa ona masina za motanje celofana, tako da mogu raspakovat i ponovo zapakovat da bude ko nova, ako to uopste rade
SONY_91

#1619 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

HardCore wrote:Ja sam rn3 dobio u celofanu, a ne vjerujem da je skupa ona masina za motanje celofana, tako da mogu raspakovat i ponovo zapakovat da bude ko nova, ako to uopste rade
Ako je bio na njemu kineski firmware onda je vjerovatno zapakovan fabrički.
nemezis

#1620 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nemezis »

A niko (uglavnom) ne raspakuje telefon zato sto mu je drago nego zato sto je na njemu kineski software, bez Google Play-a pa kada neko tehnicki neupućen dobije takav telefon ne zna sta da radi s njim. A usput i provjere je li sve u redu sa njim.
irac300

#1621 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

HardCore wrote:Ja sam rn3 dobio u celofanu, a ne vjerujem da je skupa ona masina za motanje celofana, tako da mogu raspakovat i ponovo zapakovat da bude ko nova, ako to uopste rade
Isti slučaj, a na telefonu bio Global rom sa engleskim jezikom. Začas to oni zapakuju.
jahac96

#1622 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jahac96 »

nemezis wrote:A niko (uglavnom) ne raspakuje telefon zato sto mu je drago nego zato sto je na njemu kineski software, bez Google Play-a pa kada neko tehnicki neupućen dobije takav telefon ne zna sta da radi s njim. A usput i provjere je li sve u redu sa njim.
Upravo, nemam nista protiv toga sto je nego upalio mobitel prije mene testirao ga i ceprkao po aplikacijama, oni koji se malo razumiju u te gluposti mogu napraviti ponovo sistem rootovati uređaj brisati te njihove kineske aplikacije i ostale zajebancije, a onaj ko se ne razumije to je za njega svakako savrseno jer da mu dođe bez google playa bio bi covjek izgubljen
purgatorio

#1623 Re: Xiaomi mobiteli

Post by purgatorio »

Ja uvijek naglasim da upale I provjere radi li sve. Bolje to nego da mi dođe tvornički defektan uređaj. Većina sellera ako ih se zamoli stavi originalni global rom.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
SONY_91

#1624 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Evo, pošto sam dosta kritikovao kameru na Xiaomi RN4 uzeo sam od sestre Samsung S7 Edge čisto da vidim koliko je lošija. I, na kraju mi se mišljenje o kameri na RN4 popravilo. S obzirom na razliku u cijeni mislim da je kamera na RN4 i više nego korektna. Sada, da se razumijemo, ni u kojem slučaju ne uspoređujem ova dva uređaja, da me ne bi mnogi sad napali. Ne govorim ovaj bolji ili gori. I ja bi da imam viška keša kupio sebi S7 Edge. Znam da su ova dva uređaja totalno dva različita svijeta. Ovo me onako zanimalo pa sam odlučio i sa ostalim da podijelim.

S7 Edge

Image

Image

RN4

Image

Image
agent_zero

#1625 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Ma jasno je to sve, ali mislio sam da postoji fabrička verzija sa globalnim romom, obzirom na popularnost xiaomija, a pogotovo redmi note serije.

@sony

Premala razlika u odnosu na cjenovnu razliku.
Post Reply