Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MikacO wrote: ↑07/04/2021 16:08
Buraz prije 3 dana ti ovdje pises kako si imao i Samsung S21 i Xiaomi 10T Pro i cak se svadjao da je Xiaomi bolji a sad odjednom druga prica. Trebas se prvo sam sa sobom dogovoriti sta je bolje pa onda napisat.
Kako kod mene nista ne trza na Mi 10T?
Cackas nesto u developer opcijama i nekakve dozvole ti stalno trazi a sad ti i trza.
Uradi reset na tvornicke postavke i pogledaj onda kako radi.
To da ne radi na 144Hz je tolika provala da necu ni komentarisati. Ne treba ni nekoj nepoznatoj kompaniji da vara o specifikacijama a kamo li Xiaomi-u koji je postao treci proizvodjac mobitela.
Evo sa ovom aplikacijom provjeri refresh rate pa ces vidjeti da radi na 144 dok god ga koristis a kad samo citas onda smanjuje frekvenciju da bi ustedio bateriju ali tako radi i Samsung.
Android 11 je nedavno dosao na Xiaomi mobitele i ni na jednom ne radi perfektno ali procesljaj malo internet pa ces vidjeti hiljade zalbi korisnika Samsung mobitela na android 11 i da ima bugova.
Strpi se malo da izadje jos neki update i sve ce to biti ispeglano.
Gdje sam se svadja da je xiaomi bolji?
Jbt ovdje postali ko apple sheeps.. Ne smijes nista reci kontra.ja rekao kako je... Zasto, ne znam.
Buraz jel ti mene zezas ili imas amneziju jer prije samo 4 dana si se svadjao da je Xiaomi bolji?
Cak si napisao i da nikad vise neces uzeti Samsung.
A smijes reci sta hoces kontra samo nemoj biti kontradiktoran pa jednom pisati jedno a posle 4 dana pisati drugo.
I sta sad? U cemu sam kontradiktoran?
Necu samsung nikad vise zbog exynosa i autonomije. I zbog cijene dijelom. To stoji!
Ali to ne znaci da je xiaomi fluidniji brzi tel... A o tome je prica... A realno, sto vise xiaomi koristim vise uvidjam da mu i jeste prednost samo ovo iznad napisano (autonomija i cijena).
Ti se saberi malo.
Last edited by skafiskafsnjak on 07/04/2021 17:04, edited 1 time in total.
sencobih wrote: ↑07/04/2021 13:46
Je li planiran MI10T za ovaj novi MIUI12.5? I ako jeste znali se šta kad bi mogao?
Mi 10T je jedan od prva 3 mobitela koji ce dobiti MIUI12.5 a dobice ga krajem ovog mjeseca.
Ovo za frekvenciju, je li treba odabrati144hz da bi radilo automatski ovisno od sadržaja ili je bolje npr.odabrati 90hz kao neku sredinu?
najbolje je da radi uvijek na max frekvenciji ali onda ode baterija
pa ti sam sebi skontas da li ti je bitnije uvijek da je sve fluidno ili da imas duzu autonomiju
a sto se podesavanja tice,pise nesto kao adaptiv refreshrate ili tako,zavisno od proizvodjaca.
Ja sam do sada samo jedan model malo cackao sa 120 Hz ili je 144,rijec je o xiaomi x3 ali nisam primjetio nista posebno sa brzim refreshrateom...doduse cackao sam bas kratko...nisam testirao pa da uporedim.
Ali ako svi kazu da se primjeti razlika,onda se primjeti haha
Mi 10T je jedan od prva 3 mobitela koji ce dobiti MIUI12.5 a dobice ga krajem ovog mjeseca.
Ovo za frekvenciju, je li treba odabrati144hz da bi radilo automatski ovisno od sadržaja ili je bolje npr.odabrati 90hz kao neku sredinu?
najbolje je da radi uvijek na max frekvenciji ali onda ode baterija
pa ti sam sebi skontas da li ti je bitnije uvijek da je sve fluidno ili da imas duzu autonomiju
a sto se podesavanja tice,pise nesto kao adaptiv refreshrate ili tako,zavisno od proizvodjaca.
Ja sam do sada samo jedan model malo cackao sa 120 Hz ili je 144,rijec je o xiaomi x3 ali nisam primjetio nista posebno sa brzim refreshrateom...doduse cackao sam bas kratko...nisam testirao pa da uporedim.
Ali ako svi kazu da se primjeti razlika,onda se primjeti haha
Ma meni SOT bude od 7 do 8 sati sa144hz. Predobro sto se toga tice
Gdje sam se svadja da je xiaomi bolji?
Jbt ovdje postali ko apple sheeps.. Ne smijes nista reci kontra.ja rekao kako je... Zasto, ne znam.
Buraz jel ti mene zezas ili imas amneziju jer prije samo 4 dana si se svadjao da je Xiaomi bolji?
A smijes reci sta hoces kontra samo nemoj biti kontradiktoran pa jednom pisati jedno a posle 4 dana pisati drugo.
Necu samsung nikad vise zbog exynosa i autonomije. I zbog cijene dijelom. To stoji!
Ali to ne znaci da je xiaomi fluidniji brzi tel... A o tome je prica... A realno, sto vise xiaomi koristim vise uvidjam da mu i jeste prednost samo ovo iznad napisano (autonomija i cijena).
Ti se saberi malo.
Ako ti ne vidis kontradiktornost u tim svojim izjavama onda stvarno ne znam sta bih ti rekao.
A to ispod sto si napisao je tvoje misljenje koje ja postujem ali sa kojim se ne slazem.
Ti se saberi malo.
Ako ti ne vidis kontradiktornost u tim svojim izjavama onda stvarno ne znam sta bih ti rekao.
A to ispod sto si napisao je tvoje misljenje koje ja postujem ali sa kojim se ne slazem.
Pa vidi...rekao sam Samsung vise nikad...i necu. Nek mami svojoj exynos uvaljuju. Iako kazu da je ove godine dobar.
Ja danas pricam o razlici koju primjetim kada uzmem s21 u ruke i koristim. Kao sto sam iznad napisao, do OS-a je...mozda sporije animacije ima ili sta. Evo instalirao sam onu apk... 90% je 144... Ponekad padne , zacrveni se gore... I.npr na youtube je na 40 do 60 cini mi se.
Eto vidis da radi na 144hz. Nije ba android 11 jos ispeglan pa neke aplikacije mozda ne izgledaju glatko ali sve ce se to srediti updateima.
Na youtubeu obara jer uskladjuje frejmove videa sa stopom osvjezavanja jer je tako uskladjenija slika.
Ako je video 30fps onda prebaci na 30hz, ako je na 50fps onda prebaci na 50hz, ako je na 60fps onda prebaci na 60Hz.
A to se slazem da se oci naviknu. Ja otkad koristim ovaj Mi 10T pa posle uzmem od sina moj stari Redmi Note 8 Pro koji ima maksimalno 60hz i kao da taj RN 8 Pro radi na 20Hz jer sve zivo trza.
elq wrote: ↑07/04/2021 16:28
Evo koristim xiaomi oko 3+ godine i smijem slobodno rec da je miui tako sranje, hiljade nelogicnosti, ogranicenja ko ios, bugova ne toliko al ima ih itd. Lijepi moj custom rom
Xiaomi pravi dobre mobitele, al ih softver blati
Vecina xiaomija ima romova na xda tako da kome se miui ne sviđa ima izbora.Ja ga licno nebi mjenjao nema para.
Problem MiUIa nije samo što je neintuitivan već što su softverski ograničili kvalitetu zvuka preko slušalica (hi res output) kao i još nekoliko nelogičnosti, addova, te sekanja oko reinstalaciju bloata, nedolazak notifikacija. Arrow OS je dosta brži i bolje optimiziran za Poco X3 NFC.
Mi 10T, javlja mi se problem sa displejom na način da neće da reaguje kada hoću da završim poziv (klik na crvenu slušalicu ne reaguje), ili kada me neko zove neće isto da prihvati poziv, ili u toku poziva kada odmaknem tel. od uha ostaje zatamnjen iako nije prekriven senzor... Telefon kupljen nov u BH Telecomu, nema ni mjesec dana. MIUI 12.1.2. Android 11. Ideje?
didgeridoo wrote: ↑07/04/2021 18:55
Mi 10T, javlja mi se problem sa displejom na način da neće da reaguje kada hoću da završim poziv (klik na crvenu slušalicu ne reaguje), ili kada me neko zove neće isto da prihvati poziv, ili u toku poziva kada odmaknem tel. od uha ostaje zatamnjen iako nije prekriven senzor... Telefon kupljen nov u BH Telecomu, nema ni mjesec dana. MIUI 12.1.2. Android 11. Ideje?
Ma proximity..zahebava 80% ljudi ahha .
Probaj to sve bez maske...ako je koristis. Nekima je uspjelo ...
didgeridoo wrote: ↑07/04/2021 18:55
Ma proximity..zahebava 80% ljudi ahha .
Probaj to sve bez maske...ako je koristis. Nekima je uspjelo ...
Meni je update na MIUI 12.1.4 rijesio taj problem.
Ja sam posle ovoga videa došao u iskušenje da kupim, iako generalno mrzim bilo kakav tip pametnih satova. Jbg, zastranio čovjek, kao i na autu dok ne vidim kazaljku ništa.
Kontam da mu se može postaviti neki fin izgled sa kazaljkama.
Zna li neko postoji li ijedna kineska ili neka druga stranica koja šalje u BiH mobitele trenutno po normalnim cijenama? Htio bih kupiti Redmi Note 10, a ne daje mi se 380 KM našim piljarima za ublehašku pisanu garanciju kad se taj mobitel prodaje na netu za 270 KM. I oni ga nabavljaju preko neta, samo je pitanje odakle? Aliexpress i Banggood ne šalju u BiH trenutno, a Gearbest i Geekbuying imaju visoke cijene, pa bi došlo na isto kao u piljari.
TRANCE wrote: ↑08/04/2021 13:19
Zna li neko postoji li ijedna kineska ili neka druga stranica koja šalje u BiH mobitele trenutno po normalnim cijenama? Htio bih kupiti Redmi Note 10, a ne daje mi se 380 KM našim piljarima za ublehašku pisanu garanciju kad se taj mobitel prodaje na netu za 270 KM. I oni ga nabavljaju preko neta, samo je pitanje odakle? Aliexpress i Banggood ne šalju u BiH trenutno, a Gearbest i Geekbuying imaju visoke cijene, pa bi došlo na isto kao u piljari.
Zar je moguće da postoji Bosanac bez rodbine u Njemačkoj, Hrvatskoj, Austriji? GB i Geekbuying imaju EU stockove, ako imaš nekoga pošalji tamo pa organizuj poslije transport do BiH. Opet se isplati za te pare.
didgeridoo wrote: ↑07/04/2021 19:02
Hvala za savjete. Skinem masku pa probam kako će reagovati.
Trenutno nema još uvijek updatea pa pričekam i to.
Nije pomoglo skidanje maske.
Obzirom da je na telefoni 12.1.2.0 (RJDEUXM) a dostupna je 12.1.4. Beta stable EU, da li smijem update sa ovim firmwareom, a ako smijem na koji način?
U opcijama About phone>settings nema opcije da browsam update package sa memorije telefona...
citroen xm wrote: ↑08/04/2021 11:35
Ja sam posle ovoga videa došao u iskušenje da kupim, iako generalno mrzim bilo kakav tip pametnih satova. Jbg, zastranio čovjek, kao i na autu dok ne vidim kazaljku ništa.
Kontam da mu se može postaviti neki fin izgled sa kazaljkama.