Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Paul F. wrote:Koje presipanje iz šupljeg u prazno. Kamioni su drugi par rukava ? To nema veze sa...? Tek sad vidjeh da je riječ o istom smutljivcu koji brani tezu da je dizelski automobil bolji od benzinskog tezom da se neki automobili prodaju samo u dizel verziji ne znajući navesti niti jedan primjer. Isti pametnjaković kome smeta kad neko kaže da el potrošnja odgovara broju Watti. Čovjek koji ne može da shvati da je na ovoj vrsti pdf-a cilj da onima kojima tehnika nije struka predočimo suštinu stvari najjednostavnijim mogućim riječima. Te riječi sigurno nisu: to je zbog onoga ali to nema veze ili Wat nije potrošnja nego snaga. Pokušaj da shvatiš da rijetko koga zanimaju tvoje petljavine i prestani da spamaš.
A tu si. Ja se zabrinuo da nisi negdje otisao googlati da nadjes te primjere vozila u koja se ugradjuje iskljucivo dieselski motor.
Smutljivac i pamtnjakovic, velis? Kako ono rece James Watt jedne prilike: I sell here, Sir, what all the world desires to have - power.
Helem, kad predjes ovo gradivo iz osnovne skole, navrni da ti objasnimo integrale i jednacine s vise nepoznatih.
Nego jesi vidio one kamione koliki su im amortizeri? Ha? Strasno. Da se najezis. A tek opruge...
U svoj automobil koji ima mogućnost fabričkih xenona sam ugradio leće (morimoto) uz xenon sijalice h1 5000 35W. Što se tiče instalacije i dijelova, sve je isto kao i na fabričkom OSIM perilica koje NE posjedujem.
Da li ja imam uredne xenone za auta koja dolaze meni u susret i da li ih ometam?
Hvala. Farove cistim redovno, iako sam se iznenadio zbog topline istih. Nisam ocekivao da ce biti topli? Znaci bez problema mogu otapati snijeg, ili kapljice kise.
Planiram preci na 4.300 jer su mi ovi plavkasti, zelim sto bolju vidljivost.
ElDzidziIbnDzo wrote:Uglavnom da rezimiramo.Ima vozila francuskog proizvodjaca koji imaju fabricki ugradjene xenone a nemaju nivelaciju snopa.
Takodje ovo za teretna vozila,jesu cinjenice,mada bi se moglo diskutovati o tome.
Tako da naknadna ugradnja xenon svjetala ako je iole po ps-u,uopste nije seljacka.
Koje francusko vozilo? Ako mislis na lagunu 2, ona ima nivelaciju... a znam da je i mercedes iz 1996. godine sa xenonima imao automatsku nivelaciju...
Mislim da ovo mora biti zakonski definisano. Ne može se nešto od čega zavisi sigurnost ostaviti da zavisi od proizvođača koji samo gledaju kako da uštede na proizvodnji.
madner wrote:Gdje ima orginal D1S osram, Phillips ili GE uzeti?
Jedna pocela ljubicasti snop bacati, uzeo bi komada dva.
Uzmi kakvu zamjensku, neces se pokajati.
11000, brighter then the sun
Ja imam na svom autu, aftermarket ollo set, i ne mogu se požaliti sekunde. Za 30 maruna dvije sijalice, evo dvije godine vec prosle, svijetle jednako. Nastimano je sve kako treba, ne zasljepljujem nikoga, bar do sad se niko nije zalio, i ja prezadovoljan. 6000 K je kod mene, i mislim da su ok. Kod tebe je fabrika, i dalje od 5000 K, ne treba ici. Ja sam sa xenonima, rijesio stalno crkavanje halogenih sijalica.
Ja koristim phillips d2s ili d1s ne sjećam se, već dvije godine bez problema. Cijena jedne je bila mislim oko 120 KM. Kupio je u servisu. Ove phillips d1s ili d2s zavisno koja ide, imaju kao zamjenske u većini ovlaštenih servisa. Ako nema u Opelovom naćeš sigurno u VW Orginalna xenon žarulja je skuplja od ovih phillipsovih, i a nema nikakve razlike. Ja ne bih ništa drugo stavljao osim ove phillipsove
Razlika se vidi kad je i druga pri kraju. Inace kad je dobra ne primjeti se neka razlika cak i u nijansi boje. Probaj da vidis prvo imali razlike, lako je lovu potrosit na drugu