Xbox 360
Moderator: Benq
- lerdi
#176 Re: Xbox 360
E haj nek neko bude iskren pa nek kaže šta je bolje uzeti XBOX ili PS3? Kanim se da uzmem konzolu samo sam u nedoumici na koju će izbor da pane 
-
Eborg
#177 Re: Xbox 360
Milion puta prežvakana tema i ovisi o tome da li želiš igrati originale i da li želiš igrati online.
Isto tako, da li si više naklonjen PS3 ekskluzivama ili Xbox 360 ekskluzivama (igre koje izađu samo za jednu od te dvije konzole), pogledaj i to.
Isto tako, da li si više naklonjen PS3 ekskluzivama ili Xbox 360 ekskluzivama (igre koje izađu samo za jednu od te dvije konzole), pogledaj i to.
- lerdi
#178 Re: Xbox 360
Ma fazon je što sam do sada forsirao PC, pa sad fakat nemam pojma kako šta hoda. Zato mi je svaki savjet dobrodošao. Plusevi, minusi pa da odvagam 
- arnes_king
#179 Re: Xbox 360
Ja ti znam napisati pluseve i minuse od PS3 a xbox360 nisam nikada imao pa to ti moze nejo drugi ako zelis ?lerdi wrote:Ma fazon je što sam do sada forsirao PC, pa sad fakat nemam pojma kako šta hoda. Zato mi je svaki savjet dobrodošao. Plusevi, minusi pa da odvagam
- nOrMaLaC
#180 Re: Xbox 360
Poz svim Xbox:ašima....
Kako ide igranje?
Ja skoro pa i rijetko igram a imam oko 50 igrica....
I to pola orginale...
Kako ide igranje?
Ja skoro pa i rijetko igram a imam oko 50 igrica....
I to pola orginale...
- lerdi
#181 Re: Xbox 360
Može brate, ako ti nije mrskoarnes_king wrote:Ja ti znam napisati pluseve i minuse od PS3 a xbox360 nisam nikada imao pa to ti moze nejo drugi ako zelis ?lerdi wrote:Ma fazon je što sam do sada forsirao PC, pa sad fakat nemam pojma kako šta hoda. Zato mi je svaki savjet dobrodošao. Plusevi, minusi pa da odvagam
-
Thug...
#182 Re: Xbox 360
One Word...
Kazu GT5, Ja kazem sta je to
Kazu GT5, Ja kazem sta je to
- arnes_king
#183 Re: Xbox 360
lerdi wrote:Može brate, ako ti nije mrskoarnes_king wrote:Ja ti znam napisati pluseve i minuse od PS3 a xbox360 nisam nikada imao pa to ti moze nejo drugi ako zelis ?lerdi wrote:Ma fazon je što sam do sada forsirao PC, pa sad fakat nemam pojma kako šta hoda. Zato mi je svaki savjet dobrodošao. Plusevi, minusi pa da odvagam
Ma joj ima tu dosta stvari i na strani jedne i druge konzole, ukucaj na google ps3 pros and cons i onda ukucaj za xbox360 isto tako i vidjet ces.
A uostalom ovo je tema o xbox360 tako da ne zelim da se neko nadje uvrijedjen ako pocnem hvaliti ps3 jer ga ja volim pa da nastane rat xD
- House
#184 Re: Xbox 360
Xbox 360 ima bolju graficku PS3 bolji procesor .... Xbox dominira zbog antialiasinga i black levela to mozes sanjati na PS 3 , ali kako kazu o ukusima se ne raspravlja
Ako zelim PS3 ukljucim Xbox i napucam brightness na TV 
- arnes_king
#185 Re: Xbox 360
House wrote:Xbox 360 ima bolju graficku PS3 bolji procesor .... Xbox dominira zbog antialiasinga i black levela to mozes sanjati na PS 3 , ali kako kazu o ukusima se ne raspravlja![]()
Evo ti odmah primjer preseravanja i xbox360 fan boya ;D prvo kupi PS3 i isprobaj pa onda pisi .....
- House
#186 Re: Xbox 360
arnes_king wrote:House wrote:Xbox 360 ima bolju graficku PS3 bolji procesor .... Xbox dominira zbog antialiasinga i black levela to mozes sanjati na PS 3 , ali kako kazu o ukusima se ne raspravlja![]()
Evo ti odmah primjer preseravanja i xbox360 fan boya ;D prvo kupi PS3 i isprobaj pa onda pisi .....
Imao sam PS3 ba i kakav fanboy crni samo kazem cinjenice , kod PS3 ne postoji antialising i sve izgleda svjetlije za razliku od 360 ...
- arnes_king
#187 Re: Xbox 360
House wrote:arnes_king wrote:House wrote:Xbox 360 ima bolju graficku PS3 bolji procesor .... Xbox dominira zbog antialiasinga i black levela to mozes sanjati na PS 3 , ali kako kazu o ukusima se ne raspravlja![]()
Imao sam PS3 ba i kakav fanboy crni samo kazem cinjenice , kod PS3 ne postoji antialising i sve izgleda svjetlije za razliku od 360 ...
Onda u tebe ocito PS3 nije bio uredu ? Dodji kod mene pa da vidis kako izgleda svaka igrica
- prototype
#188 Re: Xbox 360
ja sam sa PC-a prešao na XBOX 360, imao sam "debelog" Xbox 360 Arcade za koji sam poslije kupio hdd od 120Gb, bio je flashovan, skido sam igre sa net-a i pržio sebi, možda sam u početku kupio 5-6 igara dok nisam skonto ovo oko skidanja, verifikacije i prženja, kasnije sam skido sve živo što bi izašlo i nakupilo se bruka igara! neke sam igro, neke samo probo i ostavio po strani..
Nedavno sam tu konzolu praaaavo povoljno zamijenio za drugu - za koju? - opet za Xbox
ali ovaj put za novi model, Slim, 250 gb, bez modifikacija, znači samo originale mogu igrati. (Manja je, ljepša, tiša, i što je meni bitno - ima integrisan WiFi adapter.)
Eh sad, to je već druga priča od ove prve gdje igraš pirate.
Sa originalima je to nešto poput PS3, znači, treba ti para da kupiš nekoliko igara koje ćeš poslije mijenjati/prodavati da bi kupio nove. Imaš nekoliko igrica i samo njih igraš, što i nije loše jer onako se razapnem između nekoliko naslova i ne znam šta sam započeo šta završio.
Što se tiče multiplayera, Xbox naplaćuje GOLD uslugu (zato je možda bolja od Sony-eve), možeš kupiti na 3,6 ili 12 mjeseci, Recimo,ja sam uzeo preko neta 3 mjeseca XBOX LIVE GOLD za nekih 30KM, znači tri mjeseca traje od dana kada je ukucaš u net. Šta imaš od toga? Imaš pristup DEMO igrama koje skidaš direktno na svoj HDD, što je meni super, onda ima bruka nekih ostalih zajebancija to nek googla koga zanima da ne tušim više, i kada imaš GOLD membership možeš igrati IGRE ONLINE!
npr.kupio sam Gears of War 3 preko www.shopto.net i igram je Online, multiplayer Horde ili Versus ili kampanju,ma bilo šta i to je PREDOBRO !
znači svaku igru možeš fino ubacit, upalit, pokupit update, igrat online i ne misliti na 'ebeni BAN i flash i ovo i ono.. sve to mi se zgadilo i zato sam presao na originale.
Najbolji savjet koji vam ja mogu dati je: NEMOJTE KUPOVAT NIŠTA U BiH! Znači,sve jeftinije možete kupiti preko net-a, od igara do MS poena ili MS Xbox Live kodova za online igranje. Ovim načinom ćete uštediti i do 30-40 maraka po igri! imate shopto.net i ebay.co.uk ja sve tu kupujem
jos nesto,da neko ne bi konto da mi starci daju pare za ovo,ne daju mi. radim i skupim para za ovakav vid uzitka i zabave
pozz
Nedavno sam tu konzolu praaaavo povoljno zamijenio za drugu - za koju? - opet za Xbox
Eh sad, to je već druga priča od ove prve gdje igraš pirate.
Sa originalima je to nešto poput PS3, znači, treba ti para da kupiš nekoliko igara koje ćeš poslije mijenjati/prodavati da bi kupio nove. Imaš nekoliko igrica i samo njih igraš, što i nije loše jer onako se razapnem između nekoliko naslova i ne znam šta sam započeo šta završio.
Što se tiče multiplayera, Xbox naplaćuje GOLD uslugu (zato je možda bolja od Sony-eve), možeš kupiti na 3,6 ili 12 mjeseci, Recimo,ja sam uzeo preko neta 3 mjeseca XBOX LIVE GOLD za nekih 30KM, znači tri mjeseca traje od dana kada je ukucaš u net. Šta imaš od toga? Imaš pristup DEMO igrama koje skidaš direktno na svoj HDD, što je meni super, onda ima bruka nekih ostalih zajebancija to nek googla koga zanima da ne tušim više, i kada imaš GOLD membership možeš igrati IGRE ONLINE!
npr.kupio sam Gears of War 3 preko www.shopto.net i igram je Online, multiplayer Horde ili Versus ili kampanju,ma bilo šta i to je PREDOBRO !
Najbolji savjet koji vam ja mogu dati je: NEMOJTE KUPOVAT NIŠTA U BiH! Znači,sve jeftinije možete kupiti preko net-a, od igara do MS poena ili MS Xbox Live kodova za online igranje. Ovim načinom ćete uštediti i do 30-40 maraka po igri! imate shopto.net i ebay.co.uk ja sve tu kupujem
jos nesto,da neko ne bi konto da mi starci daju pare za ovo,ne daju mi. radim i skupim para za ovakav vid uzitka i zabave
- arnes_king
#189 Re: Xbox 360
prototype wrote:Eh sad, to je već druga priča od ove prve gdje igraš pirate.
I PS3 mozes flashovati pa da ne moras bacati ogromne pare za igrice nego ih direkt skidas i igras pa nezz zasto si napomenuo da je kod ne modifikovanog xbox360 isto kao i kod ps3. I PS3 svaki ima ugradjen Wi-fi...
A sto se tice PSN (Playstation networka) on je u potpunosti besplatan, znaci mozes igrati online besplatno, skidati demo igrice itd..... jeste da je XBOX LIVE bolji od PSN (nisam probao XBOX LIVE ali vecina tako govore) ali eto opet je sasvim dobar, ja dok sam ga igrao bio sam i vise nego zadovoljan, ali licno ne volim nesto online play, draze mi zovnuti raje pa da uzivo rokamo
- lerdi
#190 Re: Xbox 360
Generalno ja taj On-line ne bi ni koristio. Možda bi jednom ili dva puta godišnje. Slično kao @arnes ja sam tip koji voli zovnuti raju pripremit meze, pive i lagano udarati. Nisam baš neki strastveni gamer, tako da u suštini više me zanima šta je bolje sa aspekta cijene, grafike itd.
Što se tiće xBox. Jel igranje sa pirat igricama utiče na kvalitet grafike ili nečeg drugog? Tj. koja je razlika iganja sa orginalom i piratom.
Što se tiće xBox. Jel igranje sa pirat igricama utiče na kvalitet grafike ili nečeg drugog? Tj. koja je razlika iganja sa orginalom i piratom.
- arnes_king
#191 Re: Xbox 360
lerdi wrote:Generalno ja taj On-line ne bi ni koristio. Možda bi jednom ili dva puta godišnje. Slično kao @arnes ja sam tip koji voli zovnuti raju pripremit meze, pive i lagano udarati. Nisam baš neki strastveni gamer, tako da u suštini više me zanima šta je bolje sa aspekta cijene, grafike itd.
Ne utice ti ninasta, i pirat i original su ti iste i po grafici i svemu
Kako znam prije je xbox bio jeftiniji, sada ne znam kakve su situacije ugl cijena PS3 je pala dosta, evo upravo sam gledao NOVE slim konzole mozes kupiti za 500 KM
Grafika je slicna u obe konzole, ne znam tacne razlike ali imas na netu lahko mozes naci .....
A kazes da nisi neki gamer pa bi mozda nekada pogledao i neki HD film a za to ti dobro dodje Blu-Ray player koji PS3 ima
Edit :
Evo sto se tice razlike u grafici idi na ovaj link :
http://www.gamespot.com/features/616274 ... comparison
Te slike ispod su sve od xbox360 ako zelis da vidis PS3 verziju samo ides misem preko slike i sacekas sekundu, ne moras nista kliktati, i tako svaku sliku, kad dodjes na dno imas onda link za slijedecu igricu i ima ih dosta tako pa pogledaj sta ti se bolje svidja .....
Ja kako sam primjetio gledajuci 5-6 igrica razlike sa te stranice i sa drugih stranica sve zavisi od igre do igre, neke lijepse i bolje izgledaju na xbox360 a neke na ps3, kao sto sam rekao stvar licnog ukusa
A uz to ti sve zavisi i od verzije konzole, ako je neka starija iz prve serije/generacije normalno da ce biti slabija po svemu od ovih novih kao sto su slim xbox360 i slim ps3
Iako su to sve starije igrice, a u novijim ima vise razlike ...
P.S. Da ja tebi nesto kazem, neces se ti nikada tako odluciti
Idi fino na google upisi sta te zanima imas sve, evo meni si nasao posla vec sat vremena citam koje su razlike izmedju te dvije konzole, i opet na kraju shvatim uzmi ono sto tebi najbolje odgovara, koje su ti potrebe? sto ti se vise svidja opcenito ?
Prvo razmislis sta tebi tacno treba, vise igrica ili i igrice i filmovi npr, besplatan online play ili placeni ali zato bolji online play, offline multiplayer sa sto vise igraca npr split screen co-op ili vise online multiplayer .... Tako te stvari razmislis i vidis otprilike koja konzola se vise okrece tvojim potrebama ;D
Jbt vidi koliki post ispisa xD to ti je bilo od mene pa ti vidi sta ces, sretno sa izborom i nadam se da ces biti zadovoljan za sta god da se odlucis
- lerdi
#192 Re: Xbox 360
arnes_king wrote:lerdi wrote:Generalno ja taj On-line ne bi ni koristio. Možda bi jednom ili dva puta godišnje. Slično kao @arnes ja sam tip koji voli zovnuti raju pripremit meze, pive i lagano udarati. Nisam baš neki strastveni gamer, tako da u suštini više me zanima šta je bolje sa aspekta cijene, grafike itd.
Ne utice ti ninasta, i pirat i original su ti iste i po grafici i svemu
Kako znam prije je xbox bio jeftiniji, sada ne znam kakve su situacije ugl cijena PS3 je pala dosta, evo upravo sam gledao NOVE slim konzole mozes kupiti za 500 KM
Grafika je slicna u obe konzole, ne znam tacne razlike ali imas na netu lahko mozes naci .....
A kazes da nisi neki gamer pa bi mozda nekada pogledao i neki HD film a za to ti dobro dodje Blu-Ray player koji PS3 ima
Edit :
Evo sto se tice razlike u grafici idi na ovaj link :
http://www.gamespot.com/features/616274 ... comparison
Te slike ispod su sve od xbox360 ako zelis da vidis PS3 verziju samo ides misem preko slike i sacekas sekundu, ne moras nista kliktati, i tako svaku sliku, kad dodjes na dno imas onda link za slijedecu igricu i ima ih dosta tako pa pogledaj sta ti se bolje svidja .....
Ja kako sam primjetio gledajuci 5-6 igrica razlike sa te stranice i sa drugih stranica sve zavisi od igre do igre, neke lijepse i bolje izgledaju na xbox360 a neke na ps3, kao sto sam rekao stvar licnog ukusa
A uz to ti sve zavisi i od verzije konzole, ako je neka starija iz prve serije/generacije normalno da ce biti slabija po svemu od ovih novih kao sto su slim xbox360 i slim ps3
Iako su to sve starije igrice, a u novijim ima vise razlike ...
P.S. Da ja tebi nesto kazem, neces se ti nikada tako odluciti![]()
Idi fino na google upisi sta te zanima imas sve, evo meni si nasao posla vec sat vremena citam koje su razlike izmedju te dvije konzole, i opet na kraju shvatim uzmi ono sto tebi najbolje odgovara, koje su ti potrebe? sto ti se vise svidja opcenito ?
Prvo razmislis sta tebi tacno treba, vise igrica ili i igrice i filmovi npr, besplatan online play ili placeni ali zato bolji online play, offline multiplayer sa sto vise igraca npr split screen co-op ili vise online multiplayer .... Tako te stvari razmislis i vidis otprilike koja konzola se vise okrece tvojim potrebama ;D
Jbt vidi koliki post ispisa xD to ti je bilo od mene pa ti vidi sta ces, sretno sa izborom i nadam se da ces biti zadovoljan za sta god da se odlucis
Hvala tebi drug za trud. Bitno mi je da nema neke velike razlike u grafici i igrivosti, a sad moram te ostale stvari staviti na vagu. Od cjene, preko nabavke igrica itd.
U svakom slučaju, tebi hvala puno. Pomogao si mi pravo
- House
#193 Re: Xbox 360
Ma sve je bilo uredu ali PS3 ne koristi antialiasing zbog toga sam prodao plejku .... 360 koristi 2x ili 4x msaa AA jer ima bolju graficku
Mozemo mi ovako do sabaha ti kazes bolji PS3 ja kazem 360 bla bla .. 
- House
#194 Re: Xbox 360
Izašao LT + 2.0 flash , za sada samo debela konzola

- dzeno123
#195 Re: Xbox 360
Jel stigo kod nas, tj.znaju li ovi nasi lokalni majstori odradit ga?House wrote:Izašao LT + 2.0 flash , za sada samo debela konzola![]()
![]()
- House
#196 Re: Xbox 360
dzeno123 wrote:Jel stigo kod nas, tj.znaju li ovi nasi lokalni majstori odradit ga?House wrote:Izašao LT + 2.0 flash , za sada samo debela konzola![]()
![]()
Naravno da ima
Microsoft moze sada XGD3 zaštitu zabiti u pakaš
-
casanova123
#197 Re: Xbox 360
ii? jel neko zna gdje da flashujem xbox 360 lite 250GB?
ako moze link ,broj telfona, ulica radnja ili sta vec?
- arnes_king
#198 Re: Xbox 360
casanova123 wrote:ii? jel neko zna gdje da flashujem xbox 360 lite 250GB?
Kako vam za te stvari nije zao placati 50-100 KM a uz pola sata googlanja mozete sami se naucit kako ide i uradit to -.-
- House
#199 Re: Xbox 360
arnes_king wrote:casanova123 wrote:ii? jel neko zna gdje da flashujem xbox 360 lite 250GB?
Kako vam za te stvari nije zao placati 50-100 KM a uz pola sata googlanja mozete sami se naucit kako ide i uradit to -.-
Treba alat za flash
- arnes_king
#200 Re: Xbox 360
House wrote:arnes_king wrote:casanova123 wrote:ii? jel neko zna gdje da flashujem xbox 360 lite 250GB?
Treba alat za flash
Kakav alat, zar ne ide softwarski flash DVD citaca ?