Šta je sad ovo, jesu to dvije pjesme pjevali?
X FACTOR Adria
Moderator: anex
-
novosib
#901 Re: X FACTOR Adria
https://xfactoradria.com/fb/video/XF_RFBaraz_01Maid.mp4
- relativno84
#902 Re: X FACTOR Adria
Dovoljno je vidjeti farcijalnu ekspresiju cetinskog iz sekunde u sekundu neka mucnina se javlja, skoro pa u zavist se pretvaranovosib wrote:https://xfactoradria.com/fb/video/XF_RFBaraz_01Maid.mp4
- Averus
#903 Re: X FACTOR Adria
Jah, pošto čovjeku kojem je karijera već pri kraju i koji je iza sebe ostavio dovoljno pjesama koje će se pjevati barem još 10ak 15 godina može biti krivo na nekog klempu koji se tek uhvatio mikrofona i svaku pjesmu pjeva k'o da je narodnjak...
Uuuups!! Pa to si ti R84
Ne čudi me...
Odoh nazad u read-only
Uuuups!! Pa to si ti R84
Ne čudi me...
Odoh nazad u read-only
-
jastuk1
#904 Re: X FACTOR Adria
Averus wrote:Jah, pošto čovjeku kojem je karijera već pri kraju i koji je iza sebe ostavio dovoljno pjesama koje će se pjevati barem još 10ak 15 godina može biti krivo na nekog klempu koji se tek uhvatio mikrofona i svaku pjesmu pjeva k'o da je narodnjak...![]()
Uuuups!! Pa to si ti R84![]()
Ne čudi me...
Odoh nazad u read-only
Ma hajde bježi, bježi ba. Muzički puristi (pjeva svaku ko narodnjak) nisu ništa drugo nego vapidni neinventivci. Što, zašto to neko ne bi radio sinkretiju i izvlačio makar malo orginalnosti.
Al haj ti nešto objasni neinventivnim, dosadnim puristima koji pate od konvencije i bore se za ograničavanje umjetničkog izraza.
- Averus
#905 Re: X FACTOR Adria
Nije umjetnički izraz niti originalnost truditi se da svaka pjesma zvuči kao da je pjeva dosta mlađi Haris Džinović. 
Ali vjerovatno sam ja samo ljubomoran jer nisam tako draga osoba kao mOid
-
jastuk1
#906 Re: X FACTOR Adria
Averus wrote:Nije umjetnički izraz niti originalnost truditi se da svaka pjesma zvuči kao da je pjeva dosta mlađi Haris Džinović.
Nisi ljubomoran, al si pun bezveznog sarkazma i cinizma koji izviru iz uskogrudnosti i servilne ljubavi prema učmaloj konvenciji i nezasitoj potrebi pljuvanja po "seljacima."
Maid uopšte nije dobar za sevdalinke ili narodne, ali jeste da radi ovu sinkretiju, da kroz naziranje narodne frazologije re-interpretira ustaljenu konvenciju pop pjevanja. Na kraju krajeva, to ga čini "vrlo orginalnim." Da pjeva po ustaljenom frazeološkom formatu pop pjevanja, bio bi obična karbon kopija. Toga ima na pasija preskakala.
Nije Maid nikakvo muzičko otkrovenje, ali definitivno zaslužuje barem 5, 6 mjesto.
- relativno84
#907 Re: X FACTOR Adria
Pazi malo covjeceAverus wrote: Uuuups!! Pa to si ti R84![]()
Odoh nazad u read-only
Rijetkost je vidjeti toliku sarolikost epiteta kojom kitis nekoga ko ti je totalno nebitan u zivotu
Eto ispunio si dnevnu dozu pljuvanja sad se polako vrati u taj only-lonely mod
- It_is_a_Leclerc
#908 Re: X FACTOR Adria
Eto, dočekasmo tako da se i besprizornog krompira Tonija Cetinskog, popularnog po tome što je prebio ženu, potukao se u Puli i psovao Srbe, proglasimo zvijezdom.
- Averus
#909 Re: X FACTOR Adria
jastuk1 wrote:Nije Maid nikakvo muzičko otkrovenje
Ovo ja sve jebeno vrijeme i govorim, da čovjek ZNA pjevati, ali nije BOG ALLAH kakvim ga svi Maid-fags predstavljaju
Ti mora da imaš problema sa samopouzdanjem kad se toliko trudiš svakim postom se postaviti iznad sagovornika.relativno84 wrote: Pazi malo covjecepomislit ce neko da si vec zaslijepljen tom gorcinom koju ti izaziva hronicni maidititis
![]()
Rijetkost je vidjeti toliku sarolikost epiteta kojom kitis nekoga ko ti je totalno nebitan u zivotugranici se s opsesijom
![]()
Eto ispunio si dnevnu dozu pljuvanja sad se polako vrati u taj only-lonely mod
'Vako, da budem iskren, totalno mi se jebe za Maida, kao i za sve ostale takmičare. Meni ni u džep ni iz njega ako on ili bilo ko pobijedi ili ne. Ovo je tema na kojoj komentarišemo takmičare, iznosimo svoje viđenje istih, a to što takvima kao što si ti čim vide Maida sva krv pojuri u Penis, nisam ja kriv. Ti ga brani i opravdavaj do sutra - lik je šupak i to svjetski, a nama je već i previše takvih na balkanu (Hari Mata Hari, Dino Merlin, Massimo Savić itd.). Da dobro pjeva - da, kao što sam i prije rekao, pjeva bolje od prosjeka, ali da je sad on nekakva zvijezda, da je faca ili da ima emociju... Ne seri. Glumiti emociju - to već dobro obavlja.
Ako ovime misliš na moje spominjanje Tonyja, molim te pokaži gdje sam rekao da je zvijezda?It_is_a_Leclerc wrote:Eto, dočekasmo tako da se i besprizornog krompira Tonija Cetinskog, popularnog po tome što je prebio ženu, potukao se u Puli i psovao Srbe, proglasimo zvijezdom.
Na balkanu nema zvijezda. Ne može biti. Balkan je mahala, a da bi čovjek bio Zvijezda (kao što su to umjetnici po svijetu), mora ostaviti dojam da je nedodirljiv. To kod nas ne prolazi, jer da se neko poput Tonyja jednom pojavi u Sarajevu sa dva lika iz obezbijeđenja, ispao bi papak i ofiran.
A što se direktno Tonyja tiče, ja mu znam možda 5 pjesama, a mogu poslušati jednu ili dvije. Ali ja (nažalost
Last edited by Averus on 30/12/2013 09:57, edited 2 times in total.
- ćiribiribela
#910 Re: X FACTOR Adria
Kad oni pocinju live pjevati?
- relativno84
#911 Re: X FACTOR Adria
Zanimljivo ali zaistaAverus wrote: Ti mora da imaš problema sa samopouzdanjem kad se toliko trudiš svakim postom se postaviti iznad sagovornika.
Od kudAverus wrote: 'Vako, da budem iskren, totalno mi se jebe za Maida, kao i za sve ostale takmičare. Meni ni u džep ni iz njega ako on ili bilo ko pobijedi ili ne. Ovo je tema na kojoj komentarišemo takmičare, iznosimo svoje viđenje istih, a to što takvima kao što si ti čim vide Maida sva krv pojuri u Penis, nisam ja kriv. Ti ga brani i opravdaj do sutra - lik je šupak i to svjetski, a nama je već i previše takvih na balkanu (Hari Mata Hari, Dino Merlin isl.). Da dobro pjeva - da, kao što sam i prije rekao, pjeva bolje od prosjeka, ali da je sad on nekakva zvijezda, da je faca ili da ima emociju... Ne seri. Glumiti emociju - to već dobro obavlja.
Mozda bi se ipak trebao drzati onog svog read-only ako postujes bar ono sto kazes, mada tesko je to ocekivati od nekog ko cim je oci otvorio odmah je imao dovoljno materijala da pljucne po nekom anonimusu
p.s. sve na stranu ali bilo bi jako glupo da jedan od nas popusi ban na muzickoj temi
- Averus
#912 Re: X FACTOR Adria
Slažem serelativno84 wrote: p.s. sve na stranu ali bilo bi jako glupo da jedan od nas popusi ban na muzickoj temijos zbog lika koji ni jednom nije simpatican
Nek' tvoja bude poslednja, pa da ne spamamo više temu glupanom jer ima i drugih takmičara, a koji su mnogo vrijedniji pažnje nego on
-
The Realist
#913 Re: X FACTOR Adria
I je li vraćen Maid?
- VenomousV
#914 Re: X FACTOR Adria
iduce heftećiribiribela wrote:Kad oni pocinju live pjevati?
- relativno84
#915 Re: X FACTOR Adria
Averus wrote:Slažem serelativno84 wrote: p.s. sve na stranu ali bilo bi jako glupo da jedan od nas popusi ban na muzickoj temijos zbog lika koji ni jednom nije simpatican
![]()
Nek' tvoja bude poslednja, pa da ne spamamo više temu glupanom jer ima i drugih takmičara, a koji su mnogo vrijedniji pažnje nego on
I kako je moja poslednja
-
artime
#916 Re: X FACTOR Adria
Ma haman nikad... Otegli sa ovom selekcijom ko da biraju tim astronauta koji će nam nastaviti vrstu na drugoj planeti....Havatar wrote:Kad ovo pocinje
- Partizzanka
#917 Re: X FACTOR Adria
sta ono juce ili prekjuce bila neka emisija samo su je mogli gledati neki telekomovci nesto
njah!
jel zna neko vraca li se maid ili ne?
upravo je neko rekao da maid nije cudo od djeteta ali covjek dobro pjeva i treba mu za to skinuti kapu
meni se kod njega ne svidja samo to sto je maaaalo previse teatralan jer da nije bio bi fakat 10! ovako je 7-8 jer malo nekad pretjera.
njah!
jel zna neko vraca li se maid ili ne?
upravo je neko rekao da maid nije cudo od djeteta ali covjek dobro pjeva i treba mu za to skinuti kapu
meni se kod njega ne svidja samo to sto je maaaalo previse teatralan jer da nije bio bi fakat 10! ovako je 7-8 jer malo nekad pretjera.
- Afanasi_94
#918 Re: X FACTOR Adria
Ja koliko znam trebala je biti ali nijePartizzanka wrote:sta ono juce ili prekjuce bila neka emisija samo su je mogli gledati neki telekomovci nesto
njah!
- szlava
-
DistantDreamer
#920 Re: X FACTOR Adria
Cisto da vam kazem da nije prosao Maid, vec Slavko Kalezic iz Crne Gore
Maid je bio malo prepotentniji tako da je sam sebi dosao glave 
-
AMMMeRRR
#921 Re: X FACTOR Adria
Ko je jos prosao u barazu, iz drugih grupa? Aleksandra?
-
DistantDreamer
#922 Re: X FACTOR Adria
Milos Bajat, Jana i Luka, Slavko Kalezic i jedino su za devojku uspeli da sakriju... Ja navijam za Aleksandru Sekulic da se vrati...
-
AMMMeRRR
#923 Re: X FACTOR Adria
Samo me ons i zanima
veceras znaci :0
- WildRedRose
#924 Re: X FACTOR Adria
jel vcrs ono uzivo nesh ? 
-
DistantDreamer
#925 Re: X FACTOR Adria
Ne znam za Nesha da li nastupa... Nastupa duo 2Cellos koji su bili na turneji sa Eltonom...
Znam da se ne vraca Katarina Jovanovic od devojaka, jer je imam na fejsu i ona je kuci... Znaci nije na probama... Hristina ili Aleksandra...
Znam da se ne vraca Katarina Jovanovic od devojaka, jer je imam na fejsu i ona je kuci... Znaci nije na probama... Hristina ili Aleksandra...