X FACTOR Adria
Moderator: anex
-
Mustang1
- cyprus
#602 Re: X FACTOR Adria
Daleko sam od eksperta, ali Ilma po meni sjajna ko i dosad... A Haris jest simpatičan dječak, al mi nije vala za prolaza...
Lukijan je također sjajan... Ostali što su prošli - manje-više OK... A Perčoli je Tito

Lukijan je također sjajan... Ostali što su prošli - manje-više OK... A Perčoli je Tito
-
lady_lb
#603 Re: X FACTOR Adria
Ko god je izjavio da Haris ne zna pjevati, očigledno nema sluha. Mislim da se muzički neobrazovane osobe ne bi trebale naći za shodno da komentarišu nečije pjevanje, pogotovo u negativnom smislu, i pogotovo one koje baš i ne čuju najbolje. 
- Afanasi_94
#604 Re: X FACTOR Adria
Ja sam muzički obrazovana i ne sviđa mi se Harisov stil, nemamo svi isti ukus očito.
-
Ljuba Moljac
#605 Re: X FACTOR Adria
ma ja, a ti nemas veze sa Harisom pa si se registrovala u pola dva ujutro da nam to kazes.lady_lb wrote:Ko god je izjavio da Haris ne zna pjevati, očigledno nema sluha. Mislim da se muzički neobrazovane osobe ne bi trebale naći za shodno da komentarišu nečije pjevanje, pogotovo u negativnom smislu, i pogotovo one koje baš i ne čuju najbolje.
-
lady_lb
#606 Re: X FACTOR Adria
Koliko vidim, ne spomenuh stil.Afanasi_94 wrote:Ja sam muzički obrazovana i ne sviđa mi se Harisov stil, nemamo svi isti ukus očito.
- szlava
#607 Re: X FACTOR Adria
lady_lb wrote:Ko god je izjavio da Haris ne zna pjevati, očigledno nema sluha. Mislim da se muzički neobrazovane osobe ne bi trebale naći za shodno da komentarišu nečije pjevanje, pogotovo u negativnom smislu, i pogotovo one koje baš i ne čuju najbolje.
- Afanasi_94
#608 Re: X FACTOR Adria
Ne znam šta si spomenula ali sam kao i ti osjećala potrebu da napišem ono što mislim.lady_lb wrote:Koliko vidim, ne spomenuh stil.Afanasi_94 wrote:Ja sam muzički obrazovana i ne sviđa mi se Harisov stil, nemamo svi isti ukus očito.
-
lady_lb
#609 Re: X FACTOR Adria
Ljuba Moljac wrote:ma ja, a ti nemas veze sa Harisom pa si se registrovala u pola dva ujutro da nam to kazes.lady_lb wrote:Ko god je izjavio da Haris ne zna pjevati, očigledno nema sluha. Mislim da se muzički neobrazovane osobe ne bi trebale naći za shodno da komentarišu nečije pjevanje, pogotovo u negativnom smislu, i pogotovo one koje baš i ne čuju najbolje.
Što je najgore, nemam, samo sam ljuta što si ljudi daju svašta za pravo.
-
lady_lb
#610 Re: X FACTOR Adria
Afanasi_94 wrote:Ne znam šta si spomenula ali sam kao i ti osjećala potrebu da napišem ono što mislim.lady_lb wrote:Koliko vidim, ne spomenuh stil.Afanasi_94 wrote:Ja sam muzički obrazovana i ne sviđa mi se Harisov stil, nemamo svi isti ukus očito.
Što onda meni pišeš, ako ne vidiš šta spominjem?
-
Ljuba Moljac
#611 Re: X FACTOR Adria
ta pjesma inace nije za dinamike. cinjenica je da je ono otpjevano emotivnije od adele. ja jednom cujem i hocu jos. a natali je isto sjajna, samo je odlucila da ide u taj zanr.jastuk1 wrote:Ma đe ti kod nje čuješ dinamičnost?! Evo stavi klip i sekunde gdje je Tamara dinamična! Ona ima kvalitet što joj je prejak i preširok srednji registar, ali upravo zato nije dinamična i vibrato joj je preslab, neizražajan. Činjenice su činjenice. Može biti dobra u specifično nekom kvazi jazz žanru, nešto tipa Natali Dizdar. Da. Ambijentalna dosadnost. Jednom čuješ i dosta.Ljuba Moljac wrote:
cuj dosadna, pa pjesmu otpjevala emotivnije i bolje nego adele. odlicna kad treba da doda dinamicnost. mojne profesore vise, molim te. eto te ko oni sa zmbt.
a aleksandra recimo ima sve.
znam samo da haris nema nista.
- TheWatcher
#612 Re: X FACTOR Adria
prava steta za Milosa
mislim da bi momak razvalio na bini kada bi pjevao live sto se i vidjelo na audiciji kada je pjevao billy idol-a
Emina glupaco veze ti nemas 
- snaga_znanja
#613 Re: X FACTOR Adria
Mislim da ona ima realne sanse da napravi komercijalan uspjeh. Solidan glas, sarm, izgled. Ako si nabavi dobre pjesme mogla bi nesto napraviti.
Ilma ima fantasticne glasovne sposobnosti i velika je karijera pred njom, naravno zbog godina uvijek postoji mogucnost da pocne pusiti i piti konjak pa da to ode sve niz brdo.
Percola. Zalosno je sta okolina djetetu uradi. Nemojte zaboraviti da on ima 15 godina. Ima solidan glas ali je okruzen nekakvim cudnim idiotima zbog kojih ispada prepotentni kreten. Ima fin glas ali i jedan Cola je previse.
Nazalost od njih svih vjerovatno nece niko napraviti nista. Sjecali se jos neko onog Babaje?
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#614 Re: X FACTOR Adria
Babju su i u Zivinicama zaboravili, nema dalje 
-
Mustang1
#615 Re: X FACTOR Adria
Ma nije isto onaj trijumf i ovo .. Ovo je nesto sto ima puno veci marketing i to je danas jedino bitno
- It_is_a_Leclerc
#616 Re: X FACTOR Adria
Ovo je tačno.lady_lb wrote:Ko god je izjavio da Haris ne zna pjevati, očigledno nema sluha. Mislim da se muzički neobrazovane osobe ne bi trebale naći za shodno da komentarišu nečije pjevanje, pogotovo u negativnom smislu, i pogotovo one koje baš i ne čuju najbolje.
Momak je razbio pjesmu. Raznio je emocijama.
Ja razumijem ove curice što vole gledati one malo muževnije i nabildanije osobe u takmičenju, ali treba biti realan - dijete je otpjevalo pjesmu kako je nije otpjevao neko dugo, dugo vremena. Da je bio Joksimović mentor, pustio bi ga iste sekunde. Da ne čeka.
- It_is_a_Leclerc
#617 Re: X FACTOR Adria
Englez nije iz njihovog X factora, već je neki voditelj na radio BBC.Ripicipi wrote:Englez je valjda iz njihovog x factora, ljudi rade po licenci i znaju sta mogu, a sta ne. Cuj skandalozna... jadna majko...It_is_a_Leclerc wrote:
Uloga onog Engleza je tako skandalozna da sam ja u šoku. Pa taj čovjek misli da mi ovdje kupujemo albume i cd-ove .Mogu misliti kako bi prošao, npr. Joksimović, da ode SImonu Cowellu filozofirati da bi trebao pustiti ovog ili onog.
Jel Mustafa Sandal govorio Emini - "Pokajat ćeš se ako ga pustiš" ?
P.S. Ne možete uspoređivati "Operaciju Trijumf". Ovo je ipak licencirana emisija sa ozbiljnim sponzorima, a ono pokušaj lopovske Emotion produkcije da nasamari one pjevače i zarade na njima.
- It_is_a_Leclerc
#618 Re: X FACTOR Adria
Da živ čovjek ne povjeruje. Pjesma nije žalopojka, već antologijska balada. Žalopojke su ono što pjeva ona Del Rey i njoj slične.Ljuba Moljac wrote:indexi jesu vrhunska grupa u svom zanru. to isto mozes reci za ekv, smak, pa po nekoj osnovi jos neke bendove.It_is_a_Leclerc wrote:Haris je otpjevao pjesmu na nivou, sa emocijom, intonativno neoboriv kao stijena. I to nije nikakva žalopojka već jedna od antologijskih pjesama najbolje grupe na ovim prostorima od nastanka čovječanstva. Malo poštovanja, ne bi škodilo.
pjesma je zalopojka.
haris cato nema x faktora i simon cowell na kojeg se pozivas bi mu dao NE.
cestitam momku, ali nista posebno.
Haris Ćato je dijete. Njemu je bitno da dobije malo na medijskoj promociji svog talenta, a X faktor je izmišljen. To u suštini ne postoji kao realna činjenica, već više kao razlog da žiri nekog otpili, kad mu nema šta drugo zamjeriti.
- snaga_znanja
#619 Re: X FACTOR Adria
Ma nije stvar u kvaliteti i marketingu pjevaca vec je problem u konzumentima. Ovo su ljudi koji nece pjevati turbo folk i prilika za zaradu drasticno opada. Jedino sto im moze pomoci je ekstra dobar album koji ce ih probiti na trziste i onda da mogu raditi. Nazalost do sad se pokazalo da to ide tesko. Skoro svaki talent sou je zavrsio fijaskom. Od Rafe pa do Babaje. Jedino Natali Dizdar radi nesto ali i to je poprilicno daleko od nekog zvjezdanog uspjeha.
Ostao mi tv na PINKU i malo farme mi vec uzrokuje ozbiljne mentalne probleme. Idem mozak resetovati jednim spavanjem.
Laku noc..
Ostao mi tv na PINKU i malo farme mi vec uzrokuje ozbiljne mentalne probleme. Idem mozak resetovati jednim spavanjem.
Laku noc..
-
vaska
#620 Re: X FACTOR Adria
hm,jastuk1 wrote:Čuj pjesma ga izvukla. Pravit ću se da nisi previše subjektivna.ćiribiribela wrote:Tamara i Lukijan prosli, meni dosta.
Harisa je izvukla pjesma, nije on za ovoga.![]()
Za Lukijana OK, ali kako, kako, kako je mogao pustiti Tamaru prije Aleksandre Sekulić?! Tamara je obični "one trick pony" u domenu "vokalne raznolikosti" tu negdje kao i Haris, samo dijametralno suprotno, on barem prenosi emociju, a Tamara, šta?! malo atmosfere prenosi i unosi i to je to. Jednom je čuješ i dosta ti i onda jel "ona je za ovoga." Upravo da, isto kao što je i Haris za ovoga. Aleksandra S. je trebala da ide dalje.
vrhunske obrade Negativa i Jamiroquai( grupe koje je veoma teško obraditi, a da obrada liči na pjesmu ) + Ćelave lafice
Sudiš na osnovu jedne ( loše odabrane ) pjesme
Uf, ambijentalna dosadnostjastuk1 wrote:[
Ma đe ti kod nje čuješ dinamičnost?! Evo stavi klip i sekunde gdje je Tamara dinamična! Ona ima kvalitet što joj je prejak i preširok srednji registar, ali upravo zato nije dinamična i vibrato joj je preslab, neizražajan. Činjenice su činjenice. Može biti dobra u specifično nekom kvazi jazz žanru, nešto tipa Natali Dizdar. Da. Ambijentalna dosadnost. Jednom čuješ i dosta.
Baš me zanima koja pjevačica zadovoljava tvoje( visoke ) kriterije
- WildRedRose
#621 Re: X FACTOR Adria
pricajte vi sta hocete, Tamara je proslaaaa

- LEDA
#622 Re: X FACTOR Adria
Dobro jutro
Rijetko pišem,ali pratim X Factor.
Polemišete o pjevanju......realno, tek ćemo vidjeti mogućnosti kandidata kada ih počnu "driblati" različitim pjesmama i žanrovima.
Da li bih ja pustila ove što su prošli .....ne sve,ali ni to nije bitno.
Surov je ovo format,posebno za mlade ,ne znam kako će se uspjeti izboriti s pritiscima scene,produkcije,publike.
Navijam za sve njih ( za sad) -polako će se izdvajati stabilniji likovi. Realno oni i doguraju do kraja ,bez obzira na to što neko "razvaljuje " kako pjeva .....neke pojede trema ,neke prevelika ambicija.
Rijetko pišem,ali pratim X Factor.
Polemišete o pjevanju......realno, tek ćemo vidjeti mogućnosti kandidata kada ih počnu "driblati" različitim pjesmama i žanrovima.
Da li bih ja pustila ove što su prošli .....ne sve,ali ni to nije bitno.
Surov je ovo format,posebno za mlade ,ne znam kako će se uspjeti izboriti s pritiscima scene,produkcije,publike.
Navijam za sve njih ( za sad) -polako će se izdvajati stabilniji likovi. Realno oni i doguraju do kraja ,bez obzira na to što neko "razvaljuje " kako pjeva .....neke pojede trema ,neke prevelika ambicija.
- Havatar
#623 Re: X FACTOR Adria
Kad bi shvatili da se u zemljama u kojima se prikazuje ne prica ebgleski mozda bi i mogli da ostvare karijere a ovako tesko da ce bilo ko nesto uraditisnaga_znanja wrote:Ma nije stvar u kvaliteti i marketingu pjevaca vec je problem u konzumentima. Ovo su ljudi koji nece pjevati turbo folk i prilika za zaradu drasticno opada. Jedino sto im moze pomoci je ekstra dobar album koji ce ih probiti na trziste i onda da mogu raditi. Nazalost do sad se pokazalo da to ide tesko. Skoro svaki talent sou je zavrsio fijaskom. Od Rafe pa do Babaje. Jedino Natali Dizdar radi nesto ali i to je poprilicno daleko od nekog zvjezdanog uspjeha.
Laku noc..
-
jastuk1
#624 Re: X FACTOR Adria
Između ambijentalno dosadne Tamare i Aleksandre Sekulić, trebala je ići dalje Aleksandra, jer ima glas i izraz koji se može oblikovati prema nekoliko različitih žanrova, dok Tamara može pjevati samo jedan jednoobrazni, jednodimentionalni stil.vaska wrote:[
Baš me zanima koja pjevačica zadovoljava tvoje( visoke ) kriterijeDido ne bi prošla, to je garant
Ambijentalno dosadna
Tamara je u biti pokazala sve što zna i mislim da vokalno ona nema više šta pokazati, dok kod Aleksandre postoji dosta prostora za rast. I zato je Alex trebala dalje, a ne Tamara.
Pošto pitaš za moj lični ukus - u ovom "dosadnom" žanru - meni je Dido uvijek bila super i ova nova Lorde - obje imaju dinamičnost i velikodušnost srednjeg tona. S druge strane, Lana del Rey i Ellie Goulding - bez obrira što odlično pjevaju, meni su dosadne i vokalno egoistične do bola. E da, meksikanska pop pjevačica Julieta Venegas mi je najbolja u ovom žanru.
Od ove grupe jedino Ilma i Lukijan podosta iznad srednje žalosti, ostalo sve srednja žalost. Haris, ne znam koliko će se snaći u drugim stilovima. U ovome što pjeva razvaljuje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#625 Re: X FACTOR Adria
Estrada ili šou bizAfanasi_94 wrote:Ja sam muzički obrazovana i ne sviđa mi se Harisov stil, nemamo svi isti ukus očito.
Izjavila sam na forumu da mi je Hare favorit, baš zato što je nasmijan, elokventan, simpatičan, urban i nekako baš za x faktor, mada ga Bog nije obdario talentom kao neke druge učesnike. Ipak, nije ni prvi ni zadnji put na estradi da drugi faktori pored raskošnog glasa kreiraju mjesto pod nebom.
Ono što mi ipak smeta i zato mislim da ne bi trebali biti mladji maloljetnici učesnici je to da su oni djeca, nezrela za stresove, teatralna saopštenja koja nose audijenciju, ali njih slamaju itd. Kad je Haris sinoć plakao, zaplakala sam ja sa njim