www.album.co.ba - vrijedi pogledati!

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
sunday_morning

#1 www.album.co.ba - vrijedi pogledati!

Post by sunday_morning »

danas slucajno naletih na ovaj link!
ALBUM - casopis za knjizevnost i kulturu

sta mislite o textovima, prozi, slikama?!

ima otkacenih stvari...
debela

Post by debela »

da ga nema trebalo bi ga izmisliti
sunday_morning

Post by sunday_morning »

pa eto, mozete postirati ovdje nesto sto vam se svidja...
da malo uporedimo ukuse :-)
debela

Post by debela »

web rijetko posjetim, vise mi se svidja papirno izdanje i procitam ga od-do. ne bih izdvajala radove, a nemam ni vremena za to. casopis ili bolje receno knjiga mi je draga zbog svog koncepta-daje sansu svakome da se predstavi.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

naravno da je najbolje sjesti u udobnu fotelju i citati papirna izdanja, podrzavam kupovinu knjiga...

ovdje sam mislila na koncept ALBUM-a, i ovu kako urednik naziva hard-core knjizevnost... mislim, posto Ranko polazi od ovoga:

''ZAŠTO JE ALBUM PRVI I JEDINI HARD-CORE MULTI ČASOPIS ZA KNJIŽEVNOST I KULTURU OPĆENITO (tumačenje za idiote i sve koji se osjećaju takvim)
Zato što jest, što su ljudi nepismeni, što je sex tako jeftina stvar i svi je trebaju, što nema veze sa sexom, što niko ne pogleda u rječniku šta znači hard core, što MULTI vole donatori, što ALBUM jeste takav, što je književnost besmislena kao i sex... ''
Last edited by sunday_morning on 28/12/2004 16:22, edited 1 time in total.
livadic

Post by livadic »

casopis ili bolje receno knjiga mi je draga zbog svog koncepta-daje sansu svakome da se predstavi.

---------------------------

bas svakome ... :shock: ... ???

:D

;)
debela

Post by debela »

to svakome je definisano. pogledaj stranicu.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

na Home imate link: Ubleha za idiote!

imala sam priliku skoro citav ''vodic'' procitati i mislim da je sega i parodija na sve one pojave i termine sa kojima se susrece nevladin sektor, tipa: sta su donatori, facilitatori, project proposal i sl
za one koji su duze u NGO vodama, preporucujem kad imate vremena da se malo razonodite!
Post Reply