WWOOF

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
urocnoposljedicna

#1 WWOOF

Post by urocnoposljedicna »

zanima me da li ovdje ima wwoof-era da podijele svoja iskustva sa mnom ili ljudi koji tek zele da postanu?
za one koji ne znaju o cemu je rijec, wwoof je skracenica od world wide opportunities on organic farms. ukratko, radi se o volontiranju na organskim farmama sirom svijeta, u zamjenu za smjestaj i hranu.
znam da ce vecina reci da je glupost raditi za dzaba, ali mene ne interesuje zarada vec mi djeluje kao lijepo zivotno iskustvo. jeftina opcija da "okusis svijet". provedes jedan period u drugoj zemlji, probas drugi nacin zivota. to moze biti negdje u dalekim toplijim krajevima, ucestvujes u uzgoju kafe, manga, kokosa i avokada :mrgreen: ili neke blize opcije za pocetak, kao sto je farma u italiji, vinogradi, produkcija vina i uzgoj maslina, na kojoj se radi samo 4-5h dnevno. obroci na svim farmama su, naravno, zdrava, organska hrana. mislim da se moze ici i u paru s nekim.
za detaljnu pretragu farmi i ostvarivanje kontakta sa domacinima farmi potrebno je registrovati se na sajt, a registracija se placa (to dodje kao neki vid donacije). tako da bih voljela prije nego se stvarno odlucim na to da prvo vidim da li je iko odavde vec imao iskustva sa putovanjem preko wwoof organizacije.
uglavnomja

#2 Re: WWOOF

Post by uglavnomja »

nisam wwoofer :D u stvari prvi put vidim taj pojam.

i uguglim wwoof - i ima za svaku zemlju.

konkretno norveska, ima svega, ponude, ... godisnja clanarina 15 eur. da bi usao na stranicu gdje se nude mjesta.
urocnoposljedicna

#3 Re: WWOOF

Post by urocnoposljedicna »

uglavnomja wrote:nisam wwoofer :D u stvari prvi put vidim taj pojam.

i uguglim wwoof - i ima za svaku zemlju.

konkretno norveska, ima svega, ponude, ... godisnja clanarina 15 eur. da bi usao na stranicu gdje se nude mjesta.
da, za svaku zemlju se moras posebno registrovati i mislim da clanarina nije za svaku ista. zato je najbolje da se odlucis gdje zelis konkretno, zavisno kakva mjesta i iskustva te zanimaju.
Post Reply