Wrestling

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
PunkeR
Posts: 49
Joined: 03/06/2012 19:34
Location: Zagreb, Hrvatska

#1 Wrestling

Post by PunkeR » 26/06/2012 18:33

Valjda ima tema ''Kečeri'' ali evo ja sam malo osvježio i napravio temu ''wrestling''. Wrestling je još od davnih vremena. Trenutno poznate kompanije su WWE, TNA, ROH... Nabrojim vam i nekolika wrestlera: John Cena (valjda ste za njega svi čuli), CM Punk, Undertaker, Sheamus, Jeff Hardy, Triple H, Shawn Michaels, Sting, Mr. Anderson, Bobby Roode, Austin Aries, James Storm, AJ Styles, Daniel Bryan, The Rock, Steve Austin, Edge, Davey Richards, El Generico, Kevin Steen, Eddie Edwards........ Mogu tako do sutra, ali evo ovo su najpoznatiji ali ima ih još. Ja trenutno redovno pratim WWE i TNA. U WWE-u su trenutni show-ovi RAW i SmackDown. U TNA-u su iMPACT wrestling i Xplosion, ali Xplosion služi za jobbere. ROH je indy kompanija. Nju nekada pratim, ne redovno. Sada ću vam malo reći o wrestlingu.

U svakoj wrestling kompaniji imaju titule. U WWE-u su jedne od glavnih WWE Championship i World Heavyweight Championship. U TNA-u su to World titula i X Division titula. Imaju i vrste matchevakao Singles match, Hell in a Cell match, First Blood match, Ladder match, Chair match, Tables match, No DQ match i mnogi drugi.

Evo official stranica WWE-a:

Code: Select all

http://www.wwe.com/
Official stranica TNA-a:

Code: Select all

http://www.impactwrestling.com/
Ako neko ima pitanja slobodno pitajte u pm.


User avatar
necko_hz
Posts: 2557
Joined: 18/04/2009 12:36

#2 Re: Wrestling

Post by necko_hz » 12/08/2012 02:07

Zlatno doba Wrestlinga je bilo od cca. 1995 pa do sredine 00-tih. Bilo je puno više talentovanijih i kvalitetnih wrestlera, boljih heelova, sami koncept priče je bio zanimljiviji, puno više extra kvalitetnih mečeva, krvi, kontakta itd.
Nažalost, neki mečevi su se završavali tragično :arrow:

http://www.youtube.com/watch?v=nXkzufyt ... re=related

Owen Hart, brat od tehnički vjerovatno najpotkovanijeg wrestlera svih vremena Brat Hitman Harta. Samo 20 dana nakon svog 34. rođendana. :sad:

Inače, najdraži wrestler mi je bio Bill Goldberg. On je vjerovatno i najjači kečer koji je ikada bio u ringu.
Poznati su njegovi Jackhammeri između ostalih nad Big Showom i Mark Henryem.http://www.youtube.com/watch?v=FzamdNMa ... re=related

Inače, za generalno najboljeg kečera bih izabrao Stone Cold Steve Austina, dok je najspektakularnije mečeve po meni imao The Rock. Hulk Hogan je doduše najviše uradio za WWE, WCW, WWF itd.
Malo mi je krivo što je ova disciplina u mnogo čemu potcijenjena. Istina je da se sve odvija po scriptu, ali ne treba omaložavati vježbu, trud, rad i znoj koji su ovi momci uložili da bi mogli raditi sve ove poteze sa minimalnim postotkom ozljeda. Njihova fizička sprema, akrobacije, tehnika i jačina su neupitne, druga je stvar što raji to izgleda glupo. Raji, koja je redovno dr*ala na filmove i velike podvige Ramba, terminatora, Van Dama, Seagala i sličnih, a kojima smetaju kečeri jer tobože nisu realni. :-) Kontradikcija izbija na sve strane.

Sada ih ne pratim kao prije, ali podsjetim se nekad, čisto da vidim šta se dešava. :)

User avatar
XPERIA
Posts: 46
Joined: 26/09/2012 20:41
Location: IZ ZENICE DOLAZIMO MI

#3 Re: Wrestling

Post by XPERIA » 26/09/2012 21:49

OMG OMG OMG!! OVO POSTOJI!!!
Mislio sam da sam jedini da prati wrestling.
Ajde sada trkom svi na owfans.com forum jedini balkanski o wrestlingu i recite da vas je poslao jeff miz!! Inače tamo mi je ban4life jer je jedan od admina teži moron pa me banovao 4life, možda mi skrati kad vidi da sam nekog doveo lool :lol:

Inače pratim TNA i tu i tamo PWG, ono dječje govno od WWE ne pada mi napamet sve dok je WWE Champ Barney -.-

Sharan
Posts: 200
Joined: 07/12/2003 00:00

#4 Re: Wrestling

Post by Sharan » 17/11/2019 23:44

Trenutno se u svijetu profesionalnog hrvanja dešava nekoliko zanimljivih momenata i rast popularnosti uzrokovan dolaskom novog velikog igrača AEW koji je pokupio mnoge zvijezde WWE-ja i indie scene i sabrao ih u jedno.

Kečerana je neredovno video serijal u kojem se analiziraju dešavanja u AEW Dynamiteu i WWE NXT-ju koji se trenutno bore za televizijske rejtinge, baš kao i Monday Night Raw i Monday Nitro devedesetih.

Pretplata na kanal i bit će svega :) Danke!


Post Reply