wpw sindrom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zanacelikovic

#1 wpw sindrom

Post by zanacelikovic »

imam 23 godine i ustanovljen mi je wpw sindrom,kazu nebi trebalo biti opasno dali da pijem cordarone i da dodem za 4 mjeseca po holter monitorin pa da vidimo....u mojoj bolnici slabo znaju o tome kazu drzoi se zenice i to je to,,,e ja sam cula i procitala da je to jako opasan sindrom i da dolazi do iznenadne smrti e otad sam stalno u strahu da cu umrijet svaki cas staln placem nespavam,ni neizlazim iz kuce sve cekam sad ce,neznam kako docekat ta 4 mjeseca stvarno ludim,neznam sta da radim moze li mi ko pomoci jel iko zna nekog s ovim,jel toliko smrtonosan,ma pomozite bilo koja info mi je dobro dosla,inace ultra zvuk srca je extra i nemam ceste napade aritmije pomozite
Cyber-harambashica

#2 Re: wpw sindrom

Post by Cyber-harambashica »

cao, kao prvo, zelim ti da budes jaka i da ne citas bas puno po internetu o tome. Bezveze ces se uplasiti sto u tvjoj situaciji nije bas dobro. Pored
svih terapija sto si navela, ne bi bilo lose da ides i kod psihologa, po mogucnosti specijalisti.

Ja sam sad malo procitala i naisla na negativna i POZITIVNA iskustva. konsultuj sto vise doktora, vise misljenja, jako bitno!
Sve najbolje za tebe
M.D.

#3 Re: wpw sindrom

Post by M.D. »

Zdravo

Radim kao kardiolog u Americi. Cordarone ti je stetan lijek i moze ti unistiti jetru i stitnu zlijezdu kao i uzrokovati fibrozu pluca. Da sam na tvom mijestu taj lijek ne bih uzimao. Ja taj lijek dajem iskljucivo osobama starijim od 70 godina a nikada mladim osobama od 20 godina. To je najveca glupost koju sam ikad cuo. WPW se lako otkloni sa jednom procedurom (WPW ablation) i budes izljecena u potpunosti. Ne znam da li tu proceduru rade u Saraajevu. Savjetovao bih ti da odes u Tuzlu jer je njihova kardiologija malo "jaca" od sarajevske.

Ako ti nemas palpitacije (lupanje srca) onda se ne trebas bojati, jer takva situacija nije opasna.
zanacelikovic

#4 Re: wpw sindrom

Post by zanacelikovic »

hvala vam puno,cula sam i ja svasta o ovom lijeku al reko ipak oni znaju najbolje...pa jel stvarno toliko smrtonosan sindrom kao sto sam ja cula,a stvarno rjetko mi se desavaju napadi aritmije i njih lako smirim,al opet se bojim sad mi je jos pocelo povremeno preskakat srce,dali je to od straha ili???i dali se smije planirati trudnoca s ovim sindromom ikako ,hvala puno malo ste me vratili uzivot,jer stvrno slabo ko sta zna o ovome
clav

#5 Re: wpw sindrom

Post by clav »

wpw sindrom i nije tako rijedak, samo sto mnogo pacijenata nije ni svjesno da ga ima. tebi je dijagnosticiran i trebas se pokusati ponasati i osjecati isto kao do trenutka kada si to saznala, jer jedina stvar koja se promijenila je samo tvoja spoznaja, stanje je ostalo isto. naravno to je lakse reci nego uraditi, ali uz savjetovanje psihologa mozes toprevazici. strah jedino moze pogorsati tvoje stanje, a iznenadna smrt vezana za ovaj sindrom generalno je zaista rijetka i povecan rizik se vezuje samo za posebne slucajeve, tako da za strah nema mjesta. wpw sindrom i trudnoca su moguci, ali ne uz taj lijek koji koristis.
http://www.bhsrce.ba/web/index.php?opti ... 29&lang=en
zakazi kod njih pregled i posavjetuj se, oni su najbolji u bih i sire.
zanacelikovic

#6 Re: wpw sindrom

Post by zanacelikovic »

neznam kako da se zahvalim svima na pomoci,jer stvarno sam izgubljena,a psihologu vec idem jer posto moji doktori nisu znali procitat ekg,rekli su da je to na psihickoj bazi i tad su me poslali na psihijatriju a oni tamo ustanovili wpw,otad idem psihologu ali nemogu se utjesit kad neznam nista o ovome a gdje god procitam sta spominju iznenadnu smrt....hvala vam puno stvarno imam zelju za zivotom i porodicom,mada sam mislila da su moje zelje nemoguce zbog ovog,al opet vidjet cemo sad imam neku nadu...hvala od srca
M.D.

#7 Re: wpw sindrom

Post by M.D. »

WPW se izljeci u potpunosti za sat vremena procedure. To ti je jedan dodatni put kuda ide impuls srca, koji nije trebao da nastane. Da bi se izljecio WPW samo se presjece taj put (spali se sa toplotom) i ti si izljecena. Procedura traje 1 sat i cak te i ne uspavaju nego ti daju sedative za smirenje dok traje procedura. Ne uzimaj cordarone. Baci to...i idi u Tuzlu
BarbaDue

#8 Re: wpw sindrom

Post by BarbaDue »

Dali je wpw sindrom nasljedna bolest? U stvari kako procitah to nije bolest to je poremecaj?
Cyber-harambashica

#9 Re: wpw sindrom

Post by Cyber-harambashica »

M.D. wrote:WPW se izljeci u potpunosti za sat vremena procedure. To ti je jedan dodatni put kuda ide impuls srca, koji nije trebao da nastane. Da bi se izljecio WPW samo se presjece taj put (spali se sa toplotom) i ti si izljecena. Procedura traje 1 sat i cak te i ne uspavaju nego ti daju sedative za smirenje dok traje procedura. Ne uzimaj cordarone. Baci to...i idi u Tuzlu
potpisujem. danas sam pitala sefa o tome, upravo mi ovako objasnio, samo sto ja to znam samo da srocim na nemackom.
(Ablatio je u pitanju, zar ne?)
M.D.

#10 Re: wpw sindrom

Post by M.D. »

Jeste, ablation na engleskom.
Post Reply