World War III?!
- VR6
Prosle godine sam gledao neku emisiju o Nostradamusu i kako on sve sifrovano pise, tesko je bilo sta precizno reci. No oni koji su nesto kao "dekodirali" (ako su to ispravno uradili), kazu da je zapisao da ce treci svjetski rat poceti 2013. godine. Kako je sada stanje u svijetu, tako nesto ne izgleda nemoguce.
-
bosna forever
Inace dobar je Nostradamus, i stvarno sve sto se vec desilo covjek je pogodio (odnosno uspijeli su da desifruju) ali nikad da pogodi ono sto tek treba da se desi.
Al' ne lezi vraze, mozda mu se fakat omakne pa pogodi taj rat 2013-te godine. Bas me intersuje sta bi na to sve rekla ona teta sa kasikama.
U svakom slucaju sa Nostradamusom ili bez njega, sve su prilike da ce "crno zlato" u crno zaviti svijet.
Al' ne lezi vraze, mozda mu se fakat omakne pa pogodi taj rat 2013-te godine. Bas me intersuje sta bi na to sve rekla ona teta sa kasikama.
U svakom slucaju sa Nostradamusom ili bez njega, sve su prilike da ce "crno zlato" u crno zaviti svijet.
-
El-Vedex
Yeah . . . ja bih josh doadao na play listu i Hair- the flush failures ili ti . .zoom66 wrote:yah...Zox wrote:A pjesme su u svakom slucaju od velike pomoci, kao i zadnji put.
Zato svi zajedno: GIVE PEACE A CHAAAAAAAAANCE!
LET THE SUNSHINE IN . .. . .. .
-
zzzzz
Pitanje je samo radi li se o prognozama ili planu koji se sprovodiPropast1 wrote:Ko je procito 'Sukob civilizacija' vidjece da se vecina
trenutnih dešavanja u svijetu odvija prema prognozama
koje su sadrzane u toj knjizi (kina, islamski svijet, evropa,
amerika.... pa ako hocete i Bosna).
- kriticarka_nikova
Pa ljudi su njegova prorocanstva desifrovali tek poslije kad se dese...bosna forever wrote:Inace dobar je Nostradamus, i stvarno sve sto se vec desilo covjek je pogodio (odnosno uspijeli su da desifruju) ali nikad da pogodi ono sto tek treba da se desi.
Ima jedan stih kojeg pamtim kad kaze da ce se svi zlocinci otkriti sem jednog kojeg ce skriti rulja a tu pominje i Adu Ciganliju...pa sam se nesto sjetila Mladica i Karadjica....al' u njegovom proracnstvu u pitanju je samo jedan,znaci samo JEDNOG ce uspjeti sakriti.....
-
Goran_35
Ne vjerujem u jedan takav rat pogotovu ne sa nuklearnim oruzijem!
Ono cega se ja bojim i na sta mislim vec duzi period je zid u Izraelu/Palestini.Dakle bojim se jedne nove blokovske podjele gdje bi Berlinski zid bio zamjenjen Izraelskim?
"Sukob Civilizacija" i ostala djela sa takvom tematikom su u stvari u sluzbi politike koja zagovara novu podjelu svjeta da bi ostvarila svoje politicke interese.
A najtuznije od svega su danasnje generacije,koje mirno sute i posmatraju kako se planeta dijeli,a takva podjela moze biti veoma opasna uz veliko krvoprolice.
Gdje su mladi i gdje su protesti?Ili su svi isprepadani do te mjere da mozda i jedva cekaju da se svjet ponovo podjeli?
Zalosno
U 21. vjieku smo a kao da zivimo prije 1000 godina ?
Ono cega se ja bojim i na sta mislim vec duzi period je zid u Izraelu/Palestini.Dakle bojim se jedne nove blokovske podjele gdje bi Berlinski zid bio zamjenjen Izraelskim?
"Sukob Civilizacija" i ostala djela sa takvom tematikom su u stvari u sluzbi politike koja zagovara novu podjelu svjeta da bi ostvarila svoje politicke interese.
A najtuznije od svega su danasnje generacije,koje mirno sute i posmatraju kako se planeta dijeli,a takva podjela moze biti veoma opasna uz veliko krvoprolice.
Gdje su mladi i gdje su protesti?Ili su svi isprepadani do te mjere da mozda i jedva cekaju da se svjet ponovo podjeli?
Zalosno
-
MayaTitan
#61 Re: World War III?!
mislim da WW3 nece zvanicno i zestoko pocet u naredne 2 godine koliko je Bush na vlasti. Kljucno pitanje je: "Koga ce amerikanci izabrat i da li ce on nastaviti da sere ko bush?"edu wrote:Da li je moguc?
Ocigledno je da ne mozemo normalno zivjeti..uvijek neko negdje nekog ubija..u zadnjih nekoliko godina postoji trend borbe protiv terorizma..od napada na WTC SAD su krenule u tu borbu..mislim da je udar na Afganistan bio opravdan, no ovo sto su uradili (i sto rade) u Iraku im bas i nije trebalo..razlog za napad im je bio hemijsko oruzje koje Sadam navodno posjedovao..nisu ga nasli a ipak su napali Irak..sada prijete i Iranu..Siriji..kontam..moze li se desiti da se islamski svijet ujedini i sta bi se desilo kad bi doslo do ujedinjenja i njihovog odgovora na americke napade???
Mislim da je Amerika sa Bushom na celu u stanju svasta uraditi..ipak..sila je to..a i Bush je ludjak...
Kako vidite svijet u narednih 20-30 godina...
ako je odgovor da, onda je ww3 neizbjezan u manje od 7-8 god.
bit ce isto (ocigledno ne ucimo na greskama, tj. amerika, ali sta ces oni su glupi -- studija je pokazala da su neki senatori gluplji od konja, a konj je prilicno pametna zivotinja)
istocni blok ce se ujediniti protiv "velesile" amerike.
glavno ce biti muslimani protiv onih koji ga sramote i omalovazavaju, a to znaci cijeli bliski istok sa indonezijom, kojim ce se prikljucit rusija i eventualno kina jer nisu bas za ameriku a ovi im mogu ponudit naftu kao suradnju.
juzna amerika ako ne ostane neutralna bit ce naravno protiv amerike, ili barem administracije slicne danasnjoj am. vlasti.
amerika ako ne ostane sama imat ce zapadnu evropu, koja sa EU planom pravi 2gu ameriku... tako da, ce to biti pravi pakao bukvalno, ali cemo ga dozivjet nazalost. Inace bi sve zavisilo kako ce se sljedeca administracija americke vlasti odnostiti prema ostatku svijeta. Ako ostane bez promjena, onda ce biti onako kako ce biti
-----------------------------------------
a WTC su oboreni od strane americke zavjere, to su oni sami uradili.
Imaju slike na netu kako u pentagon nije udario avion vec raketa, a WTC su gorili 1h dok bi trup aviona izgorio u 10 sec.
imam cijlu knjigu posvecenu tom napadu koja govori da je to velika laz i da je to uradjeno sa svjesnom namjerom od strane amerike, a ne odredjenih grupa....
to bi se moglo odnosit i na ostale "teroristicke" napade
- Fair Life
#62 Re: World War III?!
Uvijek je to tako bilo... amerikanci bombarduju sebe, evropljani podmecu eksplozive sebi, mi... sebi, a opet svi podmecemo drugima. Jel' tako?MayaTitan wrote:(...)
a WTC su oboreni od strane americke zavjere, to su oni sami uradili.
Imaju slike na netu kako u pentagon nije udario avion vec raketa, a WTC su gorili 1h dok bi trup aviona izgorio u 10 sec.
imam cijlu knjigu posvecenu tom napadu koja govori da je to velika laz i da je to uradjeno sa svjesnom namjerom od strane amerike, a ne odredjenih grupa....
to bi se moglo odnosit i na ostale "teroristicke" napade
PS. . .Haj' ti skoci u hladnu vodu...
-
senada
Potpuno u pravu ali po pitanju neke druge, bezbrizne i dokone omladine, koja nije kao nasa mladost dovedena pred gotov cin vrlo surove, perfidne podjele u vlastitom dvoristu.Goran_35 wrote:Ne vjerujem u jedan takav rat pogotovu ne sa nuklearnim oruzijem!
Zalosno![]()