World War III?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edu

#1 World War III?!

Post by edu »

Da li je moguc?

Ocigledno je da ne mozemo normalno zivjeti..uvijek neko negdje nekog ubija..u zadnjih nekoliko godina postoji trend borbe protiv terorizma..od napada na WTC SAD su krenule u tu borbu..mislim da je udar na Afganistan bio opravdan, no ovo sto su uradili (i sto rade) u Iraku im bas i nije trebalo..razlog za napad im je bio hemijsko oruzje koje Sadam navodno posjedovao..nisu ga nasli a ipak su napali Irak..sada prijete i Iranu..Siriji..kontam..moze li se desiti da se islamski svijet ujedini i sta bi se desilo kad bi doslo do ujedinjenja i njihovog odgovora na americke napade???

Mislim da je Amerika sa Bushom na celu u stanju svasta uraditi..ipak..sila je to..a i Bush je ludjak...

Kako vidite svijet u narednih 20-30 godina...
savjest

Post by savjest »

Opsti haos i jos veca borba za prirodnim resursima, svih vrsta

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14876
Frutek

Post by Frutek »

Naravno da je moguc. Dovoljno da jedna atomska negdje pukne i ode sve u vraziju mater :shock: Kako je krenulo, nismo daleko od tog uzasa :-?
edu

Post by edu »

sumnjam da ce doci do atomske...

gledajuci ona moorov farenhajt..skontas da neko namjerno izaziva ratove da bih mogao slati firme svog tetka da prave tu zemlju koju si prethodno ti porusio..da nije tuzno bilo bi smijesno...

teroristi su u stanju svasta uraditi...

bush je u stanju svasta uraditi...

bush je terorista!
savjest

Post by savjest »

gledajuci ona moorov farenhajt..
Nije ni autorovo maslo za Ramazana.... On je na tom "filmu " zaradio preko 100 miliona $.
:oops:
Frutek

Post by Frutek »

Niko tako nije ni sanjo da ce se avioni zabit u tornjeve u po New York City-ja, pa se opet desi...Imam osjecaj da nista nije nemoguce u danasnjem ludom svijetu :(
edu

Post by edu »

savjest wrote:
gledajuci ona moorov farenhajt..
Nije ni autorovo maslo za Ramazana.... On je na tom "filmu " zaradio preko 100 miliona $.
:oops:
pa sta je treb'o???

da ga dzaba snima??
savjest

Post by savjest »

Historija.

RAT -period u kojem se naoruzavamo - RAT - period u kojem se naoruzavamo-RAT- period u kojem se naoruzavamo -RAT.....

Pouka? Iskoristi primirje da se sto bolje naoruzas inace ces najebat.
edu

Post by edu »

Frutek wrote:Niko tako nije ni sanjo da ce se avioni zabit u tornjeve u po New York City-ja, pa se opet desi...Imam osjecaj da nista nije nemoguce u danasnjem ludom svijetu :(
negdje sam citao da je neko znao za udare na WTC...

neko...

bush i njegovi ljudi...
savjest

Post by savjest »

edu wrote:
pa sta je treb'o???

da ga dzaba snima??
Nisam ni to rekao ali .... svak ima "svoje ineterese" i oni su cesto drugaciji od onih koji su predstavljeni javnosti.
edu

Post by edu »

savjest wrote:
edu wrote:
pa sta je treb'o???

da ga dzaba snima??
Nisam ni to rekao ali .... svak ima "svoje ineterese" i oni su cesto drugaciji od onih koji su predstavljeni javnosti.
ali cinjenica je da je u afganistanu firma haliburton dicka chaney..a o cijim se interesima tu radi???
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

puj, puj, puj, pomakni se s mjesta edu :shock:

ne sluti, Tita ti :shock:
edu

Post by edu »

ne slutim..samo sam se dao na razmisljanje...

pih..bem ti..vidis sta se desi kad ja pocnem razmisljati :D :D :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

onda prekini i nemoj više nikad :D:D
edu

Post by edu »

vodolija_33 wrote:onda prekini i nemoj više nikad :D:D
jest' pa da budem k'o ti..neka hvala... :D :D :D
edu

Post by edu »

samo da rata ne bude.. :-) :-) :-)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Nek živi ljubav, neka raste svijet
raširi krila, rođen si za let

Nek živi ljubav, neka vole svi
kao prvi puta, kao ja i ti

Pruži mi ruku, kao bratu brat
nek živi ljubav, nek prestane rat

Nek živi ljubav, nek se budi dan
neka svako dijete ima miran san

Na na na na na, na na na na
na na na na na, na na na na
edu

Post by edu »

ali bush ne misli tako...
Prenj

Post by Prenj »

Predstoji nam opsta tuca oko resursa ciji uvod vec traje ... u Iraku.
car-x

Post by car-x »

jel to ajnstajn reko, ili neka druga mudra svjetska glava:
ne znam kojim oruzjem ce se voditi treci svjetski rat, ali ce se u cetvrtom sigurno ratovati kopljima i strijelama..
Stari

Post by Stari »

slazem se sa gornjim komentarom...jos da slozimo oko toga sta su ...resursi....jeli to cista voda....ili elektricna energija :D
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:
slazem se sa gornjim komentarom...jos da slozimo oko toga sta su ...resursi....jeli to cista voda....ili elektricna energija :D
Ne bih ja imao nista protiv novih hidroelektrana u BiH kada bi to sve islo po slicnom modelu kojeg je napravila Norveska kada je pronadjena nafta u Sjevernom moru: Napravljen je drzavni fond u kojeg idu svi prihodi od nafte i od kojeg ce koristi imati svi gradjani Norveske.
Kako stoje stvari u BiH, kod nas ce biti primijenjen nigerijski model: Od novih hidroelektrana, koristi ce imati samo strane kompanije i domaca korumpirana elita.
Last edited by Prenj on 07/02/2006 13:38, edited 1 time in total.
morse

Post by morse »

Bice rata to je 100% sigurno, ako Iranci uspiju napraviti atomsku, cibnuce je sigurno na Izrael i nista ti vise nije potrebno.
Osim toga dosli smo do jednog stepena, gdje se glupa masa ljudi vrlo lako da manipulirati, tako da je vrlo moguce da zbog jednog karikaturiste dode do treceg svijetskog.
ne mislim samo sad ovo u islamskim zemljama, nego uopste u Evropi se isto tako da primjetiti mrznja prema muslimanima i to vec od 11 septembra WTC.
Stari

Post by Stari »

Prenj wrote:
Stari wrote:
Ne bih ja imao nista protiv novih hidroelektrana u BiH kada bi to sve islo po slicnom modelu kojeg je napravila Norveska kada je pronadjena nafta u Sjevernom moru: Napravljen je drzavni fond u kojeg idu svi prihodi od nafte i od kojeg ce koristi imati svi gradjani Norveske.
Kako stoje stvari u BiH, kod nas ce biti primijenjen nigerijski model: Od novih hidroelektrana, koristi ce imati samo strane kompanije i domaca korumpirana elita.
Ovi prvi , strane kompanije, i trebaju imati koristi jer je inace malcice nelogicno...a ove druge mozete zamjeniti za ... :-? neke druge. Razlog?
Pa ima ih vise...samo pobroji po cemu ssve BiH razlikuje od recimo Norveske i to je to...
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote: Ovi prvi , strane kompanije, i trebaju imati koristi jer je inace malcice nelogicno...a ove druge mozete zamjeniti za ... :-? neke druge. Razlog?
Pa ima ih vise...samo pobroji po cemu ssve BiH razlikuje od recimo Norveske i to je to...
Sta ce nama nove hidroelektrane ako ce od toga imati korist samo strane kompanije i saka korumpiranih politicara?
Post Reply