World Bank...

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...
Post Reply
User avatar
Bumbar
Posts: 5642
Joined: 06/04/2005 10:46
Location: suncan dan :S

#1 World Bank...

Post by Bumbar » 02/08/2005 10:14

Svjetska Banka Poziva Kandidate Za Učešće U Inicijativi Glasa Mladih


Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 29 juli, 2005 – Ured Svjetske banke u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresirane mlade ljude dobne grupe od 15 do 25 godina da apliciraju za članstvo u grupi Glas mladih. Šest novih članova će se dodatno izabrati za već uspostavljenu grupu mladih dobrovoljaca koji djeluju kao savjetodavci Svjetske banke za sva pitanja koja su bitna za mlade ljude u Bosni i Hercegovini.
“Cilj ove inicijative, koja je pokrenuta u različitim zemljama i regijama u svijetu, je da se omogući mladim ljudima da u rad Svjetske banke unesu svježe ideje i preporuke za programe i politike koje su zasnovane na njihovom iskustvu, prespektivama i prioritetima.,” rekao je Šef Ureda Svjetske banke za Bosni i Hercegovinu, Dirk Reinermann.

Glas mladih BiH je osnovan u proljeće 2004. Skoro godinu dana, ovi mladi ljudi surađuju sa Uredom Svjetske banke u BiH kroz pružanje svojih mišljenja i savjeta vezanih za program pomoći Svjetske banke u BiH.

Svjetska banka nudi članovima Glasa mladih obuku i upoznavanje sa aktivnostima i programima Svjetske banke. Oni će također dobivati naknadu za troškove putovanja i smještaja. Svi oni koji su zainteresirani da učestvuju u ovoj inicijativi trebaju da ispune prijavu za uclanjivanje u grupu Glasa mladih, koja se može:

Skinuti sa lokalne web stranice Svjetske banke http://www.worldbank.ba ili;
Podići u Uredu Svjetske banke u sarajevu, UNITIC poslovni centar, Fra Andjela Zvizdovića 1/17, B objekat, (na recepciji).
Godišnji izvještaj za period 1 juli, 2004 –30 juni, 2005 koji daje sažetak aktivnosti grupe tokom perioda od prethodnih 12 mjeseci može također biti koristan zainteresiranim pojedincima i može se naći na lokalnoj web stranici Svjetske banke. U slučaju da nemate pristup internetu ili ne možete doći u Ured Svjetske banke u Sarajevu, molimo vas da nazovete 033/251-500 or 033/251 490.

Sve prijave bi se trebale poslati poštom (detalji vezani za dostavu poštom su u prijavi) u Svjetsku banku, do 5 augusta, 2005.


Post Reply