Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#976 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Stap za hodanje ne smije biti problem. To je individualno pomagalo za kretanje, a nisu kolica da uzimaju prostora... Za svaki slucaj ponijeti med.dokumentaciju, po mogucnosti na nasem, pa nek citaju... :mrgreen:
Ja bi za svaki slucaj preveo na madjarski. :oops:
Maraschino

#977 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

friskyoreo wrote:Pa nije valjda da jos uvijek nisu na aerodromu instalirali tu signalizaciju? Pa ima 3 godine kako objavljuju vijest da su radovi zavrseni a nikako da profunkcionise... :-) :-)
avaj, smak svijeta. :-)

do juce nisu imali ni jedan otkazani let a juce je bas bilo gadno. od jutra gusta magla tako da nisu mogli poletjeti prva dva aviona...ako oni ne odu na vrijeme, sve drugo kasni ili se otkazuje.

juce u moskvi ''seremetjovo'' otkazano oko 120 letova. gusta magla, snijeg, vjetar. tu nista ne pomaze.
Maraschino

#978 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Edin H. wrote:
drndalo wrote:Stap za hodanje ne smije biti problem. To je individualno pomagalo za kretanje, a nisu kolica da uzimaju prostora... Za svaki slucaj ponijeti med.dokumentaciju, po mogucnosti na nasem, pa nek citaju... :mrgreen:
Ja bi za svaki slucaj preveo na madjarski. :oops:
pa da zovu prevodioca u budimpestu. :D
fare_mo

#979 Re: Wizz air

Post by fare_mo »

Gdje pratite info o letovima ?
boshniak

#980 Re: Wizz air

Post by boshniak »

fare_mo wrote:Gdje pratite info o letovima ?
flightradar24 ?
drndalo

#981 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Wizz trenutno ima akciju SJJ-BUD-SJJ do kraja marta, po 19.99 KM u jednom pravcu...

Uzeh 2 kom... Nek se nadje...

SJJ-BUD petkom, a povratak ponedeljkom ima za ove pare.

Obratno, polazak ponedeljkom, povratak petkom je jedan pravac 19.99, a drugi 29.99...

Navali, jos malo pa nestalo...
Giancarlo

#982 Re: Wizz air

Post by Giancarlo »

Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje :D

Hvala svima unaprijed.
ambition

#983 Re: Wizz air

Post by ambition »

Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
drndalo

#984 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje :D

Hvala svima unaprijed.
Ne zezaj se sa 85 min. na nevezanim letovima LCC kompanija... 3-5 sati ako hoces biti relativno siguran...
ambition wrote:Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
Ne znam kada je jeftinije, ali 6 mjeseci ranije je prerano, pa ako im uplatis, sikira im upala u med... Mislim da je cca. 2 mj. ranije bolja situacija.
Maraschino

#985 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

ambition wrote:Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
Sad cemo da vidimo...

Image

:D
Giancarlo

#986 Re: Wizz air

Post by Giancarlo »

drndalo wrote:
Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje :D

Hvala svima unaprijed.
Ne zezaj se sa 85 min. na nevezanim letovima LCC kompanija... 3-5 sati ako hoces biti relativno siguran...
Oba leta su sa Wizz Airom, ako to sta znaci. Dakle iz Milana u Budimpestu, tu bih imao tih 85min. do leta Budimpesta-Sarajevo. Nisam ni ja nikad ovako nesto radio sa kratkim pauzama izmedu 2 leta, zato (se) pitam koliko je to izvodljivo.
drndalo

#987 Re: Wizz air

Post by drndalo »

More bit bidne, ali more i ne bidne... U zavisnosti gdje bi sjedio na prvom letu, racunaj da ti treba 15 min.da izadjes, koliko znam na BUD Wizz i Ryan ne idu na crijevo. Dakle pjehe ili bus do zgrade jos 10 min. Dakle vec je vrijeme boardinga na letu za SJJ. Ako bi sve bilo OK, mogao bi stici, ali bilo sta mimo te moze zeznuti... A kako Wizz ne nudi konekcije, nemaju ama bas nikakvu obavezu prema tebi ako fulis... Nek let zakasni 10 min, i zdravo...
Edin H.

#988 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Za 85 minuta mozes komotno izaci iz aerodromske zgrade i zapaliti cigaru :izet:, te vratiti se, proci kroz obezbjedjenje, te imigraciju i onda laganini na terminal. :oops:
boshniak

#989 Re: Wizz air

Post by boshniak »

Hvala svima unaprijed.
Izvodivo ali prerizicno, ne znam kako si racunao tih 85min, mozda od zvanicnih podatka polijetanje/slijetanje, ne znam da li si racunao do trenutnka zatvaranja gate-a, jer se gate ranije zatvara, i racunaj na to da aerodromi biljeze kao trenutak slijetanja momenat kad avion dodirne pistu, a poslije toga ide zaustavljanje aviona pa okretanje vracanje i parkiranje aviona na platformu, zatim pristupanje sluzbi za opslugu aviona, ode i tu dobrog vremena, i jos ako bude bilo kakvog kasnjenja aviona ili nekih zezancija...
meteorit135531

#990 Re: Wizz air

Post by meteorit135531 »

Ja ne znam sto je let Tuzla - Frankfurt za sredinu januara 254 KM u jednom smjeru sa Wizz Airom.. gdje su one karte od 39 KM , ovako ispade sto idem dalje sa rezervacijom sve skuplja karta ispade.
sunceKOtepsija

#991 Re: Wizz air

Post by sunceKOtepsija »

boshniak wrote:

Hvala svima unaprijed.
Izvodivo ali prerizicno, ne znam kako si racunao tih 85min, mozda od zvanicnih podatka polijetanje/slijetanje, ne znam da li si racunao do trenutnka zatvaranja gate-a, jer se gate ranije zatvara, i racunaj na to da aerodromi biljeze kao trenutak slijetanja momenat kad avion dodirne pistu, a poslije toga ide zaustavljanje aviona pa okretanje vracanje i parkiranje aviona na platformu, zatim pristupanje sluzbi za opslugu aviona, ode i tu dobrog vremena, i jos ako bude bilo kakvog kasnjenja aviona ili nekih zezancija...
ko ne riskira taj i ne profitira, osim toga time se dodaje i jedna doza uzbudenja letu ;-)
Nadzorna_ploca

#992 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Danas trckaram po Spreckom nasipu i sa piste se dize avion kontam Wizzair kad neki teretnjak i fata smjer prema jugu. Prvi put da sam vidio u ovih par godina da uzlijece sa Dubrava nesto sto nije Wizz. :-D
sve_ovo_ja

#993 Re: Wizz air

Post by sve_ovo_ja »

Sa koferom ili bez? Ako je sa koferom, onda nije previše..ako ti je datum oko 1-og maja onda mozda i ne bude puno jeftinije. Nova godina, prvi maj, udarni ljetni termini, tad ne očekujte karte po 20-30 eura, jbg znaju i oni da ce sve biti rasprodano.
Ja sam za Goteborg letio u oktobru prošle godine, a karte kupio u aprilu, povratna sa koferom u oba pravca 180 KM. Bez kofera oko 80-90.
drndalo

#994 Re: Wizz air

Post by drndalo »

meteorit135531 wrote:Ja ne znam sto je let Tuzla - Frankfurt za sredinu januara 254 KM u jednom smjeru sa Wizz Airom.. gdje su one karte od 39 KM , ovako ispade sto idem dalje sa rezervacijom sve skuplja karta ispade.
Znas li da je HHN, aerodrom Hahn koji Ryan i Wizz zovu Frankfurt-Hahn, cca. 100 km od pravog? Mozda ti to odgovara u stvarnosti, ali ako ne, da znas planirati druge veze/transfere...?
drndalo

#995 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...

https://avioradar.hr/index.php/opcenito ... ati-o-tome
Edin H.

#996 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...

No risk, no gain. :oops:
drndalo

#997 Re: Wizz air

Post by drndalo »

Edin H. wrote:

Sve stoji, samo da ne bude kasnije, nisu me pustili,ne vole me, skup hotel, skup autobus, taxi, voz, vlak...
Edin H.

#998 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

drndalo wrote:
Edin H. wrote:

Sve stoji, samo da ne bude kasnije, nisu me pustili,ne vole me, skup hotel, skup autobus, taxi, voz, vlak...
Nasa raja preferira jeftino, a ne voli da cita :D
drndalo

#999 Re: Wizz air

Post by drndalo »

A i sto ce citati kad ima Jubitu...
boshniak

#1000 Re: Wizz air

Post by boshniak »

Nadzorna_ploca wrote:Danas trckaram po Spreckom nasipu i sa piste se dize avion kontam Wizzair kad neki teretnjak i fata smjer prema jugu. Prvi put da sam vidio u ovih par godina da uzlijece sa Dubrava nesto sto nije Wizz. :-D
Vojni, rotacija nasih vojnika na bliskom istoku
Post Reply