Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#451 Re: Wizz air

Post by jefferson »

Kataklinger wrote:To Hljebfersone, ljubi te majka :D
Pa sta ces, prica krenula jel se slijece "kako treba" ili ne.
Sarah24

#452 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

titinho wrote:idem prvi put avionom, wizzair iz tuzle. Odstampao kartu i procitao sam negdje da se ipak moram u tuzli na salteru pokazati kartu da je oni potvrde ili sta vec jer nisam drzavljanin EU. Jel to istina ?

I idem do bazela, euroairport ima li iko iskustva sa ovim aerodromom posto vidim ima 2 izlaza, francuski i svicarski ? Da li opet i u bazelu moram na salter da mi ovjere tu boarding pass ?

imal kakva dodatna procedura
Ja mislim da svako treba da pokaze kartu kako bi osoblje evidentiralo pristunog putnika, sta znam.. :roll:
Sto se tice ovog drugog, izlaz ti je vazan samo ako te neko ceka na polju da znas na kojoj strani te ceka, pogotovo ako te ceka na paringu, ili ako ides nekim prevozom dalje s parkinga jer je on odvojen, sto se tice unutrasnja dva izlaza, nemas potrebe za panikom, djeli ih samo staklo, ali opet kazem sve zavisi gdje ides konkretno dalje i da li te neko ceka i gdje... :) karta se ne ovjerava kad izadjes iz aviona, ako mislis u povratku onda je procedura ista..
Connaisseur Karlin

#453 Re: Wizz air

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Premda ima finta, haver sletio u Ljubljanu, Adria otkazala let. On ko pasha uzeo taxi i poslao im racun. Oni ga ignorisali, tuzio ih sudu i odmah platise.
ma ne treba Sud,ja sam jednom prilikom zovnula svoju avio kompniju,i dali mi novac jer sma sletila dva sata uadljenom gradu od planiranog grada slijetanja,bez problema mi poslali novac :-D
Matzan

#454 Re: Wizz air

Post by Matzan »

Connaisseur Karlin wrote:
Edin H. wrote:
Premda ima finta, haver sletio u Ljubljanu, Adria otkazala let. On ko pasha uzeo taxi i poslao im racun. Oni ga ignorisali, tuzio ih sudu i odmah platise.
ma ne treba Sud,ja sam jednom prilikom zovnula svoju avio kompniju,i dali mi novac jer sma sletila dva sata uadljenom gradu od planiranog grada slijetanja,bez problema mi poslali novac :-D

Ako si bila ovakva kao na forumu, onda ne sumnjam da su ti ne samo novac vratili već i večeru platili. :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#455 Re: Wizz air

Matzan wrote:
Edin H. wrote:

Ako si bila ovakva kao na forumu, onda ne sumnjam da su ti ne samo novac vratili već i večeru platili. :mrgreen:
hahahhaha :lol: ja sam fina,vjeruj mi :kiss:

bio je medjunarodni let,let je kasnio 3 sata,znaci,svo smo u avionu izgubili svoje daljenje letove u SAD,zato kompanija nije pravila problem,tj. oni su tokom razgovora sa mnom,proverili let,kao u probleme koji su se desili tokom zakasnjenja :-D plus,njihov sam clan godinama ,proud mebmber :-D
Edin H.

#456 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

bio je medjunarodni let,let je kasnio 3 sata,znaci,svo smo u avionu izgubili svoje daljenje letove u SAD,zato kompanija nije pravila problem,tj. oni su tokom razgovora sa mnom,proverili let,kao u probleme koji su se desili tokom zakasnjenja :-D plus,njihov sam clan godinama ,proud mebmber :-D
Eki fina :shock:

Koja kompanija? Air Bosnia?
Connaisseur Karlin

#457 Re: Wizz air

Edin H. wrote:

Eki fina :shock:

Koja kompanija? Air Bosnia?
ma ti si moj buddy iako to ne znas :lol: :kiss:

Delta :srce: :igrac:
Edin H.

#458 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

sarajevsko_pivo wrote:
galamdzinica wrote:Zna li neko kako doći od tuzlanskog aerodroma do Sarajeva, ima li kakav autobus direktno da se ne mora ići do Tuzle/Živinica?
Moras do Zivinice ici ako hoces bas busem u Sarajevu. Cijena je 17KM. A mozes takodjer sa taksijem u Sarajevu za 15 eura.

Mozes uplatiti preko agencije hvala.dk ili nazvati lika direktno: Taxi Ado: 00387-61704225. Lik je veoma ljubazan btw :)
Je li probao neko ovo, jesu li pouzdani?
Mike Ross

#459 Re: Wizz air

Post by Mike Ross »

Izgradnja prilaznih svjetala ide sporo a magla ne čeka
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=72083

Zamislite da ste pilot i da avionom morate uroniti u ovo bijelo more

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=72087
Paulaner

#460 Re: Wizz air

Post by Paulaner »

Kakav je zakon sto se tica prenosa cigareta iz BiH u EU avionom?
Jel se moze ponijeti steka cigareta?
muha_sa

#461 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Paulaner wrote:Kakav je zakon sto se tica prenosa cigareta iz BiH u EU avionom?
može--u rucni prtljag slobodno
Paulaner

#462 Re: Wizz air

Post by Paulaner »

muha_sa wrote:
Paulaner wrote:Kakav je zakon sto se tica prenosa cigareta iz BiH u EU avionom?
može--u rucni prtljag slobodno
Hvala :thumbup:
Mentha_Piperita

#463 Re: Wizz air

Post by Mentha_Piperita »

Edin H. wrote:
sarajevsko_pivo wrote:
galamdzinica wrote:Zna li neko kako doći od tuzlanskog aerodroma do Sarajeva, ima li kakav autobus direktno da se ne mora ići do Tuzle/Živinica?
Moras do Zivinice ici ako hoces bas busem u Sarajevu. Cijena je 17KM. A mozes takodjer sa taksijem u Sarajevu za 15 eura.

Mozes uplatiti preko agencije hvala.dk ili nazvati lika direktno: Taxi Ado: 00387-61704225. Lik je veoma ljubazan btw :)
Je li probao neko ovo, jesu li pouzdani?
Jesam ja, koristila, hvala.dk su pouzdani 100%, ja sam jako zadovoljna uslugom i svime. Imaju i na FB, i imas tamo na stranici i kontakt mail za sva pitanja. :thumbup:
Danguba

#464 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Jesu sada napravili buckuris. Smanjili cijene karata na minimum ali promijenili i dane i vrijeme leta.(NL)

Ne znas sta je gore. Fino vrijeme i jace cijene ili nepovoljno vrijeme i jeftinije karte. :roll:
Dee-Dee_13

#465 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

Danguba wrote:Jesu sada napravili buckuris. Smanjili cijene karata na minimum ali promijenili i dane i vrijeme leta.(NL)

Ne znas sta je gore. Fino vrijeme i jace cijene ili nepovoljno vrijeme i jeftinije karte. :roll:
Ja sam za januar uzela kartu, za DE, Dortmund. Promjenjeni dani takođe, ali ostaje vrijeme leta u 5:50 :roll: Prejeftino je(15eura karta), stvarno, ali ovo 05:50...Ne znam kako će to zimi uopšte funkcionisati, da lete tako rano....Ja bih voljela više platiti, ali da je vrijeme leta normalnije....
Danguba

#466 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Dee-Dee_13 wrote:
Danguba wrote:Jesu sada napravili buckuris. Smanjili cijene karata na minimum ali promijenili i dane i vrijeme leta.(NL)

Ja sam za januar uzela kartu, za DE, Dortmund. Promjenjeni dani takođe, ali ostaje vrijeme leta u 5:50 :roll: Prejeftino je(15eura karta), stvarno, ali ovo 05:50...Ne znam kako će to zimi uopšte funkcionisati, da lete tako rano....Ja bih voljela više platiti, ali da je vrijeme leta normalnije....
Kod nas nije strasno iz Tuzle 7:30 umjesto 12:50 h ali je za putnike sa strane. Ja sam od oba aerodroma 10-tak kilometara.
Ein-Tz 10:20 umjesto 15:40
Dee-Dee_13

#467 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

Danguba wrote:
Kod nas nije strasno iz Tuzle 7:30 umjesto 12:50 h ali je za putnike sa strane. Ja sam od oba aerodroma 10-tak kilometara.
Imas srece, pa si tako blizu... :) Ja oko 2 ujutro moram krenuti, da bih bila na vrijeme na aerodromu...Bas je zehebano :| Kad su najavljivali promjene, bas sam se nadala promjeni vremena leta, ali eto...Nista od toga :|
hannah23

#468 Re: Wizz air

Post by hannah23 »

Wizz air je jedna aviokompanija u pokusaju... Preskupa a nikakva usluga.
Connaisseur Karlin

#469 Re: Wizz air

hannah23 wrote:Wizz air je jedna aviokompanija u pokusaju... Preskupa a nikakva usluga.
pa nije Wizz Air jer narod ne konta njihovu poslovnu filozofiju :D Kad kupujete karte,morate znati od koga ih kupujete,jel' tako :D Niko vas ne prisljava da kupujete njihove karte :lol:
hannah23

#470 Re: Wizz air

Post by hannah23 »

Zato ko je jednom kupio drugi put nece. Barem je tako u mom slucaju..
spreca

#471 Re: Wizz air

Post by spreca »

Dee-Dee_13 wrote:
Danguba wrote:
Imas srece, pa si tako blizu... :) Ja oko 2 ujutro moram krenuti, da bih bila na vrijeme na aerodromu...Bas je zehebano :| Kad su najavljivali promjene, bas sam se nadala promjeni vremena leta, ali eto...Nista od toga :|
imas prenociste odmah pokraj aerodroma
Connaisseur Karlin

#472 Re: Wizz air

hannah23 wrote:Zato ko je jednom kupio drugi put nece. Barem je tako u mom slucaju..
super,a koja je druga kompanija kao dio izbora ?
hannah23

#473 Re: Wizz air

Post by hannah23 »

Turkish airlines, european airlines, swift airlines... Bolje mi do Bg na aerodrom nego na sranje od aviokompanije dati novac.
Connaisseur Karlin

#474 Re: Wizz air

hannah23 wrote:Turkish airlines, european airlines, swift airlines... Bolje mi do Bg na aerodrom nego na sranje od aviokompanije dati novac.
pa dobro,imas novac,mozes birati :)
Dee-Dee_13

#475 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

spreca wrote:
Dee-Dee_13 wrote:
imas prenociste odmah pokraj aerodroma
Da, čitala sam :)Pisali su već o tom prenoćištu :) To mi je jedina opcija...
Post Reply