Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bingov buraz

#3276 Re: Wizz air

Post by bingov buraz »

Black swan wrote: 29/12/2021 22:57 Sto nema ptsp kada average ujko i cedo rade neka sranja

Samo kada adis pokvic i slicni dijasporci krenu jest govna
Zajeban Pokvić,čak se maskira u nogometaše

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/austr ... 01543.html
Zoya

#3277 Re: Wizz air

Post by Zoya »

Ja ne znam nikog u DK od naših koji su izbjegli iz rata, da radi. Svi su na nekim penzijama. Djeca njihova su druga priča.

Na temu, samo je sebi naštetio svojim ponašanjem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3278 Re: Wizz air

Post by _BataZiv_0809 »

Fakat ih bruka na nekakvim penzijama, a prvi su kad treba pricat kako narod u BiH nece da radi :lol: :lol:
bingov buraz

#3279 Re: Wizz air

Post by bingov buraz »

U Danskoj su svi penzioneri,istina.
Pravili se ludi
Jasno neki se i nisu morali praviti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3280 Re: Wizz air

Post by _BataZiv_0809 »

Pitam bas rodjaka koji zivi u Kopenhagenu kako ih doktori specijalisti nisu skontali da glume...kaze Dancima je to nepojmljivo da neko glumi da nije udurex :-D

Ali eto dodjose tobe i oni, ako sam dobro shvatio promijenili su taj zakon.

A mislim i nasa raja je ofirna, gore bolovanje otvori, lafo bole ga ledja, a onda na fb objavljuje slike saljeva plocu ubosni :lol:
u-pet-deka

#3281 Re: Wizz air

Post by u-pet-deka »

Zoya wrote: 29/12/2021 23:11 Ja ne znam nikog u DK od naših koji su izbjegli iz rata, da radi. Svi su na nekim penzijama. Djeca njihova su druga priča.

Ja radim, ali sam jedan od rijetkih koji ima gotovo 50 a radim. Tu su meni krivi Danci, dopustili su našima da rade šta im je mila volja. Pretvarali se, folirali, gluma ono ovo, ali hajd dobro socijalni radnik, ali psihijatri da nisu vidili?

Ovaj Sulejman je pukao iz dosade kakav PTSD (za malu djecu) , još ako je cugno malo. A naši ko naši i ako zabranjeno ovdje skro svak ima svoj kazan za rakiju. :run:

Treba prezimiti zimu u Danskoj kada je u 15:45 mrak a tek svane oko 9:00 a samo si doma, bez hobija, posla, obaveza itd.
smijesni_ste

#3282 Re: Wizz air

Post by smijesni_ste »

Neće u Beograd, ali Tuzla iz koje možeš pljunuti na RS koliko je blizu je ok :D :roll:
tvojkomsija

#3283 Re: Wizz air

Post by tvojkomsija »

Beograd je metropola i ne znam kojem normalnom, zdravom covjeku bi to bio toliki problem par sati biti tamo pa krenuti za Tuzlu.

Ovaj pacenik je ocito okrvavio ruke u ratu gdje ne treba, pa ga je toliko strah Beograda zbog moguce optuznice. Drugog objasnjenja nema.

U Americi da se ovo dogodilo bila bi druga prica. Nakon 9/11 i svih sranja da neka budala vice kako ce srusiti avion, ubiti zenu i dijete itd. sumnjam da bi ziv sletio na aerodrom.

Svi koji su bili na letu ga komotno mogu tuziti zbog pretrpljene dusevne boli, ja bih prvi sigurno.
smijesni_ste

#3284 Re: Wizz air

Post by smijesni_ste »

Ma ne treba dušu griješiti, možda je istina ovo što pišu da je doživio u ratu, ali ne znam kako mu to može pomoći zakonski povodom ovih prijava koje je zaradio...
skafiskafsnjak

#3285 Re: Wizz air

Post by skafiskafsnjak »

smijesni_ste wrote: 29/12/2021 23:36 Ma ne treba dušu griješiti, možda je istina ovo što pišu da je doživio u ratu, ali ne znam kako mu to može pomoći zakonski povodom ovih prijava koje je zaradio...
Nema nikakkvog opravdanja za ovo.... Sta su ostali putnici krivi....
Sto se tice voznje do Tuzle....isto mu je od Beograda ili npr.od Mostara
muzicar_iz_parka

#3286 Re: Wizz air

Post by muzicar_iz_parka »

Nije on nesto u Srbiji prekšio pa da ga mogu suditi pretjerano, vjerovatno će ga vratiti za Dansku. Opet nisam pravnik pa ne znam kako se tretiraju prekšaji tokom leta.

Ima sreće da nije u USA, tamo lete naoružani "Air Marshall" u dosta aviona, pa nema zajebancije.
Zoya

#3287 Re: Wizz air

Post by Zoya »

u-pet-deka wrote: 29/12/2021 23:21
Zoya wrote: 29/12/2021 23:11 Ja ne znam nikog u DK od naših koji su izbjegli iz rata, da radi. Svi su na nekim penzijama. Djeca njihova su druga priča.

Ja radim, ali sam jedan od rijetkih koji ima gotovo 50 a radim. Tu su meni krivi Danci, dopustili su našima da rade šta im je mila volja. Pretvarali se, folirali, gluma ono ovo, ali hajd dobro socijalni radnik, ali psihijatri da nisu vidili?

Ovaj Sulejman je pukao iz dosade kakav PTSD (za malu djecu) , još ako je cugno malo. A naši ko naši i ako zabranjeno ovdje skro svak ima svoj kazan za rakiju. :run:

Treba prezimiti zimu u Danskoj kada je u 15:45 mrak a tek svane oko 9:00 a samo si doma, bez hobija, posla, obaveza itd.
Sve znam. Ima takvih koliko god hoćeš. Mogu volu rep da isčupaju, ali neće da rade. Mene bi bilo stid, no dobro.

Biće zanimljivo pratiti ovaj slučaj.
Edin H.

#3288 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Naš narod je u principu lijen i najviše voli peMziju, pa ako može još klapiti sa strane. Više vole porodicu, sjediti u kući, nemaju taj osjećaj da radom ili recimo humanitarnim radom kao volonteri doprinesu društvu u kojem žive. Zato je slična situacija svim zemljama koje imaju razvijen sistem socijalne zaštite. U Americi nor. to nije slučaj, pa tamo i rade. I u bivšoj Jugoslaviji se snalazili za penziju, poznato je bilo da je recimo Dr. Radovan Karadžić imao tarifu (sebi u džep) da te proglasi čvakom. Što se zapadnih psihijatara tiče nema šanse da nekome ko je preživio strahote rata da procijene da je o sebi, pri sebi, jer realno to i nismo. Druge je stvar što ima raje koji nisu vidjeli rata sekunde, a isto prolupali u ratu. :D
Šveđanin

#3289 Re: Wizz air

Post by Šveđanin »

Moji roditelji znaju ovog covjeka. Nije prvi put da je u centru zbivanja, ima naopaku narav. To je sve isti sablon, nisu integrisani u DK drustvo, sjede kuci besposleni, glavni na facebook, sve zna sta se desava dole. Takodje aktivni kod teorija zavjera, anti vaxx i to, mali paradoks, idu na proteste protiv mjera i vakcina zajedno sa danskim desnicarima koji bi ih rado istjerali iz drzave, a na sve to nisu ukljuceni ni u protest jer jezik ne pricaju, nego samo hodaju okolo. :D Faca danskog desnicara kad vidi ljiljane i cuje nepoznat jezik na protestu... :shock:

Pogresno na milion nacina i nikakvog opravdanja nema za incident. Traume iz proslosti drzis za sebe. Genocid i ostali zlocini se postuju, pamti, iz toga se uci za buduce generacije da znaju, a traume iz proslosti se ne koriste za izazivanje novog sukoba pogotovo kad si u situaciji da napravis traumu ostalih 200 nevinih ljudi oko tebe.
Ovaj covjek je promasena generacija, koliko je to do njega licno, a koliko do situacije (nije se lako u srednjim godinama uklapati u novo drustvo i uciti jezik) ce ostati nepoznato.

Dobra stvar, omladine koja ovako razmislja nema i vecinom su dobro uklopljeni, svi po pravilu preskoce roditelje.
tvojkomsija

#3290 Re: Wizz air

Post by tvojkomsija »

Sta mene i ikoga boli briga sta su on i njegova porodica prezivjeli, i kako je njemu bilo u ratu?

Valjda se podrazumijeva da kad negdje letis ne moras svjedociti psihopatu koji vrijedja, pljuje ostale putnike, prijeti ubistvom, rusenjem aviona itd?

Ko god i 1% ovo opravdava ne razlikuje se puno od njega.

Samo se stavite u situaciju da prvi put letite sa svojom djecom i kakve traume bolesnik poput njega na vasu djecu moze ostaviti.
Edin H.

#3291 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

muzicar_iz_parka wrote: 29/12/2021 23:43 Nije on nesto u Srbiji prekšio pa da ga mogu suditi pretjerano, vjerovatno će ga vratiti za Dansku. Opet nisam pravnik pa ne znam kako se tretiraju prekšaji tokom leta.

Ima sreće da nije u USA, tamo lete naoružani "Air Marshall" u dosta aviona, pa nema zajebancije.
Da sam na njegovom mjestu i ukoliko se događaj desio dok su nadlijetali BiH prvo što bih uradio je postavio pitanje nadležnosti i kontratužbu za nekegalno pritvaranje.
Edin H.

#3292 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Leverage wrote: 29/12/2021 21:11 A gdje je prekršajna za nenošenje maske?
A i ostalima, jer ovo nisu FFP2 maske. :oops:
muzicar_iz_parka

#3293 Re: Wizz air

Post by muzicar_iz_parka »

Edin H. wrote: 30/12/2021 00:06
Leverage wrote: 29/12/2021 21:11 A gdje je prekršajna za nenošenje maske?
A i ostalima, jer ovo nisu FFP2 maske. :oops:
Wizzair priznaje i mediciske maske :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3294 Re: Wizz air

Post by Truba »

bingov buraz wrote: 29/12/2021 23:11
Black swan wrote: 29/12/2021 22:57 Sto nema ptsp kada average ujko i cedo rade neka sranja

Samo kada adis pokvic i slicni dijasporci krenu jest govna

Ma znam taj slucaj tocno sam znao da ce neko pokvica pravdati
Nego reci mi jel sestra od ovog radi u javnoj kuci kakva je federalna tv i intervjuirala ga dok je lagao ko je bacio boce na dzamiju :mrgreen:
I jel napredovala u jednoj javnoj kuci
I jel ae izvinula kao ovaj nogometas koji je i dao neku paru

Ipak novinari ne bi smjeli biti glupi i zlobni ko ko nogometasi :mrgreen:
Truba

#3295 Re: Wizz air

Post by Truba »

Edin H. wrote: 29/12/2021 23:46

Naš narod je u principu lijen i najviše voli peMziju, pa ako može još klapiti sa strane. Više vole porodicu, sjediti u kući, nemaju taj osjećaj da radom ili recimo humanitarnim radom kao volonteri doprinesu društvu u kojem žive. Zato je slična situacija svim zemljama koje imaju razvijen sistem socijalne zaštite. U Americi nor. to nije slučaj, pa tamo i rade. I u bivšoj Jugoslaviji se snalazili za penziju, poznato je bilo da je recimo Dr. Radovan Karadžić imao tarifu (sebi u džep) da te proglasi čvakom. Što se zapadnih psihijatara tiče nema šanse da nekome ko je preživio strahote rata da procijene da je o sebi, pri sebi, jer realno to i nismo. Druge je stvar što ima raje koji nisu vidjeli rata sekunde, a isto prolupali u ratu. :D
Samo da potvrdim za radovana mog tetka je penzionisao ali on je imao i njemacku mirovinu
Truba

#3296 Re: Wizz air

Post by Truba »

_BataZiv_0809 wrote: 29/12/2021 23:13 Fakat ih bruka na nekakvim penzijama, a prvi su kad treba pricat kako narod u BiH nece da radi :lol: :lol:
Ja uskoro imam 20 godina radnog staza
Mogu samo reci lijepa mirovina
U mirovini se toliko moze zaraditi, napraviti, postici
Naravno ako si relativno zdrav...
Tako da razumijem te upenziji
I jedva cekam u penziju
Nek je mala i nek traje 30 god
Samo da je zdravlja
Truba

#3297 Re: Wizz air

Post by Truba »

Gore mislim izvinila a pisem izvinula :roll:
Hajvan

#3298 Re: Wizz air

Post by Hajvan »

tvojkomsija wrote: 29/12/2021 23:32
Ovaj pacenik je ocito okrvavio ruke u ratu gdje ne treba, pa ga je toliko strah Beograda zbog moguce optuznice. Drugog objasnjenja nema.

tvojkomsija wrote: 29/12/2021 23:54 Sta mene i ikoga boli briga sta su on i njegova porodica prezivjeli, i kako je njemu bilo u ratu?

biased
u-pet-deka

#3299 Re: Wizz air

Post by u-pet-deka »

Edin H. wrote: 29/12/2021 23:46

Od tih socijalnih penzija je ovdje gotovo nemoguće normalno živjeti ako u Bosni ne provedeš barem sedam-osam mjeseci. S obzirom da se ove socijalne penzije ne zaslužuju radom nego su doslovno državna sadaka, isti primaoci podlažu strogim pravilma igre kao npr. ograničeno putovanje, bračni status, imovinski itd.

Dvoje odraslih u vezi nemaju druge opcije (ako oboje imaju tu penziju) osim da se prostituiraju, kako bi rekao bace u rad na crno ili šverc.

Ono što zajedno primaju je presmješno.
bingov buraz

#3300 Re: Wizz air

Post by bingov buraz »

Black swan wrote: 30/12/2021 00:17
bingov buraz wrote: 29/12/2021 23:11

Ma znam taj slucaj tocno sam znao da ce neko pokvica pravdati
Nego reci mi jel sestra od ovog radi u javnoj kuci kakva je federalna tv i intervjuirala ga dok je lagao ko je bacio boce na dzamiju :mrgreen:
I jel napredovala u jednoj javnoj kuci
I jel ae izvinula kao ovaj nogometas koji je i dao neku paru

Ipak novinari ne bi smjeli biti glupi i zlobni ko ko nogometasi :mrgreen:
Ko ga pravda?
Debil,nadam se da su mu oderali leđa kaznom da jede paštete i makarone par godina.
Samo zato što je dao materijala da ga mogu uzimati za primjer kao ti u svakom desetom postu ja bi ga zatvorio na par mjeseci.
Širenje etničke netrpeljivosti ili kako se to već u zakonu naziva.

To za sestru nemam pojma.Prvi put čujem.Teoretski mogla je i ona biti izmanipulisana od njega iako vjerovatno nije.Teško dokazivo za neke sankcije.
Post Reply