Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ranger wrote:kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
To je opcija da ti posalju kartu na telefon,ali mislim da ne moze za tuzlanski aerodrom.
Uzmes opciju za online checking i isprintas kartu
N avecini aerodroma mozes sam sebi isprintati kartu uz malo podataka(na plavom aparatu) dok to u Tuzli nije slucaj.
U Tuzli je moguce on line cekiranje i printanje (negdje )karte.
ranger wrote:kupio kartu preko neta, al ne kontam ovaj dio s cekiranjem?
kao ako cekiras na aerodromu onda ti mogu naplatit dodatno. ok.
ja uzeo bas zbog toga moblie check in, al nece sve korake ispratim i onda kaze "This airport is not able to accept mobile boarding cards yet" i nema dalje...
ne kontam sad? jel ja nesto propustam ili..
To je opcija da ti posalju kartu na telefon,ali mislim da ne moze za tuzlanski aerodrom.
Uzmes opciju za online checking i isprintas kartu
@danguba, pa ne znam zasto, vjerovatno si imao drugacije iskustvo.. meni je samo jednom "pravila probleme" teta na aerodromu ali u Baselu, zato sto sam imala kartu samo na pdf na telefonu, a u Tuzli nikad nisam imala problema stvarno vec dvije godine putujem s njima...
@danguba, pa ne znam zasto, vjerovatno si imao drugacije iskustvo.. meni je samo jednom "pravila probleme" teta na aerodromu ali u Baselu, zato sto sam imala kartu samo na pdf na telefonu, a u Tuzli nikad nisam imala problema stvarno vec dvije godine putujem s njima...
Gledaj, prvo imas onaj odrezak koji otkinu da bi znali ko je od putnika prosao. Drugo imas bar kod kojega bar tri puta skeniraju i time kontrolisu popunjenost aviona i ti svaki put pruzas telefon
Ako nisi imala problema do sada ne znaci da ih neces imati ubuduce a mislim da i WizzAir tako nije predvidjeo(mislim, ne da mi se traziti). Isprintam kartu i to je to.
Na vecim aerodromima postoje aparati za samostalno cekiranje i printanje karata i ne treba ti mnogo podataka za takvo sto.
Naravno da ima, printala sam kartu i u Zirihu i Becu. Ali za Wizz sam pokazivala telefon, i tete koje uzimaju kofer su uzimale moj tel u ruke i zapisivale sta im treba.. i nisam sama to radila, kamara ljudi je bila sa pdf kartom na tel. Doduse posljednji put sam ove godine putovala krajem augusta sa njima za Tz, pa mozda se u meduvremenu nesto promjenilo
cassius wrote:Jel dovoljno samo isprintat onaj pdf file sto se dobije, tj. jedan list ispadne od svega toga, da bi se moglo putovat ?
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu.
meni zbog par cm visocijeg rucnog prtljaga u TZ uzeli 20 eura.
i ja sam vidjela ljude da su dolazili sa isprintanim rezervacijama, naravno morali su da plate, zato dobro paziti da se isprinta finalni dokument tj karta...
muha, vjeruj naplatili bi ti svugdje, ja sam za da se u Tz i poostre kontrole, s pocetka je bilo raje koja je izlazila iz aviona i palila cigaru, nigga pliZz ..
cassius wrote:Jel dovoljno samo isprintat onaj pdf file sto se dobije, tj. jedan list ispadne od svega toga, da bi se moglo putovat ?
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu. meni zbog par cm visocijeg rucnog prtljaga u TZ uzeli 20 eura.
moram se nadovezati i reci da je ona djevojka/zena na aerodromu u tuzli jako bezobrazna.
ja kupio kofer koji je standardan i spada pod veliku rucnu prtljagu.
kaze meni da ga stavim u onaj okvir. jeste malo teze usao ali usao je. kaze, ne mogu ti staviti naljepnicu.
jebla te naljepnica. ja svoj kofer i tamo na prolaz na ''granicnu'' njih prodjem kada tamo poslije njih ceka ona druga kontrola putnika i prtljaga.
sta je, nije htjela staviti naljepnicu? i dok to pita vec kaca drugu naljepnicu i samo se nasmija. ne smijem reci njegovo ime.
Sarah24 wrote: i ja sam vidjela ljude da su dolazili sa isprintanim rezervacijama, naravno morali su da plate, zato dobro paziti da se isprinta finalni dokument tj karta...
muha, vjeruj naplatili bi ti svugdje, ja sam za da se u Tz i poostre kontrole, s pocetka je bilo raje koja je izlazila iz aviona i palila cigaru, nigga pliZz ..
putnici su posebna prica samo što se avion spustio i dotako pistu svi skacu iz sjedišta i otvaraju pretince za prtljag stjuardese mole na našem jeziku da sjednu dok avion ne stane al niko ne benda ni 1 %
što se tice rucnog isti sam nosio i u povratku i niko me u Geteborgu nije ni pogledo osim što mi je okacio onaj tiket za prtljag
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu.
imam bar koda na gornjoj lijevoj strani , i na donjoj lijevoj strani ? jel to to
Jel ovaj rucni prtljak mora biti bas ovih tacnih navedenih dimenzija
imaš dva bar koda na toj isprintanoj karti. kad sam putovo neko je donjeo isprintanu rezervaciju bez tog bar koda i odmah ga poslali da plati kartu. meni zbog par cm visocijeg rucnog prtljaga u TZ uzeli 20 eura.
moram se nadovezati i reci da je ona djevojka/zena na aerodromu u tuzli jako bezobrazna.
ja kupio kofer koji je standardan i spada pod veliku rucnu prtljagu.
kaze meni da ga stavim u onaj okvir. jeste malo teze usao ali usao je. kaze, ne mogu ti staviti naljepnicu.
jebla te naljepnica. ja svoj kofer i tamo na prolaz na ''granicnu'' njih prodjem kada tamo poslije njih ceka ona druga kontrola putnika i prtljaga.
sta je, nije htjela staviti naljepnicu? i dok to pita vec kaca drugu naljepnicu i samo se nasmija. ne smijem reci njegovo ime.
izgleda da nam je ista teta bila--da bog mili sacuva
meni tockici na rucnom tih par centimetara "dodali" u visinu
imam bar koda na gornjoj lijevoj strani , i na donjoj lijevoj strani ? jel to to
Jel ovaj rucni prtljak mora biti bas ovih tacnih navedenih dimenzija