Wizz air
- Sarah24
#1676 Re: Wizz air
Kazu da danas ima 20% na sve (neke) letove, ne znam da li je istina, do 12h veceras

- bingov buraz
#1677 Re: Wizz air
Strašna gužva u Mahovljanima danas,prvi let pa i osoblje aerodroma pogubljeno,kasnio polazak više od pola sata.
Bila i Željka
još ljepša je uživo
Otkinuće Tuzli svu Krajinu i BL regiju bez sumnje.
Bila i Željka
-
Nadzorna_ploca
#1678 Re: Wizz air
Ma neka otkine. Tamam Dubrave nemaju kapacitet za ovaj broj ljudi sad.
- Hemel
#1679 Re: Wizz air
hoce hocebingov buraz wrote:Strašna gužva u Mahovljanima danas,prvi let pa i osoblje aerodroma pogubljeno,kasnio polazak više od pola sata.
Bila i Željkajoš ljepša je uživo
N.N. 30.10.2018 18:53
BANJALUKA - Prvi let "Ryanaira" sa međunarodnog aerodroma Banjaluka za Stokholm, nije sletio na predviđeni aerodrom Skavsta, nego Arlanda, glavni aerodrom u Stokholmu, koji je udaljen 140 kilometara od predviđene destinacije.
Avion je zbog slabe vidljivosti, odnosno magle, morao da promijeni mjesto slijetanja.
Kako je ATV-u u zvaničnom dopisu potvrđeno iz kompanije "Ryanair" svi putnici su po slijetanju, autobusima prevezeni do aerodroma Skavsta gdje su ih čekali prijatelji i rodbina.
Nekoliko putnika iz aviona potvrdilo je da je avion sletio na drugi aerodrom zbog magle, a da je let protekao bez problema.
U saopštenju "Ryanair" piše da se izvinjavaju putnicima, a li da se ovakve stvari dešavaju i da na njih ne mogu da utiču
- sve_ovo_ja
#1680 Re: Wizz air
Wizz bi i kroz maglu išao
Normalno da će "uzeti" dio putnika, kome bude isplatnija koja opcija tako će se i saltati.
- Hemel
#1681 Re: Wizz air
to kazem, prvo pa musko
pisemo se za godinu dana.
pisemo se za godinu dana.
- drndalo
#1682 Re: Wizz air
Aha, isao bi...sve_ovo_ja wrote:![]()
![]()
Wizz bi i kroz maglu išao![]()
Normalno da će "uzeti" dio putnika, kome bude isplatnija koja opcija tako će se i saltati.
Kao sto zimi svaki drugi let umjesto u TZL zavrsi u BEG...
- sve_ovo_ja
#1683 Re: Wizz air
Nisi skontao, normalno da ne bi isao kroz maglu, vec se isto moglo desiti i Wizzu, samo ovi ograjisali pa na prvom letu odmah da ne mogu sletiti na planirani aerodrom. Doduse kod Wizza je vecinom problem rasvjeta u TZL aerodromu, ne znam kakvo je stanje u BL sto se toga tice.drndalo wrote:Aha, isao bi...sve_ovo_ja wrote:![]()
![]()
Wizz bi i kroz maglu išao![]()
Kao sto zimi svaki drugi let umjesto u TZL zavrsi u BEG...
Last edited by sve_ovo_ja on 31/10/2018 15:59, edited 1 time in total.
- drndalo
#1684 Re: Wizz air
Hrkljus, do mene... Ja konto ti ozbiljan... Previdio
...
Na BNX ima rasvjeta, ali ona ne smanjuje propisani minimum vidljivosti za slijetanje... Bice i tu belaja, ne zbam koji aerodrom su uzeli za alternaciju...
Na BNX ima rasvjeta, ali ona ne smanjuje propisani minimum vidljivosti za slijetanje... Bice i tu belaja, ne zbam koji aerodrom su uzeli za alternaciju...
-
mirzasut
#1685 Re: Wizz air
Bit će zanimljivo... kada Wiz ne mogne sletjeti u Tuzli, a može u BL, pa ga okrene u Beograd... ili Ryanair obrnuto.drndalo wrote:Hrkljus, do mene... Ja konto ti ozbiljan... Previdio...
![]()
- bingov buraz
#1686 Re: Wizz air
Ne vidim u čemu je problem,naravno da neće slijetati ako je magla takva da onemogući slijetanje.Konkretno juče sletili u Štokholm,autobusom ih prebacili na Skavstu i sve ok.
- seoBIH
#1687 Re: Wizz air
Zar ce ga okrenuti na BG ako moze BL? Nesto imam utisak da bi avio kompanije prije gledale svoje troskove, nego politicku situaciju u cmarugi 
-
mirzasut
#1688 Re: Wizz air
Bumo videli! I do sada su komšije, a i susjedi imali jako puno koristi od naše političke situacije u cmarugi? Ako ništa Wiz nema nikakvu regulativu slijetanja u BL, a ni Ryanair u Tuzli... osim prinudnog u slučaju opasnosti.seoBIH wrote:Zar ce ga okrenuti na BG ako moze BL? Nesto imam utisak da bi avio kompanije prije gledale svoje troskove, nego politicku situaciju u cmarugi
- drndalo
#1689 Re: Wizz air
Oba ste i u pravu i u krivu...mirzasut wrote:Bumo videli! I do sada su komšije, a i susjedi imali jako puno koristi od naše političke situacije u cmarugi? Ako ništa Wiz nema nikakvu regulativu slijetanja u BL, a ni Ryanair u Tuzli... osim prinudnog u slučaju opasnosti.seoBIH wrote:Zar ce ga okrenuti na BG ako moze BL? Nesto imam utisak da bi avio kompanije prije gledale svoje troskove, nego politicku situaciju u cmarugi
Prinudno slijetanje ovdje necemo razmatrati jerbo su to hitne i opasne stvari...
Ono sto sam ja spominjao je alternativni aerodrom koji svaki avion na svakoj liniji ima u planu leta, cesto i dva... Rezervu rezerve... I mora ponijeti goriva da ima da stigne do njega potpuno bezbjedno i zakonski, cak i nakon holdinga na prvom aerodromu dok ceka poboljsanje vremena...
Hebe se vecinu njih za politiku, Dodu, Bakira, Vucica... Svi im se naguzuju svakako...
Ono sto je kompanijama bitno, i sto im pravi konacnu racunicu nije da je TZL bliza BNX i obratno, i u istoj drzavi, u odnosu na npr. BEG... Wizzu je BEG logicnija opcija, za alternaciju, vremenski su tu negdje, imaju puno bolje instrumentalno slijetanje, dakle i po gorem vremenu nego na TZL mogu sletiti, i najvaznije, imaju tamo bazu, posto imaju dosta letova.To znaci da imaju ljude, ugovore, autobuse, mozda i hotele, hranu... Sve to u BNX nemaju ni dogovoreno, a kamoli isprobano... Ako ce putnici iz BEG busom za TZL putovati sat duze, to ih bas ne tangira...
Ne znam kakva je sad situacija na BNX, ali avionsko gorivo je tamo bilo skupo kao Sv.Petra kajgana... BH Airlines je samo jednom koristeci BNX kao alternaciju za SJJ maglu ujutro po povratku iz IST, sa B737, tamo nasuo gorivo jer vjerovatno morase (zakonski minimumi), i prisjelo im je... E sad, mozda je situacija promijenjena, ali Ryan tamo svakako nece sipati gorivo, bar ne u startu... Jer sa vremenom praznjenja/punjenja aviona putnicima/teretom od samo 25 min. nema vremena za gorivo...
- Hemel
#1690 Re: Wizz air
Ni ja ne vidim problem ali sto se dize kuka i motika kada Wizz ne sleti u Tuzlu zbog magle.bingov buraz wrote:Ne vidim u čemu je problem,naravno da neće slijetati ako je magla takva da onemogući slijetanje.Konkretno juče sletili u Štokholm,autobusom ih prebacili na Skavstu i sve ok.
p.s. kako me sjecanje sluzi, proslu zimu su svega 2-3 puta(ili samo jednom) sletjeli negdje drugo. jeste da fali rasvjete ali guraju nekako
- sve_ovo_ja
#1691 Re: Wizz air
Zna li neko kako se može promijeniti prezime u WizzAir accountu nakon udaje? Žena mi ima membership njihov sa djevojačkim prezimenom, i trebamo promijeniti njeno prezime, ali ta opcija se ne može u postavkama promijeniti. Na webu nikakvog email kontakta za to, niti telefona (makar ja nisam uspio naći)?! 
- Hemel
#1692 Re: Wizz air
Fino ti stoji da promjena imena i prezimena nije moguca.sve_ovo_ja wrote:Zna li neko kako se može promijeniti prezime u WizzAir accountu nakon udaje? Žena mi ima membership njihov sa djevojačkim prezimenom, i trebamo promijeniti njeno prezime, ali ta opcija se ne može u postavkama promijeniti. Na webu nikakvog email kontakta za to, niti telefona (makar ja nisam uspio naći)?!
Ostaje da ceka da joj ovaj period u discount clubu istekne ili da napravi drugi profil.
- Hemel
#1694 Re: Wizz air
Za Tuzlu je pozeljno.Nothing wrote:jel obavezno printati karte?=
- Nothing
#1695 Re: Wizz air
A jesu strogi oko prtljaga? Jel moze ova do 10kg dole u box. Obicna torba od platna bez tockica

-
sale07
#1696 Re: Wizz air
Ljudi mozel pomoc, pri registraciji accounta pogresan sam -emmail uradio a vec placene tri karte nekad za januar. Sta da radim, kako sam skontao karte bi mi trebale stici na mail, pousavam naci neki support mail al jedino sto sam nasao neki call centri, jel mi to jedina opcija ili mogu negdje na web-u skinuti karte ?
I jos jedno pitanje, kako djecija kolica idu na ovim letovima, uzeo sam karte ovu srednju opciju s prtljagom od 20kg.
I jos jedno pitanje, kako djecija kolica idu na ovim letovima, uzeo sam karte ovu srednju opciju s prtljagom od 20kg.
- Edin H.
#1697 Re: Wizz air
sale07 wrote:Ljudi mozel pomoc, pri registraciji accounta pogresan sam -emmail uradio a vec placene tri karte nekad za januar. Sta da radim, kako sam skontao karte bi mi trebale stici na mail, pousavam naci neki support mail al jedino sto sam nasao neki call centri, jel mi to jedina opcija ili mogu negdje na web-u skinuti karte ?
Pa zar se ne mozes ulogovati u svoj account sa tom pogresnom emaik adresom?
-
MensurM
#1698 Re: Wizz air
Pa evo let iz Berlina prije par dana je morao sletjeti u Beograd. Grozno putnicima bilo.Hemel wrote:Ni ja ne vidim problem ali sto se dize kuka i motika kada Wizz ne sleti u Tuzlu zbog magle.bingov buraz wrote:Ne vidim u čemu je problem,naravno da neće slijetati ako je magla takva da onemogući slijetanje.Konkretno juče sletili u Štokholm,autobusom ih prebacili na Skavstu i sve ok.
p.s. kako me sjecanje sluzi, proslu zimu su svega 2-3 puta(ili samo jednom) sletjeli negdje drugo. jeste da fali rasvjete ali guraju nekako
-
sale07
#1699 Re: Wizz air
Mogu, ali nigdje ne vidim opciju da imam skinuti karte, let je tek za neka dva mjeseca, jel moguce da ce se pojaviti tek za odredjeno vrijeme tipa mjesec dana pred let ili slicno ?Edin H. wrote:sale07 wrote:Ljudi mozel pomoc, pri registraciji accounta pogresan sam -emmail uradio a vec placene tri karte nekad za januar. Sta da radim, kako sam skontao karte bi mi trebale stici na mail, pousavam naci neki support mail al jedino sto sam nasao neki call centri, jel mi to jedina opcija ili mogu negdje na web-u skinuti karte ?
Pa zar se ne mozes ulogovati u svoj account sa tom pogresnom emaik adresom?
- Hemel
#1700 Re: Wizz air
Probaj skinuti Wizz app na telefon i tamo isto mozes pronaci sve pa i karte.sale07 wrote:Ljudi mozel pomoc, pri registraciji accounta pogresan sam -emmail uradio a vec placene tri karte nekad za januar. Sta da radim, kako sam skontao karte bi mi trebale stici na mail, pousavam naci neki support mail al jedino sto sam nasao neki call centri, jel mi to jedina opcija ili mogu negdje na web-u skinuti karte ?
Za bebe od 14 dana do 2 godine trebalo bi biti besplatno ako je karta skuplja od 27 eura a sa kolicima dolazis do stepenica gdje ih osoblje preuzima i smjesta u brzi prtljaznik(cekaju te odmah nakon izlaska iz aviona).
Nije mi jasno kako si mogao pogresan email dati. Sta tu ima pogresno?