wirelles pomoc
Moderator: Benq
-
dugmee
#1 wirelles pomoc
da li mi moze neko pomoci i reci o cemu se radi:
ja sam prikljucena na net preko wirell u stud. domu i problem je u tome sto ne mogu slati kao ni primati kameru na msnmsg.Isto tako ne mogu pristupiti ni jednom irc servisu.please help me
ja sam prikljucena na net preko wirell u stud. domu i problem je u tome sto ne mogu slati kao ni primati kameru na msnmsg.Isto tako ne mogu pristupiti ni jednom irc servisu.please help me
-
car-x
#2 Re: wirelles pomoc
pitaj administratora server-a da ti odobri port-ove koji su disable-ovani..dugmee wrote:da li mi moze neko pomoci i reci o cemu se radi:
- burekodsira
vozdra,
javlja li se taj problem samo kod tebe ili kod svih studenata? ako je kod svih onda se ucipite svi po marku i posaljite mi da vam rijesim taj problem
a ako je samo kod tebe onda je do tvog kompjutera... portovi koje koristi msn ili irc su zatvoreni tako da se nemoze ostvariti veza izmedju tvog kompa i tih servisa... pogledaj da li je firewall koji koristis blokirao te programe (tj. njihove portove) pa ih jednostavno deblokiraj!
javlja li se taj problem samo kod tebe ili kod svih studenata? ako je kod svih onda se ucipite svi po marku i posaljite mi da vam rijesim taj problem
a ako je samo kod tebe onda je do tvog kompjutera... portovi koje koristi msn ili irc su zatvoreni tako da se nemoze ostvariti veza izmedju tvog kompa i tih servisa... pogledaj da li je firewall koji koristis blokirao te programe (tj. njihove portove) pa ih jednostavno deblokiraj!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa gore ti neko reche da vidish kod drugih korisnika da li je ista situacija..ako jest znachi da su vam blokirani ti portovi od strane administratora... najvjerovatnije da je to jer ti servisi troshe puno "megabajta"
...dobro IRC ne bas ali video
.Hajd raspitaj se sad okolo...nisi sama u domu
.
- black
pokusaj da vidis jesu li sve postavke na msn u redu, mislim da su u pitanju portovi..sto se tice mirca jeli ne mozes nikako da se konektujes? kakvu poruku ti izbaci? jer ako vas vise ide sa iste IP server to moze prepoznati kao klonove i automatski daje g-line..moguci problem a mozda je i nesto drugo (a sta je g-line potrazi na nekom irc helperudugmee wrote:koristim ovaj windows live messenger,ja mogu gledati sve na netu a isto tako i download,samo ne mogu na mirc i ne mogu slati i primati cam...