Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja imam jedan seminarski sa temom w-lan... hocete li da ga postiram?
sadrzaj
UVOD
Wireless LAN (WLAN)
HISTORIJA.
Nastanak Wi-Fi mreže
Wireless LAN - bežična mreža
BEŽIČNO UMREŽAVANJE
PREDNOSTI BEŽIČNIH U ODNOSU NA ŽIČANE LOKALNE MREŽE
Zašto bežično umrežavanje?
Instalacija i održavanje bežične lokalne mreže
Sve što je potrebno za bežičnu mrežu
Bežične kartice postoje u nekoliko različith izvedbi
Šta je wireless adapter?
INFRASTRUKTURA MREŽE
BEŽIČNE MREŽNE KARTE
BEŽIČNI STANDARDI
Aktivni bežični standardi.
Bluetooth
HomeRF
HiperLAN2
NAČIN FUNKCIONISANJA
Domet WLAN opreme
Zašto WLAN sustavi koriste upravo 2,4 GHz frekvencijski pojas?
Standardi
IEEE 802.11b
Specifičnosti 802.11x
Koja se brzina prijenosa podataka postiže u 802.11b WLAN mrežama?.
ACCESS POINT
Šta je access point (AP)?.
Zašto treba access point (AP)?
Zna li neko šta je sa projektom Sa-Wireless? Ja na Čengić Vili vidim neke njihove (SAW) access pointe, ali stranica sa.wireless.ba ne radi. Zna li neko detalje o tom projektu, i šta dobijem konektovanjem na isti (znam da ne postoji Internet gateway). Jel' se koristi neki protokol za sharanje (DC hub recimo) ili...? Ako neko ima detaljnije informacije, bilo bi lijepo da ih podijeli, projekat je nadasve interesantan =)
Ja zhivim u blizini UNITIC-a i imam 3-4 wireless nezashticene mrezhe na laptopu koje registruje...Ne koristim ih ali pretpostavljam da je od privatnih korisnika,zar ima u UNITIC-u za slobodno korishtenje?
Ja zhivim u blizini UNITIC-a i imam 3-4 wireless nezashticene mrezhe na laptopu koje registruje...Ne koristim ih ali pretpostavljam da je od privatnih korisnika,zar ima u UNITIC-u za slobodno korishtenje?
ja sam sjedeci u babaloou uspio naci samo zasticene preko PDA
Cuj nezasticene.. joj raje
Naravno da imas.. u Boulevardu (Unitic) besplatan hotspot od europroneta..
Cuj nezasticene.. joj raje
Naravno da imas.. u Boulevardu (Unitic) besplatan hotspot od europroneta..
zasto ti je neobicno ako neko kaze nezasticene? Pariz ima vise od 400- pristupnih tocki za besplatni i "nezasticeni" wireless, Bec vise od 200, Rim oko 500 itd.
Samo na Č. Vili ja ne mogu da 'uhvatim' ni jedan =( A Sa-Wireless niko da prokomentarise i objasni kako se koristi. Zna li neko možda osobu s nickom Kazablanka sa Useneta?
The_Fluid wrote:Citava zona iza Unisovih zgrada je pokrivena wireless signalom sa iste.
zasticen? nezasticen?
nezasticen, kada sjedis dole od broadwayam preko svih onih kafica do babaloua i cacadoua i ako si tamo na parkingu sve do srednje gradjevinske skole
Kako znati na koje se mrezhe smijem nabaciti?Ne zhelim bash nekome krshiti limit...
Evo npr. zhivim blizu UNITIC-a (upravo izmedju tih zgrada i gradjevinske shkole) i uhvatio sam neki signal.Po IP-u vidim da je to EuroproNET.Sad,smijem li ja to koristiti koliko hocu ili...?
Koliko vidim ima Bihnetov hotspot na autobuskoj stanici i na josh ovim navedenim mjestima.E sad,da li je teoretski moguce za vrijeme provedeno na tim mjestima koristiti WiFi na mobitelu i skidati stvari bez neke dodatne registracije ili identifikacije?Koja je zapravo brzina tog interneta,kao da sam donio laptop,nekih 1024/512?