winXP

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1 winXP

Post by shiljak »

Kako Kako mogu namjestiti (kod win.XP) gdje ce se nalaziti folder od usera (kao sto se sad nalazi na C:\Documents and Settings\shiljak)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

u registry
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

otvori my documents

na file i folder tasks u ima opcija odaberi move this ...... (file, folder) i odaberi lokaciju gdje hoces da ga pomaknes.

file i folder tasks je na desnoj strani
shiljak

Post by shiljak »

u registry
Kako???
file i folder tasks je na desnoj strani
Kod mene je na ljevoj (ali mislim da to nisam trazio)
Mislio sam kako citav folder C:\Documents and Settings\shiljak prebaciti.

Imam jedan HDD i jednu particiju, ta je particija formatirana sa NTFS a ono drugo (sto je ostalo od HDD-a) je formatirano necim drugim.
OS mi je instaliran na tom drugom formatu, pa (posto imaju dva usera) htjedoh da napravim citav user private ali nemogu jer nemogu da pritisnem onu kvaku (odes na my document pa properties pa odes na sharing i tu ima da jliknes na make this folder private).
I ja sam onda kliknuo start pa help and support, i malo surfo po helpu i skonto da ti treba HDD biti u NTFS da bi mogao kliknuti na to private.
perke

Post by perke »

mogu mislit' na sta tebi :roll: taj komp lici :-)
bug

Post by bug »

shiljak wrote:pa (posto imaju dva usera) htjedoh da napravim citav user private ali nemogu jer nemogu da pritisnem onu kvaku (odes na my document pa properties pa odes na sharing i tu ima da jliknes na make this folder private).
I ja sam onda kliknuo start pa help and support, i malo surfo po helpu i skonto da ti treba HDD biti u NTFS da bi mogao kliknuti na to private.
ta ti je particija vjerovatno formatirana kao fat32, mora biti ntfs da bi imao file sharing.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

bolje da je formatiras kao ext2 ili jfs, povecace ti fleksibilnost pri enumeraciji obrtnog momenta procesora i FSB-a
shiljak

Post by shiljak »

perke wrote:mogu mislit' na sta tebi :roll: taj komp lici :-)
Pa pentium III, 256 MB rama, procesor 550 Mhz, HDD 12 GB, integrisana graficka 8 MB ,visok 45 a dug 43 Cm, tezak oko 15 Kg.
farky

Post by farky »

shiljak wrote:
Pa pentium III, 256 MB rama, procesor 550 Mhz, HDD 12 GB, integrisana graficka 8 MB ,visok 45 a dug 43 Cm, tezak oko 15 Kg.
ako ga pustis da padne sa metar visine na parket, jel se cuje samo muklo "tup" ili odzvanja :?
car-x

Post by car-x »

joj, siljak jarane, hajde ucini uslugu i sebi i nama, procitaj prvo "windows za neznalice", "pc za neznalice", itd za neznalice, pa kad ti ne bude jasno nesto, a ti pitaj..

razumijem entuzijazam i volju za ucenjem, ali pocesto postavljas glupa pitanja koja nikako ne odgovaraju tvom nivou znanja (barem ono sto si do sad demonstriro me navodi na pomisao da si totalni duduk i pocetnik sto se konfljutera tice, ali bi preko noci da si "hacker").. zamisli sebi malca kojem je zivotna zelja da bude ronaldo i na prvom treningu pita trenera, a kako se nekome lopta probaci kroz noge..

moj prvi konfljuter (oric nova 64) dobio prije 20 godina i od tada do danas nisam presto da ucim.. bolje ti je i ne pokusavaj ako mislis to vrijeme preskociti za 3 mjeseca.. nego, misko, dobronamjeran savjet, knjigu u sake, konfljuter pred sebe i zanji..

ovako nema svrhe.. samo se dzaba provaljujes, a nama koji mislimo da znamo biti duhoviti postavljas loptu na bijelu tacku.. i tu niko ne moze odoliti da ne opuca penal - da budem malo metaforican.. :D

dva konfljutera se ne povezuju spagom, u windows exploreru je svejedno sta je lijevo sta je desno...
perke

Post by perke »

:D :D doduse , ja nekad i iz kornera nabacim :D
:D narocito ako je bug u sesnaestercu :D
perke

Post by perke »

shiljak wrote:
to onda mora da je ovo

Image
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

neko iz mase wrote:bolje da je formatiras kao ext2 ili jfs, povecace ti fleksibilnost pri enumeraciji obrtnog momenta procesora i FSB-a
Zar nije ext2 particija karakteristična za Linux?
bug

Post by bug »

perke wrote::D :D doduse , ja nekad i iz kornera nabacim :D
:D narocito ako je bug u sesnaestercu :D
kol'ko vidim ti pucas direktne :D i bez bug :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

|@|€[~]| wrote:
neko iz mase wrote:bolje da je formatiras kao ext2 ili jfs, povecace ti fleksibilnost pri enumeraciji obrtnog momenta procesora i FSB-a
de probaj :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

nemas sta izgubit'... :D
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

neko iz mase wrote:
|@|€[~]| wrote:
de probaj :D :D :D
Onda je ipak bila ext3.
Post Reply