prvo ako imate ilegalnu kopiju xp ovo cudo ne instaliraj jer neces moci a izgubit ces windows xp
ovo je samo ko savjet za oni koji ce ga instalirati. ja sam ga sada instaliro i koristeci t1 konekciju uzelo mi je vise od 20 minuta da ga samo skinem na kompjuter. za one koji koriste dial up ovo skidanje ce trajati oko nekih 4 sata pa se pripremite ili ostavite kompjuter upaljen tokom noci.
kada se skine na kompjuter izbacit ce vam (MOZDA) messige da niste skinuli sp2 i da pokusate ponovo. u donjem desnom uglu vaseg ekrana trebao bi se pojaviti balon govoreci da su updates ready to install. kliknite na to i kliknite next. a sto se tice te poruke koja kaze da niste skinuli sp2 klikni close i onda ce da se pojavi kao da se downlodira ponovo.
instaliranje traje nekih oko 45 min (config, backup, instal, itd)
(toliko je meni uzelo a ja imam intel pentiun 4 2.4 ghz sa 512 mb i 80 giga hd na kojem je iskoristeno samo 5 gig- sto znaci da je relativno brz)
onda treba restartovati komp i dok se pokrene uzece nekih mozda 5 min-- bice ekran crn.
nakon toga ce vam se pojaviti ko neki menu na kojem kaze da li zelis da ukljucis windows update--- kako vam volja.
kad se napokon pokrene docekat ce vas skreen na kojem vas obavjestava kakvu konfiguraciju imate na komp -- firewall, widows update, antivirus program. to mozete slobodno odma da zatvorite.
cim se komp upali instalirat ce se novi msn messinger.
citav ovaj proces je meni uzeo oko nekih sat i po.
moj savjet vam je da ako vec ovo hocete da instalirate a nemate tako brzu konekciju onda bi vam bilo najbolje da ga narucite postom--
postarina je besplatna ali ce te morati cekati na paket nekih 4 sedmice-3 mjeseca (mozda) zavisi od jezika koji koristi xp.
da ga narucite besplatno postom na cd idite na sljedeci link.
http://www.microsoft.com/windowsxp/down ... fault.mspx
-
windows xp service pack 2
Moderator: Benq
-
The_Flyer2002
-
The_Flyer2002
hm
-
The_Flyer2002
ako ste vec instalirali volio bi da cujem vase iskustvo
-
stidljiv
Ja sam instalirao SP2 na ilegalan XP i sve je proslo u najboljem redu, stavise kompjuter se ponasa dosta bolje poslije ove instalacije....
Sve to zavisi dal si imao sve zakrpe prije instalacije SP2...ako jesi onda bi trebalo biti sve ok...a ako nisi onda ce ti praviti problem...Jes da je firewall koji dodje sa SP2 slabo efikasan al je dobar popup blocker i jos dosta drugih stvari....
Sve to zavisi dal si imao sve zakrpe prije instalacije SP2...ako jesi onda bi trebalo biti sve ok...a ako nisi onda ce ti praviti problem...Jes da je firewall koji dodje sa SP2 slabo efikasan al je dobar popup blocker i jos dosta drugih stvari....