Windows Movie Maker

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
irma.m
Posts: 51
Joined: 30/01/2006 23:09
Location: Ključ
Contact:

Windows Movie Maker

Post by irma.m » 30/06/2007 15:28

Pozdrav :)

Kada u Windows Movie Maker-u napravim neki File, pa kliknem "Save Movie File" i onda sve regularno sačuvam, pojavi mi se prozorić ui kojem mi javlja da je taj file snimljen i da mogu da ga gledam u WM Player-u. No, kada mi se otvori Windows Media Player i krene "Movie" koji sam sama pravila, nekako mi boje nisu u redu - sve je zeleno i crveno. U suštini vidim da je pjesma tu i da se slike pomjeraju; sve je inače ok, eto, samo boje nešto nisu uredu.

Prijatelj mi je rekao da može biti da mi nedostaju neki kodovi, jer nekad imam problema vidjeti podatke u WM Player-u ili bilo kojem drugom instaliranom.

Vezano za snimljeni podatak - u Windows Movie Maker-u ga savršeno vidim, ali čim ga uključim na WM Player ili neki drugi, slika postaje zelena i crvena.

Ako mi nedostaju kodovi; da li inače mnogim računarima nedostaju kodovi, ili je to samo meni, jer radi se o nekoj prezentaciji koja se javno izvodi - pa da se to ne bi pojavilo i na računaru na kojem će se izvoditi?

Ima li ko ideju šta nije uredu?

Hvala :)


sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Re: Windows Movie Maker

Post by sulesavic » 30/06/2007 15:47

irma.m wrote:Kada u Windows Movie Maker-u napravim neki File, pa kliknem "Save Movie File" i onda sve regularno saèuvam, pojavi mi se prozoriæ ui kojem mi javlja da je taj file snimljen i da mogu da ga gledam u WM Player-u. No, kada mi se otvori Windows Media Player i krene "Movie" koji sam sama pravila, nekako mi boje nisu u redu - sve je zeleno i crveno. U su¹tini vidim da je pjesma tu i da se slike pomjeraju; sve je inaèe ok, eto, samo boje ne¹to nisu uredu.

Prijatelj mi je rekao da mo¾e biti da mi nedostaju neki kodovi, jer nekad imam problema vidjeti podatke u WM Player-u ili bilo kojem drugom instaliranom.

Vezano za snimljeni podatak - u Windows Movie Maker-u ga savr¹eno vidim, ali èim ga ukljuèim na WM Player ili neki drugi, slika postaje zelena i crvena.


Nedostaju ti kodeci, npr. K-Lite http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm bi mogao pomoæi...

irma.m wrote:Ako mi nedostaju kodovi; da li inaèe mnogim raèunarima nedostaju kodovi, ili je to samo meni, jer radi se o nekoj prezentaciji koja se javno izvodi - pa da se to ne bi pojavilo i na raèunaru na kojem æe se izvoditi?


Ne zavisi od tebe, zavisi od vlasnika tog raèunara.

Mada me èudi da si fajl uspjela obraditi WMM-om, a da onda ima¹ problema u WMP-u.

Koji je, btw, WMP, koji su drugi playeri? Ako zna¹...

Post Reply