Windows 8
Moderator: Benq
- Mračajski proto
#2601 Re: Windows 8
Potrebna konfiguracija za Osmicu? 
-
febo_acm
#2602 Re: Windows 8
Meni su sa 8 i 8.1 nestali svi problemi koje sam imao prije. Istina i Windows 7 je radio savrseno, ali imao sam neke probleme sa driverima. Pored toga sto mi je Windows 8 dosta drzi, nestali su i ovi problemi. Sada na laptopu imam zauzeto 640 GB od 1 TB, instalirao desetak igrica, bruku muzike, slika, filmova i serije koje odmah brisem... Laptop zna raditi po 18h na dan i nikad nijedan jedini problem sa 8, a sada sa 8.1.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- shiljak
#2603 Re: Windows 8
Na tri laptopa i jedan pc što sam instalirao os nije bilo problemaDarkstorm wrote:To je sasvim uredu.Svako ima razlicita iskustva.Ima i gorih prica od ovih iznad, ali da ne duljimo... osmica, na duze staze, ce sigurno biti najbolje rjesenje.escobar__ wrote:Ništa od navedenog nisam primjetio kod sebe, a osmicu koristim još otkako je izašla 2012. godine (ista instalacija je i dan-danas tu, fercera k'o sat).
- Mračajski proto
#2604 Re: Windows 8
Eh, ima li nekih caka u vezi sa instaliranjem Osmice na laptop? Ima li neko upute ili nešto slično?Mračajski proto wrote:Potrebna konfiguracija za Osmicu?
- shiljak
#2605 Re: Windows 8
Pitaj nekog da ti instaliraMračajski proto wrote:Eh, ima li nekih caka u vezi sa instaliranjem Osmice na laptop? Ima li neko upute ili nešto slično?Mračajski proto wrote:Potrebna konfiguracija za Osmicu?
Kakva caka za laptop, instalacija je ista kao i za pc
- Mračajski proto
#2606 Re: Windows 8
Ako nema nekih većih problema od instalacija XP-a i Sedmice, onda mogu sam.
Hiljadu sam puta instalirao navedene sisteme, samo nisam znao je li ovdje ima nešto drugačije u odnosu na ova dva. 
- semirsar
#2607 Re: Windows 8
Kako neJma, sad ti ne treba gajba pive i steka cigara k'o za xp, nit' dvije pive i kutija cigara za 7-icu... jbg, ubili su stimung sa 8-icom, jbl hi ona, sad sjedi i za par minuta vozi, a tek dva cuga pive povuk'o, dabili hi jbl 8-icaMračajski proto wrote:Ako nema nekih većih problema od instalacija XP-a i Sedmice, onda mogu sam.Hiljadu sam puta instalirao navedene sisteme, samo nisam znao je li ovdje ima nešto drugačije u odnosu na ova dva.
- Vijetnamac13
#2608 Re: Windows 8
Ma Osmica je odlicna. Da odmah preskocim sa izgledom jer je to individualno i preskocim na neke osnovne stvari.
Brzina je odlicna pocev od paljenja. Odlicno nastimano da se bios pali u par sekundi a ko zeli uci ima drugi nacin. Za 99% korisnika u 99% situacija je to odlicno. Rad i na racunaru sa solidnim performansama je dovoljno brz.
Update je tu i zaista poboljsava sistem. Naravno da je bilo gresaka na pocetku.
Jednostavno pristupanje osnovnim potrebama i opet je odvojeno za naprednije korisnike. Dakle, internet moze svako nastimati jer svako i koristi dok neke teze stvari trazis u CP. Meni je i pristupanje sa metroa u CP ili u dio personalisation dobar izbor.
Driveri ne stvaraju problem, mozes prziti i mountovati bez skidanja 100 programa. Imas dobru i prilagodjenu bocnu traku sto je uzeto od Sedmice ali je zato sredjen i menu bar.
A i aplikacije na metrou poput vremena i sporta su mi korisne.
Brzina je odlicna pocev od paljenja. Odlicno nastimano da se bios pali u par sekundi a ko zeli uci ima drugi nacin. Za 99% korisnika u 99% situacija je to odlicno. Rad i na racunaru sa solidnim performansama je dovoljno brz.
Update je tu i zaista poboljsava sistem. Naravno da je bilo gresaka na pocetku.
Jednostavno pristupanje osnovnim potrebama i opet je odvojeno za naprednije korisnike. Dakle, internet moze svako nastimati jer svako i koristi dok neke teze stvari trazis u CP. Meni je i pristupanje sa metroa u CP ili u dio personalisation dobar izbor.
Driveri ne stvaraju problem, mozes prziti i mountovati bez skidanja 100 programa. Imas dobru i prilagodjenu bocnu traku sto je uzeto od Sedmice ali je zato sredjen i menu bar.
A i aplikacije na metrou poput vremena i sporta su mi korisne.
- Mračajski proto
#2609 Re: Windows 8
Ima l' ko siguran key? Traži mi pri instalaciji. 
- Kal El
#2610 Re: Windows 8
Valjda možeš da odbiješ i ono kao da kasnije da dodašMračajski proto wrote:Ima l' ko siguran key? Traži mi pri instalaciji.
Nemoj da ukucaš beze neki mail i password,jer to ti treba za login na Win8,ja sam tako sjebao i cetri dana se jebavao sa suportom dok nisam nabavio CD od jarana
- Mračajski proto
#2611 Re: Windows 8
Mislim da ne mogu bez toga.
Napravio sam butabilan USB i na taj način pokušavam instalirati, ali traži ovaj ključ.
- Vijetnamac13
#2613 Re: Windows 8
Pricekaj devetku, kazu da ce biti besplatna. 
Ima na netu kljuceva, ako nema tu onda ima na torrentima. Pokrenes torrent i skipujes sve osim readme i doc datoteka
Ima na netu kljuceva, ako nema tu onda ima na torrentima. Pokrenes torrent i skipujes sve osim readme i doc datoteka
-
Eniac
#2614 Re: Windows 8
Na i3 masini sa 4 GB RAM-a DDR3 i 2 GB grafickom karticom, mislim da je H77 chipset na MB, W7U, (32 bit) se sporo dize. Bas sporo. Brzo radi, znaci kada se skroz digne radi stvarno brzo. Ali od trenutka ukljucivanja racunara, pa dok se sve podigne i ucita, traje podosta. A nema nepotrebnih drivera, nema nekog softvera i hradvera dodatnog koji zahtijevaju ucitavanje drivera i ostalih cuda. Nema ni igrica. Jedino sto osim sistemskih drivera zahtijeva dodatno ucitavanje pri samom dizanju, a da bi mogo duze trajati, je Avast.Darkstorm wrote:Neki tvrde da ih dobro sluzi.Nedostataka ima, ali se na istim radi.Trenutno, bolje rjesenje je Win7 Ultimate.
I da ne bude da se nakupilo smeca, to je od samog starta. Dakle, od trenutka clean install na nov, prvi put particioniran i formatiran HDD (prije instalacije drivera za MB, graficku karticu, antivirusnog softvera, prije updatea, prije svega, znaci od trenutka zadnjeg restarta pri instalaciji W7U) do sada, treba mu isto (dugo) vrijeme da se digne potpuno.
-
Eniac
#2615 Re: Windows 8
Mozda hoce biti besplatna u novcu. Ali, platicemo je mi nekako, to je sigurno.Vijetnamac13 wrote:Pricekaj devetku, kazu da ce biti besplatna.
-
nedims
#2616 Re: Windows 8
Najbolje je da si sam pomognes...Mračajski proto wrote:Pomozite!![]()
Znaci...odvojis malo vremena i prelistas ovu temu "Windows 8" unazad i sve je tu...sto ti treba. Naprimjer...ja sam postavio link sa legalnim kljucevima koji se upisuju upravo u toj fazi u kojoj se ti nalazis...a koliko se sjecam neko je postavio i link sa programom pomocu kojeg mozes doci do kljuceva u zavrsnoj fazi instalacije...
-
nedims
#2617 Re: Windows 8
http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 12867.aspx
ovo je link na kojem su dinamicki kljucevi...ubaci ga u tvojoj fazi.Moras znati da taj kljuc nije aktivacijski ... i moras pronaci(kupiti) aktivacijski kljuc.
http://gizmodo.com/5962442/microsoft-ju ... vation-key
Ovo je vrlo interesantan link ...procitaj sve ...
http://www.reddit.com/r/windows/comment ... windows_8/
I ovo je vrlo interesantan link...
Mislim da je sve sto ti je potrebno ...tu. S tim sto bi ja ipak unazad prelisto i pronasao i neka drugacija rjesenja...
Nadam se da sam ti pomogao...
ovo je link na kojem su dinamicki kljucevi...ubaci ga u tvojoj fazi.Moras znati da taj kljuc nije aktivacijski ... i moras pronaci(kupiti) aktivacijski kljuc.
http://gizmodo.com/5962442/microsoft-ju ... vation-key
Ovo je vrlo interesantan link ...procitaj sve ...
http://www.reddit.com/r/windows/comment ... windows_8/
I ovo je vrlo interesantan link...
Mislim da je sve sto ti je potrebno ...tu. S tim sto bi ja ipak unazad prelisto i pronasao i neka drugacija rjesenja...
Nadam se da sam ti pomogao...
Last edited by nedims on 18/05/2014 17:51, edited 1 time in total.
- Mračajski proto
#2618 Re: Windows 8
Druže, hvala ti. Sad ću se baciti na posao. 
- skafiskafsnjak
#2619 Re: Windows 8
Da li se moze win staviti ako imam ISO na particiji ?
Pitam jer ne mogu do dvd-a trenutno
- Qurajber
#2620 Re: Windows 8
escobar__ wrote:Ništa od navedenog nisam primjetio kod sebe, a osmicu koristim još otkako je izašla 2012. godine (ista instalacija je i dan-danas tu, fercera k'o sat).
....taka sam ti i sama...
Obično oni koji kude imaju loš hardver, pa da bi sebe zavarali krivicu prebacuju na operativni sistem...
- Qurajber
#2621 Re: Windows 8
Možeš li do USB-a...trenutnoskafiskafsnjak wrote:Da li se moze win staviti ako imam ISO na particiji ?
-
Hedg
#2622 Re: Windows 8
trazio sam po nettu gdje mogu skinuti sigurnu osmicu, ali i nisam bio previse uspjesan
moze li mi neko u pp poslati siguran link jer sam dva-tri puta dosad skidao i uvijek neka frka
hvala
moze li mi neko u pp poslati siguran link jer sam dva-tri puta dosad skidao i uvijek neka frka
hvala
- Qurajber
#2623 Re: Windows 8
Da si ostavio mogućnost da ti pošaljemo preko pp ja bi ti poslao aktiviranu verziju 8.1. Pošto nemamo tu mogućnost ti plači, ostao si na Rači...Hedg wrote:trazio sam po nettu gdje mogu skinuti sigurnu osmicu, ali i nisam bio previse uspjesan
hvala
-
nedims
#2624 Re: Windows 8
Promjenio sam drugi link...moja greska. To je bila dobra verzija...ali sada nisam siguran da bi prosla. K tome Microsoft je obrisao taj kljuc...Mračajski proto wrote:Druže, hvala ti. Sad ću se baciti na posao.
A ovo sto kolega Qurajber pise...ja bi iskoristio.
- mirsek
#2625 Re: Windows 8
Preporucujem ti da skines ogrinalni ISO win 8.1 kao trial verziju i onda skines sve updajte za njega koje ti win update nadje i poslije toga ga aktiviras sa nekim aktivatorom i iskljucis automatski update na kraju.nedims wrote:Promjenio sam drugi link...moja greska. To je bila dobra verzija...ali sada nisam siguran da bi prosla. K tome Microsoft je obrisao taj kljuc...Mračajski proto wrote:Druže, hvala ti. Sad ću se baciti na posao.
A ovo sto kolega Qurajber pise...ja bi iskoristio.
Ja sam imao win 8.1 prvu verziju sa aktivatorom i brat mi slucajno upalio update i sve update skinuo i instalirao i prepoznao mi da je pirat.Onda mi je neko ovdje na forumu da link za 2 aktivatora sa kojim sam ga ponovo "legalizovao" i iskljucio sam update poslije aktivacije. Sad mi radi kao original sa do tad skinutim update-ima bez ikakvih problema.