Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
escobar__

#2551 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

agent_zero wrote:Šteta... :-D
Pa i nije tolika šteta obzirom da imaš neka druga isto tako dobra rješenja. :)
Qurajber

#2552 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

agent_zero wrote:
Qler wrote:Par postova iza imas kako da ti ne trazi login... pa jebem mu jel to problem i proguglat na kraju. Sve ima, sve moze.. moze da ti bude kao Win95 ako hoces...
Ama probao sam te fazone kad sam imao prvu verziju 8.1 pro x64 i nije radilo. Uvijek bi nakon gašenja kompa i ponovnog paljenja tražio da ukucam svoj account.

Nisam džabe pitao jel se išta promijenilo i ima li novih stvari koje su uklonile te gluposti zbog kojih sam i digao ruke od 8.1.
escobar__ wrote:1. Ne niti će takvo šta biti.
Šteta... :-D
Pazi sada, evo ti dvije slike kako da to izbjegneš prilikom instalacije
Dakle, pri instalaciji Windows 8.1 dobijaš sljedeći prozor. U tom prozoru ne treba ništa popunjavati, već treba kliknuti na Create a new account

Image

Image

Ali možeš to isključiti iz samog Windowsa na sljedeći način...

Na tastaturi tipka sa logom Windowsa + Tipka sa slovom I >> klik na Change PC Settings >> Accounts >> i na kraju klik na Disconnect.
Unijeti lozinku >> izabrati lokalni nalog >> uraditi log out i ponovo se ulogovati. I to je to.
Kreiranje Microsoft naloga si mogao izbjeći i na drugi način a to je da se prilikom instalacije Windowsa diskonektuješ sa interneta.
Last edited by Qurajber on 11/04/2014 10:14, edited 1 time in total.
shiljak

#2553 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Opet ja i Music aplikacija :D Da bi imali mogućnost da vidite kao i slušate neku muziku sa interneta, morate staviti da ste iz regiona drugog a ne BiH.. onda će tek biti vidljivi meniji za slušanje muzike preko interneta.. u suprotnom vidite samo mogućnost da puštate svoju muziku sa svog računara - što ispada pomalo i glupo :-D
Qler

#2554 Re: Windows 8

Post by Qler »

Regional u CP ili na live accountu?
shiljak

#2555 Re: Windows 8

Post by shiljak »

CP :)

Ako ideš u control panel, odeš na Region i pod tab "Location" staviš npr "United Kingdom".. i kad pokreneš drugi put aplikaciju dobiješ te opcije :-D
agent_zero

#2556 Re: Windows 8

Post by agent_zero »

@Qurajber

Hvala na pojašnjenjima, ali ja tada prilikom instalacije nisam kreirao novi account, nego sam mislio da se MORA upisati postojeći. I upisao svoj neki stari hotmail account i prihvatilo ga je.

Kasnije probao ono da se u "run" ukuca da se dođe do user account settings, deštrihira traženje usernamea i passworda i uvijek bi poslije gašenja i paljenja ponovo tražio.

Da skratim, nisam znao da radi taj fazon bez ukucavanja accounta tokom instalacije. :)

:thumbup:

escobar__ wrote:Pa i nije tolika šteta obzirom da imaš neka druga isto tako dobra rješenja. :)
Ako ciljaš na spicu, nije ni blizu daz loadera. :wink:
shiljak

#2557 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Prototip :-D

escobar__

#2558 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

Ne izgleda loše mada je to možda subjektivno jer se meni čitav 'metro' koncept svidio od početka.
sportman1

#2559 Re: Windows 8

Post by sportman1 »

zamolio bi nekog ko zna.
windows 7 premium ,nakon downloada nekih torrent siteova mi steka,browser je znatno usporio.
zna li iko kako reparirat ili ponovo instalirat. nemam cd za instalaciju. moze li se preko interneta instalirati ??

fala.
mirsek

#2560 Re: Windows 8

Post by mirsek »

sportman1 wrote:zamolio bi nekog ko zna.
windows 7 premium ,nakon downloada nekih torrent siteova mi steka,browser je znatno usporio.
zna li iko kako reparirat ili ponovo instalirat. nemam cd za instalaciju. moze li se preko interneta instalirati ??

fala.
Skeniraj i ocisti kompjuter sa CC cleanerom, sa Malwarebyte-om i sa antivirusom koji trenutno koristis. Javi jel ista brze radi poslije toga.
shiljak

#2561 Re: Windows 8

Post by shiljak »

upravo tako radi taj refresh.. jedina je opcija da na jednoj particiji držiš OS i programe, a na drugoj dokumente.. onda preko nekog programa napraviš image te particije gdje ti je os i to je to.. za dokumente koristiš standardni backup.
malwarebyte

#2562 Re: Windows 8

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:03, edited 1 time in total.
Qurajber

#2563 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Idi ponovo na update windowsa. Microsoft je pustio FIX

http://news.softpedia.com/news/Microsof ... 8125.shtml
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2564 Re: Windows 8

Post by JoseMujica »

jel ima kakav tutorijal da se 8.1 svuče na klasičnu desktop varijantu u folu Win 7?

Dosada sam pogasio one gluposti oko stalnog logovanja i upalio desktop ali imam još uvijek onaj metro shit od start up-a

kolko sam u prvom kopanju skontao ovo i nije ništa drugo do grafički presvučena sedmica prilagođena touch screenu
PIMP-Meister-2000

#2565 Re: Windows 8

Post by PIMP-Meister-2000 »

JoseMujica wrote:jel ima kakav tutorijal da se 8.1 svuče na klasičnu desktop varijantu u folu Win 7?

Dosada sam pogasio one gluposti oko stalnog logovanja i upalio desktop ali imam još uvijek onaj metro shit od start up-a

kolko sam u prvom kopanju skontao ovo i nije ništa drugo do grafički presvučena sedmica prilagođena touch screenu
Ako sam dobro shvatio želiš da ti prilikom boot-a odmah uđe na desktop?! Jednostavno:

- Right-click any open area in the taskbar, then click Properties.

- Click the Navigation tab, then check the box next to Go to the desktop instead of Start when I sign in.

- Click OK, then reboot. Windows should plunk you right into Desktop. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2566 Re: Windows 8

Post by JoseMujica »

to sam završio...nego jel se može zaposve kutarisati ovog metrosexualnog shita?

doduše ukino sam s njega sve one fuljave aplikaciju što su ih turili
Qurajber

#2567 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Instaliraj Windows 7 Start Meni for Win 8.1. Ali metro ne možeš potpuno ukinuti...
sportman1

#2568 Re: Windows 8

Post by sportman1 »

mirsek wrote:

fala.
Skeniraj i ocisti kompjuter sa CC cleanerom, sa Malwarebyte-om i sa antivirusom koji trenutno koristis. Javi jel ista brze radi poslije toga.

-ok fala,probao sam ali opet steka.nemam cd. mozel se bez cd-a instalirat windows? npr. download pa instalacija.
mirsek

#2569 Re: Windows 8

Post by mirsek »

sportman1 wrote:
mirsek wrote:

fala.

-ok fala,probao sam ali opet steka.nemam cd. mozel se bez cd-a instalirat windows? npr. download pa instalacija.
Moze ali preko USB-a.
Nadji USB od minimalno 4 GB, skini program WINDOWS 7 USB DVD DOWNLOAD TOOL, skini ISO od win 7, snimi ga preko programa na USB, namjesti u biosu da ti prvo cita USB i raspali sa instalacijom. :D
Last edited by mirsek on 19/04/2014 14:22, edited 1 time in total.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2570 Re: Windows 8

Post by crysis »

ko kaze da se nemoze instalirat direkt sa kompa, može.
skini winse sa neta i sa power iso raspakiraj u jedan folder i preko setup.exe spiči reinstal. dobices novi wins al ce ti stari wins nabiti u windows old folder/ mapu.
jedini problem poslije ce ti biti kako ukloniti windows old folder/ mapu,al i za to imas rjesenje na netu.
isprobano , ja spuco osmicu preko sedmice direkt sa desktopa.
mirsek

#2571 Re: Windows 8

Post by mirsek »

crysis wrote:ko kaze da se nemoze instalirat direkt sa kompa, može.
skini winse sa neta i sa power iso raspakiraj u jedan folder i preko setup.exe spiči reinstal. dobices novi wins al ce ti stari wins nabiti u windows old folder/ mapu.
jedini problem poslije ce ti biti kako ukloniti windows old folder/ mapu,al i za to imas rjesenje na netu.
To ti nije clean install vec upgrade a njemu treba clean install jer je clean install uvijek najbolje rijesenje ako hoces da se otarasis bagova i greski sa starog windowsa .
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2572 Re: Windows 8

Post by crysis »

mirsek wrote:
crysis wrote:ko kaze da se nemoze instalirat direkt sa kompa, može.
To ti nije clean install vec upgrade a njemu treba clean install jer je clean install uvijek najbolje rijesenje ako hoces da se otarasis bagova i greski sa starog windowsa .
kad vec nema dvd-a sa winsima nema mu druge ili ovako ili preko usb-a, al se moze uraditi reinstal sistema sa kompa.
nemoras ici sa jedne verzije na drugu , mozes isti.
belami1111

#2573 Re: Windows 8

Post by belami1111 »

JoseMujica wrote:to sam završio...nego jel se može zaposve kutarisati ovog metrosexualnog shita?

Najbolje da instaliraš win 95 !!!
febo_acm

#2574 Re: Windows 8

Post by febo_acm »

JoseMujica wrote:to sam završio...nego jel se može zaposve kutarisati ovog metrosexualnog shita?

Jesi li ti pod oruzanom prijetnjom presao na Windows 8?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
saraf_osmica

#2575 Re: Windows 8

Post by saraf_osmica »

Zna li neko dobar a besplatan program za monitoring mreže, downloada i sl., da skratim, bandwidth monitora?
Post Reply