Windows 8
Moderator: Benq
- Qler
#201 Re: Windows 8
Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen 
- Halcyon
#202 Re: Windows 8
A da ti na Microsoft accountu nije šta naštimano na Germany?Qler wrote:Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen
- Qler
#203 Re: Windows 8
Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...
- Halcyon
#204 Re: Windows 8
I don't always speak German but when I do, I don't.Qler wrote:Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...
Nego, ovdje ima kao neko rješenje, pa probaj.
- shiljak
#205 Re: Windows 8
kako da dodam neku metro aplikaciju sa strane?
- chuchumbamayumbe
#206 Re: Windows 8
Valjal ovaj Win8 išta, ili da se ne igram još i da držim ovu sedmicu?!
- Halcyon
#207 Re: Windows 8
Valja ali je, kao i svaki nedovršen (ili dovršenchuchumbamayumbe wrote:Valjal ovaj Win8 išta, ili da se ne igram još i da držim ovu sedmicu?!
- shecher
#208 Re: Windows 8
vrati da ti je lokacija United states, umjesto BiH, i bit će sve normalaQler wrote:Ma sve sam stavio kako treba, 100%. Kada se odlogujem sa windows live accounta onda mi je na eng. Cim se logujem to se prabaci na njemacki, iako ga nikad u zivotu nigdje nisam izabrao. Veze nemam odakle mi njemacki, znam samo cvaj banditen slafen in kukuruzen, partizanen
- shiljak
#209 Re: Windows 8
evo odigrao Microsoft Flight igricu bez problema
http://www.microsoft.com/games/flight/
Drajvere mi sve prepoznao, naravno kad si se vec povezao na internet.
Ove metro aplikacije su mi nekako spore dok se ono ucitaju... i skoro nijdan nije dovrsena,
- recimo ovaj messenger, prevelike kocke usera, ne mozes sortirati ljude po grupama (online/offline).
- skydrive trazi nekakve postavke u windowsu da prvo podesim,
- "weather" aplikacija prikazuje trenutno vrijeme ali ne znam za koju drzavu i grad
(ne pise nigdje),
- "Finance", neki dijelovi nece da se refreshuju, odnosno ne moze uopste da preuzme informacije sa interneta pa prazan box stoji
Jedan najveci problem jeste to sto sam formatirao hdd, i frisko instalirao os, a odma nakon instalacije primjetim da mi se hdd "pati", tj. kao da ga treba defregmetovati, odnosno hdd sa raznih fizickih lokacija ucitava informacije istovremeno
http://www.microsoft.com/games/flight/
Drajvere mi sve prepoznao, naravno kad si se vec povezao na internet.
Ove metro aplikacije su mi nekako spore dok se ono ucitaju... i skoro nijdan nije dovrsena,
- recimo ovaj messenger, prevelike kocke usera, ne mozes sortirati ljude po grupama (online/offline).
- skydrive trazi nekakve postavke u windowsu da prvo podesim,
- "weather" aplikacija prikazuje trenutno vrijeme ali ne znam za koju drzavu i grad
- "Finance", neki dijelovi nece da se refreshuju, odnosno ne moze uopste da preuzme informacije sa interneta pa prazan box stoji
Jedan najveci problem jeste to sto sam formatirao hdd, i frisko instalirao os, a odma nakon instalacije primjetim da mi se hdd "pati", tj. kao da ga treba defregmetovati, odnosno hdd sa raznih fizickih lokacija ucitava informacije istovremeno
- Halcyon
#210 Re: Windows 8
Za Weather možeš podesit po želji, u aplikaciji klikni desnim gumbom miša, pa u vrhu odaberi places, i vidjet ćeš opcije Add i sl. Pa nađi za svoju čaršiju. 
Messenger je drama. Aplikacija mi bude u potpunosti isključena istom odjedanput u gornjem desnom uglu poruka od nekog.
Mail još uvijek nisam skužio kako dodat account, a da nije Hotmail ili Google. 
Messenger je drama. Aplikacija mi bude u potpunosti isključena istom odjedanput u gornjem desnom uglu poruka od nekog.
- Quaresma
#211 Re: Windows 8
cisto sranje, evo maloprije ga instalirao, sad prebacujem filove od igrica, skroz sporo, pa windows 7 prva beta, je bolje radila od ovog šita, evo i sad cekam pise, calculating
bez starta nikako ne mogu, stalno idem da kliknem na njega iako ga nema, navika je staces, prebaci me stalno na onaj metro
sve u svemu, uskoro se vracam na win 7, sreca pa su njega napravili kako trea
bez starta nikako ne mogu, stalno idem da kliknem na njega iako ga nema, navika je staces, prebaci me stalno na onaj metro
sve u svemu, uskoro se vracam na win 7, sreca pa su njega napravili kako trea
- Halcyon
#212 Re: Windows 8
Ma ja za to manipulisanje datotekama i ne koristim WE već Total Commander.
-
IlijaLadin
#213 Re: Windows 8
Koristio sam Developer preview, možda mjesec dana, i nije me se dojmio, nikako:/ Ne instalira mi se ni ova verzija - čekat ću betu, za isprobavanje i privikavanje.
- Quaresma
#214 Re: Windows 8
ovo ti je beta kolegaIlijaLadin wrote:Koristio sam Developer preview, možda mjesec dana, i nije me se dojmio, nikako:/ Ne instalira mi se ni ova verzija - čekat ću betu, za isprobavanje i privikavanje.
- shiljak
#215 Re: Windows 8
znam za toKvaziExpert wrote:desni klik pa pin to startshiljak wrote:kako da dodam neku metro aplikaciju sa strane?
@Halcyon ma ludo skroz
Sto se tice one aplikacije za prognozu vremena, sad sam dodao Sarajevo, ali ne mozes obrisati ovu prvu (iako bilo koju drugu sto napravis mozes obrisati - osim prve?)
Last edited by shiljak on 02/03/2012 22:40, edited 1 time in total.
- Halcyon
#216 Re: Windows 8
Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama). 
- Qler
#217 Re: Windows 8
Halcyon wrote:I don't always speak German but when I do, I don't.Qler wrote:Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...![]()
ovo sam sve prebacio na bosanski, i dalje su mi te aplikacije na njemackom..
- Halcyon
#218 Re: Windows 8
Mislim da je to neki bug jer se na istim postavkama ne javlja svima.Qler wrote:Halcyon wrote:I don't always speak German but when I do, I don't.Qler wrote:Nije, kazem ti ne baratam njemackim, i ako negdje nema BiH stavim UK, bas zbog engleskog...![]()
ovo sam sve prebacio na bosanski, i dalje su mi te aplikacije na njemackom..
Kod mene je recimo Region/Country postavljeno BiH, jezik Bosnian (sa Croatian layoutom, taj je default). Drugi jezik je English (United States). I nemam tih problema.
S druge strane, prijatelj ima identične postavke i kod njeg se također javlja to sranje. Ja sam u početku mislio da možda nije povezano sa Microsoft Accountom, možda reko odatle "povuče" neke postavke, ali pošto ti reče da si provjerio onda je najvjerovatnije u pitanju kakav bug.
- shiljak
#219 Re: Windows 8
Kad si takav haker de mi reci kako da prevedem sa F u C?Halcyon wrote:Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama).
- Halcyon
#220 Re: Windows 8
Povučeš kursor u donji desni ugao (da ti se pojave one opcije Settings, Search, Start i sl.), odabereš Settings i opleti.shiljak wrote:Kad si takav haker de mi reci kako da prevedem sa F u C?Halcyon wrote:Možeš prvu obrisati ali prije toga moraš drugu postaviti kao defaultnu (to opet radiš desni klik pa tamo u opcijama).
- shiljak
#221 Re: Windows 8
ahahha to hakeru
Ovo sam tek sad skontao da postoji, odnosno mislio sam da se uvjek iste opcije prikazuju za sve aplikacije
Sad moram ponovo svaku aplikaciju da pokrenem da vidim kakve opcije ima
- Halcyon
#222 Re: Windows 8
Znam kako se osjećaš, i ja sam jučer pretraživao nakon tog spektakularnog otkrića.shiljak wrote:ahahha to hakeruOvo sam tek sad skontao da postoji, odnosno mislio sam da se uvjek iste opcije prikazuju za sve aplikacije
![]()
- shiljak
#223 Re: Windows 8
Ma ja, malo treba dok skontas. Sinoc nisam znao kako da ugasim racunar, nasao kasnije tutorial na youtube-u 
Hajd kad sam te vec ovoliko ispitao, da jos nesto priupitam
Sad evo postavljeni "widgeti" na metro desktopu, ali mi ti kvadrati nemaju pozadine (kao sto ga ima u "places"), nego sve plavo.
Hajd kad sam te vec ovoliko ispitao, da jos nesto priupitam
- Halcyon
#224 Re: Windows 8
Nisam baš shvatio šta pitaš?
Misliš na onom Start ekranu, gdje se nalaze sličice za metro i desktop aplikacije?
Misliš na onom Start ekranu, gdje se nalaze sličice za metro i desktop aplikacije?
- shiljak
#225 Re: Windows 8
Da, to je jos uvjek za prognozu pitam. Pise mi temperatura i sve, ali nema pozadine, samo plavo