Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HardCore wrote:Zna li neko koji update da ne instaliram da nebih izgubio aktivaciju, jer svaki put kad odradi neki odredjeni update za to izgubi aktivaciju i moram obarat sistem, pa zna li neko koji upd. da izbjegavam lp. ?
Nemoraš obarati sistem nego ponovo pokreni activator....Nema tu abdejta kao na Win 7 da se zna po broju. Abdejtuj pa onda aktiviraj i isključi Windows Update.....
Ali je izašla nova verzija Windows 8 Pro VL x32-x64 Permament Activation Feb2013. Ne moraš se mučiti da aktiviraš, već aktivirana i svi abdejti zaključno sa 28-im februarom spakovani...
Koristio sam prije windows 8 pro WMC pa sam s nje presao na Windows 8 Enterprise jer ima vise mogucnosti nego pro, a ev izbjegavam ove security upd sve sam ih hide, a instalirao bitdefender s licencom od 10g xD sad sam rahat >D
purgatorio wrote:
Nakon 2 mjeseca korištenja mogu reći da je optimiziranija od 7-ice, ali mi je komplet pogrešno orijentirana što se tiče user experience i smjera kojim će ms ići u budućnosti i prije par dana sam sve to škartiral i instaliro Linux Mint 14 kao primarni sustav i prezadovoljan sam.
Nadia beton
Nego citam kakve sve probleme imaju ostali oko aktivacije, krekovanja, antivirusa, itd, itd... moram priznati da sam rahat otkako sam se kutarisao windowsa
HardCore wrote:Koristio sam prije windows 8 pro WMC pa sam s nje presao na Windows 8 Enterprise jer ima vise mogucnosti nego pro, a ev izbjegavam ove security upd sve sam ih hide, a instalirao bitdefender s licencom od 10g xD sad sam rahat >D
Koju mogućnost ima enterprise u odnosu na Pro verziju a da je tebi ona toliko bitna....Hajde kaži nam da i mi znamo...Znam da ima više mogućnosti ali me zanima koja to mogućnost tebi treba a nema je pro verzija....hajde budi dobar...
HardCore wrote:Koristio sam prije windows 8 pro WMC pa sam s nje presao na Windows 8 Enterprise jer ima vise mogucnosti nego pro, a ev izbjegavam ove security upd sve sam ih hide, a instalirao bitdefender s licencom od 10g xD sad sam rahat >D
Koju mogućnost ima enterprise u odnosu na Pro verziju a da je tebi ona toliko bitna....Hajde kaži nam da i mi znamo...Znam da ima više mogućnosti ali me zanima koja to mogućnost tebi treba a nema je pro verzija....hajde budi dobar...
Kakvo je to kurcenje i cemu to ? Jel treba da se i ja napravim mangup i da ovdje leti sve po spisku ? Jel treba to? Naveo sam razlog zasto sam presao na 8icu jedna od njih je "Windows to go" jednog dana ces i ti znati sta je to
POzdrav dali mi neko moze nekako pomoci imam jedan problem napravio sam dvije particije posto na jednoj imam XP bez internet konekcije sa programima na drugu sam instalirao windows 8 ali sad imam problem pri pokretanji nemam uopste izbora da odaberem da startam xp gdje su mi program direktno mi pokrece windows 8 dali ima neki naci da to rijesim
szlava wrote:POzdrav dali mi neko moze nekako pomoci imam jedan problem napravio sam dvije particije posto na jednoj imam XP bez internet konekcije sa programima na drugu sam instalirao windows 8 ali sad imam problem pri pokretanji nemam uopste izbora da odaberem da startam xp gdje su mi program direktno mi pokrece windows 8 dali ima neki naci da to rijesim
Start zaslon Advanced System Settings
klik Settings
klik Advanced System Settings
u Advance tabu > Start up and Recovery, pa Settings
u System Startup, klik Default Operating System:
izaberi Earlier versions of Windows
time to display 90 sec
HardCore wrote:
Kakvo je to kurcenje i cemu to ? Jel treba da se i ja napravim mangup i da ovdje leti sve po spisku ? Jel treba to? Naveo sam razlog zasto sam presao na 8icu jedna od njih je "Windows to go" jednog dana ces i ti znati sta je to
Ma hajde bježi čovječe, ti ne znaš aktivirati Win 8 bez pomoći foruma, pa slobodno mogu reći i bez moje pomoći a da znaš iskoristiti sve mogućnosti Win 8 Enterprise verzije.... , za razliku od tebe ja znam u milimetar prednosti Enterprise verzije u odnosu na Pro verziju....ali nije bolan to poenta moga pitanja, poenta je da mnogi ni Win 7 ne znaju u potpunosti iskoristiti ali su čuli da je Win 8 Enterprise verzija sa najviše mogućnosti pa jednostavno zbog svoje sujete moraju baš tu verziju imati instaliranu na svom računaru....i još nešto, možeš se ti praviti mangup koliko hoćeš, ali sa svojim manguplukom samo sebe zavaravaš....
da li znate da pritiskom na tipku win + Print Scrn napravite sliku desktopa koji se sačuva u folder 'pictures'
Ova animacija je slična ko na android mobitelima
Ne znam je'l samo do chroma jer ga nisam prije koristio ali sad samo njega i koristim umjesto firefoxa .. Ali nece da otvara torrente moram kopirati link pa u exploreru otvoriti .. Moze li se rijesiti to