Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lucazode

#1401 Re: Windows 8

Post by Lucazode »

Qler wrote:
hakazvaka wrote:Jesam li ja jedini ovdje koji osmicu koristi samo da udje na Desktop? :D

Najgore potrosenih 40 dolara prosle godine :(
Ma vidjet ćeš, doći će to sve na svoje. I ja sam koristio samo da uđem na desktop, pa onda tunein radio pa onda mail, pa vrijeme, pa kalendar, pa skontao da ima finih igrica dzabnih za ubiti minutu... Napravit će oni da te prisile da koristis metro :) ili sada znan kao windows design language
Na žalost kako je krenulo ništa ne dolazi na svoje, ja metro i ne gledam (kad se logujem) nego pravac desktop. Možda nekome i koristi ali meni je bio zanimljiv s početka.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#1402 Re: Windows 8

Post by skafiskafsnjak »

I meni samo sluzi da kliknem na desktop :lol:
Felidae

#1403 Re: Windows 8

Post by Felidae »

IMam enterprise verziju instaliranu aktivirana do marta,ako idem samo na exe fajl pro verzije da li ce svi programi ostati instalirani?(nesto se ne sjecam kako bude)I da li cu je moci aktivirati onim kodom?Imam ga nekih par mjeseci(kada je izasao)
Hvala!
savsvoj

#1404 Re: Windows 8

Post by savsvoj »

Qler wrote:
hakazvaka wrote:Jesam li ja jedini ovdje koji osmicu koristi samo da udje na Desktop? :D

Najgore potrosenih 40 dolara prosle godine :(
Ma vidjet ćeš, doći će to sve na svoje. I ja sam koristio samo da uđem na desktop, pa onda tunein radio pa onda mail, pa vrijeme, pa kalendar, pa skontao da ima finih igrica dzabnih za ubiti minutu... Napravit će oni da te prisile da koristis metro :) ili sada znan kao windows design language
Meni je metro na prvu bio super dok nisam pokusao koristiti na vise ekrana i onda kako pokrenes start na jednom ekranu metro ti se pomakne na taj ekran ne bi ni to bi ni to bio problem da samo prebacuje na primary screen ali vako slomi.
harell

#1405 Re: Windows 8

Post by harell »

Ljudi belaj, danas upalio laptop kad imam sta vidit u donjem desnoj cosku stoji watermark :shock: bio mi je aktiviran win i sve do sad u dure bilo, al kapak. I to bas upadljivo kad recimo otvorim chrome to se i dalje vidi, tj. uvjek je u prvom planu, sta god da radim stoji mi, jel se jos nekom ovo desilo s ovim zadnjim updejtom? :sad:
shiljak

#1406 Re: Windows 8

Post by shiljak »

nadam se da se to neće desiti isto i sa microsoft office 2013 :D
Halcyon

#1407 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

harell wrote:Ljudi belaj, danas upalio laptop kad imam sta vidit u donjem desnoj cosku stoji watermark :shock: bio mi je aktiviran win i sve do sad u dure bilo, al kapak. I to bas upadljivo kad recimo otvorim chrome to se i dalje vidi, tj. uvjek je u prvom planu, sta god da radim stoji mi, jel se jos nekom ovo desilo s ovim zadnjim updejtom? :sad:
Kako si bio aktiviran prije nego ti se WM pojavio?
harell

#1408 Re: Windows 8

Post by harell »

Halcyon wrote:
harell wrote:Ljudi belaj, danas upalio laptop kad imam sta vidit u donjem desnoj cosku stoji watermark :shock: bio mi je aktiviran win i sve do sad u dure bilo, al kapak. I to bas upadljivo kad recimo otvorim chrome to se i dalje vidi, tj. uvjek je u prvom planu, sta god da radim stoji mi, jel se jos nekom ovo desilo s ovim zadnjim updejtom? :sad:
Kako si bio aktiviran prije nego ti se WM pojavio?
Dosao mi je neki aktivator u paketu sa torrenta ugl citao sam komentare i raja govori da radi, i ja ga iskoristio i meni dobro, cak sam dobio i wmc key na mail ali sam zakasnio 2 dana da ga tako aktiviram :sad:
ExNihilo

#1409 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Dobro je, nije preko WMC :D
saja_dj

#1410 Re: Windows 8

Post by saja_dj »

Pokrenuo sam onaj upgrade assistant i kad sam dosao do checkout-a i platio putem paypal-a, zakucao je na "processing" jako dugo. Nisa dobio nikakve mailove izuzev paypal-ov da je transakcija na pendingu? Kako sam skontao trebao sam dobiti odmah i od MS-a kako da skinem softver.

Gdje sad, kako sta? MS BIH ne radi, da li rade sutra? Valjda nije do kraja sve proslo ali necu ponovo da "kupujem" dok mi paypal ne vrati ove pare (pare skinute, sad u medjuprostoru na PP)
Teufik

#1411 Re: Windows 8

Post by Teufik »

Jesi li dobio kljuc od Microsofta?
Ja sam cekao 7 dana da mi prodje transakcija na Paypalu.
saja_dj

#1412 Re: Windows 8

Post by saja_dj »

Nista od MS-a. Samo od paypal-a da je transakcija na "pending".
shiljak

#1413 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ako je pending to znači da nisu dobili novac, zato ti nisu poslali ni ključ - logično :D
Teufik

#1414 Re: Windows 8

Post by Teufik »

shiljak wrote:ako je pending to znači da nisu dobili novac, zato ti nisu poslali ni ključ - logično :D
Al ja sam odmah dobio kljuc.Napisah da je pending trajao 7 dana.
shiljak

#1415 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ne znam šta je onda to bilo, neki bug, opterećenje.. mada ništa novo od Microsofta :D
saja_dj

#1416 Re: Windows 8

Post by saja_dj »

shiljak wrote:ne znam šta je onda to bilo, neki bug, opterećenje.. mada ništa novo od Microsofta :D
MS ko MS... Evo danas mi stoji cancelled. Nista sad cu pokusat direktno preko kartice.

edit: proslo :D
Pokerboy11

#1417 Re: Windows 8

Post by Pokerboy11 »

Dali se kome desilo da pored aplikacije koja se placa pise try it ? :D Ja kliknuo i instaliralo je uredno i koristim aplikaciju, do kad ne znam. Ali evo opet otisao na tu aplikaciju nema ta opcija, a evo ni kod ostalih da vidim.

P.S Jel ko kupovao aplikacije iskustvo :D ? Meni izbaci US kao drzavu mislim da moram u kontrol panel da promijenim to.
shiljak

#1418 Re: Windows 8

Post by shiljak »

pa try it znači da je "demo". Dobiješ par nivoa i onda moraš kupiti.. Kod android marketa nema demo/full da se odabere, nego imaš posebnu aplikaciju za full a posebnu za demo
saja_dj

#1419 Re: Windows 8

Post by saja_dj »

Je li radi jos ova ponuda za besplatan dodatak Media Centra? Izbaci mi gresku kada unesem mail.
harell

#1420 Re: Windows 8

Post by harell »

saja_dj wrote:Je li radi jos ova ponuda za besplatan dodatak Media Centra? Izbaci mi gresku kada unesem mail.
Ne radi :sad:

Edit: u stvari radi al ako imas licenciran win
saja_dj

#1421 Re: Windows 8

Post by saja_dj »

harell wrote:
saja_dj wrote:Je li radi jos ova ponuda za besplatan dodatak Media Centra? Izbaci mi gresku kada unesem mail.
Ne radi :sad:

Edit: u stvari radi al ako imas licenciran win
Pa imam sad sam uzeo win 8 pro ovu ponudu za 40$. Ali ne prolazi mi "zahtjev" na stranici "Add features".
shiljak

#1422 Re: Windows 8

Post by shiljak »

kako da skinem trial verziju windowsa 8?

edit. dok sam kucao post skontam da sam trebao proguglat ali već bilo kasno :D
Point.

#1423 Re: Windows 8

Post by Point. »

Eh, ovako.....Prosle hefte mi se sjebe laptop sa W7 i sad mu nema spasa (ne prepoznaje harddisk, kaput) te kontam da uzmem novi laptop. Ima jedan sto mi je zapeo za oko al caka je sto je na njemu W8 vec instaliran. Pa bih vas, koji su vec instalirali ovo, da priupitam jel se mogu instalirati programi na W8 koji su mi radili na W7 (skinuti sa neta, ne kupljeni) kao npr, Photoshop, Illustrator, Office, VLC, WinRar, Daemon Tools i par igrica Football i Fifa-manager 11? Te programe imam sacuvano sve na eksternom USB-u, za nedaj Boze slucaj kao sto mi se desio sa rahmetli starim kompom.
Mozda je pitanje malo paglu al halalite. :)
harell

#1424 Re: Windows 8

Post by harell »

Point. wrote:Eh, ovako.....Prosle hefte mi se sjebe laptop sa W7 i sad mu nema spasa (ne prepoznaje harddisk, kaput) te kontam da uzmem novi laptop. Ima jedan sto mi je zapeo za oko al caka je sto je na njemu W8 vec instaliran. Pa bih vas, koji su vec instalirali ovo, da priupitam jel se mogu instalirati programi na W8 koji su mi radili na W7 (skinuti sa neta, ne kupljeni) kao npr, Photoshop, Illustrator, Office, VLC, WinRar, Daemon Tools i par igrica Football i Fifa-manager 11? Te programe imam sacuvano sve na eksternom USB-u, za nedaj Boze slucaj kao sto mi se desio sa rahmetli starim kompom.
Mozda je pitanje malo paglu al halalite. :)
Pa bolan pokusaj popravit taj gdje ces za nov komp davat pare.

Sto se tice programa ja mislim da bi trebalo sve radit, eventualno mozda ako za neki ima najnovija verzija moraces skinut ako ne mogne ta koju imas, za igrice ne znam al nebi trebalo bit problema, mozda neki error nesto al eto valjda ce se javit neko ko bolje zna :-D
ExNihilo

#1425 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Ma radi sve.
Post Reply