Windows 8
Moderator: Benq
- shiljak
#1201 Re: Windows 8
ima li kakva aktivacija za ovaj office 2013 rtm? Pokušao na sve načine ali uvjek traži da uneš key.. 
- ExNihilo
#1202 Re: Windows 8
Telefonski preko skype.shiljak wrote:ima li kakva aktivacija za ovaj office 2013 rtm? Pokušao na sve načine ali uvjek traži da uneš key..
- shiljak
#1203 Re: Windows 8
kod mene nema te opcije
Samo da pojasnim, necu da aktiviram da mi bude trial, nego da ostane za stalno 
- ExNihilo
#1204 Re: Windows 8
shiljak wrote:kod mene nema te opcije
Ovako.
Moraš prvo naći neki key, potraži na TPB u komentarima ili na forumima. Isključi internet, ubaci key. Neće moći aktivirati, jer nema konekcije. Izađi, ponovo uđi - ponudit će ti aktivaciju preko telefona. Onda preko skype nazoveš UK, toll-free je poziv, al ne znam napamet broj
p.s. I jeste za stalno.
- shiljak
#1205 Re: Windows 8
ok probam
Treba li šta još zablokirati nakon aktivacije, da ne bi kasnije skontali da mi nije legalno?
- shiljak
#1206 Re: Windows 8
evo problem 
Nazovem preko skype-a, i sad moram odabrati tipku "1" da mi ode u meni, ja kliknem ali mi ne prepoznaje unos??
Nazovem preko skype-a, i sad moram odabrati tipku "1" da mi ode u meni, ja kliknem ali mi ne prepoznaje unos??
- ExNihilo
#1207 Re: Windows 8
Možda klikneš na tastaturi, a trebao bi na skype brojčaniku ?shiljak wrote:evo problem
- ExNihilo
#1208 Re: Windows 8
shiljak wrote:ok probamTreba li šta još zablokirati nakon aktivacije, da ne bi kasnije skontali da mi nije legalno?
Ne treba ništa, radi ko sat, update normalno fercera. K'o da si kupio.
-
niho92
#1209 Re: Windows 8
Raja, kad pustim film onako sa prevodom, u bilo kojem playeru sva slova su ok, osim ono Č i Ć, nece da mi prikaze....etoo jel zna neko zbog cega je to da ne citam nekako one znakove, mislim nije toliko da mi smeta ali ipak bih volio preciznost 
- mirsek
#1210 Re: Windows 8
Treba mi pomoć...
Dakle dobio sam wmc ključ na mail i skidam trial verziju win 8 sa oficijelne stranice...Pošto imam stariji laptop sa intel pentium centrino M 1.86 GHz i 1 GB rama da li će mi raditi bez problema windows 8 ili da ostanem na xp-u..?
Da li win 8 kao i 7 ima vec instalirane drajvere za vecinu hardvera da mi se ne desi da mi ne radi mrezna karta poslije instalacije pa da ne mogu nista updejtovati ??
Hvala unaprijed..
Dakle dobio sam wmc ključ na mail i skidam trial verziju win 8 sa oficijelne stranice...Pošto imam stariji laptop sa intel pentium centrino M 1.86 GHz i 1 GB rama da li će mi raditi bez problema windows 8 ili da ostanem na xp-u..?
Da li win 8 kao i 7 ima vec instalirane drajvere za vecinu hardvera da mi se ne desi da mi ne radi mrezna karta poslije instalacije pa da ne mogu nista updejtovati ??
Hvala unaprijed..
- ExNihilo
#1211 Re: Windows 8
mirsek wrote:Treba mi pomoć...
Hvala unaprijed..
Ostani na XP.
-
Saka
#1212 Re: Windows 8
Promijeni encoding jezičkog fajla u UTF-8 pa probaj onda.Sliver wrote:probavao sam izmjenom jezicnog koda, ali mi nije uspjevalo. Najbrze rjesenje, mozda ne i idealno mi je da otvorim u notepadu i ubacim afrikate, ali to jedino radim ukoliko prevod nije uradjen s c z s.. umjesto čžš.niho92 wrote:Raja, kad pustim film onako sa prevodom, u bilo kojem playeru sva slova su ok, osim ono Č i Ć, nece da mi prikaze....etoo jel zna neko zbog cega je to da ne citam nekako one znakove, mislim nije toliko da mi smeta ali ipak bih volio preciznost
-
Saka
#1213 Re: Windows 8
Radiće ali ne očekuj neke performanse. Imam jedan laptop sa Pentium M 1.6MHz i 1GB RAM-a na kojem je sedmica. Radi ali se malo pati, baš sam mu danas povećao RAM na 1.5GB i osjeti se razlika. Osmica inače radi čak i bolje na svemu gdje sedmica radi.mirsek wrote:Treba mi pomoć...
Hvala unaprijed..
- mirsek
#1214 Re: Windows 8
A sto se tice drajvera jel dobar kao i 7 da ipak probam...I da li moram iz biosa sa cd pokretati instalaciju ili ide iz xp direktno ?Saka wrote:Radiće ali ne očekuj neke performanse. Imam jedan laptop sa Pentium M 1.6MHz i 1GB RAM-a na kojem je sedmica. Radi ali se malo pati, baš sam mu danas povećao RAM na 1.5GB i osjeti se razlika. Osmica inače radi čak i bolje na svemu gdje sedmica radi.mirsek wrote:Treba mi pomoć...
Hvala unaprijed..
-
Saka
#1215 Re: Windows 8
To za drajvere zavisi koji je laptop, kako je podržan, nećeš znati dok ne probaš ali očekuj probleme kao i sa svakim OS-om.
Uvijek je bolje čista instalacija nego upgrade tako da bootaj sa diska.
- shiljak
#1216 Re: Windows 8
office 2013
Evo ovako. Dodao sam novi ključ, zatim kod aktivacije telefonom ja sam sve upisao brojeve i na kraju mi "rekla" da sam zrtva pritaterije
Dakle taj ključ koji sam koristio valjda je već blokiran. Sada mi je nastavljen trial period do 17-tog pa neću više probavati do tad...
imao bi jedino pitanje kako dodati novi ključ, ima li i za to caka? Pošto mi sada stoji opcija za poziv, ali nema unosa ključa ili izmjene.
Evo ovako. Dodao sam novi ključ, zatim kod aktivacije telefonom ja sam sve upisao brojeve i na kraju mi "rekla" da sam zrtva pritaterije
Dakle taj ključ koji sam koristio valjda je već blokiran. Sada mi je nastavljen trial period do 17-tog pa neću više probavati do tad...
imao bi jedino pitanje kako dodati novi ključ, ima li i za to caka? Pošto mi sada stoji opcija za poziv, ali nema unosa ključa ili izmjene.
- mirsek
#1217 Re: Windows 8
Saka wrote:To za drajvere zavisi koji je laptop, kako je podržan, nećeš znati dok ne probaš ali očekuj probleme kao i sa svakim OS-om.
Imam dell 6000, evo sad sam probao sa win 8 od prijatelja preko deamona (dok se ovaj moj trial skida sa neta) pokrenuti direktno iz xp instalaciju i prijavi mi da mi je procesor ispod 1 GHz sto je minimum i otkaze instalaciju...Doduse i radi mi kad je bez opterecenja na 800 mhz jer je napravljen da čuva bateriju ali na 100% opterecenja radi na 1.8 GHz...Valjda u instalaciji preko biosa ne bude ova greska...
-
Saka
#1218 Re: Windows 8
I kod mene je Dell, samo Latitude D600. Sa Dell-om su uvijek problemi s drajverima, pogotovo sa starijim modelima.
Ne znam, kažem ti osmicu nisam još probao na tom starom laptopu ali sedmica radi, a ako sedmica radi trebala bi i osmica.
Ne znam, kažem ti osmicu nisam još probao na tom starom laptopu ali sedmica radi, a ako sedmica radi trebala bi i osmica.
- ExNihilo
#1219 Re: Windows 8
Moraš naći ključ koji nije blacklistan.shiljak wrote:office 2013
Možeš promijeniti ključ. Ideš u control panel pa remove programs, desni klik na office 2013 i change key

-
Saka
#1220 Re: Windows 8
Ma nađem ja na kraju sve drajvere koji postoje, ali kod Dell-a je situacija da imaju neke specifične hardvere koje jednostavno ne podržavaju dalje od OS-a koji je došao uz kompjuter. I za njih nema drajvera niti ga ikakav tool može naći. Recimo trenutno za Latitude E6400 nema drajvera za čitač otiska prsta za 64-bitni Windows i možeš se na glavu popeti ali to neće raditi. Tako isto i Ericssonov ugrađeni 3G modem.
A za WiFi kartice ne bi trebalo biti većih problema.
A za WiFi kartice ne bi trebalo biti većih problema.
- shape of despair
#1221 Re: Windows 8
Da li microsoft moze ugasiti ključeve kojima smo aktivirali win8 pro MC,ono tipa black list?
- ExNihilo
#1222 Re: Windows 8
Mislim da je to moguća opcija za ove što su iskoristili propust pa besplatno klepili licencu. Vidjet ćemoshape of despair wrote:Da li microsoft moze ugasiti ključeve kojima smo aktivirali win8 pro MC,ono tipa black list?
- shape of despair
#1223 Re: Windows 8
Sam sam rekao na ovoj temi da ključ za MC postaje win8 pro ključ ali ne postaje. Danas sam se uvjerio kada sam instalirao prijatelju Win8 pro. Čisto iz znatiželje sam pokušao aktivirati sa "svojim ključem" i dobio poruku ovaj se ključ može samo koristiti za proširenje win8 pro sistema,što znači da smo na staklenim nogamaEllinor wrote:Mislim da je to moguća opcija za ove što su iskoristili propust pa besplatno klepili licencu. Vidjet ćemoshape of despair wrote:Da li microsoft moze ugasiti ključeve kojima smo aktivirali win8 pro MC,ono tipa black list?
- ExNihilo
#1224 Re: Windows 8
Zar nisi rekao da si obarao svoj sistem i da je aktivacija upalila sa istim ključem?shape of despair wrote:Sam sam rekao na ovoj temi da ključ za MC postaje win8 pro ključ ali ne postaje. Danas sam se uvjerio kada sam instalirao prijatelju Win8 pro. Čisto iz znatiželje sam pokušao aktivirati sa "svojim ključem" i dobio poruku ovaj se ključ može samo koristiti za proširenje win8 pro sistema,što znači da smo na staklenim nogamaEllinor wrote:Mislim da je to moguća opcija za ove što su iskoristili propust pa besplatno klepili licencu. Vidjet ćemoshape of despair wrote:Da li microsoft moze ugasiti ključeve kojima smo aktivirali win8 pro MC,ono tipa black list?
- Halcyon
#1225 Re: Windows 8
WMC ključ ostaje WMC ključ, dakle ne postaje retail ključ za Windows 8 Pro. Microsoft može blokirati svaki ključ (pa i onaj kupljen legalno), ali sumnjam da će to raditi. Da su htjeli raditi bilo šta po tom pitanju, do sada bi to napravili, tj. ne bi dopustili aktivaciju novim sistemima i dijelili ključeve tek tako.