Windows 8.1. ne prepoznaje mp3 format

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
DanteX

#1 Windows 8.1. ne prepoznaje mp3 format

Post by DanteX »

Imam jedan mali problem oko WMP i .mp3 fajlovima, pa ko može pomoći oko toga bio bih jako zahvalan :)

Kada skinem muziku, tačnije konvertujem je sa neke stranice u .mp3 format u download folderu mi se pojavi fajl muzike. Ali samo fajl, ne piše u kojem formatu. Da bih je otvorio moram ići na "opet with..." pa onda izabrati WMP pored spiska drugih programa. A pored imena fajla stoji ikonica u obliku bijelog papira. Moram napomenuti da se radi o Windowsu 8.1.
Da bi pisalo na kraju imena pjesme .mp3 format, moram kliknuti na rename i samo dopisati .mp3 i odmah mi se pojavi ikonica WMP (ikonica sa slušalicama) i radi normalno, bez nekih "open with..." peglancijama.

To mi se sada počelo pojavljivati, a prošlog vikenda nije. Ne znam o čemu je problem :?

Hvala unaprijed :)
Praetorious

#2 Re: Windows 8.1. ne prepoznaje mp3 format

Post by Praetorious »

Očito da taj konverter koji koristiš ne upisuje ekstenziju iza naziva fajla. Probaj pročaćkati po njegovim postavakama ili koristi nešta drugo, npr. FormatFractory. Po opisu problema je očito da ti Win reprodukuje mp3, ali da moraš ručno dodavati ekstenziju, dakle, problem najvjerovatnije nije u codecima. Ipak, ako već nisi, instaliraj najnoviji codec-pack, ja (iz hiljadugodišnjeg iskustva) preporučujem K-Lite, koji sadrži sve što korisniku treba.
Post Reply