Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#1 Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Pozdrav forumaši,
Treba meni sada jedna pomoć. Naime kupio sam laptop polovan i na njemu ima licenca od Windows 7 pro izdanja. Firma koja mi je isporučila laptop stavila je u njega Windows 7 ultimate i javlja mi sada da je to nelegalna kopija te bih želio da instaliram novi windows 7 pro i da ga aktiviram već postojećom licencom. Međutim ima caka. Ne mogu nigdje da nađem čisti windows 7 pro da skinem bez bilo kakavih aktivatora i sl. Torrent ne dolazi u obzir. Microsoftova stranica pruža tu mogućnost međutim traži da unesem licencni ključ. Kada to uradim izbaci poruku da je to OEM verzija i da se obratim svom dobavljaču a pošto je laptop iz Njemačke a ovlašteni diler u Munchenu poslao sam im mail ali dobio odgovor na njemačkom i koliko sam razumio pišu o nečem sasvim drugom (neko čiščenje virusa što uopšte nisam tražio). Dakle, meni samo treba čisti windows 7 pro x64 (setup) bez bilo kakavih modifikacija i aktivacija i ako neko zna neka postavi link jer ja ne mogu to nigdje naći.
Hvala unaprijed.
Treba meni sada jedna pomoć. Naime kupio sam laptop polovan i na njemu ima licenca od Windows 7 pro izdanja. Firma koja mi je isporučila laptop stavila je u njega Windows 7 ultimate i javlja mi sada da je to nelegalna kopija te bih želio da instaliram novi windows 7 pro i da ga aktiviram već postojećom licencom. Međutim ima caka. Ne mogu nigdje da nađem čisti windows 7 pro da skinem bez bilo kakavih aktivatora i sl. Torrent ne dolazi u obzir. Microsoftova stranica pruža tu mogućnost međutim traži da unesem licencni ključ. Kada to uradim izbaci poruku da je to OEM verzija i da se obratim svom dobavljaču a pošto je laptop iz Njemačke a ovlašteni diler u Munchenu poslao sam im mail ali dobio odgovor na njemačkom i koliko sam razumio pišu o nečem sasvim drugom (neko čiščenje virusa što uopšte nisam tražio). Dakle, meni samo treba čisti windows 7 pro x64 (setup) bez bilo kakavih modifikacija i aktivacija i ako neko zna neka postavi link jer ja ne mogu to nigdje naći.
Hvala unaprijed.
-
bluesjunior
#2 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Pošto imaš ključ za aktiviranje bilo kakav medij sa Win 7 Pro će odgovarati...znam da nije baš direktna pomoć al eto...
- crnivrag
#3 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
http://mirror.corenoc.de/digitalriverco ... so.torrent
Čisti .iso file, iako je torrent, skida original verziju bez aktivatora i sl., i u pitanju je Windows 7 Proffesional x64 sa uključenim SP1.
Čisti .iso file, iako je torrent, skida original verziju bez aktivatora i sl., i u pitanju je Windows 7 Proffesional x64 sa uključenim SP1.
-
Mega Man X
#4 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Imam ti ja program koji može skinuti oficijelne verzije Windows operativnih sistema i Office paketa.
Samo što nekim razlogom ne može se više skinuti Windows 7 i Office 2007/2010 na trenutnoj verziji programa, jer izgleda da je Microsoft ukinuo download pageove. Ako si zainteresovan, javi mi u PP.
Samo što nekim razlogom ne može se više skinuti Windows 7 i Office 2007/2010 na trenutnoj verziji programa, jer izgleda da je Microsoft ukinuo download pageove. Ako si zainteresovan, javi mi u PP.
-
ke_ma
#5 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
dobar ti ovaj torentcrnivrag wrote:http://mirror.corenoc.de/digitalriverco ... so.torrent
- crnivrag
#6 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Mora se spasiti file, pa onda pokrenuti, inače u browswru otvara samo metadata i čudne simbole.ke_ma wrote: dobar ti ovaj torent
-
ke_ma
#7 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
TESLA_EDISON wrote:Pozdrav forumaši,
Hvala unaprijed.
Zašto nećeš torrent jer ga možeš odmah dobiti i zašto ti treba baš čisti win7 pro kada ne možeš da dođeš do ključa
Puno ti je lakše da makneš ključ zbog kojeg ti govori da je nelegalna kopija,pa poslije aktiviraš ponovo sa nekim ativatorom
Neki je problem na stranici gdje se skidaju ti čisti windowsi,pa ako proradi,link stiže
-
ke_ma
#8 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Samo za tebe i Teslu(ako hoće),torent fajl bez nekakvih hijeroglifacrnivrag wrote:Mora se spasiti file, pa onda pokrenuti, inače u browswru otvara samo metadata i čudne simbole.ke_ma wrote: dobar ti ovaj torent
Spremi negdje na sigurno mjesto,može ti zatrebati ako budeš kupovo laptop iz germanije
- Tesla Edison
#9 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Nisi me skontao. Imam licencu samo mi treba čisti Win setup.ke_ma wrote:TESLA_EDISON wrote:Pozdrav forumaši,
Hvala unaprijed.
Zašto nećeš torrent jer ga možeš odmah dobiti i zašto ti treba baš čisti win7 pro kada ne možeš da dođeš do ključa
Puno ti je lakše da makneš ključ zbog kojeg ti govori da je nelegalna kopija,pa poslije aktiviraš ponovo sa nekim ativatorom
Neki je problem na stranici gdje se skidaju ti čisti windowsi,pa ako proradi,link stiže
- Tesla Edison
#10 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
E hvala.ke_ma wrote:Samo za tebe i Teslu(ako hoće),torent fajl bez nekakvih hijeroglifacrnivrag wrote:Mora se spasiti file, pa onda pokrenuti, inače u browswru otvara samo metadata i čudne simbole.ke_ma wrote: dobar ti ovaj torenthttps://www.sendspace.com/file/86p6no
Spremi negdje na sigurno mjesto,može ti zatrebati ako budeš kupovo laptop iz germanije
-
ke_ma
#11 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... d/windows7TESLA_EDISON wrote:Nisi me skontao. Imam licencu samo mi treba čisti Win setup.ke_ma wrote:TESLA_EDISON wrote:Pozdrav forumaši,
Hvala unaprijed.
- Tesla Edison
#12 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ne može se dobiti sa OEM licencom. Šalju me dobavljaču da mi daju recovery DVD a dobavljač je Švabo. Zati mi se to iskomplikovalo 
-
ke_ma
#13 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Neka je greška na stranici odakle se može skinuti win bez traženja ključa..TESLA_EDISON wrote:Ne može se dobiti sa OEM licencom. Šalju me dobavljaču da mi daju recovery DVD a dobavljač je Švabo. Zati mi se to iskomplikovalo
Kad proradi,postavljam link..
Ovaj torent što sam postavio je 1000% čist ...uzet je sa njihove stranice..ne znam zašto govoriš,bez torenta
- Tesla Edison
#14 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ma iz par razloga. Prvo dosta koristim internet bankarstvo i ti sa torenta su često modifikovani sa ubačenim backdoor-om a sa tim se ne smijem baš igrati. Drugi je razlog taj što želim na poslu to da skinem a ovdje je onemogućen torrnet odnosno bilo koja P2P veza.ke_ma wrote:Neka je greška na stranici odakle se može skinuti win bez traženja ključa..TESLA_EDISON wrote:Ne može se dobiti sa OEM licencom. Šalju me dobavljaču da mi daju recovery DVD a dobavljač je Švabo. Zati mi se to iskomplikovalo
Kad proradi,postavljam link..
Ovaj torent što sam postavio je 1000% čist ...uzet je sa njihove stranice..ne znam zašto govoriš,bez torenta
Haj taj link ako proradi javni
- diablobih
#15 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ocigledno ne znas sta je torrent, nego mislis da je sve "virus je torrent"
Pa skini ga kuci, skeniraj, radi mu sta hoces, i onda ga prebaci pomocu usb na posao.
-
ke_ma
#16 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Postavljam
,ako nisu sje*ali i ovaj izvor..
EDIT
Nema sedmice sa ovog mjesta,samo osmica i desetka..
A,i da je bio link i da si skinuo iso fajl,mislim da ga ne bi mogao otključati sa tom licencom jer se radi o OEM licenci..
Znači,ponovo peglanje sa germanijom da ti šalju recovery dvd,ili skineš iso preko torenta i upotrijebiš neki aktivator a ako nećeš te aktivatore,
možeš i preko skajpa..
EDIT
Nema sedmice sa ovog mjesta,samo osmica i desetka..
A,i da je bio link i da si skinuo iso fajl,mislim da ga ne bi mogao otključati sa tom licencom jer se radi o OEM licenci..
Znači,ponovo peglanje sa germanijom da ti šalju recovery dvd,ili skineš iso preko torenta i upotrijebiš neki aktivator a ako nećeš te aktivatore,
možeš i preko skajpa..
Last edited by ke_ma on 27/01/2018 17:26, edited 1 time in total.
- crnivrag
#17 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ovaj link što sam ti postavio je jedini originalni iso file koji nije diran, samo što je postavljen u formu torrent-a, ali je 100% čist i nije modifikovan na bilo koji način, a skinut je sa web stranice windowsiso.net, gdje se nalaze sve verzije iso fajlova koji nisu modifikovani i svih verzija Windows sistema od Windows-a 7 do Windows-a 10.
- Tesla Edison
#18 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
E hvala puno. Probam pa javim.crnivrag wrote:Ovaj link što sam ti postavio je jedini originalni iso file koji nije diran, samo što je postavljen u formu torrent-a, ali je 100% čist i nije modifikovan na bilo koji način, a skinut je sa web stranice windowsiso.net, gdje se nalaze sve verzije iso fajlova koji nisu modifikovani i svih verzija Windows sistema od Windows-a 7 do Windows-a 10.
- Tesla Edison
#19 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ma znam sta je torrent ali sve mi je licencirano pa imam neki animozitet prema torrentu. Koristim ove legalne torente dosta. Piratebay rijetko osim kada mi žena navali da neku seriju skine pa onda se nakanim a od software-a nista ne skidam sa njega. Gledam legalno da kupujem a ako je preskupo trazm besplatne alternative.diablobih wrote:Ocigledno ne znas sta je torrent, nego mislis da je sve "virus je torrent"Pa skini ga kuci, skeniraj, radi mu sta hoces, i onda ga prebaci pomocu usb na posao.
- triconja
#20 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Reko da nije lola sto je neki dan bio u istom taksiju ko i ja, kae kupio dva laptopa iz germanije djeci, valjda ih neko mazno cim su jeftini bili ali jedina razlika je sto ovi imaju licenciran w10.
Jel i laptop iz uvodnog posta maznut?
- radiša
#21 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Kupovo bi i ja da radim u telekomu a nista ne radim te primam platu 2 miljeTESLA_EDISON wrote:Ma znam sta je torrent ali sve mi je licencirano pa imam neki animozitet prema torrentu. Koristim ove legalne torente dosta. Piratebay rijetko osim kada mi žena navali da neku seriju skine pa onda se nakanim a od software-a nista ne skidam sa njega. Gledam legalno da kupujem a ako je preskupo trazm besplatne alternative.diablobih wrote:Ocigledno ne znas sta je torrent, nego mislis da je sve "virus je torrent"Pa skini ga kuci, skeniraj, radi mu sta hoces, i onda ga prebaci pomocu usb na posao.
Strpi se jos malo pa ces skidat ko i ostala sirotinja sa torenta sve,nema nista ljepse.
- Tesla Edison
#22 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
ako nemaš šta pametno reći, odj*bi sa moje teme!radiša wrote:Kupovo bi i ja da radim u telekomu a nista ne radim te primam platu 2 miljeTESLA_EDISON wrote:Ma znam sta je torrent ali sve mi je licencirano pa imam neki animozitet prema torrentu. Koristim ove legalne torente dosta. Piratebay rijetko osim kada mi žena navali da neku seriju skine pa onda se nakanim a od software-a nista ne skidam sa njega. Gledam legalno da kupujem a ako je preskupo trazm besplatne alternative.diablobih wrote:Ocigledno ne znas sta je torrent, nego mislis da je sve "virus je torrent"Pa skini ga kuci, skeniraj, radi mu sta hoces, i onda ga prebaci pomocu usb na posao.
![]()
Strpi se jos malo pa ces skidat ko i ostala sirotinja sa torenta sve,nema nista ljepse.
- Tesla Edison
#23 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Dobio fisklani račun, garanciju 2 godine, sve regulara. Nisam još jedino provjeravao carinski list ali ako ima fiskalni, meni dovoljnotriconja wrote:Reko da nije lola sto je neki dan bio u istom taksiju ko i ja, kae kupio dva laptopa iz germanije djeci, valjda ih neko mazno cim su jeftini bili ali jedina razlika je sto ovi imaju licenciran w10.![]()
![]()
![]()
- radiša
#24 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Halo telekomovac,teslaTESLA_EDISON wrote: ako nemaš šta pametno reći, odj*bi sa moje teme!
nije ti ovo telekom pa da privatizujes sta hoces,ako si otvorio temu ne znaci da je forum tvoj.
- soul_eclipse
#25 Re: Windows 7 pro x64 čisti download, bez aktivatora i sl.
Ja bi presao na Win 7 ili 8.1 ali na tim Operativnim sistemima samo meni ne radi igra FIFA 18(sve sam zivo probao ali nece)
,nekako su oni po meni najbolji OS ,dok je WIN 10 prenatrpan stvarima koje nisu potrebne i bezveze uzmaju memorije,CPU ...etc