Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vijetnamac13 wrote:ma pricekat cu, jbg
a volio bih pokrenuti, odoh sutra na odmor koji dan pa me kopka da vidim veceras
Ima rješenje navodno, ali i meni kasno sada se zezati jer izgleda treba vremena.
I found a way to get the boot.wim-
1. Install ESD Decryptor
2. Go to C://$Windows.~bt//sources.
3. Find install.wim in that folder, and copy it to the ESD Decryptor folder
4. After copying, run Decryptor as admin (It takes 1-5 min to load, depending upon your system)
5. Choose option no. 4 and wait for 20-30 minutes, and an ISO file will be created in the same directory.
6. Mount Windows 10 and ENJOY!!!!
ja napravio ali pise 10240
Prenio sam boot.wim sa instalacionog win 8.1 DVD-ija u ovaj folder od win 10 i krenula je instalacija, ali onda javi se problem kako ne može da kreira folder za instaliranje i odem na microsoftovu stranicu i kažu da je moguće da prilikom skidanja update-a preskoči neke fileove pa je poželjno da se skidanje obnovi.
Pomjeren mi odlazak za kraj dana i odem u control da chekujem update. Pise mi odjednom win10 ready, get ready - tako nekako
nisam nista isao na setup i slicno, sam mi je racunar to ponudio
i kao krene download i traje pola minute xD
i ugasi ti se racunar i krece instalacija u tri faze
kopiranje instalacija i konfiguracija
to traje vise od sat vremena, ne znam tacno jer sam ja izasao prosetati dok nije se instaliralo
kad konacno uradi par restarta i pokrene se skoro sve je nastimano ako kliknes use express settings
meni radi odlicno i bez stekanja
odmah sam uradio i update i skinulo mi neke dvije zakrpe
update nije bio u control panelu vec u settingsu kojem su sada ocito posvetili vise paznje
ovaj taskbarmi malo lici na ubuntu
edge mi radi, jos nisam mjerio brzinu
sve mi je sacuvano
ne svidja mi se sto mi explorer ne otvara my computer vec nesto lijevo u odnosu na najcesce koristene fajlove
imam pitanje
mogu li ja obrisati folder old.windows?
i moj je savjet da pricekate dok vam racunar ne ponudi, imam dva laptopa i samo sam se bespotrebno zajebavao na jednom kad mi drugi eo sve sam sredi samo pricekao
Edge je fantastican browser definitivno i puno ljepse izgleda od Chrome-a. Izgleda mi i brzi, a o interfejsu da ne pricam. Problem je sto extenzije nisu dostupne tako da je barem meni za sada beskoristan.
Uspio sam pokrenuti download. Deinstalirao sam Daemon Tools, koji očito pravi probleme, i onda pokrenuo update preko cmd-a, što je objavio kolega s prethodne strane. Eto, sada sačekati da odradi svoje, pa ću vidjeti kako će se ponašati.
Zavisi je li ti original trenutni Windows (7 ili 8 ) ili ne
Ako jeste, dobiješ Win10 džaba
Ako nije, dobiješ Win10 trial na godinu dana (to će biti posljednji Insider Build)
Averus wrote:Zavisi je li ti original trenutni Windows (7 ili 8 ) ili ne
Ako nije, dobiješ Win10 trial na godinu dana (to će biti posljednji Insider Build)
I još jednom:
Objašnjeno fino ko šta dobija...
Pa ne moras se odmah ljutiti. Nisam češljao temu...
A šta ja dobijam, iako imam piratsku verziju Windows 7, kad odem na Microsoft-ovu stranicu i pokrenem provjeru jel orginalan windows ili nije dobijem ovo dole na slikama.
A šta ja dobijam, iako imam piratsku verziju Windows 7, kad odem na Microsoft-ovu stranicu i pokrenem provjeru jel orginalan windows ili nije dobijem ovo dole na slikama.
Nije originalan i nećeš moć aktivirat Windows 10. Poenta je u ključu, ako nemaš valjan ključ nema ni validne aktivacije Windowsa 10. Pa masa Windowsa 8 su aktivirani KMS metodom i između njih i nekog fakat legalnog KMS sistema nema apsolutno nikakve razlike ali kad krene aktivacija Windowsa 10, tuta.
Dakle samo ako imaš legalan ključ u tom slučaju će i aktivacija bit uredna, sve ostalo je gubljenje vremena.
obrisat cu za nekoliko dana dok vidim kako fercera
imam problem sa skrolanjem
poslije gasenja racunara mi se vrati na prijasnje stanje i svaki put moram ponovo ukljuciti da mi radi scrol na laptopu tako da vucem jednim prstom