Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AstorH wrote:Ja budala ljudi jbte.
Pa kako vas tako lako kupe na te nove verzije windowsa.
De ba malo se obrazujte oca mu jbm.
Meni je win 3.11 najbolji. Ne zahtjeva jak hw, nema virusa vise za njega, a posto ima rezoluciju 320x240 ona gumica u paintu mi dodje na 24'' monitoru ko' plocica u kupatilu i mogu brzo da izbrisem ako pogrijesim kad crtam neke sheme jer eplan je navlakusa i u paintu mozes crtati sheme...
AstorH wrote:Ja budala ljudi jbte.
Pa kako vas tako lako kupe na te nove verzije windowsa.
De ba malo se obrazujte oca mu jbm.
Meni je win 3.11 najbolji. Ne zahtjeva jak hw, nema virusa vise za njega, a posto ima rezoluciju 320x240 ona gumica u paintu mi dodje na 24'' monitoru ko' plocica u kupatilu i mogu brzo da izbrisem ako pogrijesim kad crtam neke sheme jer eplan je navlakusa i u paintu mozes crtati sheme...
becho2150 wrote:
kad budes koristio pravi Linux a ne te derivate kao sto je Ubuntu osjetit ces pravu moc linuxa
Arch ?
Debian?
Fedora?
OSuse?
Prosvjetli me?
Savjet?
Neuk i mlad sam.
Help.
Arch je prava stvar jedino je lose sto nema gui instalaciju aliii je distro onakva kakvu je ti želiš i povrh toga je rolling relaase i onda ako nisi pohlepan i zahtjevan radi spektakularno uz minimalno naprezanje hardvera moje skromno mišljenje ..
becho2150 wrote:
kad budes koristio pravi Linux a ne te derivate kao sto je Ubuntu osjetit ces pravu moc linuxa
Arch ?
Debian?
Fedora?
OSuse?
Prosvjetli me?
Savjet?
Neuk i mlad sam.
Help.
Gentoo
gentooo je za prave bolesnike hahahaahah
nego niko da mi kaže da li je probao da orginalni key sa windows 7 ukuca u ovu posljednju verziju 10 ke da i da to frcera
3.11 je preteca nt-a, bar proguglaj ako vec ne znas
OK sve 5
Ne mogu buraz mozak me boli evo držim flaster sa desne strane.
Ja znam samo samo za JANUS 3.1 sorry za 3.11 što za to ne znam
Može li poljubac u usne kao znak izvinjenja ?
A i ja sam na tabletama vec 3 dana kad smo kod glavobolja.. Valjda sutra na posao a danas sa godisnjeg pa odmah los...
Ne daj se Qler, mene je jednom tako glava bolila pa sam morao ic u Ontario da mi okolni Indijanci nešto meću prkno. Neka Ayuverda neam ti ja pojma, uglavnom boli i ne možeš da kakiš 9 dana. Kasnije nekulturno prolitaš i moraš da nosaš onaj brus od 3M. Sve se potroši.
Eto kiss.
agent_zero wrote:Mene samo zanima kako će funkcionistati ta opcija rifrešanja sistema? Šta će biti sa programima i igricama tokom i nakon tog rifreša?
Nejasan mi je pricip rada te opcije, kako je svjež sistem ako ostaju aplikacije koje su VEĆ na (starom) sistemu.
Šta će bit, neće ništa bit, ako imaš legalu nafuraće ti neki KB000XY da ti prešiša sustav, ako prođeš ideš na level više preuzimaš nadogradnju i to ti je to. Ostalo je Dr. Alban - Look Who's Talking Now
agent_zero wrote:Mene samo zanima kako će funkcionistati ta opcija rifrešanja sistema? Šta će biti sa programima i igricama tokom i nakon tog rifreša?
Nejasan mi je pricip rada te opcije, kako je svjež sistem ako ostaju aplikacije koje su VEĆ na (starom) sistemu.
pa zar nije bila ta opcija i na win 8.1 ?
"Apps you installed from websites and DVDs will be removed. Apps that came with your PC and apps you installed from the Windows Store will be reinstalled. Windows puts a list of removed apps on your desktop after refreshing your PC."
Koristim 10240 već sedmicu dana i mogu reći da je optimiziraniji od osmice. Neki quick review bi bio:
- brži od osmice
- univerzalne aplikacije/metro se sada pokrecu u prozoru a ne u full screenu te su napokon upotrebljive za non touch uređaje
- Cortana radi kao i na mobitelima, može se uvijek pozvati sa Hey cortana
- task switcher je dobar i fino izgleda
- start menu je veoma lijepo riješen
- nekonzistentnost je minus, razliciti rubovi prozora za classic i universal apps, zatim imam dva puta settings (control panel i ovaj metro vrag)
-neke apliakcije imaju problem s full screenom pa nece taskbar da se smakne (rijesi se s auto hide)
Ima par sitnih bugova, ali mislim da ce otkloniti u sljedecih par dana jer svako malo ima neki update.
purgatorio wrote:Koristim 10240 već sedmicu dana i mogu reći da je optimiziraniji od osmice. Neki quick review bi bio:
- brži od osmice
- univerzalne aplikacije/metro se sada pokrecu u prozoru a ne u full screenu te su napokon upotrebljive za non touch uređaje
- Cortana radi kao i na mobitelima, može se uvijek pozvati sa Hey cortana
- task switcher je dobar i fino izgleda
- start menu je veoma lijepo riješen
- nekonzistentnost je minus, razliciti rubovi prozora za classic i universal apps, zatim imam dva puta settings (control panel i ovaj metro vrag)
-neke apliakcije imaju problem s full screenom pa nece taskbar da se smakne (rijesi se s auto hide)
Ima par sitnih bugova, ali mislim da ce otkloniti u sljedecih par dana jer svako malo ima neki update.
Šta kaže, - Cortana radi kao i na mobitelima, može se uvijek pozvati sa Hey cortana
Ličiš mi na osobu koja koristi windows sa par sitnih bugova
pa zar nije bila ta opcija i na win 8.1 ?
"Apps you installed from websites and DVDs will be removed. Apps that came with your PC and apps you installed from the Windows Store will be reinstalled. Windows puts a list of removed apps on your desktop after refreshing your PC."
Bila je ali je nisam nikad koristio, pa ne znam kako fercera.
A bilo je priče da sve ostane poslije rifrešanja, pa mi to nikakve logike nije imalo. A ovo što si gore napisao već ima logike