Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AstorH

#401 Re: Windows 10

Post by AstorH »

avaks wrote:A imaš već mjesec ako ne i više ova testiranja pa vjerovatno raja iz toga i daje preporuke i govore o iskustvima.
Ispravite me ako griješim, nisam u tom Insider programu pa ne znam :D
Evo osnova:
https://insider.windows.com/
Ma predivno iskustvo.
Evo sam povjerovao i tom (PLAĆENOM) insajderu,a posebno forumasima na ovoj temi koji se kunu da je W8 pa i W10 (koji jos nije ni izasao) najbolji sustav u njihovom životu :D
avaks

#402 Re: Windows 10

Post by avaks »

A sumnjam da je plaćeno, možeš se i ti prijaviti i testirati jbt :mrgreen:
Update ide normalno, kamaru buildova je do sada izašlo, RTM isto a to je haman kao i gotov proizvod... Uglavnom za koji dan ćemo znati kada finalnu verziju puste pa onda navalimo sa iskustvima hehe
Maharadza

#403 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

AstorH wrote:E i da pređemo temu, pošto ja ovog Muharađu odavno ne yebem ni 2% jer lik šeta po google-u roveći neke puste statistike koje su marketiniški stvorene i unarpijed kreirane. Tako je hodao zamnom i u temi iPhone, kojeg nikada nije mogao da ima.
Tako da lika ne uzimam za ozbiljno, stoga necu ni trositi vise rijeci na njega.
Nego.
Dajte ljudi neke realne statistike, iz vašeg iskustva. Windows 10 jos nije ni izasao, a vec imamo neke odrone koji se ne libe tvrditi kako je odlican.
Na osnovu cega to, jel ? :D
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shiljak

#404 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Naravno da je win 10 bolji, jer su samo ptimizovali windows 8 i one metro aplikacije. Optimizuju za slabe uređaje kao tablet, što znači ne može trošiti više od windows 8.1, a može manje.
Nema razloga da nešto zeznu i da sporo radi, nije ono ko sa vistom, a nakon windows 7 samo idu manji hardverski zahtjevi i da je stabilniji os.
AstorH

#405 Re: Windows 10

Post by AstorH »

avaks wrote:A sumnjam da je plaćeno, možeš se i ti prijaviti i testirati jbt :mrgreen:
Update ide normalno, kamaru buildova je do sada izašlo, RTM isto a to je haman kao i gotov proizvod... Uglavnom za koji dan ćemo znati kada finalnu verziju puste pa onda navalimo sa iskustvima hehe
Jebemu sunce dokleN ću ja ponavljati DA JE SVE TO PLAĆNO UNAPRIJED :D
I ti si plaćen dok tako pišeš :D

Jebemu sunce dokleN ću ja ponavljati DA JE SVE TO PLAĆENO UNAPRIJED :D
I ti si plaćen dok tako pišeš :D

Slušaj vamo.
Nema ništa na ovom IT svijetu kada su lideri u pitanju (Microsoft, Google, Apple..) a da već unaprijed nije nafurano na odlično.
Moraš da znaš da je profit u gašenju starih sustava.
Moraš da znaš da je XP ugašen radi W7 itd..
Moraš da znaš da je W8 izmišljen da bi ljudi platili i prešli na W8.1/W10
Moraš da znaš da je W10 izmišljen da bi ljudi PLATILI i prešli na W10.

Moraš da znaš da te zajebavaju, nema tu osjetnog ubrzanja, imaš samo vizualne izmjene.
Imaš samo laž.
Rodijače.
Alo ;-) :D
skupljac_zeljeza

#406 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

Maharadza wrote:
avaks wrote:Vala ja sam nakon 7ce prešao na 8.1 i nisam se pokajao. Puno fluidniji i bolji sistem za mene. 8cu nisam koristio tako da ne znam.
Igre mi na 8.1 bolje rade, vjerovatno što manje resursa sam sistem uzima. Na 7ci mi se dešavalo da u nedostatku memorije isključuje aero i da mi driveri crashuju što na 8.1 nije slučaj.
10ku ću isto tako da probam čim prije (imaću original jer mi je i 8.1 oriđiđi) tako da banke nisam dao a imam novi sistem. Ako mi se ne svidi, vraćam se na 8.1 nikako na 7cu. Mada uz DX12 i ostale cake za gaming teško da će biti loš kao što neki hejteri očekuju :mrgreen:
Pa normalno, dovoljno vidjeti Youtube klip koji sam postavio gdje na starom laptopu brže radi win8 nego xp i to u svim aspektima, od instalacije, boot time-a, otvaranja browser-a, programa ma sve! 8)
Radio na sedmici dugo jer slušao i čitao kako je osmica komplikovana, ali znatiželja bila jača pa isprobam i ne dopadne mi se na prvu i vratim na sedmicu i tek onda osjetim razliku i evo me još na osmici. Tako ću da isprobam i desetku. Ako bude dobra ostanem, a ako ne, onda nazad na dobru osmicu.
avaks

#407 Re: Windows 10

Post by avaks »

Dabome da sam plaćen :D 3 milje dolara mi Gates uplati svakog 5og da ovdje govorim da mi je 8.1 brži od 7ce :lol:
Živ ti nama bio, javi ti se možda neko nepristrasan kada oficijelno izbace 10ku :thumbup:
AstorH

#408 Re: Windows 10

Post by AstorH »

avaks wrote:Dabome da sam plaćen :D 3 milje dolara mi Gates uplati svakog 5og da ovdje govorim da mi je 8.1 brži od 7ce :lol:
Živ ti nama bio, javi ti se možda neko nepristrasan kada oficijelno izbace 10ku :thumbup:

Bolan udariću te nogom u trepavicu nemoj se meni kofrćit.
Koja Desetka, koja Osmica, pa to je sve izgrađeno na Xp/W7 samo vam prodali drugi interfejs i nafurali vas da je brzi sustav.
Pa sve je u interfejsu kako ne shvatate. Oooj sve ću vas blokirat :D
avaks

#409 Re: Windows 10

Post by avaks »

Ja bih rekao da je to sve izrađeno na 95ci/98ci pa zato i nije windows 9 (kao što je trebalo) nego 10 :D
Mada se ne opterećujem time plaho, samo nek ono fercera... Davno bih ja bio na Linuxu ali fakat nemaju podršku za gaming kao Win, pa ni blizu.
A onaj Mint je pravo sexy a kontam da bi se i na Ubuntu nafurao brzo :evil:
AstorH

#410 Re: Windows 10

Post by AstorH »

avaks wrote:Ja bih rekao da je to sve izrađeno na 95ci/98ci pa zato i nije windows 9 (kao što je trebalo) nego 10 :D
Mada se ne opterećujem time plaho, samo nek ono fercera... Davno bih ja bio na Linuxu ali fakat nemaju podršku za gaming kao Win, pa ni blizu.
Nemau game support istina, ali zato imaju masu pizdarija koje windows ne može da podnese, a to je opterećenje i sigurnost.
Google i Facebook serveri rade ne Linuxu. :)

Moj Linux od prije par mj. :)

Image

Image
shiljak

#411 Re: Windows 10

Post by shiljak »

:D
Last edited by shiljak on 27/07/2015 00:38, edited 1 time in total.
AstorH

#412 Re: Windows 10

Post by AstorH »

Pa izmislili su sad ta neka kola nema vozača, eto nemoj da se buniš kako nema ništa nova :wink:
House

#413 Re: Windows 10

Post by House »

raja kaže da Witcher 3 ima do 5% više fps na Win 10.Ali neka sedmice :)
kolegione

#414 Re: Windows 10

Post by kolegione »

Decerto wrote:
Rexi1 wrote:
Vijetnamac13 wrote:Hoce li uskoro konacna verzija? Jos uvijek nisam pronasao vijest da li nakon nadogradnje na desetku refresh vraca na osmicu kao u slucaju 8.1
29-og jula konacna verzija :D za par dana
pa 10240 ti je konacna verzija,vec je na torrentima :P .Kome mrsko cekat 29,skines,ubacis svoj org key i done deal.
Ej drug jel provjerena ova informacija jer svakako moram dignuti cisto 10-ku zato što poslije moram konfigurisati arch linux imam orginalnu sedmicu ako je ovo istina što govoris može pm da mi malo pojasniš jel to 100% jer mi za konfiguraciju archa treba preko 5 sati :) da ne bi bezveze radio dva puta unaprijed zahvala :) :mrgreen:
escobar__

#415 Re: Windows 10

Post by escobar__ »

Reći da je XP sigurniji sistem od Viste može samo informatički nepismena osoba. Nevjerovatno... :lol:
kolegione

#416 Re: Windows 10

Post by kolegione »

AstorH wrote:
avaks wrote:Ja bih rekao da je to sve izrađeno na 95ci/98ci pa zato i nije windows 9 (kao što je trebalo) nego 10 :D
Nemau game support istina, ali zato imaju masu pizdarija koje windows ne može da podnese, a to je opterećenje i sigurnost.

Image

Image
Ja koristim arch linux i on je najbolji ali opet je dosta rupa u sustavu i ne daje ti sigurnost kao windows, što znači pisanje analiza ili bitnih dokumenata u libre office nije full compatibile sa microsoft office pa se dokumentacija mora spasiti u pdf i tako hiljadu malih bugova onda je skoro nemoguće automatizovati dual monitore i pripadajući zvuk kao u windows-ima i tako dalje ali daje fluidnost developing itd nevjerovatno najbolje stvari su na linuxu uz malo truda dobiješ svoju distribuciju onako kako bi to želio što windows nikada neće moći pružiti
AstorH

#417 Re: Windows 10

Post by AstorH »

Pa ja zglob dajem da W10 neće da ima neke bitne razlike u odnosu na W7.
W10 će imati samo fancy interface, i ništa manje niti više od toga.
Ono što će da ima je u glavama korisnika.
Šteta. Iliti Fail.
escobar__

#418 Re: Windows 10

Post by escobar__ »

AstorH wrote:Pa ja zglob dajem da W10 neće da ima neke bitne razlike u odnosu na W7.
Šteta. Iliti Fail.
Al' što je najbitnije, nadogradnja će bit free. I koliki babun moraš bit da ne nadogradiš sistem na noviji, bolji i ljepši kad ti ga daju džaba!?

Nekima je najbolje da su na 98 ostali... :lol:
kolegione

#419 Re: Windows 10

Post by kolegione »

escobar__ wrote:
AstorH wrote:Pa ja zglob dajem da W10 neće da ima neke bitne razlike u odnosu na W7.
Šteta. Iliti Fail.
Al' što je najbitnije, nadogradnja će bit free. I koliki babun moraš bit da ne nadogradiš sistem na noviji, bolji i ljepši kad ti ga daju džaba!?

Nekima je najbolje da su na 98 ostali... :lol:
Hahahah ja da koristim bilo koji komplikovani sustav da sam arhitekta ili to nikada ne bi prešao na noviju distru windowsa ali budući da ljudi koriste osnove svakako bi trebali preći jer će win 10 biti bolji od win 7 to je sigurno
becho2150

#420 Re: Windows 10

Post by becho2150 »

AstorH wrote:

Image

Image
kad budes koristio pravi Linux a ne te derivate kao sto je Ubuntu osjetit ces pravu moc linuxa
Qler

#421 Re: Windows 10

Post by Qler »

Ma ja mislim da astor flejma temu i lozi raju...

U svakom slucaju, slazem se sa Maharadzom (jos samo da na mobilnu verziju predje :) ) :)

Meni desetka radi bolje od sedmice. Osmica mi je bolje radila od sedmice a imam 12GB rama...

Xp je star, nesiguran i ni blizu optimizovan kao noviji windowsi. Plus, ruzan mi je. Eto ja hocu eye candy OS... Jos dzaba ga dobijem.

od sedmice nemam third party antivirus a zamisli xp bez njega...

E a samo jedna stvar. U opcijama osimice i desetke imas reinstal sistema, kompletan ili da ti ostavi dokumente. Znaci proces formatiranja i reinstalacije je doveden do maximalne jednostavnosti. Samo zbog toga bi ga snimio prije sedmice i ostalih ranijih
escobar__

#422 Re: Windows 10

Post by escobar__ »

Sedmicu sam najkraće koristio od svih Windowsa (s Viste prešao na 8, sedmicu na poslu koristio kratko vremena :D) i dan-danas nema tih para za koje bih ga instalirao na neki od sistema... Ne kažem da ne valja, daleko od toga, ali meni nikad nije 'sjeo'.
AstorH

#423 Re: Windows 10

Post by AstorH »

Ja budala ljudi jbte. :D
Pa kako vas tako lako kupe na te nove verzije windowsa.
De ba malo se obrazujte oca mu jbm. :)
Last edited by AstorH on 26/07/2015 22:23, edited 1 time in total.
House

#424 Re: Windows 10

Post by House »

Vista je najgori Windows svih vremena
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#425 Re: Windows 10

Post by Decerto »

kolegione wrote:

Ej drug jel provjerena ova informacija jer svakako moram dignuti cisto 10-ku zato što poslije moram konfigurisati arch linux imam orginalnu sedmicu ako je ovo istina što govoris može pm da mi malo pojasniš jel to 100% jer mi za konfiguraciju archa treba preko 5 sati :) da ne bi bezveze radio dva puta unaprijed zahvala :) :mrgreen:

jeste,10240 je finalna verzija,ili ti ga RTM (release to manufacturer).Znaci ako uzes novi komp i pise da dolazi Win10 uz njega,doci ce ti 10240 verzija.
Post Reply