Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#3951 Re: Windows 10

Post by REDDEVILS »

aditon wrote:
CPT wrote:
aditon wrote:ti cpt stvarno svakom loncu poklopac..previše pametuješ na sabahu, drži se ti windows sedmice i te teme i nepričaj svakakve gluposti
za razliku od tebe ne sirim gluposti:
https://www.microsoft.com/en-us/p/windo ... 43rkt/48DN

moze linko do legalnih Windowsa za "par dolara"?

jos nesto?

neprkeljaj gluposti i popusti nas svojim nebulozama. pametuj negdje drugo. lično sam kupio 4 ključa, a poznajem jo toliko ljudi koji su kupovali licence s kojima je AKTIVIRAN windows 10 i gdje nikad nikakvih problema nije bilo. šta hoćeš da kažeš, da je ključ koji microsoft prodaje za 200 dolara jedini ispravan...šta je bolje, koristiti aktivator ili kupiti ključ za par dolara ili kupiti isti ključ od microsofta za 200? Ne znam nikoga da je kupovinom ključa prevaren i da mu windows nije radio...ti si toliko iskompleksiran dečko da to nije normalno...definitivno imaš potencijala za psihijatra...šta tražiš na ovoj temi, osim što pljuješ po win10 i korisnicam istog?
Ja sam sebi uzeo Windows 10 Pro ključ preko eBay - za 3.5 dolara 2015 i još uvijek radi nikakvih problema nisam imao :thumbup:
aditon

#3952 Re: Windows 10

Post by aditon »

ma ovaj cpt je iskompleksirani trol...lik stvarno ima ozbiljnih problema
BHCluster

#3953 Re: Windows 10

Post by BHCluster »

Point. wrote:Sjebo mi se laptop, u stvari ekran mi je otisao. Uzmem novi laptop a cuo sam da mozes kupiti neku stvar koja se zove kabinet, tj sa starog laptopa harddisk ubac iti u taj kabinet pa da radi na novom. Kupio sam taj kabinet, stavio harddisk sa starog laoptopa u njega i prikljucio na novi laptop pomocu usb kabla. Medutim, nista se ne dogadja. Ne preopoznaje ga. Je li treba nesto dodatno cackati ili moze da ga cita kao obicni usb?
Da li si popravio ovo?
reboot

#3954 Re: Windows 10

Post by reboot »

Imam neki acerov laptop, 8gb rama, i7-3610QM CPU 2,3GHz. Je li najbolje da Windows 10 stavim na njega?

Usput imam SSD 32GB, ovaj drugi je 700GB. Koliko bi prostora uzela instalacija Windowsa na SSD?

I gdje se ima nabaviti tih jeftinih ključeva ali da rade :D
vatrogasac

#3955 Re: Windows 10

Post by vatrogasac »

Berba22 wrote:Imam neki acerov laptop, 8gb rama, i7-3610QM CPU 2,3GHz. Je li najbolje da Windows 10 stavim na njega?

Usput imam SSD 32GB, ovaj drugi je 700GB. Koliko bi prostora uzela instalacija Windowsa na SSD?

Ma ima da leti na toj konfiguraciji.

Taj SSD je sasvim dovoljan za Win i Office, ali za nešto više zavisi i šta.

Image
CPT

#3956 Re: Windows 10

Post by CPT »

REDDEVILS wrote:Ja sam sebi uzeo Windows 10 Pro ključ preko eBay - za 3.5 dolara 2015 i još uvijek radi nikakvih problema nisam imao :thumbup:
Ti si uzeo kljuc, nisi uzeo Win. Ti kljucevi su obicno ukradeni. Mogu raditi dan, 2 ili 15 godina. Zavisi od srece. Daleko je to od legalnih. Ako to trebas kuci onda se mozes igrati a za sve ostalo to nije. Kljuc ili naljepka nije dokaz legalnosti za MS ili za inspektore (onako usput).
Last edited by CPT on 29/11/2018 11:19, edited 1 time in total.
CPT

#3957 Re: Windows 10

Post by CPT »

aditon wrote:ma ovaj cpt je iskompleksirani trol...lik stvarno ima ozbiljnih problema
link legalne desetke za par dolara?
reboot

#3958 Re: Windows 10

Post by reboot »

vatrogasac wrote:
Berba22 wrote:Imam neki acerov laptop, 8gb rama, i7-3610QM CPU 2,3GHz. Je li najbolje da Windows 10 stavim na njega?

Ma ima da leti na toj konfiguraciji.

Taj SSD je sasvim dovoljan za Win i Office, ali za nešto više zavisi i šta.

Image

Hvala. Na SSD sam planirao samo za Windows, ovo ostalo svakako instaliram na HDD
ITNet

#3959 Re: Windows 10

Post by ITNet »

SSD od 32 GB nije dovoljno za sistem, programe, update-e, imaces uvijek problema sa prostorom samo ces se zajebati beze
reboot

#3960 Re: Windows 10

Post by reboot »

Znači najbolje da sve idem na jedan disk, a ovaj SSD iskoristiti za neke važnije podatke i sl? Hvala

I ima li neko link gdje da se kupi W10 ali da provjereno radi :D
Point.

#3961 Re: Windows 10

Post by Point. »

BHCluster wrote:
Point. wrote:Sjebo mi se laptop, u stvari ekran mi je otisao. Uzmem novi laptop a cuo sam da mozes kupiti neku stvar koja se zove kabinet, tj sa starog laptopa harddisk ubac iti u taj kabinet pa da radi na novom. Kupio sam taj kabinet, stavio harddisk sa starog laoptopa u njega i prikljucio na novi laptop pomocu usb kabla. Medutim, nista se ne dogadja. Ne preopoznaje ga. Je li treba nesto dodatno cackati ili moze da ga cita kao obicni usb?
Da li si popravio ovo?
Jesam juče, izvadio i stavio nazad u kućište opet. Međutim, pokušavam da pokrenem jednu igricu preko toga (editovao sam dosta i imam patcheva pa mi mrsko ponovo sve to instalirati na novi laptop) i neće. Samo se vrti ona ikona i pojavi se da ima neki problem što će poslati Microsoftu i onda se ugasi, nestane i taj E disk, onda ga moram ponovo ubaciti.
diablobih

#3962 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Berba22 wrote:Znači najbolje da sve idem na jedan disk, a ovaj SSD iskoristiti za neke važnije podatke i sl? Hvala

I ima li neko link gdje da se kupi W10 ali da provjereno radi :D
Ne, taj SSD uzeti i baciti u kantu, nema logike da ga koristis ikako. Kupi novi, veci, jeftini su sad bas.
CPT

#3963 Re: Windows 10

Post by CPT »

aditon wrote:
CPT wrote:
aditon wrote:ti cpt stvarno svakom loncu poklopac..previše pametuješ na sabahu, drži se ti windows sedmice i te teme i nepričaj svakakve gluposti
za razliku od tebe ne sirim gluposti:
https://www.microsoft.com/en-us/p/windo ... 43rkt/48DN

moze linko do legalnih Windowsa za "par dolara"?

jos nesto?

neprkeljaj gluposti i popusti nas svojim nebulozama. pametuj negdje drugo. lično sam kupio 4 ključa, a poznajem jo toliko ljudi koji su kupovali licence s kojima je AKTIVIRAN windows 10 i gdje nikad nikakvih problema nije bilo. šta hoćeš da kažeš, da je ključ koji microsoft prodaje za 200 dolara jedini ispravan...šta je bolje, koristiti aktivator ili kupiti ključ za par dolara ili kupiti isti ključ od microsofta za 200? Ne znam nikoga da je kupovinom ključa prevaren i da mu windows nije radio...ti si toliko iskompleksiran dečko da to nije normalno...definitivno imaš potencijala za psihijatra...šta tražiš na ovoj temi, osim što pljuješ po win10 i korisnicam istog?
Da ti nacrtam? Hoce li taj link vise sa legalnim Windowsima za par dolara?

Microsoft ne daje punih kljuceva za par dolara nikome, cak ni partnerima kao sto su HP, DELL, ... To je jedni nacin da dobije legalne Win. Ti "kljucevi" su ukradeni sa VL pogodbi i rade onoliko koliko imas srece. Ako admin skonta odma, ukine se odma. A kod vecih (100.000+) VL pogodbi se jedva opazi.

Kome nije radio?
http://bfy.tw/L6Jk

Ljudi koji koriste Win od par dolara svakako i za ostalo imaju crackove tako da je bas svejedno hoce li imati jos jedan crack vise.

Znaci, link do legalnih Win sa par dolara je gdje?
diablobih

#3964 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Ne znam da je ikome prestao raditi taj windows activation key kada kupe preko ebaya ili drugih siteova.
CPT

#3965 Re: Windows 10

Post by CPT »

diablobih wrote:Ne znam da je ikome prestao raditi taj windows activation key kada kupe preko ebaya ili drugih siteova.
Mozda Google zna?

pogotovo ako kliknes na link gore? ili jos lakse:
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... b19556797d

Recently there have been a few keys purchased from auction sites showing up here as non genuine, they appear to be connected to this HROnline code HrOnline: 0xC004C4A2. If you purchased a key from EBAY please realize that the seller may have sold that key to multiple people resulting in that key becoming blacklisted.

Lately there have been several reports of instances of blocked MSDN keys packaged with legitimate looking media. I can't stress enough to save your packaging, media and reciepts, if you purchase software such as this seek recourse with the store you purchased it from and report it to http://www.microsoft.com/piracy

MS moze u svakom momentu key blacklistati i onda trebas racun (i tu ne mislim na onaj sa ebaya za par dolara). Hoce li i kad to uraditi zavisi od nacina do kojeg ja prodavac dosao do kljuceva. Legalno sigurno nije dosao do njih jer inace ne bi prodavao za par dolara.
He1972

#3966 Re: Windows 10

Post by He1972 »

aditon wrote:ma ovaj cpt je iskompleksirani trol...lik stvarno ima ozbiljnih problema
Kupio do sada (zadnje 3 godine) 4 ključa za win 10 na ebay, sve fercera na svakoj mašini bez problema. Treba ga ostaviti neka raspravlja sam sa sobom, ne obraćati pažnju na trola, vjerovatno onaj strongmen tj dileja.
aditon

#3967 Re: Windows 10

Post by aditon »

ma nebitan lik totalno, trola bezeveze...misli da je pametan a ne zna gdje je sve šupalj...
typeOnegative

#3968 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

CPT wrote:
REDDEVILS wrote:Ja sam sebi uzeo Windows 10 Pro ključ preko eBay - za 3.5 dolara 2015 i još uvijek radi nikakvih problema nisam imao :thumbup:
Ti si uzeo kljuc, nisi uzeo Win. Ti kljucevi su obicno ukradeni. Mogu raditi dan, 2 ili 15 godina. Zavisi od srece. Daleko je to od legalnih. Ako to trebas kuci onda se mozes igrati a za sve ostalo to nije. Kljuc ili naljepka nije dokaz legalnosti za MS ili za inspektore (onako usput).
Mjesas kruške i jabuke ,ko ovdje uopće priča o pravnim osobama i firmama , govorimo o kućnim korisnicima ?! Kome oni moraju dokazivati valjanost licence?
normalno da pravne osobe moraju platiti punu cijenu i imati račun,ali da neki kućni korisnik kupuje verziju u kutiji od par stoja koja btw neće raditi ništa bolje od ove mpa da mu kupi prašinu na polici je u najmanju ruku bespotrebno
I za kraj, ne,ne koristim kljuc s eBay ,imam retail 8.1 key koji je plaćen puno više od par dolara, ali da mi sad treba hladno bi uzeo s eBay .
BHCluster

#3969 Re: Windows 10

Post by BHCluster »

Point. wrote:
BHCluster wrote:
Da li si popravio ovo?
Jesam juče, izvadio i stavio nazad u kućište opet. Međutim, pokušavam da pokrenem jednu igricu preko toga (editovao sam dosta i imam patcheva pa mi mrsko ponovo sve to instalirati na novi laptop) i neće. Samo se vrti ona ikona i pojavi se da ima neki problem što će poslati Microsoftu i onda se ugasi, nestane i taj E disk, onda ga moram ponovo ubaciti.
Sto se tice OS-a i ostalih aplikacija na tom disku da li je sve radilo OK? Ako je mogao si klonirati citav taj disk sa jednog na drugi ima besplatna aplikacija zove se EaseUS Partition Master 9.2.2. Razlog zasto ne mozes pokrenuti tu igru je zato sto nemas Registri sranja potrebna a sto se tice Profila njih mozes prebaciti bez problema.
milejovic1971

#3970 Re: Windows 10

Post by milejovic1971 »

[
koji ssd? vecina ima na stranici proizvodjaca program sa kojim pratis stanje diska[/quote]

a sta da pratim stanje, disk je skoro nov[/quote]

cak i da je 100% nov postoji mogucnost da je defektan, pogotovo ako se ne radi o nekoj boljoj robi, takve aplikacije postoje sa razlogom[/quote]

ADATA SU 700
CPT

#3971 Re: Windows 10

Post by CPT »

typeOnegative wrote:
CPT wrote:
Mjesas kruške i jabuke ,ko ovdje uopće priča o pravnim osobama i firmama , govorimo o kućnim korisnicima ?! Kome oni moraju dokazivati valjanost licence?
normalno da pravne osobe moraju platiti punu cijenu i imati račun,ali da neki kućni korisnik kupuje verziju u kutiji od par stoja koja btw neće raditi ništa bolje od ove mpa da mu kupi prašinu na polici je u najmanju ruku bespotrebno
I za kraj, ne,ne koristim kljuc s eBay ,imam retail 8.1 key koji je plaćen puno više od par dolara, ali da mi sad treba hladno bi uzeo s eBay .
Ja ovdje pricam o tome da se ne moze kupiti "legalne Windowse za par dolara". Znaci kao pravilo, nema i ne moze. Takva stvar ne postoji. Malo nize isto pise da "za kuci se moze igrati ali za ozbiljan rad i firmu" to nije.

Ja uz svaki racunar dobijem key, za instalaciju svakako mogu koristi svoj vl key. To ne znaci da mogu onaj prvi legalno koristiti iako se moze bp aktivirati. Ako se radi o prodaji vl kljuca onda MS zbog xyz razloga moze u svakom momentu deaktivirati.

Znaci odes na ebay (recimo) takav kljuc, i pogledaj u odaziv:

by h13apu
Nov 15, 2018
Used
Kem did not work was already in use

Verified purchase: Yes | Condition: New | Sold by: benhughes8

(0)(0)
by davithurlb_0
Nov 21, 2018
Not the klix version of update
It did not work at all

(0)(0)
by bod818
May 09, 2018
Invalid key
(0)(0)
by arat4821
Mar 14, 2018
Rejected
Not compatible with non-genuine Windows 10 install.

Verified purchase: Yes | Condition: New | Sold by: mastertelecom

...

To ne znaci da tvoj kljuc nece proci, nece raditi 1 dan, 1 godinu ili 150 godina. Ako se radi racunaru za klinca u najgorem slucaju to znaci da popusis par dolara...
Last edited by CPT on 29/11/2018 21:45, edited 1 time in total.
CPT

#3972 Re: Windows 10

Post by CPT »

milejovic1971 wrote:[
koji ssd? vecina ima na stranici proizvodjaca program sa kojim pratis stanje diska

a sta da pratim stanje, disk je skoro nov[/quote]

cak i da je 100% nov postoji mogucnost da je defektan, pogotovo ako se ne radi o nekoj boljoj robi, takve aplikacije postoje sa razlogom[/quote]

ADATA SU 700[/quote]

http://www.adata.com/us/ss/software-6/
milejovic1971

#3973 Re: Windows 10

Post by milejovic1971 »

CPT wrote:
koji ssd? vecina ima na stranici proizvodjaca program sa kojim pratis stanje diska

a sta da pratim stanje, disk je skoro nov

ADATA SU 700[/quote]

http://www.adata.com/us/ss/software-6/[/quote]

hvala, odradio, pise da je stanje good, temperatura SSD 32 stepena, valjda sve ok... sta dalje ?
CPT

#3974 Re: Windows 10

Post by CPT »

milejovic1971 wrote:
CPT wrote:

a sta da pratim stanje, disk je skoro nov
cak i da je 100% nov postoji mogucnost da je defektan, pogotovo ako se ne radi o nekoj boljoj robi, takve aplikacije postoje sa razlogom
ADATA SU 700[/quote]

http://www.adata.com/us/ss/software-6/[/quote]

hvala, odradio, pise da je stanje good, temperatura SSD 32 stepena, valjda sve ok... sta dalje ?[/quote]

event viewer, pogledaj sta je crveno prije nego sto se sistem srusi i prepisi gresku koja se javlja
milejovic1971

#3975 Re: Windows 10

Post by milejovic1971 »

nista nije crveno... evo radi 3 dana ko Doxa, ali kad ga ugasim, bojim se da se opet nece lako upaliti
Post Reply