Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ug_lee wrote:Prilikom instalacije Windows 10 sam je povukao tu neku digitalnu licencu i aktivirao Home verziju (nisam bas pametan oko toga). Zanima me kako mogu instalirati piratsku verziju bez da mi on automatski instalira Windows 10 Home? Ili jos bolja stvar bi bila ako moze nekako da prebacim na Pro bez reinstalacije sistema. Ako moze neka pomoc
Ne znam kako se sam windows mogao aktivirati...to prosto nije moguće. Ako želiš Pro verziju, moraš uraditi clean install windowsa. Aktivacija, ukoliko pričamo o legalnoj kopiji, moguća je unošenjem odgovarajućeg product key-a ili ako si isti ranije aktivirao, dovoljno se prijaviti svojom mail adresom koju imaš na outlooku a koja se vezuje za tvoj microsoft nalog. Što se piratske verzije tiče, sve isto samo što ne postoji product key već aktivator koji možeš skinuti na torrentima. Međutim to je danas zasista besmisleno obzirom da za par dolara možeš imati orginalni windows, odnosno legalno aktiviran.
Najlakše ti je napraviti bootabilni usb i na njega nabaciti zadnju verziju windowsa, nakon toga clean install i za pola sata ćeš imati svježe instaliran sistem..
ug_lee wrote:Prilikom instalacije Windows 10 sam je povukao tu neku digitalnu licencu i aktivirao Home verziju (nisam bas pametan oko toga). Zanima me kako mogu instalirati piratsku verziju bez da mi on automatski instalira Windows 10 Home? Ili jos bolja stvar bi bila ako moze nekako da prebacim na Pro bez reinstalacije sistema. Ako moze neka pomoc
Ne znam kako se sam windows mogao aktivirati...to prosto nije moguće. Ako želiš Pro verziju, moraš uraditi clean install windowsa. Aktivacija, ukoliko pričamo o legalnoj kopiji, moguća je unošenjem odgovarajućeg product key-a ili ako si isti ranije aktivirao, dovoljno se prijaviti svojom mail adresom koju imaš na outlooku a koja se vezuje za tvoj microsoft nalog. Što se piratske verzije tiče, sve isto samo što ne postoji product key već aktivator koji možeš skinuti na torrentima. Međutim to je danas zasista besmisleno obzirom da za par dolara možeš imati orginalni windows, odnosno legalno aktiviran.
Najlakše ti je napraviti bootabilni usb i na njega nabaciti zadnju verziju windowsa, nakon toga clean install i za pola sata ćeš imati svježe instaliran sistem..
Na laptopu iza ima onaj Windows logo i ne znam je li to ista znači, na 2 laptopa imam takav logo na jednom mi je automatski pro a na drugom home verzija ne znam šta je fazon s obzirom da instaliram isti Windows sa istog USB i sve...
Ako imas na laptopu neku od ovih dole naljepnica onda ti je uredzaj dosao sa fabriskom licencom i kljuc ti se nalazi u BIOS-u, zato kad pokrenes tu neku instalaciju sto imas ona vidi kljuc koji je u ploci i tu verziju windows-a ti instalira, imao sam ovakvih situacija u poslu gdje ne mozes uraditi ni upgrade ni clean install neke druge verzije windowsa zbog toga, jednistano instalacija vidi taj home kljuc u ploci i nema neki workaround, jedino rijesenje je da odes u sluzbeni servis i zamolis ih da ti ukinu kljuc u biosu, naravno ovim gubis tu home licencu
Qler wrote:Moguce je da se sam aktivira jer vecina laptopa koje kupis sa licencom, imaju licencu vezanu za HWID i kad instaliras windows odmah se aktivira...
A imas li konkretan razlog sto ti treba pro ili samo hoces pro radi imena?
17763.134
Kod mene je 1809 instaliran otkad je izasao prije povlacenja . Srecom , zaobisli su me svi problemi osim ovog sa deaktiviranjem .
I kod mene je od prvog dana, nego nekim ljudima se pojavljuje jedna verzija cumulativnog update-a, a nekim ova druga, pa rekoh da vidim koja je tebe zakačila.
Ono što se kod mene dešava je konstantno rušenje Windows Shell Experience Hosta - bukvalno svakih sat-dva po jedna greška u Reliability Historyju. Pokušavao sve i svašta i na kraju odustao, u radu ne primjetim probleme ali se greške gomilaju bez milosti.
Čekam dok me još malo raspizdi pa da vratim 8.1 i budem rahat.
čemu žurba, kad mi MS ponudi update ja ću ga instalirati, ako prije toga ponovo ne bude prijavljenih problema. Nemam potrebe za verzijom 1809 jer mi jednostavno sve radi kako treba, a od novih featura koji ovaj build donosi, najbolja jeste mogućnost povezivanja telefona i pc-a te dark tema za cijeli windows...