Windows 10
Moderator: Benq
- Qler
#376 Re: Windows 10
Haj pogledaj malo bolje na amd.com
-
probook
#377 Re: Windows 10
Qler wrote:Haj pogledaj malo bolje na amd.com
Instalirao sada beta driver za windows 8 x64bit, za sada se ne rusi, pa cemo viditi ovih dana sta ce bitiSupported Products
AMD Product Compatibility
The AMD Catalyst™ 15.7 driver is compatible with the following AMD products.
AMD Desktop Product Family Compatibility
AMD Radeon™ R9 Fury Series AMD Radeon™ R5 230 Series
AMD Radeon™ R9 300 Series AMD Radeon™ HD 8000 Series
AMD Radeon™ R9 200 Series AMD Radeon™ HD 7000 Series
AMD Radeon™ R7 300 Series AMD Radeon™ HD 6000 Series
AMD Radeon™ R7 200 Series ATI Radeon™ HD 5000 Series
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#378 Re: Windows 10
kod mene ja r9 270x pa mi se opet nekad crasha sa 15.7.Sto je smijesno,jedini driver koji podrzava win10,zao mi sto sam presao sa sedmice,14.12 driveri su bili majka.
- Qler
#379 Re: Windows 10
probook wrote:Qler wrote:Haj pogledaj malo bolje na amd.comInstalirao sada beta driver za windows 8 x64bit, za sada se ne rusi, pa cemo viditi ovih dana sta ce bitiSupported Products
AMD Product Compatibility
The AMD Catalyst™ 15.7 driver is compatible with the following AMD products.
AMD Desktop Product Family Compatibility
AMD Radeon™ R9 Fury Series AMD Radeon™ R5 230 Series
AMD Radeon™ R9 300 Series AMD Radeon™ HD 8000 Series
AMD Radeon™ R9 200 Series AMD Radeon™ HD 7000 Series
AMD Radeon™ R7 300 Series AMD Radeon™ HD 6000 Series
AMD Radeon™ R7 200 Series ATI Radeon™ HD 5000 Series
Do mene ja sam citao do 5000 serije... Mislio sam da je i 4000 tu. Izvinjavam se.
- escobar__
#380 Re: Windows 10
Al' ga nadograđuju prije izlaska, jutros me dočeka još jedan update... 
-
antimadridista
- House
#382 Re: Windows 10
antimadridista wrote:izlazi 29. Pogledajte kako dobiti oriđiđi besplatno!
https://www.youtube.com/watch?v=TR2hr74TjNI
kod mene nema ikone
- purgatorio
#384 Re: Windows 10
Rezerviran Windows ne znaci besplatan. I dalje cete imati nelegalan software, MS je to objasnio nekoliko puta zadnjih mjeseci.
- skupljac_zeljeza
#385 Re: Windows 10
Ima i čeka.House wrote:antimadridista wrote:izlazi 29. Pogledajte kako dobiti oriđiđi besplatno!
https://www.youtube.com/watch?v=TR2hr74TjNI
kod mene nema ikone

- AstorH
#386 Re: Windows 10
Raja čemu žurba, pa kako ne shvatate da to neće biti nikakva famozna revolucija i daleki odmak od dosadašnjeg Windowsa7.
Stvar vrlo jednostvano funkcionira putem marketinga i tim rezervacijama.
Žele da vas ubjede da je to nešto ono preyebeno, ali neće odstupati mnogo od dosadašnjih verzija.
Cilj im je navući što više "ludaka" da pljunu lovu.
Ja garantujem da ću ja biti sigurniji i kvalitetniji sa Windows7 nego vi potencijalne drkađije za tim W10.
Olabavite malo 'bem li ga.
Ljudi pa sve je stvar zarade, sve je u službi marketinga, kvalitet je posljednji što će te dobiti sa tim W10 sranjem.
Sljedećih godinu dana redovno svaki 20ak dana će te imati nadogradnje.
Shvatite da ste samo korisnici novog MS sustava prema kojima ce se oni prilagođavati nakon što vas olakšaju za par stotina eura.
Smješni ste mnogo kad vidim koliko jurcate u nešto što uopće ne shvatate kao i kakva je ustvari pozadina i cilj svega toga.
Windows 10 je samo još jedan korak ka većem profitu. Nikako svemirskom sustavu kojeg vi zamišljate.
Nemojte biti naivni
Žele da vas ubjede da je to nešto ono preyebeno, ali neće odstupati mnogo od dosadašnjih verzija.
Ja garantujem da ću ja biti sigurniji i kvalitetniji sa Windows7 nego vi potencijalne drkađije za tim W10.
Ljudi pa sve je stvar zarade, sve je u službi marketinga, kvalitet je posljednji što će te dobiti sa tim W10 sranjem.
Shvatite da ste samo korisnici novog MS sustava prema kojima ce se oni prilagođavati nakon što vas olakšaju za par stotina eura.
Smješni ste mnogo kad vidim koliko jurcate u nešto što uopće ne shvatate kao i kakva je ustvari pozadina i cilj svega toga.
Windows 10 je samo još jedan korak ka većem profitu. Nikako svemirskom sustavu kojeg vi zamišljate.
Nemojte biti naivni
- escobar__
#387 Re: Windows 10
Ahaa, k'o i s XP-om što su danas sigurniji od onih na Visti/7/8 sistemima.
- AstorH
#388 Re: Windows 10
Koja Vista, pa to više ne postoji, i naravno da je XP sigurniji i dan danas od Viste. A bio je sigurniji do zadnjeg dana supporta i od W7, zar ne ?
Pa šta misliš da je XP nestao zbog toga što nije bio siguran ?
Naravno da ne.
Nestao je kao i što danas nestaje W7 pa i W8 (kojega ja smatram stepenicom "namjernog promašaja" kao i Vistu)- zbog profita.
Naravno da ne.
Nestao je kao i što danas nestaje W7 pa i W8 (kojega ja smatram stepenicom "namjernog promašaja" kao i Vistu)- zbog profita.
Last edited by AstorH on 26/07/2015 20:26, edited 1 time in total.
-
becho2150
#389 Re: Windows 10
ako cemo o sigurnosti onda instaliraj debian I miran si
- AstorH
#390 Re: Windows 10
Apsolutno se slažem sa tim.becho2150 wrote:ako cemo o sigurnosti onda instaliraj debian I miran si
I ne samo Debian.
Tu možemo da uračunamo i još mnogo distri.
Primjer. Ja na ovom računalu imam W7.
Na drugom ElementaryOS i na laptopu Xubuntu.
Ali tema je windows pa o tome pričam, inače si apsolutno u pravu.
-
becho2150
#391 Re: Windows 10
koristim I windows I linux jer oba imaju I prednosti I mane ,ali sto se tice kvalitete sve sto je ms napravio mi je isto.Isto kao sto je gurao windows 7 da unisti xp sada to radi sa 10.Koristim windows 10 vec par mjeseci u dualbootu I moj je zakljucak da je brzi I stabilniji od 7
- shiljak
#392 Re: Windows 10
Ako si zadovoljan sa xp-om ne znači da su i drugi. XP se zadržao jer je windows Vista izašla tek 2007, dake 6 godina nakon xp. A vista je bila nestabilna na početku i tražila dosta više hardverske zahtjeve, pa kad ignorišeš vistu dobiješ windows 7 2009, dakle 8 godina xp bez konkurencije. Ne što je dobar nego što su kasno izdali novi OS i još vrlo loš.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#393 Re: Windows 10
pa prelazak sa win7/8 na win10 ce biti mnogo brzi i to zbog jednog razloga.DX12.
- AstorH
#394 Re: Windows 10
Ljudi su toliko povodljivi da kad im kažeš Windows 10 odma misle evo ga spejs šatl.becho2150 wrote:koristim I windows I linux jer oba imaju I prednosti I mane ,ali sto se tice kvalitete sve sto je ms napravio mi je isto.Isto kao sto je gurao windows 7 da unisti xp sada to radi sa 10.Koristim windows 10 vec par mjeseci u dualbootu I moj je zakljucak da je brzi I stabilniji od 7
I tom autosugestijom koja je strategija svagog marketinga jel, ubjedi ljude u nešto što apsolutno nema nikakve veze sa realnošću.
Šta je btu bitno ? Bitno je kompaniji da su ljudi za taj lažni dojam pljnuli pare,
a ovi im zauzvrat integrirali novi home screen i još par varijanti da ih ubjedi u novu stvar.
Ma dajte jebote odrastite, kajlaju vas ko male majmune, cuj Windows 10 ej.
Last edited by AstorH on 26/07/2015 20:44, edited 1 time in total.
- House
#395 Re: Windows 10
Decerto wrote:pa prelazak sa win7/8 na win10 ce biti mnogo brzi i to zbog jednog razloga.DX12.
trošim Win 7 dok ne izađu DX12 igre
- Maharadza
#396 Re: Windows 10
Prije svega, čemu potreba da vrijeđaš perfidno???AstorH wrote:Raja čemu žurba, pa kako ne shvatate da to neće biti nikakva famozna revolucija i daleki odmak od dosadašnjeg Windowsa7.
Nemojte biti naivni
Dalje, XP NIJE SIGURNIJI nego je obrnuto:AstorH wrote:Koja Vista, pa to više ne postoji, i naravno da je XP sigurniji i dan danas od Viste. A bio je sigurniji do zadnjeg dana supporta i od W7, zar ne ?
Naravno da ne.
http://betanews.com/2013/08/16/windows- ... windows-7/
Read more: http://www.itpro.co.uk/desktop-software ... z3h1b65HUYWindows 7 and Windows 8.1 share many security features, both of them using BitLocker Drive encryption, but 8.1 goes one step further by enabling them by default. You can always download Microsoft Security Essentials for Windows 7, and it’s free, but its younger brother has it already built into the system.
Secure booting on UEFI systems is also included with 8.1, making it much harder for rogue malware to infect the bootloader. PCs running Windows 8.1 can also automatically connect to VPNs.
Winner: Windows 8 – The latest version of Windows smartly has more security features set as default.
i BRŽI od win7;
http://www.zdnet.com/article/windows-8- ... nchmarked/
i čak na slabijem hardveru brže radi od XP-a:
A desetka je po svemu sudeći još jedan upgrade koji NIŠTA NE KOŠTA one koji već imaju original win7 ili win8 tako da je i ta tvoja priča o "profitu" totalno pogrešna kao i sve ostalo što izvaljuješ, pa bih te zamolio da se idući put malo informišeš (koristi taj internet pravilno čovječe) prije nego li počneš udarati ko maksim po diviziji na osnovu nekih subjektivnih mišljenja/utisaka koji VEZE NEMAJU sa objektivnim činjenicama (divi testove gore)! I ovo pročitaj:
http://www.forbes.com/sites/tonybradley ... ndows-8-1/
Lik objasnio!
PS. Ko je sada "potencijalni drkađija"?
- avaks
#397 Re: Windows 10
Vala ja sam nakon 7ce prešao na 8.1 i nisam se pokajao. Puno fluidniji i bolji sistem za mene. 8cu nisam koristio tako da ne znam.
Igre mi na 8.1 bolje rade, vjerovatno što manje resursa sam sistem uzima. Na 7ci mi se dešavalo da u nedostatku memorije isključuje aero i da mi driveri crashuju što na 8.1 nije slučaj.
10ku ću isto tako da probam čim prije (imaću original jer mi je i 8.1 oriđiđi) tako da banke nisam dao a imam novi sistem. Ako mi se ne svidi, vraćam se na 8.1 nikako na 7cu. Mada uz DX12 i ostale cake za gaming teško da će biti loš kao što neki hejteri očekuju
Igre mi na 8.1 bolje rade, vjerovatno što manje resursa sam sistem uzima. Na 7ci mi se dešavalo da u nedostatku memorije isključuje aero i da mi driveri crashuju što na 8.1 nije slučaj.
10ku ću isto tako da probam čim prije (imaću original jer mi je i 8.1 oriđiđi) tako da banke nisam dao a imam novi sistem. Ako mi se ne svidi, vraćam se na 8.1 nikako na 7cu. Mada uz DX12 i ostale cake za gaming teško da će biti loš kao što neki hejteri očekuju
- Maharadza
#398 Re: Windows 10
Pa normalno, dovoljno vidjeti Youtube klip koji sam postavio gdje na starom laptopu brže radi win8 nego xp i to u svim aspektima, od instalacije, boot time-a, otvaranja browser-a, programa ma sve!avaks wrote:Vala ja sam nakon 7ce prešao na 8.1 i nisam se pokajao. Puno fluidniji i bolji sistem za mene. 8cu nisam koristio tako da ne znam.
Last edited by Maharadza on 26/07/2015 20:54, edited 1 time in total.
- AstorH
#399 Re: Windows 10
E i da pređemo temu, pošto ja ovog Muharađu odavno ne yebem ni 2% jer lik šeta po google-u roveći neke puste statistike koje su marketiniški stvorene i unarpijed kreirane. Tako je hodao zamnom i u temi iPhone, kojeg nikada nije mogao da ima.
Tako da lika ne uzimam za ozbiljno, stoga necu ni trositi vise rijeci na njega.
Nego.
Dajte ljudi neke realne statistike, iz vašeg iskustva. Windows 10 jos nije ni izasao, a vec imamo neke odrone koji se ne libe tvrditi kako je odlican.
Na osnovu cega to, jel ?
Tako da lika ne uzimam za ozbiljno, stoga necu ni trositi vise rijeci na njega.
Nego.
Dajte ljudi neke realne statistike, iz vašeg iskustva. Windows 10 jos nije ni izasao, a vec imamo neke odrone koji se ne libe tvrditi kako je odlican.
Na osnovu cega to, jel ?
- avaks
#400 Re: Windows 10
A imaš već mjesec ako ne i više ova testiranja pa vjerovatno raja iz toga i daje preporuke i govore o iskustvima.
Ispravite me ako griješim, nisam u tom Insider programu pa ne znam
Evo osnova:
https://insider.windows.com/
Ispravite me ako griješim, nisam u tom Insider programu pa ne znam
Evo osnova:
https://insider.windows.com/