Windows 10
Moderator: Benq
- Qler
#3676 Re: Windows 10
Ja imam istu instalaciju WIndows 10 od prvog builda, i na Insider fast buildu sam, samo se krpi jedan build na drugi i sve radi bez problema. Nekad neki build ima manji neki issue, ali jos nisam imao neki problem da me je nervirao u radu ili mi pravio vece probleme... a zna se desiti u mjesecu da se po 5 puta instalira novi build, pogotovo pred kraj ciklusa...
- escobar__
#3677 Re: Windows 10
^^ Imao sam i ja od prvog 'release' builda do ovog ponedjeljka (crk'o HDD).
A fakat nisam imao nekih većih problema, u početku su bile poprilično nestabilne aplikacije iz Storea ali ih svakako rijetko koristim pa mi to ni tada, a ni danas nije smetnja (iako se danas i ne ruše kao ranije).
A fakat nisam imao nekih većih problema, u početku su bile poprilično nestabilne aplikacije iz Storea ali ih svakako rijetko koristim pa mi to ni tada, a ni danas nije smetnja (iako se danas i ne ruše kao ranije).
- aditon
#3678 Re: Windows 10
Mogu da shvatim da pojedini korisnici mogu imati i imaju probleme, što je "viša sila". To se jednostavno dešavalo s svakim dosadašnjim windowsom. Ja govorim iz svog iskustva s desetkom, a prošao sam sve verzije windowsa, od windowsa 3.1 pa nadalje. Desetka je najkompletniji windows do sada i meni radi savršeno. Sedmica je također dobar OS, ali isto tako hardwarski više zahtjevna od desetke. Kako god, svako ima priliku da stavi sistem koji želi i za koji misli da mu je bolje. Ali sedmica ne može bolje raditi na mašini s 4 gige rama u odnosu na desetku. A 4 gige rama danas imaju prosjecni telefoni što je za PC definitivno nedostatno u 2018.godini.
- Qler
#3679 Re: Windows 10
Ma nije ni MacOS nista bolji od desetke, koristim i njega svaki dan bukvalno, i on zna zabagovati i zatrokirati... i za njega svako malo izlaze patchevi...
- diablobih
#3680 Re: Windows 10
Ja nikakvih problema nemam osim sto mi nekad nece da sakrije taskbar, ali to se odradi restartom file explorera u task manageru. Najbolji windows ikad ubjedljivo. Nikakvog stekanja, radi savrseno.
- Sanjarko
#3681 Re: Windows 10
Ja jedva zamijenio. Ima negdje ali se nesjecam gdje. Mislim u racunu direktno. Logiras se u racun preko brauzera i tu promjenis sliku ako se nevaram. Tako nekako. Ja jedva davno stavio sliku drugu i od tada nisam nista dirao a zaboravio kako sam to uradio. Imao je i Gugl s tim problem.Filter wrote:btw, jel neko zna kako trajno promijeniti/ukloniti sliku sa microsoft-outlook accounta?
nema boga oca da se ukloni ili promijeni, procitao sam i probao sve sto je ponudjeno ali nista ne fercera trajnonakon par minuta ili par dana opet je vrati na prvu postavljenu
Last edited by Sanjarko on 04/10/2018 16:53, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#3682 Re: Windows 10
Svojstva desnim klikom na taskbar, pa ukljuci auto sakrij opciju. Ja ga ne krijem nikako. Meni zakljucan jer tu imam podbidacom zakacene alatke od sniping alatke pa nadalje. Iako kod mene nije cener nego osmica.diablobih wrote:Ja nikakvih problema nemam osim sto mi nekad nece da sakrije taskbar, ali to se odradi restartom file explorera u task manageru. Najbolji windows ikad ubjedljivo. Nikakvog stekanja, radi savrseno.
- diablobih
#3683 Re: Windows 10
Pa sakriven je vecinom, samo kada predjem dole on se pojavi, nego je meni problem sto nekad ostane otkriven, pa moram uraditi restart file explorera.Vizionar 1985 wrote:Svojstva desnim klikom na taskbar, pa ukljuci auto sakrij opciju. Ja ga ne krijem nikako. Meni zakljucan jer tu imam podbidacom zakacene alatke od sniping alatke pa nadalje. Iako kod mene nije cener nego osmica.diablobih wrote:Ja nikakvih problema nemam osim sto mi nekad nece da sakrije taskbar, ali to se odradi restartom file explorera u task manageru. Najbolji windows ikad ubjedljivo. Nikakvog stekanja, radi savrseno.
- Sanjarko
#3684 Re: Windows 10
Znaci zaglavi. Hoce to. A ovo da se pojavi kada odes strelicom dole je standardno kako znam. I kod mene na osmici je isto tako. Samo ja eto vise volim da je stalno zakljucan.
- typeOnegative
#3685 Re: Windows 10
Evo uradio danas nadogradnju na 1809 . Nisam primjetio nikakve bugove . Za sve one s SSD diskovima preporucujem da ugase hibernaciju , dobije se desetak GB prostora
otvorit CMD kao Admin i unijeti komandu " powercfg.exe /h off " i enter
otvorit CMD kao Admin i unijeti komandu " powercfg.exe /h off " i enter
- Qler
#3686 Re: Windows 10
Za screenshot preporucujem ShareX. Ima i na storu i stand alone instalacija. Odlicna. Ja sam npr podesio da mi ne uploaduje nigdje scrnsht, samo u clipboard i onda samo paste ako nekome trebam poslati. Ne bih da uploadujem svugdje
a radi odlicno, prepozna prozor, dio prozora, ma super je.
- Filter
#3687 Re: Windows 10
isklikao ko soko sivi nema gdje nisam, sad imam dvije slike kad se logujem na microsoftov accVizionar 1985 wrote:Ja jedva zamijenio. Ima negdje ali se nesjecam gdje. Mislim u racunu direktno. Logiras se u racun preko brauzera i tu promjenis sliku ako se nevaram. Tako nekako. Ja jedva davno stavio sliku drugu i od tada nisam nista dirao a zaboravio kako sam to uradio. Imao je i Gugl s tim problem.Filter wrote:btw, jel neko zna kako trajno promijeniti/ukloniti sliku sa microsoft-outlook accounta?
nema boga oca da se ukloni ili promijeni, procitao sam i probao sve sto je ponudjeno ali nista ne fercera trajnonakon par minuta ili par dana opet je vrati na prvu postavljenu
elem, vidim na oficijelnoj da ima dosta korisnika koji imaju ovaj problem
- ferratilis
#3688 Re: Windows 10
Ne treba ti nikakav program, samo pritisnes Win+Shift+S i odaberes velicinu screenshota. Otvoris npr. imgur i samo Ctrl+V. Sa ovim updateom su uveli i clipboard manager tako da mozes vise screenova uhvatit i onda samo odes na Win+V i odaberes sta ti treba. Odlicnu su stvar uradiliQler wrote:Za screenshot preporucujem ShareX. Ima i na storu i stand alone instalacija. Odlicna. Ja sam npr podesio da mi ne uploaduje nigdje scrnsht, samo u clipboard i onda samo paste ako nekome trebam poslati. Ne bih da uploadujem svugdjea radi odlicno, prepozna prozor, dio prozora, ma super je.
- CPT
#3689 Re: Windows 10
Lupas i to konkretno...aditon wrote:Mogu da shvatim da pojedini korisnici mogu imati i imaju probleme, što je "viša sila". To se jednostavno dešavalo s svakim dosadašnjim windowsom. Ja govorim iz svog iskustva s desetkom, a prošao sam sve verzije windowsa, od windowsa 3.1 pa nadalje. Desetka je najkompletniji windows do sada i meni radi savršeno. Sedmica je također dobar OS, ali isto tako hardwarski više zahtjevna od desetke. Kako god, svako ima priliku da stavi sistem koji želi i za koji misli da mu je bolje. Ali sedmica ne može bolje raditi na mašini s 4 gige rama u odnosu na desetku. A 4 gige rama danas imaju prosjecni telefoni što je za PC definitivno nedostatno u 2018.godini.
Osim toga ne moze se vise kupiti ili sta staviti ko sta zeli.... W7 se i pred "smrt" prodavao lakse od W10. Da se danas moze kupiti&instalirati prodaja bi bila bar 1:1.
- Sanjarko
#3690 Re: Windows 10
Znam. Guglo, trazio rjesenje i nasao ali se nesjecam kako ide. Nekako promjenis sliku, pa mozda izbrises kolacice, kukije, tako nekako, nesjecam se, jb-ga. I Gugl ima isti problem ko i Mikrosoft.Filter wrote:
isklikao ko soko sivi nema gdje nisam, sad imam dvije slike kad se logujem na microsoftov acc![]()
![]()
elem, vidim na oficijelnoj da ima dosta korisnika koji imaju ovaj problem
Valjda kontali ljudi da niko nece stavljati sliku na racun.
- Qler
#3691 Re: Windows 10
ferratilis wrote:Ne treba ti nikakav program, samo pritisnes Win+Shift+S i odaberes velicinu screenshota. Otvoris npr. imgur i samo Ctrl+V. Sa ovim updateom su uveli i clipboard manager tako da mozes vise screenova uhvatit i onda samo odes na Win+V i odaberes sta ti treba. Odlicnu su stvar uradiliQler wrote:Za screenshot preporucujem ShareX. Ima i na storu i stand alone instalacija. Odlicna. Ja sam npr podesio da mi ne uploaduje nigdje scrnsht, samo u clipboard i onda samo paste ako nekome trebam poslati. Ne bih da uploadujem svugdjea radi odlicno, prepozna prozor, dio prozora, ma super je.
Znam za screen snip, ali vjeruj mi ShareX je mnogo bolji.
- He1972
#3692 Re: Windows 10
ma trolaju cpt i kurt em su i informatički nepismeniRugafet wrote:Kod mene desetka od samog pocetka i radi ko sat. Nikakvih trzanja, zastajkivanja i sl. a znam raditi osam stvari istovremeno. Kuc kuc (lupam o drvo) bas nikakvih primjedbi nemam
- aditon
#3693 Re: Windows 10
Smaraš jarane, al baš. Koristi sedmicu i haj opleti. Kad bi vidio kako radi desetka kod mene ti bi se rasplakao. Meni je boot od momenta paljenja do full loada 13 sekundi. Neprkeljaj gluposti jer nemaš veze o čemu pričaš i tu si da trolaš. Čuj ne može se instalirati sistem koji hočešCPT wrote:Lupas i to konkretno...aditon wrote:Mogu da shvatim da pojedini korisnici mogu imati i imaju probleme, što je "viša sila". To se jednostavno dešavalo s svakim dosadašnjim windowsom. Ja govorim iz svog iskustva s desetkom, a prošao sam sve verzije windowsa, od windowsa 3.1 pa nadalje. Desetka je najkompletniji windows do sada i meni radi savršeno. Sedmica je također dobar OS, ali isto tako hardwarski više zahtjevna od desetke. Kako god, svako ima priliku da stavi sistem koji želi i za koji misli da mu je bolje. Ali sedmica ne može bolje raditi na mašini s 4 gige rama u odnosu na desetku. A 4 gige rama danas imaju prosjecni telefoni što je za PC definitivno nedostatno u 2018.godini.
Osim toga ne moze se vise kupiti ili sta staviti ko sta zeli.... W7 se i pred "smrt" prodavao lakse od W10. Da se danas moze kupiti&instalirati prodaja bi bila bar 1:1.
- CPT
#3694 Re: Windows 10
Ti valjda znas da danas vise nije moguce (legalno) kupiti i instalirati W7? Isto tako znas da na nove platforme nije moguce instalirati (regularno) W7?aditon wrote:Smaraš jarane, al baš. Koristi sedmicu i haj opleti. Kad bi vidio kako radi desetka kod mene ti bi se rasplakao. Meni je boot od momenta paljenja do full loada 13 sekundi. Neprkeljaj gluposti jer nemaš veze o čemu pričaš i tu si da trolaš. Čuj ne može se instalirati sistem koji hočešCPT wrote:Lupas i to konkretno...aditon wrote:Mogu da shvatim da pojedini korisnici mogu imati i imaju probleme, što je "viša sila". To se jednostavno dešavalo s svakim dosadašnjim windowsom. Ja govorim iz svog iskustva s desetkom, a prošao sam sve verzije windowsa, od windowsa 3.1 pa nadalje. Desetka je najkompletniji windows do sada i meni radi savršeno. Sedmica je također dobar OS, ali isto tako hardwarski više zahtjevna od desetke. Kako god, svako ima priliku da stavi sistem koji želi i za koji misli da mu je bolje. Ali sedmica ne može bolje raditi na mašini s 4 gige rama u odnosu na desetku. A 4 gige rama danas imaju prosjecni telefoni što je za PC definitivno nedostatno u 2018.godini.
Osim toga ne moze se vise kupiti ili sta staviti ko sta zeli.... W7 se i pred "smrt" prodavao lakse od W10. Da se danas moze kupiti&instalirati prodaja bi bila bar 1:1.![]()
![]()
![]()
Boot time generalno nema veze sa OS-om vec prije svega sa diskom (i kolicinom bloatware-a u startupu). Bar toliko znas? Brzinu izmedju identicega konfiguracija sa W7 i W10 si opazio?
Meni je generalno svejedno koliko traje boot time (za sleep si cuo) ili promil brzine (iako je W7 brza) vec da stvar radi pouzdano svaki dan i da mogu racunati da ce bar iducih nekoliko godina raditi tako. Sto za W10 nije moguce tvrditi... Kontas?
- aditon
#3695 Re: Windows 10
Kao što ti rekoh, smaraš. Nemam vremena se natezati s tobom, kontaš?CPT wrote:Ti valjda znas da danas vise nije moguce (legalno) kupiti i instalirati W7? Isto tako znas da na nove platforme nije moguce instalirati (regularno) W7?
Boot time generalno nema veze sa OS-om vec prije svega sa diskom (i kolicinom bloatware-a u startupu). Bar toliko znas? Brzinu izmedju identicega konfiguracija sa W7 i W10 si opazio?
Meni je generalno svejedno koliko traje boot time (za sleep si cuo) ili promil brzine (iako je W7 brza) vec da stvar radi pouzdano svaki dan i da mogu racunati da ce bar iducih nekoliko godina raditi tako. Sto za W10 nije moguce tvrditi... Kontas?
- CPT
#3696 Re: Windows 10
Znaci konfiguracija iz 2012.... Od POSTa do desktopa, koliko? 10,5sec?
A tebi u 2018 superfluidni W10 ima koliko? 13? Fantasticno!
p.s.: ako ti je to vec toliko bitno
- Rugafet
#3697 Re: Windows 10
Poenta ovoga ubjedjivanja ovdje je da mi koji smo prezadovoljni desetkom promijenimo misljenje i vratimo se na sedmicu ili?
Sta ce mi testovi i klipovi sa yt, kad koristim 10 tku i super zadovoljan sam
- CPT
#3698 Re: Windows 10
Poanta je da se ne sire mitovi... Da je W10 nesto najbolje od tocka ne bi ga MS dijelio dzaba i ne bi bili vec kod builda 123213902193021930219.Rugafet wrote:Poenta ovoga ubjedjivanja ovdje je da mi koji smo prezadovoljni desetkom promijenimo misljenje i vratimo se na sedmicu ili?
Do te tacke smo tj. ste dosli zbog prezadovoljstva valjda.
Ono kad potenciras W10 i 13 sekundi a random W7 konfiguracija za 300KM ima 10.5sec.
- REDDEVILS
#3699 Re: Windows 10
+1Rugafet wrote:Poenta ovoga ubjedjivanja ovdje je da mi koji smo prezadovoljni desetkom promijenimo misljenje i vratimo se na sedmicu ili?
- Rugafet
#3700 Re: Windows 10
Kakvi mitovi
O cemu ti? Koristim desetku bez ikakvih problema i to je to. Prosto ko pasulj. Hoces da kazes da mi steka, zastajkuje, baguje ali ja eto iz nekog razloga pisem da sam zadovoljan