Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
escobar__

#3651 Re: Windows 10

Post by escobar__ »

Promjene su ispod haube. :)
aditon

#3652 Re: Windows 10

Post by aditon »

promjeni kojoj se ja radujem jeste nova aplikacija "your phone" a radi se o tome da mobitel sinhronizujete s kompom, tako da možete na računaru vidjetis npr svoje sms-ove ili čak uslikati telefonom ono što treba da ubacite u neki dokument na kojem radite, dakle bolje nego skener da imamo :)
djkurt

#3653 Re: Windows 10

Post by djkurt »

Upravo sam prešao na win 10 i nisam nešto impresioniran, naprotiv, win 7 mi je još uvijek pojam za sve windowse. Šteka na sve strane. Da ne bude zabune nov kompjuter je uzet sa licenciranim win 10. :(
Lijepi moj win 7.
aditon

#3654 Re: Windows 10

Post by aditon »

djkurt, nešto ti ne vjerujem...šta to šteka na sve strane?
CPT

#3655 Re: Windows 10

Post by CPT »

aditon wrote:djkurt, nešto ti ne vjerujem...šta to šteka na sve strane?
Google is your friend.

https://www.windowscentral.com/windows- ... -and-fixes

generalno smece od OSa
djkurt

#3656 Re: Windows 10

Post by djkurt »

Ps šta god da pokrenem, moram sacekat sekundu dvije da se pokrene kako treba. Tačno zatrza. Da nije nov tek otpakovan kompjuter mislio bih da je do hardwera, ali ipak mislim da nije. I5 je procesor sa 4 GB RAM-a
aditon

#3657 Re: Windows 10

Post by aditon »

CPT wrote:
Google is your friend.

generalno smece od OSa
s svakim velikm updateom postoji rizik da nelegne sve kako treba..ne znam šta imaš od toga da win 10 nazivaš smećem. Potisni malo sujetu radi sebe a sistem ako ti se ne dopada, ti onda pređi na onaj koji nije smeće, po tebe naravno. Koristim desetku od kad je izišla i windows kao sistem nikad nije bio bolji i kompletniji operativni sistem.
aditon

#3658 Re: Windows 10

Post by aditon »

djkurt wrote:
Ps šta god da pokrenem, moram sacekat sekundu dvije da se pokrene kako treba. Tačno zatrza. Da nije nov tek otpakovan kompjuter mislio bih da je do hardwera, ali ipak mislim da nije. I5 je procesor sa 4 GB RAM-a
procesor i ram nemaju ništa s tim već hdd..ubaci ssd i onda vidi...ne znam zaista kako ti je sedmica mogla bolje raditi na 4 gige rama jer je dosta zahtjevnija u hradwarskom smislu. Tebi bi desetka ustvari trebala raditi daleko bolje s tim kompom nego bilo koji drugi windows.
CPT

#3659 Re: Windows 10

Post by CPT »

aditon wrote:
CPT wrote:
Google is your friend.

generalno smece od OSa
s svakim velikm updateom postoji rizik da nelegne sve kako treba..ne znam šta imaš od toga da win 10 nazivaš smećem. Potisni malo sujetu radi sebe a sistem ako ti se ne dopada, ti onda pređi na onaj koji nije smeće, po tebe naravno. Koristim desetku od kad je izišla i windows kao sistem nikad nije bio bolji i kompletniji operativni sistem.
To je prica koju je tebi MS prodao kao normalno iako nije. OS treba radi normalno "iz kutije". Objaviti smece i onda to smece 1000x popravljati i svaki zajeb spakovati pod "desi se update" je u najboljem slucaju neodgovorno. W10 jeste sto je i ocigledno iz market share-a. Ono kad uzmes nov (brand racunar) sa original W10 i zezaju osnovne stvari koje u W7 rade na najvecem krs. Lansirao bi ga u ...
CPT

#3660 Re: Windows 10

Post by CPT »

djkurt wrote:
moze biti da u pozadini vuce update dole, da ti je po defaultu u energy save nacinu, da je 1000 i jedna stvar koja ne bi trebala biti na racunaru :-)
djkurt

#3661 Re: Windows 10

Post by djkurt »

CPT wrote:
djkurt wrote:
moze biti da u pozadini vuce update dole, da ti je po defaultu u energy save nacinu, da je 1000 i jedna stvar koja ne bi trebala biti na racunaru :-)
Brate kompjuter posjedujem od 1998 godine, kad je celeron i win 95 bio furka, znam sve te male cake i zahebancije, nije do toga, jednostavno šteka, ne do bog dva programa otvorit istovremeno da nešto rade, dok se prebaciš s jednog na drugi treba ti jedno 3 sekunde. Win 7 sa istom konfiguracijom ali i3 procesorom je na novom kompu radio ko sat.
CPT

#3662 Re: Windows 10

Post by CPT »

djkurt wrote:Brate kompjuter posjedujem od 1998 godine, kad je celeron i win 95 bio furka, znam sve te male cake i zahebancije, nije do toga, jednostavno šteka, ne do bog dva programa otvorit istovremeno da nešto rade, dok se prebaciš s jednog na drugi treba ti jedno 3 sekunde. Win 7 sa istom konfiguracijom ali i3 procesorom je na novom kompu radio ko sat.
Ako je nov nemas gore nista osim OS tako da re-install. F@uck it. Tjesi se da imas nabolji, najbrzi, najkompletniji, "najfluidniji", itd, itd OS dok cekas. :wink:
djkurt

#3663 Re: Windows 10

Post by djkurt »

CPT wrote:
djkurt wrote:Brate kompjuter posjedujem od 1998 godine, kad je celeron i win 95 bio furka, znam sve te male cake i zahebancije, nije do toga, jednostavno šteka, ne do bog dva programa otvorit istovremeno da nešto rade, dok se prebaciš s jednog na drugi treba ti jedno 3 sekunde. Win 7 sa istom konfiguracijom ali i3 procesorom je na novom kompu radio ko sat.
Ako je nov nemas gore nista osim OS tako da re-install. F@uck it. Tjesi se da imas nabolji, najbrzi, najkompletniji, "najfluidniji", itd, itd OS dok cekas. :wink:
Ma ne mogu službeni mi je kompjuter ovo, jedino razmišljam da nije možda do toga da je prethodni komp bio Lenovo Think pad sa win 7, ovaj novi je Fujitsu sa win 10. Oba sam nova dobio i ovaj stari zamijenio samo zato što je počeo usporavati nakon 7 godina korištenja. Međutim izgleda da sam trebao ostati na njemu. :(
CPT

#3664 Re: Windows 10

Post by CPT »

djkurt wrote:
CPT wrote:
Ma ne mogu službeni mi je kompjuter ovo, jedino razmišljam da nije možda do toga da je prethodni komp bio Lenovo Think pad sa win 7, ovaj novi je Fujitsu sa win 10. Oba sam nova dobio i ovaj stari zamijenio samo zato što je počeo usporavati nakon 7 godina korištenja. Međutim izgleda da sam trebao ostati na njemu. :(
task manager, vidi tasks i loads
hd tune, provjeri hd
antivirus privremeno ugasi....

uglavnom, sto si "radio" normalno, radio si... :lol: :lol:
djkurt

#3665 Re: Windows 10

Post by djkurt »

CPT wrote:
hd tune, provjeri hd

Ehhh :(
Filter

#3666 Re: Windows 10

Post by Filter »

CPT wrote:
Google is your friend.

generalno smece od OSa
hvala drug, nadjoh kako da pokrpim sto mi je jucerasnji update zasro... tj. na sta sam naletio na prvu, bice jos garant
konto sam da je build 1709 nesto najlosije sto su uspjeli napraviti, ovaj ce ga izgleda presisati :-)
Filter

#3667 Re: Windows 10

Post by Filter »

btw, jel neko zna kako trajno promijeniti/ukloniti sliku sa microsoft-outlook accounta?
nema boga oca da se ukloni ili promijeni, procitao sam i probao sve sto je ponudjeno ali nista ne fercera trajno :-) nakon par minuta ili par dana opet je vrati na prvu postavljenu
Rugafet

#3668 Re: Windows 10

Post by Rugafet »

Kod mene desetka od samog pocetka i radi ko sat. Nikakvih trzanja, zastajkivanja i sl. a znam raditi osam stvari istovremeno. Kuc kuc (lupam o drvo) bas nikakvih primjedbi nemam
CPT

#3669 Re: Windows 10

Post by CPT »

djkurt wrote:
CPT wrote:
hd tune, provjeri hd

Ehhh :(
vrati stari PC, kloniraj disk i SSD :wink: sve ostalo je ... :-) :-)
puz_u_salati

#3670 Re: Windows 10

Post by puz_u_salati »

aditon wrote:promjeni kojoj se ja radujem jeste nova aplikacija "your phone" a radi se o tome da mobitel sinhronizujete s kompom, tako da možete na računaru vidjetis npr svoje sms-ove ili čak uslikati telefonom ono što treba da ubacite u neki dokument na kojem radite, dakle bolje nego skener da imamo :)
I ja sam uradio ažuriranje, sad za sad odlično sve radi, nikakvih problema. Za divno čudo MS napokon izbacio potpuno ispeglane update. Ta aplikacija je fenomenalna i najbolja stvar koju su do sada implementirali.
r_faruk

#3671 Re: Windows 10

Post by r_faruk »

Rugafet wrote:Kod mene desetka od samog pocetka i radi ko sat. Nikakvih trzanja, zastajkivanja i sl. a znam raditi osam stvari istovremeno. Kuc kuc (lupam o drvo) bas nikakvih primjedbi nemam
blago tebi.... meni par aplikacija pokrece pri svakom paljenju (startup) ili restartu koliko god ih puta ja ugasio... nece win. da poslusa da ga *ebes..... ili poslusa par dana i onda puf, po starom.

ja takodjer radim puno stvari odjednom i to bas teske programe pokrecem ali na sedmici, desetka mi sluzi samo za gledanje filmova :)
Last edited by r_faruk on 04/10/2018 12:17, edited 1 time in total.
l33t

#3672 Re: Windows 10

Post by l33t »

četri gige rama i kuka :D

rofl
puz_u_salati

#3673 Re: Windows 10

Post by puz_u_salati »

l33t wrote:četri gige rama i kuka :D

rofl
Sasvim dovoljno za solidano win 10 iskustvo.
Qler

#3674 Re: Windows 10

Post by Qler »

prvo sa 4GB RAM-a dobro da ide :D

drugo, dosta ljudi misle da ovo MS sad krpi prvu desetku, ne konta da je svaki build za prakticno novi OS...
vatrogasac

#3675 Re: Windows 10

Post by vatrogasac »

U početku jeste win 10 zezao za neke drivere, ali to je bilo kada je tek izašao, ali ništa opet da se nije moglo raditi. Od prvog updatea na osmicu nisam do neki dan obnavljao instalaciju i radilo je solidno, ali kako sam neki dan uradio clean instal i ovaj posljednji update sve 'leti'. :mrgreen: Task Manager mi pokazuje da je HDD povremeno usko grlo, ali za to nije kriv OS nego sljedeći puta kod kupovine sve eliminišem bez SSD-a.
Post Reply