Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Papucarec

#3126 Re: Windows 10

Post by Papucarec »

He1972 wrote:
Papucarec wrote:
avaks wrote:Kupovina u radnjama kao Imtec je najsigurnija i ubjedljivo najskuplja opcija ako hoćeš original. Alternativa je kupiti neki OEM ili scrap ključ (također original i najbolja opcija) sa oglasa - ebay ili naš pik (olx), miran si i neće ti isteći (tu što si imao očigledno je ilegalna jer ti licenca ne može isteći).
Ako nećeš da daješ lovu onda kms ili neki sličan aktivator i udri dok ti opet šta ne zezne pa tako u krug :mrgreen:

Ovo sam kad sam kupio racunar dobio i instaliran windows10 i sve radila ok do neki dan, hoce li raditi sad kad bi kupio tu jednu od licenci smijem li je instalirati preko ove sto je vec bila pa istekla.... Hvala ti na odg.
ž
Kako misliš istekla licenca nema licenci od godine, licenca je doživotna. Ne može isteći!

Ne znam ni ja, jer kad sam kupio racunar dosao je windows 10 instaliran i ja sam mislio da je licenca stalna, ali izgleda nije nego je ovaj koristio nekakvu licencu sto daje microsoft besplatno i valjda im treba oko godine dana da skontaju pa je ukinu...
zippoo87

#3127 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

Papucarec wrote:
He1972 wrote:
Papucarec wrote: ž
Kako misliš istekla licenca nema licenci od godine, licenca je doživotna. Ne može isteći!

Ne znam ni ja, jer kad sam kupio racunar dosao je windows 10 instaliran i ja sam mislio da je licenca stalna, ali izgleda nije nego je ovaj koristio nekakvu licencu sto daje microsoft besplatno i valjda im treba oko godine dana da skontaju pa je ukinu...
kupi oem kljuc sa neta...kostaju 8-10 dolara...legalno sve i nece ti isteci nikada
ja imam licencu koja je vezana za mail account...cim ukucam mail...sve se poslozi i na svim racunarima budu iste boje,sve isto :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#3128 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

diablobih wrote:
suad-sarajevo wrote:Ne znam da li je ovako kod drugih korisnika ali meni recimo FB preko Chroma ide teško, sjecka, zastajkuje, trza kada je u pitanju scrolanje dok u Edge-u to ide tako fluidno za nepovjerovati. Ima li neki poseban razlog zašto je to tako.
Vjerovatno zbog RAMa, probaj novi Firefox, trebalo bi isto biti fluidno.
Nevjerovatno koliko je firefox brži i fluidniji. A FB leti ko metak bez sjeckanja. Ima hrpu addona kao i Chrome tako da Chrome vozdrica. Hvala na savjetu.
typeOnegative

#3129 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

[/quote]Ne znam ni ja, jer kad sam kupio racunar dosao je windows 10 instaliran i ja sam mislio da je licenca stalna, ali izgleda nije nego je ovaj koristio nekakvu licencu sto daje microsoft besplatno i valjda im treba oko godine dana da skontaju pa je ukinu...[/quote][/quote]
kupi oem kljuc sa neta...kostaju 8-10 dolara...legalno sve i nece ti isteci nikada
ja imam licencu koja je vezana za mail account...cim ukucam mail...sve se poslozi i na svim racunarima budu iste boje,sve isto :D[/quote]

moze se i za manje cak naci , nedavno sam uzeo za 3 eura za klijenta na ebay
EDIT : evo ovdje za 4.39 $

https://www.ebay.com/urw/Microsoft-Wind ... 2733100903
zippoo87

#3130 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

typeOnegative wrote:

je li ovo provjeren prodavac...jesi li bas od ovog kupovao...da ga snimim ako mi kad zatreba kljuc
i kakav je postupak...nakon uplate,on ti posalje kljuc na mail ili ?
typeOnegative

#3131 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

zippoo87 wrote:
typeOnegative wrote:

je li ovo provjeren prodavac...jesi li bas od ovog kupovao...da ga snimim ako mi kad zatreba kljuc

kljuc stigne na email kojim si registrirao eBay . Nisam uzimao ovdje , na drugom mjestu ali ne znam koji je bio tacno jer nisam sa svog ebaya kupio , ali mislim da je i ovo sigurnica .Evo imas komentare kupaca , ako ne vjerujes njemu tj.njoj imas kod drugih sa vise transakcija pa pregledaj malo .
https://www.ebay.com/urw/Microsoft-Wind ... /589593132

Meni ne treba , da slucajno nemam , uzeo bi bez razmisljanja ovaj .Sve su to rega kljucevi , ali eto sacekaj , mozda je neko od kolega uzimao pa ima preporucit nekog svog .
cincilator2012

#3132 Re: Windows 10

Post by cincilator2012 »

Jos ubaci SSD disk, i tek ces vidjeti razliku ;)
zippoo87 wrote:
Mega Man X wrote:U današnje vrijeme ti je 8GB RAM standard.
ja se danas ponovi laptopom i u njemu 8GB...a u desktopu 12 GB
moram priznati da je konacno ljepota i na laptopu raditi...sa 8 GBrama...do sada sam imao 4 i to je trenutno donja granica za ram
He1972

#3133 Re: Windows 10

Post by He1972 »

typeOnegative wrote:
zippoo87 wrote:
typeOnegative wrote:

kljuc stigne na email kojim si registrirao eBay . Nisam uzimao ovdje , na drugom mjestu ali ne znam koji je bio tacno jer nisam sa svog ebaya kupio , ali mislim da je i ovo sigurnica .Evo imas komentare kupaca , ako ne vjerujes njemu tj.njoj imas kod drugih sa vise transakcija pa pregledaj malo .
https://www.ebay.com/urw/Microsoft-Wind ... /589593132

Meni ne treba , da slucajno nemam , uzeo bi bez razmisljanja ovaj .Sve su to rega kljucevi , ali eto sacekaj , mozda je neko od kolega uzimao pa ima preporucit nekog svog .
Ja uzeo do sada 3 win 10 tako po 7-8 KM i jedan office professional 2016 i sve uredno, jedino stave napomenu da se ključ (ne kod svake kupovine) treba aktivirati za 3 dana, ne znam za što je to tako a nisam ni provjeravao :mrgreen: odmah aktivirano na jednoj od mašona sam ponovo radio reinstalaciju i regularno poslije instalacije sam se aktivirao windoza bez ponovnog unosa serijskog.
Skidaju te serijske sa mašina koje su rashodovane a imaju pretpostavljam u biosu ključ ili na papiru nemam pojma, ali fercera.
zippoo87

#3134 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

ja imam licencu vezanu za mail...to je meni najbolja licenca...do sada sam je aktivirao sigurno preko 10 puta i sve fercera
ovo je najbolji nacin za licnu upotrebu ali nije ako ces prodavati masine...mada ostane i tada aktiviran
ja samo ukucam svoj mail i gotovo

ali ovo ako budem prodavao laptop ili nesto,da se moze uzeti provjeren kljuc za male pare
typeOnegative

#3135 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

I kod mene je ta retail od 8.1nadograđena na 10. Aktivirana nekoliko puta bez problema , a dozvoljava i reaktivaciju nakon promjene matične ploče , ove tusim klijentima :D
NediM17

#3136 Re: Windows 10

Post by NediM17 »

cincilator2012 wrote:Jos ubaci SSD disk, i tek ces vidjeti razliku ;)
zippoo87 wrote:
Mega Man X wrote:U današnje vrijeme ti je 8GB RAM standard.
ja se danas ponovi laptopom i u njemu 8GB...a u desktopu 12 GB
moram priznati da je konacno ljepota i na laptopu raditi...sa 8 GBrama...do sada sam imao 4 i to je trenutno donja granica za ram
Image

Image

Ko nije probao raditi na ovome nije svjestan kakva je ovo azdaha. Nije za igre, nije za videoobradu, ali za net, office, youtube dusu dao. Sve sto pozelis dobijes instant. :thumbup:
zippoo87

#3137 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

ne znam sta si htio reci ovim...ali taj procesor je star tacno 9 godina :D
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp ... 40+3.33GHz
iako ima vrlo visok clock od 3,3 GHz...ne moze se on nositi sa novijim procesorima
ali dobro,za neta je svakako jos uvijek dobar,mada noviji procesori bolje rade...probaj pa ces se uvjeriti
kod mene je drasticna razlika u brzini eto izmedju ovog sada laptopa i desktop kompa...iako je u njemu i7 2600 ,dakle druga generacija i7 serije...sve je puno fluidnije i brze nego na laptopu a i laptop je star nepune 2 godine
NediM17

#3138 Re: Windows 10

Post by NediM17 »

Vezao sam se za @Cincilatorov komentar o SSD-u.

Poenta je da je SSD napravio cudo od ove "stare kante", i da kada se koristi za neki normalan rad kida laptop sa i5 M430 procesorom i 8GB rama koji ima obicni HDD. :thumbup:
Osjetno je brzi, vjerovali ili ne.

Inace, koliko je meni poznato, E8600 je najjaci C2D procesor koji postoji, 3.33GHz i 6MB L2 kesa. Nije hrdjavo. :D
zippoo87

#3139 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

NediM17 wrote:Vezao sam se za @Cincilatorov komentar o SSD-u.

Poenta je da je SSD napravio cudo od ove "stare kante", i da kada se koristi za neki normalan rad kida laptop sa i5 M430 procesorom i 8GB rama koji ima obicni HDD. :thumbup:
Osjetno je brzi, vjerovali ili ne.

Inace, koliko je meni poznato, E8600 je najjaci C2D procesor koji postoji, 3.33GHz i 6MB L2 kesa. Nije hrdjavo. :D
znaju svi da SSD pravi drasticnu razliku,samo sto kada neko prvi puta proba SSD,osjeti tu katarzu i brzinu :D
a sto se tice procesora...moze on jos gurati,jer mu je display male rezolucije...pa se ne muci...dzaba ti na youtube stavis 1080p a display 1200 x 780 :D
mene samo nervira...sto recimo na piku,laptopi sa core 2 duo procesorima do 2 GHz...po 200 i vise KM....
cijena je obrnuto proporcionalna prodavacevom tehnickom znanju
sto manje znaju o tehnici,veca im cijena i naravno da su "kao novi" :D
tuzno je uci na pik i traziti sebi laptop :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#3140 Re: Windows 10

Post by suad-sarajevo »

Image

WTF? Ova 10-ka me svakim danom sve više "fascinira". Kinezi mi hakovali agendu u kalendaru. :mrgreen:
diablobih

#3141 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Sta si ti klikao Boga pitaj :D
ferratilis

#3142 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

Konacno! Nesto sto je trebalo biti dio sistema od pocetka.

https://www.theverge.com/2017/11/28/167 ... ts-feature
zippoo87

#3143 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

meni danas na laptopu win10 pobudalio...nije mi htio prihvatiti sifru za login...a ni za usera...a kada sam preko safe moda usao i promijenio sifru,onda sam izgubio taj stari account...jer me vratilo na pocetak,kao kada je frisko instaliran win10
win je zadnja nadogradnja creators update a takodjer od kako je ova nadogradnja,ne mogu ukloniti login prozor prilikom paljenja racunara,dzaba sto tamo ukljucim da ne trazi sifru
win10 sa svakim novim updateom ubaci neko novo sranje i vidi srece,neko od tih sranja i mene redovno pogodi :D
diablobih

#3144 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Pored ovih tabova, uskoro bi trebala izaci aplikacija za mob, da mozes direktno na laptop ili PC(koji ima wifi), da beamujes, ili ti ga saljes slike.
zippoo87

#3145 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

diablobih wrote:Pored ovih tabova, uskoro bi trebala izaci aplikacija za mob, da mozes direktno na laptop ili PC(koji ima wifi), da beamujes, ili ti ga saljes slike.
da preslika sliku sa ekrana mobitela na ekran laptopa/desktopa ?
nisam znao za ovo...
diablobih

#3146 Re: Windows 10

Post by diablobih »

Vise kao google photos ili onedrive, umjesto da ubacujes usb u racunar, samo posaljes racunaru sliku ili file, primis i ta daa. To je ono na cemu rade, valjda ce uskoro biti.
zippoo87

#3147 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

diablobih wrote:Vise kao google photos ili onedrive, umjesto da ubacujes usb u racunar, samo posaljes racunaru sliku ili file, primis i ta daa. To je ono na cemu rade, valjda ce uskoro biti.
a tako...znaci nesto kao bluetooth ali preko wifija...mada vec ima takvih aplikacija ali ovo ce valjda biti integrisano u windows ,ako sam te dobro razumio
ako imas neki link,zalijepi,da procitam
diablobih

#3148 Re: Windows 10

Post by diablobih »

zippoo87 wrote:
diablobih wrote:Vise kao google photos ili onedrive, umjesto da ubacujes usb u racunar, samo posaljes racunaru sliku ili file, primis i ta daa. To je ono na cemu rade, valjda ce uskoro biti.
a tako...znaci nesto kao bluetooth ali preko wifija...mada vec ima takvih aplikacija ali ovo ce valjda biti integrisano u windows ,ako sam te dobro razumio
https://thenextweb.com/apps/2017/11/30/ ... o-your-pc/
Maraschino

#3149 Re: Windows 10

Post by Maraschino »

diablobih wrote:Pored ovih tabova, uskoro bi trebala izaci aplikacija za mob, da mozes direktno na laptop ili PC(koji ima wifi), da beamujes, ili ti ga saljes slike.
Kako je moguce da ja na laptopu vidim sta zena trazi na googleu na mobilnom?
Nista strasno ali eto. :D
Qler

#3150 Re: Windows 10

Post by Qler »

zippoo87 wrote:
sync svega preko wifi je imao windows phone 7 i nikad mi nece biti jasno sto to ukidose. Dodjes kuci, spoji se telefon na wifi i sve za minutu slike i video imas na kompjuteru...
Post Reply