Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S tim da ni prije njega nisam imao problema ne znam
Ljudi se kunu da su igre fluidnije, ipak se više resursa usmjeri prema samoj igri a što je već uključeno u windows je ekstra ideja po meni, ne trebaju ti neki lijevi boosteri (kome su već trebali)
Koliko sam vidio ima sada i stream opcija u samom windowsu i još nekih caka
DonieBrasco wrote:Meni jos nije stigao Creators update.
nemas nikakvu potrebu da cekas...skini upgrade assistent sa MS stranice i odradi to
ja sam skinuo i prije sluzbenog pocetka ...nema nikakve razlike
a poznato je da ce creators dolaziti u valovima pa nece svi dobiti nadogradnju u isto vrijeme
sto se mene tice,nadogradnja je pravo stabilna i od mene ima preporuku
Skino, instalirao za sada radi OK nisam uocio neku razliku.
Ako bude nekih bugova da ima veze sa ovim javim, jer vidim neki se zale.
Koristim win 10 od prvog upgrade-a i riješio se svih onih 'dječijih bolesti' osim što me jedna stvar zeza već par mjeseci, a možda nema veze sa OS-om. I na Chrome i na Firefox iznenada, uglavnom kada skrolam unutar browsera, u svim tabovima 'padne mrak' i izgubim što sam radio. Nije često, ali smeta i kada je povremeno. Ostalo sve za 10. Uradio ovaj posljednji update i ne uočavam neku bitnu razliku. I prije je radilo sve slično dobro.
avaks wrote:Može biti da je do drivera na grafičkoj, isti slučaj sam imao na Firefox u zadnje vrijeme.
Evo Operu testiram i nema tih problema...
Izgleda. U početku sam imao problema kod nekih igrica jer su dvije grafičke, ali su se na netu žalili i ostali korisnici HP ProBooka na drivere win 10 i to su vremenom riješili. Sada opet.
Najveća je ironija kad ta glupost počne da skenira sistem i to nakon instalacije fresh verzije Windows 10 koji je bez virusa po defaultu. Kontam, šta imaš koji k skenirat kad sam tek podigo sistem.
Srećom imam alate da ga uklonim iz sistema, da ga ni updejt ne može vratit.
meni defender ne smeta,to mi je sada glavni AV haha
mada nema kod mene virusa godinama,jedino mozda svjesno skinem nekog trojanca sa crackom i tako to pa obrisem
ko ne voli defender,preporuka mu je avast free...predobar antivirus i naravno za vece probleme malwarebytes
Imate li vi problema sa Chromom, jucer i danas odjednom prestane raditi kao da zaledi nista ne mogu kliknuti, refreshovati, pa moram na task menager da ugasim ?
skupljac_zeljeza wrote:Koristim win 10 od prvog upgrade-a i riješio se svih onih 'dječijih bolesti' osim što me jedna stvar zeza već par mjeseci, a možda nema veze sa OS-om. I na Chrome i na Firefox iznenada, uglavnom kada skrolam unutar browsera, u svim tabovima 'padne mrak' i izgubim što sam radio. Nije često, ali smeta i kada je povremeno. Ostalo sve za 10. Uradio ovaj posljednji update i ne uočavam neku bitnu razliku. I prije je radilo sve slično dobro.
nisi jedini, ovo se i meni desavalo na windows 10, osim toga bilo je jos stvari zbog kojih sam pizdio, i vratim se na stari lijepi uberstabilni windows 8.1
DonieBrasco wrote:Imate li vi problema sa Chromom, jucer i danas odjednom prestane raditi kao da zaledi nista ne mogu kliknuti, refreshovati, pa moram na task menager da ugasim ?
kod mene nikakvih problema sa chromeom...creators nadogradnja
Obzirom da bi po hardware (grubo, quad core amd, ssd kingston, 900 Mhz 1100 takt 200 series amd grafika) i performansama racunara bi trebalo da leti on na 2 ili 3 taba uspori katastrofa.
Task menager kaze da vuce (trenutno 2 taba, fb i forum) 51% (8gb ddr3 - 1600 Mhz)memorije. Dok sve ostalo leti(edge, chrome, safari), Firefox betonira katastrofa. Mislio sam da ce novi update(oko 21 mb) danas uradjen popraviti ali opet isto.(2 add on-s instalirana, ABP i downloadhelper).
Dado34 wrote:E raja, ima li ko problem sa Mozilla Firefox?
Obzirom da bi po hardware (grubo, quad core amd, ssd kingston, 900 Mhz 1100 takt 200 series amd grafika) i performansama racunara bi trebalo da leti on na 2 ili 3 taba uspori katastrofa.
Task menager kaze da vuce (trenutno 2 taba, fb i forum) 51% (8gb ddr3 - 1600 Mhz)memorije. Dok sve ostalo leti(edge, chrome, safari), Firefox betonira katastrofa. Mislio sam da ce novi update(oko 21 mb) danas uradjen popraviti ali opet isto.(2 add on-s instalirana, ABP i downloadhelper).
mislim da su se jos neki zalili na rad mozille ,posebno nakon ovog zadnje update,creators update
ja licno nemam nikakvih problema,koristim mozilu na dekstopu a na laptopu chrome
Dado34 wrote:E raja, ima li ko problem sa Mozilla Firefox?
mislim da su se jos neki zalili na rad mozille ,posebno nakon ovog zadnje update,creators update
ja licno nemam nikakvih problema,koristim mozilu na dekstopu a na laptopu chrome
Ne znam buraz, mescini da je adobe flash veliki problem, ne mirise se sa novijim verzijama firefox-a. Ako na firefox koristim aplikaciju koja zahtjeva flash player malo i ostali browseri uspore ali firefox bas zabetonira na 3+ taba.
Nakon Creators updatea smanjila mi se jacina zvucnika na koju sam bio posebno ponosan i sto mi je inace bitno. Zna li neko o cemu se radi i moze li se povecati? Nije mi jasno kako moze biti smanjen zvuk, ne vidim logike.
Nemojte samo odgovor da je mozda do drivera, toga sam se sjetio i pise da je sve ok and work properly.
Ovo spatial sound nije od pomoci, nit slusalica niti cega.
Troko wrote:Nakon Creators updatea smanjila mi se jacina zvucnika na koju sam bio posebno ponosan i sto mi je inace bitno. Zna li neko o cemu se radi i moze li se povecati? Nije mi jasno kako moze biti smanjen zvuk, ne vidim logike.
Nemojte samo odgovor da je mozda do drivera, toga sam se sjetio i pise da je sve ok and work properly.
Ovo spatial sound nije od pomoci, nit slusalica niti cega.
nisi nam dao puno informacija ali mnogi imaju problem sa zvukom nakon creators nadogradnje i to sa dolby digital i realtek drajverima a procitao sam da neki imaju problem i sa THX ili kako se vec zove
nazalost za sada nema fix-a...pa ako nisi obrisao folder "windows.old",vrati na stariju verziju,tj anniversary update dok ovo ne rijese...i drugi su tako radili