Windows 10
Moderator: Benq
-
mokhac
#2626 Re: Windows 10
Evo instaliram win8, da vidim sta ce se dogoditi. Nadam se samo da nije neki hardwerski problem.
- ferratilis
#2627 Re: Windows 10
Kad ovo vidim nakon svjeze instalacije, dobijem kancer mozga
I jedva cekam da izadje onaj update gdje se moze iskljucit automatsko skidanje drajvera, i to je kancer

I jedva cekam da izadje onaj update gdje se moze iskljucit automatsko skidanje drajvera, i to je kancer

- Maharadza
#2628 Re: Windows 10
http://www.makeuseof.com/tag/take-back- ... indows-10/ferratilis wrote:Kad ovo vidim nakon svjeze instalacije, dobijem kancer mozga![]()
http://winsupersite.com/windows-10/stop ... windows-10
Može već sada!
-
maida95
#2630 Re: Windows 10
Je li još uvijek mogu uraditi free upgrade ako imam aktiviran win7/8, ili se sad plaća?
-
Hakiz
#2631 Re: Windows 10
Zvanično bi trebalo da se plaća, ali ljudi koje poznajem su mi prije jedno mjesec rekli da još prolazi free upgrade bez problema. Na legalno licenciranim mašinama, nemaju iskustva sa aktivatorima nabavljenim ko zna odakle.maida95 wrote:Je li još uvijek mogu uraditi free upgrade ako imam aktiviran win7/8, ili se sad plaća?
Probaj, ako dobiješ poruku da moraš platiti, odustaneš od upgradea.
A prije izvjesnog vremena sam čitao i ovaj članak: https://www.howtogeek.com/272201/all-th ... -for-free/
-
senturk
#2632 Re: Windows 10
Ja mislim da mozes, prije par dana sam probao, samo skines onaj advisor update sa microsoft stranice,maida95 wrote:Je li još uvijek mogu uraditi free upgrade ako imam aktiviran win7/8, ili se sad plaća?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2633 Re: Windows 10
Veljača: Broj korisnika Windowsa 10 pada, a Windowsa 7 - raste!
Broj računala koja imaju instaliran operativni sustav Windows 10 u veljači je pao, dok je broj računala s Windows 7 povećan, iako bi Microsoft, naravno, htio da je drugačije, čime dodatno pada njihova želja o milijardu računala s instaliranom desetkom. Dakle, udio Windowsa 7 porastao je sa 47,20% u siječnju na 48,41%, dok je udio Windowsa 10 s 25,30% ukupnog tržišta pao na 25,16%. Brojke nisu velike, ali trend je pada.
i tema nam je pala na drugu stranu
Broj računala koja imaju instaliran operativni sustav Windows 10 u veljači je pao, dok je broj računala s Windows 7 povećan, iako bi Microsoft, naravno, htio da je drugačije, čime dodatno pada njihova želja o milijardu računala s instaliranom desetkom. Dakle, udio Windowsa 7 porastao je sa 47,20% u siječnju na 48,41%, dok je udio Windowsa 10 s 25,30% ukupnog tržišta pao na 25,16%. Brojke nisu velike, ali trend je pada.
i tema nam je pala na drugu stranu
- agent_zero
#2634 Re: Windows 10
Očekivano... smeće od OS-a.
-
Mega Man X
#2635 Re: Windows 10
Jesi probao Windows 10 ili koristiš rekla-kazala priču? 
- Truba
#2636 Re: Windows 10
brojevi govore
za sebe
-
Mega Man X
#2637 Re: Windows 10
Ja vala nikad nisam imao problem sa desetkom. Možda neko jest, ali ja vala nikako. Osim Windows Defendera jer ta glupost počne da skenira sistem kad god digneš novu verziju ili formatiraš. Ali srećom imaju programi koji ga uklone zauvijek da ne vadi živce bezveze.
Privatnost i to je zaqrac. Upališ telefon, Google ti skonta lokaciju, Viber zna isto itd. To da Windows 10 špijunira nije vala ni prvi ni posljednji koji radi to. Ionako ne stavljam osjetljive informacije na računar tipa passwordi, itd.
Uostalom, Forza Horizon 3 na Windows 10, dok Win 8.1 i 7 ne mogu igru pokrenut. I meni je lijepo na desetci po pitanju igara.
Napominjem: Ja nisam imao problema sa desetkom. Tako da još uvijek je koristim.
Privatnost i to je zaqrac. Upališ telefon, Google ti skonta lokaciju, Viber zna isto itd. To da Windows 10 špijunira nije vala ni prvi ni posljednji koji radi to. Ionako ne stavljam osjetljive informacije na računar tipa passwordi, itd.
Uostalom, Forza Horizon 3 na Windows 10, dok Win 8.1 i 7 ne mogu igru pokrenut. I meni je lijepo na desetci po pitanju igara.
-
Hakiz
#2638 Re: Windows 10
Privatnost:Mega Man X wrote:Ja vala nikad nisam imao problem sa desetkom. Možda neko jest, ali ja vala nikako. Osim Windows Defendera jer ta glupost počne da skenira sistem kad god digneš novu verziju ili formatiraš. Ali srećom imaju programi koji ga uklone zauvijek da ne vadi živce bezveze.
Prvi put uključiš telefon sa Androidom (Google) i napraviš račun. Fino te pita hoćeš li uključiti lokaciju, sinhronizaciju itd. Odbiješ, a možeš kasnije kada hoćeš, uključiti, opet isključiti itd.
Prvi put uključiš telefon sa Windowsom i napraviš račun. Ne pita te ništa, sam ti sinhronizuje sve. I nema opcije da isključiš, moraš se snalaziti hakovanjem da isključiš sinhronizacije. Primjer Skypea. Telefon je sam sinhronizovao sve kontakte iz telefonskog imenika sa Skype i obratno i oboje sa Hotmail računom. Ne pitajući me hoću li to. Potrošio sam cijeli dan da na netu pronađem kako se to ukine, da mi telefonski imenik bude samo na telefonu, Skype kontakti samo na Skype računu i da mi ni telefonski imenik ni Skype kontakti na budu na Hotmailu. Windows telefon jednom i nikad više.
Tako da u ovom slučaju Android (Google) više vodi računa o privatnosti nego Windows (Microsoft).
-
Mega Man X
#2639 Re: Windows 10
Sve to stoji, samo što ionako ne bi nikad uzeo Windows telefon jer nešto ne vidim razlog za to kad postoji Android.
-
zippoo87
#2640 Re: Windows 10
windows 10 je fifty-fifty 
win 10 sam poceo koristiti odmah nakon sto je izasao i na pocetku je bilo poprilicno problema,dosta usporen rad i nestabilan i svako malo je nesto zezalo
onda je nakon pola godine izasla anniversary nadogradnja i tu su rijesili skoro sve probleme koji su bili nakon samog izlaska
onda se nastavio trend updejta i ispravljanja ali iako je sistem na papiru stabilan,imao sam vise puta neki problem koji nisam uspjevao rijesiti
prvo sam imao problem sa rezolucijom,koja ni nakon instaliranih drajvera nije isla na nativnu (FHD) pa sam morao reinstalirati win 10
pa sam sada nedavno isto imao problem i opet sam morao reinstalirati win 10 i opet mi sada radi solidno
znaci,nekada i nekome sve radi 100% a nekada zapne na nekom problemu koji je nemoguce rijesiti
imam osjecaj da se na starijim verzijama vecina problema mogla rijesiti,tu prvenstveno mislim na win 7
win 7 i sada koristim na laptopu ali iskreno,meni puno vise godi win 10,sto dizajnerski sto sam se vec navikao koristiti i aplikacije preko racunara i mobitela a to mi bas fali na win 7
onda otvaranje maila,prognoze i to...to sve zavrsim za sekundu na win 10 a dok je to procedura na win7
ja ostajem na win 10 definitivno
win 10 sam poceo koristiti odmah nakon sto je izasao i na pocetku je bilo poprilicno problema,dosta usporen rad i nestabilan i svako malo je nesto zezalo
onda je nakon pola godine izasla anniversary nadogradnja i tu su rijesili skoro sve probleme koji su bili nakon samog izlaska
onda se nastavio trend updejta i ispravljanja ali iako je sistem na papiru stabilan,imao sam vise puta neki problem koji nisam uspjevao rijesiti
prvo sam imao problem sa rezolucijom,koja ni nakon instaliranih drajvera nije isla na nativnu (FHD) pa sam morao reinstalirati win 10
pa sam sada nedavno isto imao problem i opet sam morao reinstalirati win 10 i opet mi sada radi solidno
znaci,nekada i nekome sve radi 100% a nekada zapne na nekom problemu koji je nemoguce rijesiti
imam osjecaj da se na starijim verzijama vecina problema mogla rijesiti,tu prvenstveno mislim na win 7
win 7 i sada koristim na laptopu ali iskreno,meni puno vise godi win 10,sto dizajnerski sto sam se vec navikao koristiti i aplikacije preko racunara i mobitela a to mi bas fali na win 7
onda otvaranje maila,prognoze i to...to sve zavrsim za sekundu na win 10 a dok je to procedura na win7
ja ostajem na win 10 definitivno
-
Mega Man X
#2641 Re: Windows 10
Oj da, sjećam se kad sam probao među prvim "verzijama" desetke. Otac ga hebo brža Vista bila.
Sad nakon Bog zna koliko updejta, konačno su ga uštimali da fercera.
Sad nakon Bog zna koliko updejta, konačno su ga uštimali da fercera.
- Truba
#2642 Re: Windows 10
kopiranje 3 gige s dvije desetke na mreži
sporo
sporo
- zforumas
#2643 Re: Windows 10
Iskljuci LSO u driveru od mrezne karte i uzivaj.Black swan wrote:kopiranje 3 gige s dvije desetke na mreži
sporo
Device Manager
Network Adapters
2x klik na mreznu karticu koju koristis
Advanced
Large Send Offload (IPV4 i IPV6) - Disable
restart i ozezi
- Truba
#2644 Re: Windows 10
fala
dacu ovom hakeru našem da to pokuša
ja zaista sad nemam vremena
mada kao da gledam i on će za 12 godina to pokušati
- zforumas
#2645 Re: Windows 10
Onda nemoj ni davati, transfer ce zavrsiti za 11,5 godina ako se nista ne diraBlack swan wrote:fala
- Maraschino
#2646 Re: Windows 10
Sta se to moglo desiti pa od prije par dana nema niti jednog avatara, ubacilo mi reklame(AdChoices).
Reklame vise ne vidim ali mi se pojavljuje prazan prostor(veliki).
Kako to da uklonim?
Reklame vise ne vidim ali mi se pojavljuje prazan prostor(veliki).
Kako to da uklonim?
- Pandakonda
#2647 Re: Windows 10
Već tri dana PC počinje da freezuje čim krenem neki multi task (nekad čak i sitnije radnje) i primjetio sam da filmovi "štopaju" i ako su na PC, danas mi je zaštopao dok sam gledao nešto i odlučio sam da otvorim task manager da vidim šta se dešava. Međutim pojavila se samo crna slika koja je trajala jedno pet minuta i nakon toga sam ga ručno restart jer nije bilo druge.
Onda mi se pojavilo prvo ovo (slike ću na link pošto su velike):
http://i.imgur.com/OfDNXXJ.jpg
Nakon što sam dva puta restart prošlo je tu "fazu" i onda su me dočekale ove (kako sam pritiskao "enter to continue" druge su dolazile):
http://i.imgur.com/TX2TBb6.jpg
http://i.imgur.com/YJnfbrg.jpg
http://i.imgur.com/JXYJgI9.jpg
http://i.imgur.com/91be16F.jpg
http://i.imgur.com/X9AisOs.jpg
Radio sam RAM i HDD test i sve je prošlo normalno. Da li neko zna šta bi mogao biti problem ?
Onda mi se pojavilo prvo ovo (slike ću na link pošto su velike):
http://i.imgur.com/OfDNXXJ.jpg
Nakon što sam dva puta restart prošlo je tu "fazu" i onda su me dočekale ove (kako sam pritiskao "enter to continue" druge su dolazile):
http://i.imgur.com/TX2TBb6.jpg
http://i.imgur.com/YJnfbrg.jpg
http://i.imgur.com/JXYJgI9.jpg
http://i.imgur.com/91be16F.jpg
http://i.imgur.com/X9AisOs.jpg
Radio sam RAM i HDD test i sve je prošlo normalno. Da li neko zna šta bi mogao biti problem ?
- diablobih
#2648 Re: Windows 10
Sa kojim si programom testirao HDD?
Da li imas ustekan eksterni HDD, ili usb?
Da li imas sve drivere instalirane, kada udjes u device manager? Tj. da li ti pokazuje upitnik na nekom od drivera
Jesi li instalirao nesto nedavno, moze biti i do programa.
Je li ti hard disk prvi na listi Boota, ako nije, pritisci F10 kada restartujes komp i udji u setup, stavi ga na prvo mjesto, to bi bio najlaksi fix.
Kao krajnje, mozda budes morao formatirati windows, i to ce sigurno popraviti stvar. Samo se nadati da nije HDD se pokvario
Da li imas sve drivere instalirane, kada udjes u device manager? Tj. da li ti pokazuje upitnik na nekom od drivera
Je li ti hard disk prvi na listi Boota, ako nije, pritisci F10 kada restartujes komp i udji u setup, stavi ga na prvo mjesto, to bi bio najlaksi fix.
Kao krajnje, mozda budes morao formatirati windows, i to ce sigurno popraviti stvar. Samo se nadati da nije HDD se pokvario
- Pandakonda
#2649 Re: Windows 10
Nemam eksterni HDD, nemam driver od printera jer izgleda nije kompatibilan sa windows 10 tako da mi samo stoji tamo pod upitnikom, ali to već stoji jedno 2-3 sedmice, zar se ne bi prije pojavio problem ? Moram provjeriti da li je HDD prvi na listi boota jer sjećam se da sam stavljao da CD bude prvi na boot kada sam instalirao novi sistem i od tad nisam ništa dirao u BIOSU. Mada sistem je instaliran prije dva mjeseca valjda bi odma bio problem ako je do toga ? Za HDD sam koristio SeaTools for Windows, a za RAM sam koristio onaj Windows’ Memory Diagnostic Tool.diablobih wrote:Sa kojim si programom testirao HDD?
- diablobih
#2650 Re: Windows 10
Za svaki slucaj ukloni taj driver od printera, ako mozes.
Pokusaj ponovo test HDDa sa Gsmartcontrol, naravno najduzi test.
Jesi li dan, dva, prije nego sto je poceo problem instalirao neki program? Moze biti jednostavno virus ili malware, tako da skeniraj sa antivirusom i anti-malwarebytes.
Izgleda da ce sve prilike biti da ces morati formatirati jbg, ako ti se naravno nastavi desavati isto ili racunar bude nemoguc za koristenje...
Pokusaj ponovo test HDDa sa Gsmartcontrol, naravno najduzi test.
Jesi li dan, dva, prije nego sto je poceo problem instalirao neki program? Moze biti jednostavno virus ili malware, tako da skeniraj sa antivirusom i anti-malwarebytes.
Izgleda da ce sve prilike biti da ces morati formatirati jbg, ako ti se naravno nastavi desavati isto ili racunar bude nemoguc za koristenje...