Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skupljac_zeljeza

#1951 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

moon_walker_90 wrote:
ExNihilo wrote:Ne valja ti miš, jarane. :D
Izgleda da je to :roll:
Dobro si ti, ja sam jednom nosio laptop na popravak zbog pokvarenog miša. Obarao sistem pa obnavljao i uvijek ista greška na USB ulazu, a zaboravio provjeriti miš na drugom kompjuteru. :mrgreen:

Ne smijem više hvaliti Win 10, čim to uradim evo novog kumulativnog i nešto mi zezne. Evo miran sam trenutno već nekoliko mjeseci.
nedac10

#1952 Re: Windows 10

Post by nedac10 »

Pozdrav, trebao bih vas savjet oko Windowsa 10
Trenutno imam Windows 7, htio sam preci ma Windows 10 pa me zanima da li sve radi sada ok da li još ima bagova kao kada je izašao, da li se uopste isplati prelaziti na 10ku ili je još bolje ostati na 7ici. kakav je sto se tiče gaminga i brzine i zanima me ovi su mi rekli u servisu da dobijam orginal Windows 10 ali me lincemcirani pa da li će biti kakvi problema jer nije licenciran
Hvala unaprijed
shiljak

#1953 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Kad odete na stranicu od onedrive, imate mogućnost da dobijete office 365 besplatno godinu dana (+ 1TB onedrive) :-D
Maharadza

#1954 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

nedac10 wrote:Pozdrav, trebao bih vas savjet oko Windowsa 10
Trenutno imam Windows 7, htio sam preci ma Windows 10 pa me zanima da li sve radi sada ok da li još ima bagova kao kada je izašao, da li se uopste isplati prelaziti na 10ku ili je još bolje ostati na 7ici. kakav je sto se tiče gaminga i brzine i zanima me ovi su mi rekli u servisu da dobijam orginal Windows 10 ali me lincemcirani pa da li će biti kakvi problema jer nije licenciran
Hvala unaprijed
http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... -windows-7

Sve objašnjeno u detalje! :thumbup:
fortaleza

#1955 Re: Windows 10

Post by fortaleza »

shiljak wrote:Kad odete na stranicu od onedrive, imate mogućnost da dobijete office 365 besplatno godinu dana (+ 1TB onedrive) :-D
Kako ovo, gdje trebam kliknuti? :D

Meni ne izbacuje free, već cijenu od 70 eura.
agent_zero

#1956 Re: Windows 10

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:
Hvala unaprijed
http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... -windows-7

Sve objašnjeno u detalje! :thumbup:
I potpuno tačno, pogotovo ovo u mom slučaju:
In fact, there's a slight drop in performance on average, with Windows 10 tending to be about 0.5% slower than Windows 7, particularly with older games
Read more at http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... i3mLuyC.99
Elsewhere, Windows 7 has proven to be a robust and reliable gaming platform, though not one entirely stacked with innovation – it’s a solid base on which a host of gaming tools are built.
Read more at http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... i3mLuyC.99
Iz razloga što igram starije igrice, windows 7 mi je glavna platforma za igre na mom desktop računaru, windows 10 koristim samo na laptopu.
aditon

#1957 Re: Windows 10

Post by aditon »

Hvala unaprijed

Ovo što su ti kolege ostavile link svakako pročitaj. Međutim ja ću ti reći svoja iskustva. Desetka je odlična, što se mene tiče nije bolji sistem napravljen s tim da ima nekih stvari koje mi u početku nisu funkcionisale kako treba ali sad radi perfektno. Dakle odgovor je da se isplati. Isto tako uvijek se možeš vratiti i na sedmicu ako ne budeš zadovoljan. Što se gaminga tiče, također sam prezadovoljan jer generalno sistem mi manje resursa koristi i brže mnogo radi nego bilo koji sistem koji sam do sada koristio a moram da kažem da sam bio fan sedmice te na 8/8.1 nikad nisam htio preći. Potrošnja RAM-a u stand by tj kad tek podigneš sistem, bez dodanih otovrenih aplikacija iznosi 1,5 Gb RAM-a a kod sedmice je to bilo 2,2 gige. I samo bih još pomenuo da starije igre nisam igrao stoga ne znam da li se desetka pokazala bolja, gora ili radi kao npr sedmica.
Danguba

#1958 Re: Windows 10

Post by Danguba »

moon_walker_90 wrote:Pozz,naime prikljucio sam novi miš na laptop,ali neće sa lijevim klikom da mi selektuje nista,znaci kada pritisnem lijevi klik,isto kao da freeza mis,dok je desni klik sasvim ok.Zna li neko kako da to popravim ili je takav miš jednostavno? Lijep pozdrav i oprostite na offu.
Zanimljivo. Zadnja dva dana(nakon nekog updejta) i ja imam probleme sa misom. Zaledi i nece. Kada ga ugasim/upalim normalno radi.
Ranije nisam imao taj problem.
ferratilis

#1959 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

Jedino što me drži na desetci je directx12, u protivnom bi se rado vratio na sedmicu
shiljak

#1960 Re: Windows 10

Post by shiljak »

fortaleza wrote:
shiljak wrote:Kad odete na stranicu od onedrive, imate mogućnost da dobijete office 365 besplatno godinu dana (+ 1TB onedrive) :-D

Kad se ode na onedrive, tu gdje su folderi, pa iznad naslova "FIles" bi trebao biti ko neki popup, piše da smanjuju onedrive besplatan prostor sa 15 GB na 5GB, ali zato nude jednu godinu besplatno office 365. Juče mi je to pisalo na više accounta, sad sam gledao na jednom ne vidim
https://onedrive.live.com

Update: moguće da adresu u hotmailu treba staviti da je usa ili uk da bi dobili gratis
Last edited by shiljak on 18/06/2016 12:47, edited 1 time in total.
Nefs-i Mulhima

#1961 Re: Windows 10

Post by Nefs-i Mulhima »

fortaleza wrote:

Treba kreditna:
Image

https://www.microsoftstore.com/store?Ac ... ngCartPage

Edit

Orginal link:
http://click.microsoftemails.com/?qs=95 ... d990a5ecd5

Sa:
https://www.reddit.com/r/xboxone/commen ... e_oneyear/
Last edited by Nefs-i Mulhima on 17/06/2016 21:47, edited 1 time in total.
shiljak

#1962 Re: Windows 10

Post by shiljak »

E to je to iznad slika, ne treba ništa samo kupiš i moraš imati paypal ali ne skine ništa. Kreditnu ne preporučujem jer ti može skinuti na godinu dana, dok na paypal možeš ukinuti ručno :-D
Last edited by shiljak on 17/06/2016 21:49, edited 1 time in total.
Nefs-i Mulhima

#1963 Re: Windows 10

Post by Nefs-i Mulhima »

shiljak wrote:E to je to iznad slika, ne treba ništa samo kupiš i moraš imati paypal ali ne skine ništa.
Nemoj zaboraviti iskljuciti renew-al inace dogodine ode lova :mrgreen:
shiljak

#1964 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Eto taman sam napisao :-D Stvarno je fail da nisu skontali da će ljudi terabajte uploadovati za unlimited onedrive, a baš zbog toga sad ukidaju unlimited + free smanjuju prostor :-D
typeOnegative

#1965 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

shiljak wrote:Eto taman sam napisao :-D Stvarno je fail da nisu skontali da će ljudi terabajte uploadovati za unlimited onedrive, a baš zbog toga sad ukidaju unlimited + free smanjuju prostor :-D
@shilajk i nefs
Dobio sam ovo sa slike gore gdje je cijena 0 $ , ali mi je US regija , sta ste upisali vi dole pod telefon , state i area code ?Kad prebacim na BiH iako je u postavkama profila već nastimano , nema paypal-a i cijena je 69 $ ???? Hvala

Image
shiljak

#1966 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Kod mene je bila država UK, uglavnom nađeš fake podatke na internetu i upišeš :-D

Moguće da adresu u hotmailu treba staviti da je država usa ili uk da bi dobili gratis
Nefs-i Mulhima

#1967 Re: Windows 10

Post by Nefs-i Mulhima »

Ja nisam aktivirao navedenu promociju, meni bi i 5 bilo dovoljno :) tako da ne znam

@shiljak

Fakat kako nisu skontali, doduse lose im neko sigurno procjene izvrsio ili su isli na kartu raju da navuku (sto me ne bi cudilo)
typeOnegative

#1968 Re: Windows 10

Post by typeOnegative »

shiljak wrote:Kod mene je bila država UK, uglavnom nađeš fake podatke na internetu i upišeš :-D

Moguće da adresu u hotmailu treba staviti da je država usa ili uk da bi dobili gratis
Hvala obadvojici , uspio sam preko fake US adrese , ko bi rekao da ću morat preselit u Miami :D
fortaleza

#1969 Re: Windows 10

Post by fortaleza »

Evo vidim ima dosta kentranja oko ovog te mjenjanja adrese, a pošto već imam 1TB prostora na office365 drugom računu i ne da mi se ovo radit...

Za godinu dana bih svakako morao skidati sadržaj sa onedrive-a jer ga ne bih produživao, a koliko sam skontao traje samo godinu dana free?
shiljak

#1970 Re: Windows 10

Post by shiljak »

Jeste godinu dana free
skupljac_zeljeza

#1971 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

fortaleza wrote: Za godinu dana bih svakako morao skidati sadržaj sa onedrive-a jer ga ne bih produživao, a koliko sam skontao traje samo godinu dana free?
Tako sam ja preko Samsunga dobio na Drpboxu veći prostor na godinu dana pa onda kada isteklo mjesec dana samo šalju mailove da spašavam ako neću platiti produžetak.
aditon

#1972 Re: Windows 10

Post by aditon »

imam problem koji možda nema veze s windowsom 10

jedna mi je aplikacija počela praviti probleme, ne mogu je prinudno ugasiti ni na task manageru, a kako mi stalno radi u pozadini, ne mogu je ni uninstallirati. Moram priznati da do sada slične simptome nisam vidio. Ima li neko ideju?
Radar71

#1973 Re: Windows 10

Post by Radar71 »

.
Last edited by Radar71 on 19/06/2016 12:22, edited 1 time in total.
ExNihilo

#1974 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

aditon wrote:imam problem koji možda nema veze s windowsom 10

jedna mi je aplikacija počela praviti probleme, ne mogu je prinudno ugasiti ni na task manageru, a kako mi stalno radi u pozadini, ne mogu je ni uninstallirati. Moram priznati da do sada slične simptome nisam vidio. Ima li neko ideju?
Ukloni iz startupa, restart, uninstall.
base64

#1975 Re: Windows 10

Post by base64 »

aditon wrote:imam problem koji možda nema veze s windowsom 10

Malware. U Safe mode pa ga deinstaliraj
Post Reply