Hajde spor, moze biti, iako ja nisam osjetio razliku...Mega Man X wrote:- Spor po pitanju dizanja (HDD imam, ne SSD. 8.1 se digne za 3 sekunde dok Windows 10 treba jedno 13 sekundi).ferratilis wrote:Mega Man X wrote:5 puta sam dizao Windows 10 da ga probam i nikad nisam mogao izdržati na njemu više od 2 dana. Zato lagano na lijepi 8.1 i kraj.
Zanima me, šta ti tačno ne odgovara?
- Privatnost je nula bodova.
- Nema niti će biti Service Pack-ova.
- Cortana se nekada sama od sebe upali (Srećom može se ugasiti skroz).
- Konstantno se updateuje što govori da nije uopšte završen produkt.
- 2 mjesta za odabir postavki (Control Panel i System settings). Doduše istu stvar ima i 8.1 ali djeluje bolje napravljeno.
- Nema Windows Media Center i DVD playback.
- Nepotrebne aplikacije kao što su: Calculator, Alarms & Clock, Calendar, Camera, Cortana, Mail, Maps. Ali ozbiljno, što će aplikacija kao npr. alarm na Windowsu?
- Microsoft Edge je redizajnirani Internet Explorer. Što znači da ne valja uopšte i da ne može da se takmiči sa Mozillom i Chrome-om.
Ima još pisanja ali najbitnije sam naveo.
privatnost, kao eto imas je i sa windows 8, a i sa mobitelima...
nema service packova?! kakav je to razlog? Ti snimas OS samo zbog SP-a? Win10 ce se konstantno unapredjivati, znaci nema vise verzija i SP-ova, idu samo nadogradnje konstantno..
cortana, meni odlicna stvar, ali jos ni jednom mi se nije sama upalila, ali eto ugasis je i govota stvar...
konstantno se updateuje i to znaci da se poboljsava.. i na telefonu ti se konstantno updateuje i OS i aplikacije... znaci 3310 ima bulletproof sistem...
ovo za odabir postavki stoji, ali isto tako, ne vidim sto smeta pri svakodnevnom radi... koristis ono sto ti treba i to je to...
za MC i DVD playback ne bih ti znao reci, DVD nisam stavio u komp godinama
boga ti kako ti je digitron nepotreban?? Ja bi ga prvi izbrisao da nema digitrona, kalendara, maila... mape isto cesto koristm kad nesto trazim, alarm za podsjetnik neki, kao i kalendar. Ne kontam kako su ti ovo sve glupe aplikacije?
Edge, kao i IE sluzi samo da skinem Firefox...