Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shandrprcSA

#1001 Re: Windows 10

Post by shandrprcSA »

DON_eARL wrote:Za sad mi izgleda skroz ok. Pišem ako naletim na kakav ozbiljan bug. :D Sreća pa imam 40Mbps, ko bi sve ove update na manjoj brzini dočekao. :-)

Ne mogu da vjerujem da IE ovako leti. :D 200-300MB manje rama u odnosu na Firefox veli Task Manager.
Image

al' dzaba, meni je FF na prvom mjestu :D
skupljac_zeljeza

#1002 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

Radi od juče solidno. Podigao jutros sistem za minutu. Osmici je trebalo možda najviše 20 sekundi. Prije upgradea na disku C sam imao 32 GB, a sada 52 GB. Koji folderi se smiju brisati jer sada ih je tri koji nisu postojala prije, a da ne naprave štetu sistemu?
shandrprcSA wrote: al' dzaba, meni je FF na prvom mjestu :D

Preko Cortane brzo otvara i na FF, a zadržalo mi sve Add-onse.
KUZNETSOV

#1003 Re: Windows 10

Post by KUZNETSOV »

KUZNETSOV wrote:
player_ wrote:
KUZNETSOV wrote:jel' ko ima problem sa steamom na win10? nece da mi ga otvori :-? znaci idem dva klika na ikonicu vidi se loada al' nista se ne pojavljuje, pokusavao "run as administrator" al' ne ide, takodje izbrisao onaj .blop file opet isto.... ???
Obrisi Steam (komplet sa folderom), skini ponovi i reinstaliraj, stavi ga u compatibility i iskljuci display scaling (ako si podigao DPI). Trebalob' da fercera :mrgreen:

o šta mi nagovori :lol: mozel' to na naški
evo rijesio sam problem, izgleda da je bio problem sa driverima... otisao u device manager i update sve, restart i radi normala :lol: btw. hvala ti opet :thumbup:
belami1111

#1004 Re: Windows 10

Post by belami1111 »

irac300 wrote:Jebo mu ja mater vise, opet mi blokirao, ne mogu dici sistem nikako. Sutra sedmicu vracam, ovo govno ocito nije kompatibilno s mojom masinom.
E sad Win 10 govno zato što je kod tebe komp krš ( krace reci govno ) :D
zippoo87

#1005 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:je li to niko vise osim mene nema probleme sa otvaranjem store-a...kod mene se srusi svaki puta kada pokrenem
i to na cistoj instalaciji...na upgrade-.u je radila uredno
evo popravio sam...problem je bio do regionalnih podesavanja
naime,ne smije drzava biti recimo USA a jezik bosanski...zato mi se store rusio
promijenio sada na BiH sve i evo radi store...samo sto ne volim na nasem jeziku sto mi pise u storeu sve
Averus

#1006 Re: Windows 10

Post by Averus »

Ja evo do sad na 7 mašina (dvije virtuelne, 5 fizičkih) instalirao razne varijante 10ke i na svim leti.
Na mom kućnom kompu je najbolji dojam, jer je original, plus imam SSD i solidnu konfiguraciju.

Jedino što mi redovno vadi živce još od Win8 je što po defaultu na desktopu ne stoji ikona "Computer", ali je lako dodati...
Mada bih i dalje volio da vrate tu ikonu u default postavke... Na desktop doslovno držim samo nju i Recycle Bin, te poneki txt fajl

Sve u svemu, meni je 10ka sjela. Zadržali su sve što je valjalo na Win7 i Win8.1, te dodali dosta korisnih stvari.
Edge je odličan (prema prvom dojmu), pa ćemo vidjeti šta će biti od njega. Jbg i IE6 je bio brz u svoje vrijeme, dok se nije otkrilo da je šupalj k'o zub.

Najgori dojam je ostavila LTSB verzija, koju sam slučajno instalirao na poslovnom laptopu. U ovoj verziji nema Edge i još dosta nekih "noviteta", ali se može koristiti.

Sve u svemu, dobar OS :)
Meni ostaje :D
shiljak

#1007 Re: Windows 10

Post by shiljak »

I prije 29. jula microsoft je najavio dodatni update za Oktobar koji se odnosi većinom na ispravljenje bug-ova :-D

Čak izgleda ima članak iz aprila koji govori o tome
http://www.ibtimes.com.au/2-windows-10- ... te-1438969

Sad je nekako i logično što je ovoliko bugovit :D
22.07.2015 http://www.bug.hr/vijesti/listopadu-sti ... 45050.aspx

Za točno tjedan dana Microsoft će službeno pustiti u opticaj finalnu verziju Windows 10. No to ne znači da je ogromnom poslu došao kraj te da developerski tim može lagano otići na godišnji odmor.

Zapravo, odmora nema, jer unatoč tome što su Windowsi 10 označeni kao "gotovi" Microsoftovi developeri imaju još pune ruke posla. Naime, nastavlja se rad na prvoj većoj nadogradnji Windowsa 10 koja bi trebala stići još ove godine - tijekom listopada.

Prema pisanju internetske stranice neowin interna oznaka ove nadogradnje je Threshold wave 2 (po kodnom imenu Windowsa 10 - Threshold). Vjeruje se kako ova nadogradnja neće donijeti previše novih mogućnosti, već da će se više bazirati na dodatnim optimizacijama sustava te ispravku bugova na temelju informacija dobivenih od strane korisnika koji 29. srpnja budu instalirali Windowse 10.

Što se novih mogućnosti tiče podsjetimo kako je Microsoft u zadnji tren odlučio izostaviti mogućnost instaliranja aplikacija na SD memorijske kartice iz finalne inačice Windowsa 10. Dotična funkcija nije ispala trajno, već dok se ne riješe problemi vezano uz nju. Prema Microsoftu ista stiže do kraja godine, što znači da bi mogla biti i dio najavljene Threshold wave 2 nadogradnje.
Maharadza

#1008 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

Adoni_ba

#1009 Re: Windows 10

Post by Adoni_ba »

Odlican... :izet: :thumbup:
zateznistub

#1010 Re: Windows 10

Post by zateznistub »

evo i meni se nadogradilo na cenera. Sve je b.o.

osim sto mi ne radi scrol na touchpad-u...ono sa dva prsta!
semir1988

#1011 Re: Windows 10

Post by semir1988 »

zateznistub wrote:evo i meni se nadogradilo na cenera. Sve je b.o.

probaj scrol u kontra smjeru :D

sto je islo dolje.ide gore i obratno ;)

p.s. zna li neko u cemu ej stos... uradim upgrade ... i ne radi mi start meni...kad kliknem ili pritisnem na tastaturi..jednostavno se ne desava nista :S
joyjoy

#1012 Re: Windows 10

Post by joyjoy »

Uradio sam "na silu" upgrade ( sa Win 7) , preko cmd.... btw sve radi ali internet je prekidao non stop preko TP TL-WN721N usb wireless stika , nakon clean install dotični usb stick nije ni prepoznat u device manageru niti je mogao proraditi....... iz starog PCia sam stavio D link i sve uredno funkcionira...
:thumbup:
zateznistub

#1013 Re: Windows 10

Post by zateznistub »

semir1988 wrote:
zateznistub wrote:evo i meni se nadogradilo na cenera. Sve je b.o.

probaj scrol u kontra smjeru :D

sto je islo dolje.ide gore i obratno ;)

p.s. zna li neko u cemu ej stos... uradim upgrade ... i ne radi mi start meni...kad kliknem ili pritisnem na tastaturi..jednostavno se ne desava nista :S
Uopšte ne reaguje na prste...ni gore ni dole iako je u postavkama sve uključeno...
skupljac_zeljeza

#1014 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

Danas mi 2 x zaledio Start, Cortana i Settings i restartujem i lola mi izbaci prozor i unutra obavijest kako imam problem sa Startom i Cortanom i da to riješim. Kako kada pristup svemu nemoguć. :? I vrti me tako par puta u krug običnim restartom i na kraju izvadim bateriju iz laptopa i sada radi normalno. Juče radilo sve bez greške. Trenira mi sabur.
Broly_the_Legend

#1015 Re: Windows 10

Post by Broly_the_Legend »

Kod mene je jedini bug bio ono brzo paljenje, tj kad ga ugasis ide u hibernaciju kao da brze starta. Medjutim kad se digne sistem iz hibernacije ima samo black screen i nista vise. Rijesio gasenjem te opcije tako da se racunar stavrno ugasi i ne ide u hibernaciju. Ostalo sve radi kako treba.

Ono sto me iznenadilo je da kad sam igrao lol, cim samo poceo prvi gejm, smanjio mi je rezoluciju sa 1280x1024 na 1024x768 sam. Posto je kod mene toster racunar ispade igra prlicno igriva na toj maloj rezi pogotovo jer je kod mene 4:3 monitor. S tim da je instalirao lol nekih vjerovatno 9 sati u totalu, a na sedmice otprilike ide oko 2.5-3 sata. Cak su se i oni iz riota ibretili kad sam im pisao tamo na twiteru.
stari_rastafari

#1016 Re: Windows 10

Post by stari_rastafari »

Zna li neko reci da li ima problema ukoliko se uradi upgrade sa fels OS na cenera?
tzipiripi

#1017 Re: Windows 10

Post by tzipiripi »

Evo par dana guslam na 2 kompa, na jednom s narodne a drugom licencirane 7-ice.
Laptop 4 godine star pun ko šipak, jedva navuče prostora za upgrade. Zapinj'o, ventilator povremeno zuj'o i nakon čišćenja, dodav'o gas iz čista mira. Bluetoth nije radio, pisalo da je adapter rikn'o. Firefox svako malo zamrzav'o, i on pun addsa .... Problema milion za jednu dobru reinstalaciju. Rekoh da probam s 10-om pa onda reinstalacija i clean 10-ka.
Evo ga radi ko zmaj. Proradio bluetoth, ventilator prede, ništa ne zapinje, internet vozi ko Miško, i youtube s Njihovom TV... Predomišljam se da l' da uradim clean.
Desktop PC oko 9 godina star se preporodio.
Obe 10-ke Pro.
fortaleza

#1018 Re: Windows 10

Post by fortaleza »

tzipiripi wrote:Desktop PC oko 9 godina star se preporodio.
Obe 10-ke Pro.
De mi reci kakva ti je konfiguracija tog 9-godišnjeg računala, pošto se mislim da nabacim desetku na jedan stariji PC.
Vijetnamac13

#1019 Re: Windows 10

Post by Vijetnamac13 »

tzipiripi wrote: internet vozi ko Miško,
:lol:

Ima tu jos nekih prednosti, meni je wifi konekcija bolja takodjer
uradio sam upgrade a ne clean instalaciju i pali mi se racunar za neke dvije sekunde :shock:
baterija mi traje duze, to sam bas danas pratio
cini mi se defender boljim, to ce se tek pokazati doduse testiranjima et cetera
kako sam ja nekakav prosjecan korisnik, tako mi ne treba 55 aplikacija istovremeno i ne vidim normalnim argument da manjina zahtijeva neke performanse van svake pameti, postoje tweakovi za to

jednu losu naviku sam iskorijenio, vise ne instaliram operu, chrome i waterfox plus IE ili sada Edge koji dodju
dosta dva brauzera

brze mi otvara i office10

scroll mi ne radi dobro jer svaki put moram ponovo ukljuciti tu opciju, to ce valjda popraviti jer sigurno mnogo ljudi ima slican problem
e sada, malo me nerviraju ove neke podesene opcije jer ako zelim nesto trajno ugasiti ne zelim da mi jebeni OS sam to ukljuci
tako i za update koji je automatski
SM1967

#1020 Re: Windows 10

Post by SM1967 »

SM1967 wrote:
SM1967 wrote:Zdravo svima.
Svaki put na kraju preuzimanja W10 pojavi se greska 80070003
Probao SVE (ocito ne i ono sto treba). Cistio, brisao privremene datoteke, ponovo pokretao.....
Naravno, w8.1 je legalan, rezeevisan je w10, nadogradnja dostupna....
Ako neko ima prijedlog kako ovo rijesiti, hvala
Molim pomoć.
Hvala
Broly_the_Legend

#1021 Re: Windows 10

Post by Broly_the_Legend »

stari_rastafari wrote:Zna li neko reci da li ima problema ukoliko se uradi upgrade sa fels OS na cenera?
Instaliro predaktiviranu win 8.1, odmah nakon toga stavio da trazi updejte. Nasao mi win 10, ali sam mora kliknut install from desktop na tom updejtu, jel haman moras prvo sve ostale instalirat da bi ti onda box bio otkljucan, da ga pribiljezis za instalaciju. Nakon upgrade evo aktivirana win deset imas cak i sliku stranicu-dvije unazad.
stari_rastafari

#1022 Re: Windows 10

Post by stari_rastafari »

Broly_the_Legend wrote:
stari_rastafari wrote:Zna li neko reci da li ima problema ukoliko se uradi upgrade sa fels OS na cenera?
Instaliro predaktiviranu win 8.1, odmah nakon toga stavio da trazi updejte. Nasao mi win 10, ali sam mora kliknut install from desktop na tom updejtu, jel haman moras prvo sve ostale instalirat da bi ti onda box bio otkljucan, da ga pribiljezis za instalaciju. Nakon upgrade evo aktivirana win deset imas cak i sliku stranicu-dvije unazad.
Evo sam ga slozio, i imam dobar osjecaj... :) edge je dobar, al mi se contrana ko cini malo vise zadiranje u privatnost :) prikupljaju podosta informacija. Mada eto, cini mi se da mi racunar funkcionise jos bolje nego na 8.1. Cini mi se da mi i grafulja siba bolje :D ili mi se samo cini, ne znam...
tzipiripi

#1023 Re: Windows 10

Post by tzipiripi »

fortaleza wrote:
tzipiripi wrote:Desktop PC oko 9 godina star se preporodio.
Obe 10-ke Pro.
De mi reci kakva ti je konfiguracija tog 9-godišnjeg računala, pošto se mislim da nabacim desetku na jedan stariji PC.
Intel Core duo 1,6 , 2 gige RAM (1 giga naknadno ugrađena), grafička nvidia 8500 gt ...
Zadnje vrijeme mu trebalo ... ihaj ... da normalno proradi. Eno ga sad ko nov, ko nikad do sad.
ExNihilo

#1024 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

Pizdi me što je show desktop (u donjem desnom uglu) radikalno smanjene veličine u odnosu na 7.
Benq

#1025 Re: Windows 10

Post by Benq »

ExNihilo wrote:Pizdi me što je show desktop (u donjem desnom uglu) radikalno smanjene veličine u odnosu na 7.
Ne moras ciljat da kliknes na to , samo zabijes mis u cosak i klik :D
Post Reply