Windows 10 repair problem
Moderator: Benq
-
Arminusher
#1 Windows 10 repair problem
Dobio sam neki error:c/windows\system32\logfiles\Srt\ SrtTrail.txt i ne mogu nikako uplaiti pc jer windows 10 repair ne moze pomoci i daje mi opciju shut down ili advanced options.Gledao sam po netu i vidim da je problem moguce rijesiti pomocu advanced optionsa ali je problem sto kad dodje do tog dijela mis i tastatura se ugase i ne mogu nista da uradim.Probao sam mijenjati portove,iskljucivsti i ukljucivati ali nista. Je li ima neki nacin da mogu koristiti tastaturu jer mi se ne radi novi windows zbog kase za firmu.
- Rugafet
#2 Re: Windows 10 repair problem
Moras uci u BIOS. Spoji tastaturu PS/2 prikljuckom (kupi adapter ako nemas) i u BIOS-u trazi USB Legcay support i stavi ga na Enable, snimi postavke (F10) zatim prikaci tastaturu ns usb i to je to
-
Arminusher
#3 Re: Windows 10 repair problem
Ukljuceno mi je to u BIOS ali nista. Je li moram imati tast. sa ps/2 tj mislis li da ce to raditi kad dodjem do tog dijela jer usb tast. nece
- Rugafet
#4 Re: Windows 10 repair problem
Hoce radit preko PS/2
Vidi imas li Integrated peripherals sekciju u BIOSU, ako da 'udji' unutra pa provjeri da li ti je na enable usb keyboard. Cudi me da ne radi ako si omogucio usb support
Vidi imas li Integrated peripherals sekciju u BIOSU, ako da 'udji' unutra pa provjeri da li ti je na enable usb keyboard. Cudi me da ne radi ako si omogucio usb support
-
SHTEVELEC
#5 Re: Windows 10 repair problem
ako ti je novija masina moze biti problem sa nekim usb 3.0 ili 3.1 kontrolerima, vidim imas li usb 2.0 ili da su neki drugi usb portovi spojeni na neki drugi kontroler. u nekim bios-ima ima i opcija da podrzi usb portove u starijim verzijama windowsa bez drivera, al' ne mogu se sjetit' kako se zove da me ubijes, pogledaj malo po postavkama usb kontrolera u bios-u
- nixon69