Windows 10 instalacija
Moderator: Benq
-
No-Name
#1 Windows 10 instalacija
Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju
Iz iskustva sa Windows 7 znam da takva instalacija ne može uspjeti osim instalacije Windows 7 koju sam našao a ne traži product key za instalaciju
Ono što me zanima je da li mogu naći Windows 10 pro sa product key ili onaj kome ne treba product key za instalaciju
Iz iskustva sa Windows 7 znam da takva instalacija ne može uspjeti osim instalacije Windows 7 koju sam našao a ne traži product key za instalaciju
Ono što me zanima je da li mogu naći Windows 10 pro sa product key ili onaj kome ne treba product key za instalaciju
- crnivrag
#2 Re: Windows 10 instalacija
Može se instalirati Windows 10 i bez product key-a, samo se prilikom instalacije odabere I don't have product key, i sve ok, onda imaš fore da aktiviraš za 30 dana, eh da li ćeš za to vrijeme nabaviti legalnu licencu, ili neki "narodni" način, to ostaje na tebi, mada se piraterija svakako ne preporučuje i o istoj se ovdje baš i ne smije govoriti.No-Name wrote:Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju
-
No-Name
#3 Re: Windows 10 instalacija
A da li se može koristiti i kad istekne 30 dana, kod Windows 7 (verzija koju sam našao na netu) može mada stalno opominje da treba aktivirati
- aditon
#4 Re: Windows 10 instalacija
druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
- diablobih
#5 Re: Windows 10 instalacija
Naravno. Ali lakse ti je kupiti kljuc ili instalirati kmspico, sta god tebi odgovara.No-Name wrote:A da li se može koristiti i kad istekne 30 dana, kod Windows 7 (verzija koju sam našao na netu) može mada stalno opominje da treba aktivirati
- arnes_king
#6 Re: Windows 10 instalacija
Kako se ne smije o istoj govoriti ovdje kada na temi "Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)" cak i moderatori pisu o tome i hvale se kako piratiziraju.crnivrag wrote:Može se instalirati Windows 10 i bez product key-a, samo se prilikom instalacije odabere I don't have product key, i sve ok, onda imaš fore da aktiviraš za 30 dana, eh da li ćeš za to vrijeme nabaviti legalnu licencu, ili neki "narodni" način, to ostaje na tebi, mada se piraterija svakako ne preporučuje i o istoj se ovdje baš i ne smije govoriti.No-Name wrote:Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju
Onda mozemo i mi ovdje covjeku pomoci oko problema, kako na toj temi kazu, samo se ne smiju direktni linkovi postavljati.
- arnes_king
#7 Re: Windows 10 instalacija
Moze link ili info gdje se moze kupiti tako jeftino?aditon wrote:druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
-
No-Name
#8 Re: Windows 10 instalacija
Jedino ako se ne može koristiti poslije 30 dana, teško je naći Windows 10 sa product key
Imam Windows 8 sa product key i kad ga instaliram sporo radi tako da još koristim Windows 7
Imam Windows 8 sa product key i kad ga instaliram sporo radi tako da još koristim Windows 7
- typeOnegative
#9 Re: Windows 10 instalacija
10 se još uvijek može nesmetano koristiti neaktivirana, tj nema roka za aktivaciju .jedini limit je sto se ne može odabrati desktop wallpaper na standardni način i watermark u uglu da nije aktiviran. kako god ne treba koristiti nikakve aktivacije. Dakle ili koristiti ga neaktiviranog ili kupiti key za par dolara.
-
No-Name
#10 Re: Windows 10 instalacija
Na takav način koristim Windows 7 i nemam problema, čak nije ni sporiji poslije isteka 30 dana
- diablobih
#11 Re: Windows 10 instalacija
Ebay...arnes_king wrote:Moze link ili info gdje se moze kupiti tako jeftino?aditon wrote:druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
- arnes_king
#12 Re: Windows 10 instalacija
Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc 
- diablobih
#13 Re: Windows 10 instalacija
Uzmes od covjeka koji ima puno transakcija i dobar feedback i tadaaa.arnes_king wrote:Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc
- typeOnegative
#14 Re: Windows 10 instalacija
arnes_king wrote:Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc
Zato jer se radi o tkzv "scrapped" kljucevima iz rashodovanih , neispravnih kompova i zato se prodaju po tim cijenama . Ajmo rec neka siva zona , ali posto MS to tolerira i ne blokira ih ,nema razloga da bilo koji kucni korisnik placa dvocifrene i trocifrene iznose za licence .
- aditon
#15 Re: Windows 10 instalacija
na ebay, više puta kupovao i sve ok svaki putarnes_king wrote:Moze link ili info gdje se moze kupiti tako jeftino?aditon wrote:druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
- semirsar
#16 Re: Windows 10 instalacija
ja svoj dobio samo jednom posjetom youtubitu, imade tutorijala ihahaaaj kako aktivirat prozorce u svijet
i legalan brate ki ovi svi drugi i to za haman tri minutice posla i svi apdejti regularni pa i ovi zadnji
i legalan brate ki ovi svi drugi i to za haman tri minutice posla i svi apdejti regularni pa i ovi zadnji
-
No-Name
#17 Re: Windows 10 instalacija
Našao sam na torrentu Windows 10 pro sa product key tako da sam riješio problem