Windows 10 instalacija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
No-Name

#1 Windows 10 instalacija

Post by No-Name »

Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju

Iz iskustva sa Windows 7 znam da takva instalacija ne može uspjeti osim instalacije Windows 7 koju sam našao a ne traži product key za instalaciju

Ono što me zanima je da li mogu naći Windows 10 pro sa product key ili onaj kome ne treba product key za instalaciju
crnivrag

#2 Re: Windows 10 instalacija

Post by crnivrag »

No-Name wrote:Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju

Iz iskustva sa Windows 7 znam da takva instalacija ne može uspjeti osim instalacije Windows 7 koju sam našao a ne traži product key za instalaciju

Ono što me zanima je da li mogu naći Windows 10 pro sa product key ili onaj kome ne treba product key za instalaciju
Može se instalirati Windows 10 i bez product key-a, samo se prilikom instalacije odabere I don't have product key, i sve ok, onda imaš fore da aktiviraš za 30 dana, eh da li ćeš za to vrijeme nabaviti legalnu licencu, ili neki "narodni" način, to ostaje na tebi, mada se piraterija svakako ne preporučuje i o istoj se ovdje baš i ne smije govoriti.
No-Name

#3 Re: Windows 10 instalacija

Post by No-Name »

A da li se može koristiti i kad istekne 30 dana, kod Windows 7 (verzija koju sam našao na netu) može mada stalno opominje da treba aktivirati
aditon

#4 Re: Windows 10 instalacija

Post by aditon »

druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
diablobih

#5 Re: Windows 10 instalacija

Post by diablobih »

No-Name wrote:A da li se može koristiti i kad istekne 30 dana, kod Windows 7 (verzija koju sam našao na netu) može mada stalno opominje da treba aktivirati
Naravno. Ali lakse ti je kupiti kljuc ili instalirati kmspico, sta god tebi odgovara.
arnes_king

#6 Re: Windows 10 instalacija

Post by arnes_king »

crnivrag wrote:
No-Name wrote:Pokušao sam da nađem Windows 10 na getintopc i drugim sajtovima i sve su bili iso fajlovi bez product key za aktivaciju

Može se instalirati Windows 10 i bez product key-a, samo se prilikom instalacije odabere I don't have product key, i sve ok, onda imaš fore da aktiviraš za 30 dana, eh da li ćeš za to vrijeme nabaviti legalnu licencu, ili neki "narodni" način, to ostaje na tebi, mada se piraterija svakako ne preporučuje i o istoj se ovdje baš i ne smije govoriti.
Kako se ne smije o istoj govoriti ovdje kada na temi "Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)" cak i moderatori pisu o tome i hvale se kako piratiziraju.

Onda mozemo i mi ovdje covjeku pomoci oko problema, kako na toj temi kazu, samo se ne smiju direktni linkovi postavljati.
arnes_king

#7 Re: Windows 10 instalacija

Post by arnes_king »

aditon wrote:druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
Moze link ili info gdje se moze kupiti tako jeftino?
No-Name

#8 Re: Windows 10 instalacija

Post by No-Name »

Jedino ako se ne može koristiti poslije 30 dana, teško je naći Windows 10 sa product key

Imam Windows 8 sa product key i kad ga instaliram sporo radi tako da još koristim Windows 7
typeOnegative

#9 Re: Windows 10 instalacija

Post by typeOnegative »

10 se još uvijek može nesmetano koristiti neaktivirana, tj nema roka za aktivaciju .jedini limit je sto se ne može odabrati desktop wallpaper na standardni način i watermark u uglu da nije aktiviran. kako god ne treba koristiti nikakve aktivacije. Dakle ili koristiti ga neaktiviranog ili kupiti key za par dolara.
No-Name

#10 Re: Windows 10 instalacija

Post by No-Name »

Na takav način koristim Windows 7 i nemam problema, čak nije ni sporiji poslije isteka 30 dana
diablobih

#11 Re: Windows 10 instalacija

Post by diablobih »

arnes_king wrote:
aditon wrote:druže imaš kupiti aktivacijski ključ za win 10 od 3 dolara pa naviše, ako ti je to puno onda ne znam šta bi ti rekao...
Ebay...
arnes_king

#12 Re: Windows 10 instalacija

Post by arnes_king »

Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc :)
diablobih

#13 Re: Windows 10 instalacija

Post by diablobih »

arnes_king wrote:Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc :)
Uzmes od covjeka koji ima puno transakcija i dobar feedback i tadaaa.
typeOnegative

#14 Re: Windows 10 instalacija

Post by typeOnegative »

arnes_king wrote:Pa kako je moguce ovako jeftini da su? Kako da provjerim je li sve u redu? Evo sad zelim sebi da kupim za 64 bit verziju, moze li pomoc :)

Zato jer se radi o tkzv "scrapped" kljucevima iz rashodovanih , neispravnih kompova i zato se prodaju po tim cijenama . Ajmo rec neka siva zona , ali posto MS to tolerira i ne blokira ih ,nema razloga da bilo koji kucni korisnik placa dvocifrene i trocifrene iznose za licence .
aditon

#15 Re: Windows 10 instalacija

Post by aditon »

arnes_king wrote:
na ebay, više puta kupovao i sve ok svaki put
semirsar

#16 Re: Windows 10 instalacija

Post by semirsar »

ja svoj dobio samo jednom posjetom youtubitu, imade tutorijala ihahaaaj kako aktivirat prozorce u svijet :evil:
i legalan brate ki ovi svi drugi i to za haman tri minutice posla i svi apdejti regularni pa i ovi zadnji :thumbup:
No-Name

#17 Re: Windows 10 instalacija

Post by No-Name »

Našao sam na torrentu Windows 10 pro sa product key tako da sam riješio problem
Post Reply