Il ide prica. Znao je da ce pobijedit samo nam se igrao sa zivcima. Mislim kontam da navijaju al krajnji disrespekt prema Federeru, a recimo zale se na disrespekt navijaca90minut wrote:Eh to je vec druga priča s kojom s slazem s tobom u potpunosti.drogon2 wrote:Pa on tankuje, zatim dobije jedan game (tada ne tankuje) pa opet pocne tankovat![]()
To je onaj naš sindrom balkanski kurčeviti bez ikakvog pokriča doduše Novak je jedini blizu tog mentaliteta.
Wimbledon 2019
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
drogon2
#851 Re: Wimbledon 2019
-
90minut
#852 Re: Wimbledon 2019
drogon2 wrote:Il ide prica. Znao je da ce pobijedit samo nam se igrao sa zivcima. Mislim kontam da navijaju al krajnji disrespekt prema Federeru, a recimo zale se na disrespekt navijaca90minut wrote:Eh to je vec druga priča s kojom s slazem s tobom u potpunosti.drogon2 wrote:Pa on tankuje, zatim dobije jedan game (tada ne tankuje) pa opet pocne tankovat![]()
To je onaj naš sindrom balkanski kurčeviti bez ikakvog pokriča doduše Novak je jedini blizu tog mentaliteta.
Juče meni stara pred kraj pocela da psuje u tv i publiku iako zena nema pojma o tenisu i o sportu zna i ona koliko ovi ordiniraju na Federera.
I stvarno jeste bilo odvratno ih slušati.
On je to više rekao koliko se sjecam, a sjecam se ono kad je uzeo poen na mreži i poceo se smijati tad je bila priča on kao da zna da ce pobjediti i ja sam isto tad promrmljao da je to bio odlucujuci trenutak.
Inace treba oprostiti komentatori kao komentatori zamisli Bahu kakav bi bio
-
drogon2
#853 Re: Wimbledon 2019
Pa ne zamjeram komentatoru sto to kaze u tom momentu. Zamjeram ljudima koji to uzmu za svetu rijec pa govore da ovaj nije igrao na maksimumu.
Publika je publika. Ja ne znam zasto je to uopste tema. Ljudi mogu navijat za koga hoce.
Publika je publika. Ja ne znam zasto je to uopste tema. Ljudi mogu navijat za koga hoce.
-
90minut
#854 Re: Wimbledon 2019
Ja sam bio jedan od njih prije par godina takav si osjecaj imao da se lik ne trudi u momentima i kao da zna da ce pobjediti na kraju.drogon2 wrote:Pa ne zamjeram komentatoru sto to kaze u tom momentu. Zamjeram ljudima koji to uzmu za svetu rijec pa govore da ovaj nije igrao na maksimumu.
To naravno sad nije slucaj bio.
- necko_hz
#855 Re: Wimbledon 2019
Jebote kakva demagogija.
I tokom čitavog Wimbledona se vidjelo da lik nije na nivou, čak se i komentarisalo ovdje, al eto pišemo da nije na maksimumu zato što je mrtvi Višković to rekao.
Ne zato što su mu forhend, ritern i servis škripali sve vrijeme.
I tokom čitavog Wimbledona se vidjelo da lik nije na nivou, čak se i komentarisalo ovdje, al eto pišemo da nije na maksimumu zato što je mrtvi Višković to rekao.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#856 Re: Wimbledon 2019
Ma stipu ih nećko, oni ne znaju da ti znas bolje Noleta i Rogera, no oni sami sebe....necko_hz wrote:Jebote kakva demagogija.
I tokom čitavog Wimbledona se vidjelo da lik nije na nivou, čak se i komentarisalo ovdje, al eto pišemo da nije na maksimumu zato što je mrtvi Višković to rekao.![]()
- necko_hz
#857 Re: Wimbledon 2019
Netačno konektovani, ja samo prenosim što Viško kaže, eventualno Banjac. To su mi dva uzora. 
-
drogon2
#858 Re: Wimbledon 2019
Visko je odlican komentator, al treba razumit covjeka.Ja recimo ne mogu ni zamislit sta bi bilo da mi imamo nekog poput Novaka 
- necko_hz
#859 Re: Wimbledon 2019
Zamišljam Marjana, odnosno Mustafu kako prenosi finale RG-a između Džumhura i Nadala.
Tu bi se svaki viner proslavljao ko gol.
Tu bi se svaki viner proslavljao ko gol.
-
radostan dan
#860 Re: Wimbledon 2019
je vi stvarno možete da zamislite mustafu da ćuti tokom poena u kom ima više od 7-8 razmjena?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#861 Re: Wimbledon 2019
Kakvih 70, 35 %MensurM wrote:Đoković: Kad sam ovo uspio osvojiti na 70 posto...drogon2 wrote:Po meni je apsolutni disrespekt prema Federeru pricat da ovaj nije bio na nekom nivou. Ko kaze bgti da moze bolje od onoga. Za jedan mec ove sezone se moze rec da je odigrao bolje od ovog finala, a to je ono finale na AO. Ovo je bila druga podloga, drugi protivnik i ko bgti kaze da moze bolje od onoga.
-
Bodkin
#862 Re: Wimbledon 2019
A i ti se bas palis na svaki postTomahawk11 wrote:Kakvih 70, 35 %MensurM wrote:Đoković: Kad sam ovo uspio osvojiti na 70 posto...drogon2 wrote:Po meni je apsolutni disrespekt prema Federeru pricat da ovaj nije bio na nekom nivou. Ko kaze bgti da moze bolje od onoga. Za jedan mec ove sezone se moze rec da je odigrao bolje od ovog finala, a to je ono finale na AO. Ovo je bila druga podloga, drugi protivnik i ko bgti kaze da moze bolje od onoga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#863 Re: Wimbledon 2019
Mensurov? Ko olimpijska 
Dobro je ovo sve
Čekaj dok se svede priča na to je li bolji Thiem, Tsitsipas ili Zverev
Dobro je ovo sve
Čekaj dok se svede priča na to je li bolji Thiem, Tsitsipas ili Zverev
- Bosanski_kralj
#864 Re: Wimbledon 2019
Ma bio je Đoković na svom trenutnom maksimumu, davao je 100% od sebe, uostalom kao i Roger. Samo trebamo shvatiti da je zenit obojice ipak prošao i da će samo padati u formi i da sadašnjih 100% nije možda ni 70% od ranijeg nivoa koji su posjedovali.
Siguran sam da ni jedan od njih dvojice, odnosno trojice neće dostići nekadašnji nivo igre. Jednostavno vrijeme čini svoje i pitanje je koliko će sve ovo šta oni prakazuju još trajati.
Siguran sam da ni jedan od njih dvojice, odnosno trojice neće dostići nekadašnji nivo igre. Jednostavno vrijeme čini svoje i pitanje je koliko će sve ovo šta oni prakazuju još trajati.
- Blek Stena
#865 Re: Wimbledon 2019
Treba Milana Tarota ili Kleopatru pitat za buducnost, bezbeli oni znaju. 
- Bosanski_kralj
#866 Re: Wimbledon 2019
Blek Stena wrote:Treba Milana Tarota ili Kleopatru pitat za buducnost, bezbeli oni znaju.
Eto kako vrijeme prolazi oni će igrati sve bolje i bolje. Jel uredu sad?
-
drogon2
#867 Re: Wimbledon 2019
Ma od ovih mladjih tenisera treba bit realan i rec da su neki od njih vec usli u godine u kojima su trebali imat bar neko finale na GS. Recimo Zverevu je 22 godine, a na GS je haos slab, Thiem je dobar na RG al i njemu je vec 26 godina, ocekujem od njega da nesto napravi na US Openu ove godine posto mu uvjeti apsolutno odgovaraju.
Najvise ocekujem od Aliassimea. Frajer se probio do 21. mjesta ove sezone i ima recimo 28-15 ove godine sto je za 18godisnjaka odlicno. Zao mi je sto na WB izgubi od onog Humberta, inace bi to bio pravo dobar turnir za njega da je dosao do cetvrte runde i Djokovica.
Najvise ocekujem od Aliassimea. Frajer se probio do 21. mjesta ove sezone i ima recimo 28-15 ove godine sto je za 18godisnjaka odlicno. Zao mi je sto na WB izgubi od onog Humberta, inace bi to bio pravo dobar turnir za njega da je dosao do cetvrte runde i Djokovica.
- Blek Stena
#868 Re: Wimbledon 2019
Kako vrijeme bude prolazilo oni ce pod lopatu s reketom u ruciBosanski_kralj wrote:Blek Stena wrote:Treba Milana Tarota ili Kleopatru pitat za buducnost, bezbeli oni znaju.![]()
![]()
Eto kako vrijeme prolazi oni će igrati sve bolje i bolje. Jel uredu sad?
8 godina ponavljate isto a RF jos uvijek stize i do titula i do zavrsnica turnira. Koliko to jos moze trajat ne zna niko, kao sto niko ne zna koliko ce jos trajat Rafa i Novak.
- necko_hz
#869 Re: Wimbledon 2019
Upalih nakon meča Rafe i Rogera neki dan njihov meč iz 2008. godine čisto da uporedim. Razlika nebo i zemlja u korist današnjeg Federera. Od pokrivanja terena, riterna, bekenda i running forhenda. I uprkos tome što je današnji Federer za koju nijansu sporiji, pokrivanje terena i defanziva su mu na daleko većem nivou, servis efikasniji, a mogućnost da razbija ravnim bekendom daleko bolja. Dakle, u kompletnom nivou igre Federer sa ovogodišnjeg Wimbledona je druga vasiona potpuno za ono što je igrao prije 10 godina, a da i fizički sve to može ispratiti pokazala su ova dva meča.Blek Stena wrote:Treba Milana Tarota ili Kleopatru pitat za buducnost, bezbeli oni znaju.
No, ljudi su nostalgični i uvijek će ono prije predstaviti kao bolje bez obzira na sve. Može lik pet sati servirati ko blesav, riternom vraćati daleko više protivničkih servisa, uzimati dosta više dužih razmjena, praviti dosta manje neiznuđenih grešaka, opet će se ono prije predstavljati kao bolje. A što? Zato što sad ima 37.
- lethalthreat
#870 Re: Wimbledon 2019
Federer je danas u svakom segmentu bolji igrač nego ranije, kao i preostala dvojica. Međutim kao što se kaže "niko nije pobjegao od rodnog lista", jedina je nedoumica kada će im krenuti silazna putanja, možda za godinu a možda za 10. Ono što su sva trojica uspjeli da urade sa svojom igrom, ne samo u smislu rezultata već konstantnog podizanja na stepenicu više iz godine u godinu je za mene možda i najveća sportska priča ovog stoljeća.
-
il dottore
#871 Re: Wimbledon 2019
Procitah da je Ivanisevic izjavio da je Federer sam sebe pobijedio...
Mada bi ga "novinar" s merakom poflautao Djokovicu
Mada bi ga "novinar" s merakom poflautao Djokovicu
- necko_hz
#872 Re: Wimbledon 2019
To je to. Koliko sva trojica tjeraju jedni druge da konstantno napreduju. Fascinantna predanost.lethalthreat wrote:Ono što su sva trojica uspjeli da urade sa svojom igrom, ne samo u smislu rezultata već konstantnog podizanja na stepenicu više iz godine u godinu je za mene možda i najveća sportska priča ovog stoljeća
- ultima_palabra
#873 Re: Wimbledon 2019
Federer je ranije bio tvrdoglav, mislio da svakoga moze dobiti servisom, forhendom i povremenim volejom. I mogao je, u 99% slucajeva, jer je imao tako raskosan talenat. Sjecam se kad je izgubio USO od Delpa jer je htio da se takmici u jacini forhenda, umjesto da izmiksa igru.
Sad se vidi koliko su poboljsanja na bekhendu promijenila dinamiku u mecevima sa Nadalom.
Sad se vidi koliko su poboljsanja na bekhendu promijenila dinamiku u mecevima sa Nadalom.
-
drogon2
#874 Re: Wimbledon 2019
Federerova daleko najveca greska u karijeri je ta sto ranije nije zamijenio reket.Onaj njegov stari reket s kojim je igrao do sredine 2013. ili pocetka 2014. je anticki.Jednostavno je premali i upravo je novi i veci reket odgovoran za Federerov poboljsan bekhend.Tu je promjenu trebao napravit jos 2010. kad je postalo ocito da su apsolutno svi krenuli da igraju na taj njegov bekhend.Ali to je to,upravo ta tvrdoglavost koju spominjes.Tek kad je polovinom 2013. vidio da je vrag odnio salu onda se odlucio za promjene.ultima_palabra wrote:Federer je ranije bio tvrdoglav, mislio da svakoga moze dobiti servisom, forhendom i povremenim volejom. I mogao je, u 99% slucajeva, jer je imao tako raskosan talenat. Sjecam se kad je izgubio USO od Delpa jer je htio da se takmici u jacini forhenda, umjesto da izmiksa igru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#875 Re: Wimbledon 2019
Svejedno, fenomen je da to radi čovjek na pragu 4 decenije.necko_hz wrote:Upalih nakon meča Rafe i Rogera neki dan njihov meč iz 2008. godine čisto da uporedim. Razlika nebo i zemlja u korist današnjeg Federera. Od pokrivanja terena, riterna, bekenda i running forhenda. I uprkos tome što je današnji Federer za koju nijansu sporiji, pokrivanje terena i defanziva su mu na daleko većem nivou, servis efikasniji, a mogućnost da razbija ravnim bekendom daleko bolja. Dakle, u kompletnom nivou igre Federer sa ovogodišnjeg Wimbledona je druga vasiona potpuno za ono što je igrao prije 10 godina, a da i fizički sve to može ispratiti pokazala su ova dva meča.Blek Stena wrote:Treba Milana Tarota ili Kleopatru pitat za buducnost, bezbeli oni znaju.
No, ljudi su nostalgični i uvijek će ono prije predstaviti kao bolje bez obzira na sve. Može lik pet sati servirati ko blesav, riternom vraćati daleko više protivničkih servisa, uzimati dosta više dužih razmjena, praviti dosta manje neiznuđenih grešaka, opet će se ono prije predstavljati kao bolje. A što? Zato što sad ima 37.