Wimbledon 2015

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

InvestmentSLO

#426 Re: Wimbledon 2015

Post by InvestmentSLO »

nema me tamo wrote:Pa eto sta reci vise, al' ga je koljeno unistilo..
Pricala je raja do 2015 da ce mu prici na par GS samo koljeno ga je unistilo i nema njega na mapi..
Niti ce ga biti..

Evo i Nole je dobio Rogera u PRAJMU, a Roger to definitivno jeste bio na Wimbledonu ovu godinu.
Ima Nole jos 5 godina sigurno da igra na vrhunskom nivou.

Roger ono ima 17 GS?

Kolko ono imaju Novak i Nadal?
Igramo ja i ti na rekreciji kroz cjelu godinu na kraju je score 30:10 za tebe. Povoci crtu i digriton uzmi i racunaj ko je bolji.

Ok dobro fedjo ima tih 17 a on je 1981 godiste znaci koliko on vise igra od nadala i noleta koji su 86-87 godista.. Opet digriton preracunaj, da je on duze aktivan a iza mu dvojica dolaze u egal i sa GS. Znaci nole moze da sa punih 28 ima la decimu i da uzmes u obzir, da ce nole bit u punoj formi jos 5 godina znaci tu ce igrati jos minimalno 21 GS na punoj snazi svoga tjela!
ultima_palabra

#427 Re: Wimbledon 2015

Post by ultima_palabra »

Neće moći potrčati za 5 godina, kakvoj punoj snazi?
Samprotivsviju

#428 Re: Wimbledon 2015

Post by Samprotivsviju »

ultima_palabra wrote:Neće moći potrčati za 5 godina, kakvoj punoj snazi?
I ja iskreno mislim...sto fizicki sto zbog refleksa

Mozes na prste nabrojat koliko je tenisera poslje 32 godien osvojilo GS :)
Last edited by Samprotivsviju on 13/07/2015 12:34, edited 1 time in total.
InvestmentSLO

#429 Re: Wimbledon 2015

Post by InvestmentSLO »

Ja nevjerujem, da moze Nole doci do 17 realno mi je meni licno 14 ili max 15. A kod noleta nikad neznas..
Neki filing imam, da je Nole sposoban u dve sezone 8 GS pokupit. Ako vidite misja dlaka je falila, da bi bio 100 % ucinak.( ove godine 15) a moraju i drugi nesto uzet.. A da 6 GS osvoji u dve sezone to je realno i to nole ima u sebi toliko snage. I sad ce neki nisikori ili tsonga eksplodirat na us openu.. Ali zanimljivo, da Kralj betona samo jedan US Open a znamo svi kako je samaro sve igrace vamo tamo...
A sta se tice wawrinke on je svoje odigro bice jeben iduce godine a njemu je isto 31 ode i on u veterane za godinicu dve.. Wawo on ce svake godine biti opasan na nekom turniru.. Dve godine dva GS.
radostan dan

#430 Re: Wimbledon 2015

Post by radostan dan »

Revolver wrote:
Ono što Đokovića čini velikim je upravo totalna suprotnost sa balkanskim mentalitetom. I poslije najnesretnije izgubljenog seta ili poena on nastavi dalje kao da se ništa nije desilo. Mentalno je prejak, što je za jednog balkanca skoro nevjerovatno.
ma balkan ga i goni u vis...zato i dobija. pogledaj ovu samokritiku nakon izgubljenog drugog seta u jučerašnjem finalu -

za one koji ne znaju da čitaju sa usana, simultani prevod -

pička jedna...pička, to sam ja...to sam ja, pička.
Last edited by radostan dan on 13/07/2015 12:30, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#431 Re: Wimbledon 2015

Post by ultima_palabra »

Samprotivsviju wrote:
ultima_palabra wrote:Neće moći potrčati za 5 godina, kakvoj punoj snazi?
I ja iskreno mislim...sto fizicki sto zbog refleksa

Mozes na prste nabrojat koliko je tenisera poslje 32 godien osvojilo GS :)
Osvojio je Agassi, zato što se zajebavao pola karijere pa mu ostalo goriva + konkurencija bila slaba.

Federer je eto u vrhu zadnjih godina, zato što je takav talenat i zato što mu je stil igre takav da se ne troši previše.

I Đokovića čeka ovo što prolazi Nadal, za 2 godine najviše.
nema me tamo

#432 Re: Wimbledon 2015

Post by nema me tamo »

InvestmentSLO wrote:
nema me tamo wrote:Pa eto sta reci vise, al' ga je koljeno unistilo..
Pricala je raja do 2015 da ce mu prici na par GS samo koljeno ga je unistilo i nema njega na mapi..
Niti ce ga biti..

Evo i Nole je dobio Rogera u PRAJMU, a Roger to definitivno jeste bio na Wimbledonu ovu godinu.
Ima Nole jos 5 godina sigurno da igra na vrhunskom nivou.

Roger ono ima 17 GS?

Kolko ono imaju Novak i Nadal?
Igramo ja i ti na rekreciji kroz cjelu godinu na kraju je score 30:10 za tebe. Povoci crtu i digriton uzmi i racunaj ko je bolji.

Ok dobro fedjo ima tih 17 a on je 1981 godiste znaci koliko on vise igra od nadala i noleta koji su 86-87 godista.. Opet digriton preracunaj, da je on duze aktivan a iza mu dvojica dolaze u egal i sa GS. Znaci nole moze da sa punih 28 ima la decimu i da uzmes u obzir, da ce nole bit u punoj formi jos 5 godina znaci tu ce igrati jos minimalno 21 GS na punoj snazi svoga tjela!
Eh pa to svakako da ovaj igra duže..
Ovo je bio Novakov 9 ili 10 GS?
Novak ili Nadal ako stignu Rogera po broju GS, e onda ce definitivno i zasluziti da ih se gleda kao najbolje.

Individualno jesu bolji i dokazali su..
Sad da vidimo moze li makar 1 od njih dvojice do tih 17 GS, ako ne mogu Roger je onda GOAT. :D
Blek Stena

#433 Re: Wimbledon 2015

Post by Blek Stena »

Nole ima da igra do 50te ako narede iz SANU :D
radostan dan

#434 Re: Wimbledon 2015

Post by radostan dan »

glede diskusije, zna se da su najveći fanovi novaka đokovića (bili, a tek će biti) upravo navijači rodžera federera (sem ovih par nacionalromansijera sa foruma)...
jer da nije novaka, grickali bi nokte do kraja nadalove karijere, daL će rafa stići rođu ili neće.
PriNc_ba

#435 Re: Wimbledon 2015

Post by PriNc_ba »

nuto Serene ko dva Noleta haahahaha :D ko ormar treba pored njega hahahaha... tacno bih volio vidjeti nju u muskoj kategoriji kako igra protiv ovih iz velike petorke ali neki takmicarski mec da bude da ne bude izvlakusa kad ih isprasi :D

https://www.facebook.com/wimbledon/vide ... %22O%22%7D
Revolver

#436 Re: Wimbledon 2015

Post by Revolver »

radostan dan wrote:
ma balkan ga i goni u vis...zato i dobija. pogledaj ovu samokritiku nakon izgubljenog drugog seta u jučerašnjem finalu -

za one koji ne znaju da čitaju sa usana, simultani prevod -

pička jedna...pička, to sam ja...to sam ja, pička.
Wow nisam ovo upratio.
Ali kod većine ostalih balkanaca nakon ovakvog pičkaranja obično bude raspad sistema, a kod njega upravo suprotno.
nema me tamo

#437 Re: Wimbledon 2015

Post by nema me tamo »

PriNc_ba wrote:nuto Serene ko dva Noleta haahahaha :D ko ormar treba pored njega hahahaha... tacno bih volio vidjeti nju u muskoj kategoriji kako igra protiv ovih iz velike petorke ali neki takmicarski mec da bude da ne bude izvlakusa kad ih isprasi :D

https://www.facebook.com/wimbledon/vide ... %22O%22%7D

Ne znam koliko godina ima.

Popio lik onaj njihov six pack, i dobio Serenu i Venus po 6 - 0.
Neki amater..
Znam da nisi ozbiljan, al' eto.. :D
breuer

#438 Re: Wimbledon 2015

Post by breuer »

ultima_palabra wrote:Federer je eto u vrhu zadnjih godina, zato što je takav talenat i zato što mu je stil igre takav da se ne troši previše.

Nema šanse, Nadalov stil igre je nezapamćen u svijetu tenisa i to je najviše pogodovalo ozbiljnom utjecaju na tijelo, Novakov pored svih specifikuma ustvari predstavlja baš tipičan teniski refleks i kretanje, hajde zašto ne reći upravo sličan Federerovom, iako se sa njegovom ljepotom igre malo ko može porediti
radostan dan

#439 Re: Wimbledon 2015

Post by radostan dan »

Revolver wrote:
Wow nisam ovo upratio.
Ali kod većine ostalih balkanaca nakon ovakvog pičkaranja obično bude raspad sistema, a kod njega upravo suprotno.
da,da...on kad mu ne ide, ako se ne istrese nego glumi bečku školu, najčešće izgubi.
ovako, opali sebi par šamara i resetuje se...
ultima_palabra

#440 Re: Wimbledon 2015

Post by ultima_palabra »

breuer wrote:
ultima_palabra wrote:Federer je eto u vrhu zadnjih godina, zato što je takav talenat i zato što mu je stil igre takav da se ne troši previše.

Nema šanse, Nadalov stil igre je nezapamćen u svijetu tenisa i to je najviše pogodovalo ozbiljnom utjecaju na tijelo, Novakov pored svih specifikuma ustvari predstavlja baš tipičan teniski refleks i kretanje, hajde zašto ne reći upravo sličan Federerovom, iako se sa njegovom ljepotom igre malo ko može porediti
Teško ćeš naći dva različitija igrača od Đokovića i Federera.
radostan dan

#441 Re: Wimbledon 2015

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
promjenio je novak pristup igri, nije to više onaj iz 2011.,2012....skroz druga filozofija, namještanje na poen, skraćivanje istih kad god može.
vjerujem, poučen nadalovim iskustvom.
njegov fizioterapeut i kum kaže 3-5 godina na maximalnom nivou, novak kaže -više...

U trenucima velikih trijumfa kao što je ovaj čovek retko može da odoli da ne baci pogled u budućnost. Đoković je nedavno napunio 28 godina, a prema rečima njegovog fizioterapeuta Miljana Amanovića, u punoj snazi može da igra još tri do pet godina.

“Potcenio me je“, rekao je Novak uz smeh, “Sva nega koju smo tim i ja uložili u telo isplatiće se u godinama koje su preda mnom. Mislim da je samo pitanje koliko dugo ću imati psihički podstrek i koliko dugo će vatra u meni goreti. Koliko ću sebe terati da ustajem, da treniram, da radim iste stvari kako bih dolazio u priliku da osvajam velike trofeje. To je ključno za trajanje moje karijere, a telo je u odličnom stanju – cela ekipa stara se o njemu i svaka sitnica tretira se ozbiljno i profesionalno“.
dale cooper

#442 Re: Wimbledon 2015

Post by dale cooper »

Niko nije tako bespoštedno trošio tijelo onako kako je to Nadal radio prije par godina u svom prajmu.
Rezultat toga je sada vidljiv. Mislim i Nole se ne štedi, ali ipak ne na onako manijakalan način kao Nadal.
ultima_palabra

#443 Re: Wimbledon 2015

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:promjenio je novak pristup igri, nije to više onaj iz 2011.,2012....skroz druga filozofija, namještanje na poen, skraćivanje istih kad god može.
Ne bih rekao da on ima dovoljno ofanzivnih oružja da može igrati manje defanzivno, a da se ne osjeti na rezultatima. Mogu se napraviti manje preinake, ali radikalan zaokret ne.
Better Man

#444 Re: Wimbledon 2015

Post by Better Man »

Glede koje najbolji, tj. najveći svi vremena, za mene lično to je Pete Sampras. Jednostavno bio je kralj u svoje vrijeme i imao je daleko jaću konkurenciju nego što danas imaju ili su imali Federer, Nadal, Đoković. Dovoljno spomenuti neke od njih kao što su Agassi, Becker, Muster, Rafter i da ne nabrajam dalje. Istina nije nikad osvojio RG, ali nebitno, otišao je kao najveći pobjedivši Agassia u sad već legendarnom i mitskom finalu US opena 2002. godine. I dodao bih da je on jedini istinski kralj Wimbledona, jer je pobijedio u svih 7 finala koliko ih je odigrao.
Blek Stena

#445 Re: Wimbledon 2015

Post by Blek Stena »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:promjenio je novak pristup igri, nije to više onaj iz 2011.,2012....skroz druga filozofija, namještanje na poen, skraćivanje istih kad god može.
Ne bih rekao da on ima dovoljno ofanzivnih oružja da može igrati manje defanzivno, a da se ne osjeti na rezultatima. Mogu se napraviti manje preinake, ali radikalan zaokret ne.
pa najvaznije ofanzivno oruzje-servis-je znacajno unaprijedio, zar ne! Sta nedostaje?
Leopold_IV

#446 Re: Wimbledon 2015

Post by Leopold_IV »

Better Man wrote:Glede koje najbolji, tj. najveći svi vremena, za mene lično to je Pete Sampras. Jednostavno bio je kralj u svoje vrijeme i imao je daleko jaću konkurenciju nego što danas imaju ili su imali Federer, Nadal, Đoković. Dovoljno spomenuti neke od njih kao što su Agassi, Becker, Muster, Rafter i da ne nabrajam dalje. Istina nije nikad osvojio RG, ali nebitno, otišao je kao najveći pobjedivši Agassia u sad već legendarnom i mitskom finalu US opena 2002. godine. I dodao bih da je on jedini istinski kralj Wimbledona, jer je pobijedio u svih 7 finala koliko ih je odigrao.
Lično mislim da je bolje doći u 10 finala i osvojiti 7 nego doci do 7 finala, osvojiti svih 7 i povuci se sa 30 godina, ali svako ima svoja mjerila.
Sve u svemu finale podjeljeno u 2 dijela. Prva 2 seta strašnog tenisa u rezultatske inverzije. Roger je igrao bolje 1 set kojeg je izgubio nakon neiskorištenih šansi. Djokovic je bio bolji 2 set i izgbio ga je u nevjerovatnom TB.
Poslije pauze sve dalje je bilo poprilično jednosmjerno, ušao je Djokovic u servis Rogeru, sve bitne poene je odigrao bolje, pronalazio je servis kad treba i bio bolji igrač.
Mislim da drugačije ne bi bilo i da nije bilo pauze da se razumijemo. Solidno je Roger igrao, ali niti približno dobro kao SF protiv Murray-a, ali to nije samo do njegove igre nego i do protivnika, dubine returna, kvaliteta vlastitog servisa....
Manje viđše su teniski stručnjaci sve ovo poprilično dobro izanalizirali da bi svaki dalji osvrt bio ponavljanje.
Meni kao Rogerovom navijaču ostaje žaljenje za propuštenim prilikama ali i veliko ispunjenje jer je u poznim godinama i dalje u samom vrhu.
Ovo je Djokoviceva era u kojoj čovjek igra tenis bez slabosti, ima sve elemente i može jako puno toga postici (tome u prilog ide i konkurencija koja je u silaznoj putanji).
ultima_palabra

#447 Re: Wimbledon 2015

Post by ultima_palabra »

Blek Stena wrote:
ultima_palabra wrote:
pa najvaznije ofanzivno oruzje-servis-je znacajno unaprijedio, zar ne! Sta nedostaje?
Pa nema dominantan forhend... servis je bolji, ali ne toliko da ga može izvlačiti konstantno kao Federera recimo.
Samprotivsviju

#448 Re: Wimbledon 2015

Post by Samprotivsviju »

Blek Stena wrote:
ultima_palabra wrote:
Volej igra mu je velika slabost
breuer

#449 Re: Wimbledon 2015

Post by breuer »

ultima_palabra wrote:Teško ćeš naći dva različitija igrača od Đokovića i Federera.
Suštinski veoma slični tipovi, pogotovo u kontekstu priče gdje se stalno pominje Nadal čija je igra u najmanju ruku dijametralno suprotna i od prvog i drugog.
breuer

#450 Re: Wimbledon 2015

Post by breuer »

Samprotivsviju wrote:Volej igra mu je velika slabost
Pokazalo se jučer, i pored izvrsnog Federera na mreži, kao nebitno...a da nije istina jeste i ne samo to već i protivnički izlasci na mrežu koji ga čine nesigurnim što se dalo vidjeti na jučerašnjih 1000 smečeva koje je poklanjao Federeru...
Post Reply