Wilson Center ???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

NEOPLAN

#1 Wilson Center ???

Post by NEOPLAN »

Jel zna neko sta je ovo?

http://www.milieuarchitects.com/?module=azTec&id=1581

Nikad cuo da se treba graditi..... :-) :roll:
O'zone
Globalni moderator

#2 Re: Wilson Center ???

Post by O'zone »

Iskreno ni ja nisam čuo za ovo dok sad ne vidjoh slike.

Očigledno se planira ovaj centar graditi na mjestu gdje je nekada bio Strojorad ne izgleda loše i ono što mi se posobno dopada u opisu jeste plan da prave trg sa zelenilom čega stvarno nedostaje.
karanana

#3 Re: Wilson Center ???

Post by karanana »

ja sam nekad cuo za ovo ali ocigledno je da se na ovome jos uvijek nista ne radi. meni stvarno nije jasna jedna stvar sa cisto ponuda/potraznja strane izgradnje ovih centara. znaci imamo 5-6 novih velikih centara u izgradnji u relativno malom gradu i zemlji sa niskim BDP-om. razumio bih i ovo da imamo paralelnu strategiju razvoja turizma i prosirenje turisticke ponude, da imamo jasnu strategiju razvoja turizma. ali u ovom trenutku i u iducih 2-3 godine cemo imati hiljade smjestajnih kapaciteta i milione kvadrata shopping centar prostora a necemo imati nista sto se turisticke ponude tice osim sat razgledanja carsije, sat vrela bosne i sat tunela.
samo malo

#4 Re: Wilson Center ???

Post by samo malo »

karanana wrote:ja sam nekad cuo za ovo ali ocigledno je da se na ovome jos uvijek nista ne radi. meni stvarno nije jasna jedna stvar sa cisto ponuda/potraznja strane izgradnje ovih centara. znaci imamo 5-6 novih velikih centara u izgradnji u relativno malom gradu i zemlji sa niskim BDP-om. razumio bih i ovo da imamo paralelnu strategiju razvoja turizma i prosirenje turisticke ponude, da imamo jasnu strategiju razvoja turizma. ali u ovom trenutku i u iducih 2-3 godine cemo imati hiljade smjestajnih kapaciteta i milione kvadrata shopping centar prostora a necemo imati nista sto se turisticke ponude tice osim sat razgledanja carsije, sat vrela bosne i sat tunela.
Pa propast ce vecina njih.

A budi siguran da oni koji to grade (mislim na domace tajkune, stranci se znaju nametnuti cijenom i ponudom, za njih ne brinem), ne racunaju na plateznu moc gradjana.

Uvijek mozes od predvidjenih poslovnih prostora napraviti hotel, ha ja. Jedino ce im problem biti kad nestane ideja o alternativnoj namjeni, a poslovne prostore niko ne kupi. Onda slijedi propast.
MAN-lion's coach

#5 Re: Wilson Center ???

Post by MAN-lion's coach »

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:50, edited 1 time in total.
sodom

#6 Re: Wilson Center ???

Post by sodom »

na lokaciji (od grbavice prema elektroprivredi) iza i na lokaciji energopetrolove pumpe, nek prave... nece propast beton :D
Alfons Kauders

#7 Re: Wilson Center ???

Post by Alfons Kauders »

MAN-lion's coach wrote:
NEOPLAN wrote:Jel zna neko sta je ovo?

Bolje da kakve livade zasade sem ovog masovnog nabijanja zgrada...

A za ovaj centar prvi put čujem iskreno i vidim... :shock: :shock:
istini za volju, tamo je ionako vec beton... :D

ne izgleda lose, mada mi se cini nekako preglomazno za onu lokaciju...
Conte el Basan

#8 Re: Wilson Center ???

Post by Conte el Basan »

NEOPLAN wrote:Jel zna neko sta je ovo?

This project is aborted!!!!
HomeArt

#9 Re: Wilson Center ???

Post by HomeArt »

Ne valja mu ime :oops: a zgrade lijepo izgledaju.
sarajevsko_pivo

#10 Re: Wilson Center ???

Post by sarajevsko_pivo »

Vlasnik je MIMS!
Wind

#11 Re: Wilson Center ???

Post by Wind »

Pa gde ovo iskopa.... :-)

Mislim da od toga nema nista, ali jucer je ciscenje terena vec pocelo, pa sad....ako to ima veze sa ovim... :roll:
sarajevsko_pivo

#12 Re: Wilson Center ???

Wind wrote:Pa gde ovo iskopa.... :-)

Mislim da od toga nema nista, ali jucer je ciscenje terena vec pocelo, pa sad....ako to ima veze sa ovim... :roll:
Mozda ce ipak krenuti radovi :run:
Islamovic

#13 Re: Wilson Center ???

Post by Islamovic »

Ljepse i Centar nego ono ruglo od Strojorada...

Evo je taze, friska jos se pusi :D

Image
mayab

#14 Re: Wilson Center ???

Post by mayab »

sarajevsko_pivo wrote:
Wind wrote:Pa gde ovo iskopa.... :-)

Mozda ce ipak krenuti radovi :run:
Kako sam ja vidio, nasut je šljunak i malo poravnato tamo iza tehničkog pregleda, sta ce biti dalje nemam pojma
johntra

#15 Re: Wilson Center ???

Post by johntra »

Koliko znam, čitavu parcelu Strojorada je odavno kupio Selimović, a tamo su već i njegove nove firme Bosna auto i Anet autodijelovi...po urbanističkom planu tu bi trebao biti moderni shoppin centar i ultra, mega, giga hotel...također, i parking sa desne strane bi bio uklopljen u čitav centar, do raskrsnice sa Lorisom i ulicom K. Kapetanovića...to sa nasipanjem šljunka sam i ja vidio, ali mislim da samo šire parking, jer tu često zna biti dosta kamiona i autobusa parkirano, jer se plaća parking i čuvaju se vozila...
sarajevsko_pivo

#16 Re: Wilson Center ???

Nadam se da ce poceti radovi!

Image
Loulou

#17 Re: Wilson Center ???

Post by Loulou »

MAN-lion's coach wrote:Bolje da kakve livade zasade sem ovog masovnog nabijanja zgrada...
Pa, fakat... Do kad više tone i tone betona, stakla i megalomanskih pothvata... :run:
seen

#18 Re: Wilson Center ???

Post by seen »

jeble vas livade^ idi te na selo i tamo goli trcite po cijeli dan... ovakav centar ce da zaposli 500+ ljudi... livada=0, plus livada bice centar za narkomane, smece, i huligane koji ce razjebati sve to sto se tamo postavi kao klupe, kipove, itd.
luckylaka

#19 Re: Wilson Center ???

Post by luckylaka »

seen wrote:jeble vas livade^ idi te na selo i tamo goli trcite po cijeli dan... ovakav centar ce da zaposli 500+ ljudi... livada=0, plus livada bice centar za narkomane, smece, i huligane koji ce razjebati sve to sto se tamo postavi kao klupe, kipove, itd.
:lol: :lol: :thumbup:
nosara

#20 Re: Wilson Center ???

Post by nosara »

seen wrote:jeble vas livade^ idi te na selo i tamo goli trcite po cijeli dan... ovakav centar ce da zaposli 500+ ljudi... livada=0, plus livada bice centar za narkomane, smece, i huligane koji ce razjebati sve to sto se tamo postavi kao klupe, kipove, itd.
:lol:

Na kojim poslovima...? :-)
sodom

#21 Re: Wilson Center ???

Post by sodom »

oranje, kopanje, sađenje, vađenje, košenje... itd, čuj kojim :D
Loulou

#22 Re: Wilson Center ???

Post by Loulou »

Ma, jok...nego konobarenje i statiranje ispred butika u koje svake prijestupne neko uđe.
Na istim onim poslovima na kojima će ljude zaposliti Importane, Alta Centar i koji sve ne...

I, šta kažu? Bit će tu i hotel? Ni manje ni više nego tačno preko puta obnovljenog "Bristola"...
Je, je... oskudni hotelski kapaciteti u Sarajevu... šta 'š.

:zzzz:
seen

#23 Re: Wilson Center ???

Post by seen »

nosara wrote:
:lol:

Na kojim poslovima...? :-)
ma nikakvi jarane, tu ce roboti da rade, sad se sjeti....
:-?

na kojim poslovima? pa da ima i 50 kakvih bilo poslova to je +... zaposlice se 50 ljudi koji nisu imali posla.... najlakse je reci...."kakvi poslovi" koda boga mi roboti rade po njima a ne ljudi.... pa SCC ce da zaposli 1500 ljudi.... poslovi od parkinga do rooftop restorana....
sarajevsko_pivo

#24 Re: Wilson Center ???

Jeli se ovo gradi ?
bullmastiff

#25 Re: Wilson Center ???

Post by bullmastiff »

kad se pocinje graditi?
Post Reply